Web Analytics Made Easy - Statcounter

صادق محمدی: اولویت کوتاه‌مدت و زودبازده کشور باید مسئله‌ی اقتصاد باشد و به حوزه‌ی معیشت مردم رسیدگی شود و این اختلاف طبقاتی‌ای که ایجاد شده است، باید از بین برود و شرایط کمی رونق بخشیده شود.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مصطفی صادق محمدی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی مطرح کرد: کیفیت انتخابات مجلس محدود به یک دعوای جناحی و لیستی است و این باعث قدکوتاهی این مجلس خواهد شد و مردم را نیز کوتوله بار می‌آورند که نه از روی آگاهی کامل، بلکه از روی بغض به فلان حزب، به حزب دیگر رأی می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


صادق محمدی گفت: شأنیت مجلس یا قوه‌ی مقننه در قانون‌گذاری و تعیین حوزه‌های انتخابی و... است. اما ما در این چند سال گذشته عملاً عملکرد مناسبی از مجلس ندیده‌ایم. نه در حوزه انتخابی نمایندگان و نه در عرصه‌ی اصلاح یا تصویب قوانین و در کل کارکرد مناسبی نداشته است و یک دورهمی زیبایی بود که چهارسال افراد کنار هم بشینند و حقوق دولتی به جیب آن‌ها واریز شود. با توجه به اینکه افراد با کثرت زیادی از جا‌های مختلف کشور وارد آن می‌شوند و سمت و سو‌های سیاسی متفاوتی دارند، طبیعتاً نباید مجلس سیاست‌زده شود، ولی ما مشاهده می‌کنیم که این اتفاق می‌افتد و در چهارسال گذشته ما شاهد آن بودیم. مجلس قبل با انتخاباتی شروع شد که همه ما شاهد آن بودیم و طبیعی بود که وضعیت مجلس چیزی بهتر از این نخواهد بود. به عبارت دیگر مجلس یک نهاد ناکارآمد بود و آن جا‌هایی که باید می‌ایستاد، کاری نکرد و حضور یا عدم حضور این نهاد در جریان‌های مختلف کشور خیلی تفاوتی نمی‌کرد.

وی افزود: ما یک نهاد ناظر داریم به نام شورای نگهبان که صلاحیت کاندیدا‌ها را احراز می‌کند و ناظر به اجرای قوانین و حسن رفتار نمایندگان مجلس می‌باشد. ما وقتی می‌بینیم که حدود ۹۰ نماینده مجلس دهم در انتخابات قبل رد صلاحیت می‌شوند، و این نشان می‌دهد که ما یک تداوم نظارت و بازرسی بر نمایندگان مجلس را نداریم. این موجب می‌شود که آن اعتمادی که باید نسبت به نمایندگاه خدشه‌دار شود، نسبت به شورای نگهبان صورت پذیرد. در کل رد صلاحیت‌های شورای نگهبان به صلاح و درست بوده است و عموماً افرادی بوده اند که فساد اقتصادی یا اخلاقی داشته‌اند. اما یک ساز و کاری که در کشور‌های دیگر علی‌الخصوص فرانسه وجود دارد این است که شورای نگهبان آن‌ها خیلی شفاف‌تر عمل می‌کند. حالا ممکن است در برخی جا‌ها ملاحظاتی وجود داشته باشد، اما درکل باید این شفافیت وجود داشته باشد تا فضای آرام‌تری نسبت به شورای نگهبان وجود داشته باشد.

محمدی در ادامه گفت: امسال طیف اصولگرایان به زعم خودشان طیف نزدیک‌تر به انقلاب بوده اند و آمدند و یک لیستی دادند و دعوا‌هایی صورت پذیرفت. ما دیدیم که دقیقاً همان کاری چهارسال گذشته و در سال ۹۴ توسط لیست امید انجام شد، در این انتخابات و توسط این طیف هم انجام شد و یا تعدیل یک جمله از حضرت آقا که باید لیستی رأی داد، مقوله کار خود در انتخابات قرار دادند. نتیجه‌ی غیرمطلوب این قضیه خیانت به فهم و بلوغ اجتماعی مردم است. ما باید به این سمت قدم برداریم که افرادی شایسته‌ی فراجناح به مجلس راه پیدا بکنند. این بازی تبدیل شده است به یک بازی سیاسی که ما یا باید به اصولگرایان رأی بدهیم یا به اصلاح‌طلبان و این باعث می‌شود که حضور مردم در انتخابات‌ها پایین بیاید و به مشارکت مردم ضربه می‌زند.

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی اظهار کرد: از طرف دیگر کیفیت انتخابات مجلس محدود به یک دعوای جناحی و لیستی است و این باعث قدکوتاهی این مجلس خواهد شد و مردم را نیز کوتوله بار می‌آورند که نه از روی آگاهی کامل، بلکه از روی بغض به فلان حزب، به حزب دیگر رأی می‌دهند. در کل ما در انتخابات اخیر فهمیدیم که این اصولگرایان تفاوت آنچنانی با اصلاح‌طلبان ندارند و با لیستی جلو آمدن در انتخابات، آن‌ها به اعتماد مردم پشت پا زدند و مردم را رسماً بازی دادند. از طرف دیگر دعوا و دغدغه‌ی اصلی این مجلس این شده است که چه کسی رئیس آن شود و طبیعتاً ما نباید انتظار یک مجلس قوی را از آن داشته باشیم. یعنی در این شرایط و وضعیت حال حاضر مجلس به جای واقعا دغدغه‌های مهم و درست، به این روی آورده اند که چه کسی رئیس مجلس شود. شاید تنها جایی که مجلس یازدهم با این وضعیت درست عمل کند، سرمایه‌گذاری برای انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۴۰۰ است. قاعدتاً مجلس یازدهم از مجلس دهم بهتر خواهد بود، ولی نباید انتظار تغییر شگرفی از آن داشته باشیم.

محمدی با تکیه بر اینکه در این چند سال از سمت دولت آقای روحانی وضعیت نامطلوبی در کشور ایجاد شده است، گفت: ما دست روی هر کجا بگذاریم، نیاز به تغییرات بنیادین دارد و باید کاری کرد که حداقل وضعیت به حالت نرمال خود بازگردد. اولویت اصلی مجلس یازدهم باید تمرکز بر اقتصاد کشور و قوانین مربوط به آن باشد. اعم از قوانین مربوط به بنگاه‌های تولیدی، کارخانه‌ها، مشاغل خرد و کلان، مسئله‌ی خصوصی‌سازی و... در لایه‌ی اول باید یکسری از قوانین اصلاح شود و در لایه‌ی بعد باید نقش نظارتی مجلس بر حسن اجرای قوانین اقتصادی تقویت شود. البته ما شاهد خواهیم بود که در این دو سالی که از دولت آقای روحانی باقی مانده است، درگیری جالبی بین دولت و مجلس اتفاق خواهد افتاد. باید خیلی از قوانین صرفاً عملی شود و در گام بعدی برخی از آن‌ها باید اصلاح شود.

وی افزود: یکی دیگر از اولویت‌های مجلس یازدهم باید بازگشت به مردم باشد. هر کدام از نمایندگان مجلس از حوزه‌های انتخابیه‌ی خود آمده‌اند و باید به سمت مردم بازگردند. ولی در کل اولویت کوتاه‌مدت و زودبازده کشور باید مسئله‌ی اقتصاد باشد و به حوزه‌ی معیشت مردم رسیدگی شود و این اقتصاد احیا شود و این اختلاف طبقاتی‌ای که ایجاد شده است، باید از بین برود و شرایط کمی رونق بخشیده شود. علاوه بر این‌ها باید این وابستگی پوشالی که به نفت داریم، از بین برود. قضایای مربوط به کرونا مزید بر علت شده است که اقتصاد کشور را اصلاح بکنیم، ولی اگر کرونا هم نبود، باید این کار انجام میشد.

او در پایان خاطر نشان کرد: بستر دیگری که باید از اولویت‌های مجلس بعد و همچنین دولت باشد، مسئله‌ی فرهنگ است. بستر همه نفوذ‌ها و همه پیشرفت‌ها فرهنگ است. اگر ما فرهنگی غنی‌ای داشته باشیم، با اقتصاد ضعیف یا سیاست‌های مختلف نیز مدارا خواهیم کرد و کنار بیاییم، ولی لنگیدن در فرهنگی اتفاقات بدی را رقم خواهد زد و باید بر روی مسئله‌ی فرهنگ اهتمام جدی‌تری صورت پذیرد. مجلس باید آرام آرام و مسئله به مسئله جلو برود نه اینکه بخواهد سریع یک سنگ بزرگی را بردارد و مشکلات عمده‌ای را حل بکند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی انتخابات ریاست مجلس کمیسون قالیباف زاکانی آقا تهرانی مجلس یازدهم شورای نگهبان مسئله ی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۷۶۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فهرست وفاق برای دور دوم مجلس شورای اسلامی در تهران مشخص شد

حبیب الله بوربور دبیرکل جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره برنامه این حزب برای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت:  در مرحله اول انتخابات در لحظات پایانی روز تبلیغات انتخابات لیستی به عنوان دلسوزان انقلاب ارائه دادیم که این اقدام برای آن بود که لیست ائتلاف لیست جامعی نیست و خودمان به عنوان جمعیتی مستقل  می توانیم لیستی ارائه دهیم.

وی درباره لیست مستقل این جمعیت برای دور دوم انتخابات گفت: از آن لیست  ۵ نفر در دور اول به مجلس رفتند و ۱۰ نفر در دور دوم حضور دارند و از لیست‌های دیگر ۶ نفر را انتخاب کردیم و ۱۶ نفر نهایی لیست خودمان را برای دور دوم انتخابات با عنوان جریان وفاق انتخاب کردیم.  

بوربور عنوان کرد: لیست این افراد قطعی شده و تمام موضوعات برای تبلیغات هم نهایی شده است.  

وی تاکید کرد: برای تکمیل لیست افراد حاضر شدند و درخواست هایی برای حضور در لیست نهایی داشتند . با کارشناسی‌هایی که انجام دادیم این لیست ۱۶ نفره را نهایی کردیم.

وی افزود: قواعد و قوانین ما آن بوده که کسانی که مردم به آن‌ها رای بالاتری داندند به احترم این رای در لیست قرار دادیم و ۶ نفر باقی مانده هم بر اساس نیاز کمیسیون‌ها و تخصص و تجربه آن‌ها انتخاب شده اند.  ۱۰ نفر، اما جز افرادی هستند که در لیست دلسوزان انقلااب در دور اول حاضر بودند.

دبیرکل جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی افزود: ما اعتقاد داریم که بالای دو سوم این ۱۶ نفر رای خواهند آورد.

وی درباره مشارکت مردم در دور دوم انتخابات گفت: ۴۵ نفر باید برای مجلس شورای اسلامی انتخاب شوند و برای همین مردم کار آسان تری را نسبت به دور اول انتخاب از میان چندین هزار نفر دارند.

وی اظهار کرد: در تهران ۱۶ نفر باید انتخاب شوند. که اهمیت زیادی دارد. چرا که اصولا نماینده‌های تهران در مجلس بسیار مهم و تاثیرگذار هستند و این تاثیرگذاری باعث می‌شود که در تهران مردم از لیست‌ها و افرادی که می شناسند برای انتخاب نهایی خود استفاده کنند. البته ما سعی کردیم بدون در نظر گرفتن جریاناتی که مربوط به لیست‌های متفاوت است ۱۰ نفر از لیست دلسوزان خود انتخاب کنیم و ۶ نفر هم بر اساس نیاز کمیسیون‌های مجلس و رای آوری احتمالی آن‌ها قرار داددیم تا به رای مردم هم احترام گذاشته باشیم.

با اعلام حبیب الله بوربور اسامی لیست ۱۶ نفره  جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی به عنوان فهرست وفاق به شرح زیر است.  

۱. احمد نادری ۲. ابراهیم عزیزی ۳. سمیه رفیعی ۴. ابوالفضل ظهره وند ۵. حسین نجابت ۶. عبدالحسین روح الامینی نجف آبادی ۷. زهره سادات لاجوردی ۸. زینب قمصری ۹. علیرضا سلیمی ۱۰. محمد حسین حسین زاده بحرینی ۱۱. حسن خجسته باقر زاده ۱۲. مهدی عسگری ۱۳. مجتبی زارعی ۱۴. علی اصغر پور محمدی  ۱۵. سید نظام الدین موسوی ۱۶. مجتبی رحماندوست 

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • دغدغه‌ام حل مسایل معیشتی و پیگیری منافع ملی و مطالبات مردم است
  • دور دوم انتخابات بسیار تعیین‌کننده است/ لزوم اصلاح ساختار بودجه
  • در مجلس آینده تضارب آرا وجود خواهد داشت
  • باید در حوزه تولید و اقتصاد تسهیل‌گر باشیم
  • افزایش مشارکت مردم در حکمرانی و مردمی‌سازی جهش تولید اولویت است
  • اولویت مجلس آینده «اقتصاد» و «فرهنگ» خواهد بود
  • همه سلایق سیاسی در مجلس دوازدهم حضور دارند
  • یکی از مطالبات مردم در دور اول انتخابات مجلس موضوع تحول بود
  • فهرست وفاق برای دور دوم مجلس شورای اسلامی در تهران مشخص شد
  • مشکلات اقتصادی و معیشتی مهمترین دغدغه مردم است