Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-27@03:09:41 GMT

هشدار جدی شیوع زنگ زرد غلات در تربت جام

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۷۶۸۳۰

هشدار جدی شیوع زنگ زرد غلات در تربت جام

اصغر خوشخو مدیر جهاد کشاورزی تربت جام در گفت و گو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، گفت: زنگ زرد یکی از بیماری‌های مهم غلات به خصوص گندم و جو است و رطوبت بالا، ابرناکی هوا و درجه حرارت پایین در شب باعث گسترش این بیماری شده است.   او افزود: هم اکنون که کشاورزان در اکثر نقاط شهرستان مشغول سمپاشی علیه سن گندم هستند و در اولین روز‌های ظهور این بیماری در اراضی غلات شهرستان از فرصت استفاده کنند و مزارع را علیه این این بیماری سمپاشی کنند و درخصوص نحوه میزان سم مورد استفاده در مزارع حتما با کارشناسان پهنه که حضوری مستمر در مزارع دارند هماهنگی لازم را انجام دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیر جهاد کشاورزی تربت جام ادامه داد: علائم بیماری بطور معمول در برگ‌های جوان بصورت جوش و تاول‌هایی به رنگ زرد و مایل به نارنجی ظاهر می‌شود، اگر این بیماری وارد خوشه شود به زبان عامیانه (دانه پر نمی‌کند) و باعث می‌شود خوشه کاملا خشک شود و اگر به خوشه دست بزنیم می‌ریزد و همین موضوع موجب خسارت بسیار زیادی به مزارع می‌شود. چروکیده شدن و آسیب دیدن دانه از نتایج بروز این بیماری در غلاتی مثل گندم و جو است که هم کمیت و هم کیفیت محصول را کاهش می‌دهد.
بیشتر بخوانید: کشاورزان چطور آفت‌های گندم را تشخیص دهند؟
خوشخو بیان کرد: خسارت ناشی از این بیماری می‌تواند به بیش از ۵۰ درصد محصول صدمه زده و در صورت اپیدمی به بیش از ۹۰ درصد برسد، درخصوص نحوه شیوع این بیماری در مزارع باد اسپور‌های این بیماری را از مزارع اطراف کیلومتر‌ها جابجا می کند و به گندم و جو به مناطق دیگر منتقل می‌کند و بنابراین همه کشاورزان بایستی در این فرصت به سمپاشی علیه این بیماری اقدام کنند.

او تصریح کرد: خوشبختانه در  تربت جام هنوز در ابتدای شروع بیماری هستیم و تاکنون ۶۷۰ هکتار سمپاشی شده و لازم است همه کشاورزان به هوش باشند تا دسترنج آن‌ها دچار خسارت نشود و به همین منظور کلیه کارشناسان مجموعه مدیریت جهاد کشاورزی تربت جام، معاونین و کارشناسان مرکز خدمات در آماده باش می‌باشند و در تمامی ساعات شبانه روز آماده مشورت و ارائه نقطه نظرات و توصیه‌های فنی با کشاورزان محترم هستند. سموم مورد نیاز به اندازه کافی در فروشندگی‌های سموم در شهرستان وجود دارد و کشاورزان حتما نسبت به تهیه آن اقدام نمایند.

مدیر جهاد کشاورزی تربت جام تاکید کرد: نظام صنفی کار‌های کشاورزی و کانال‌های فضای مجازی شهرستان در اطلاع رسانی به کشاورزان همکاری لازم را انجام دهند.

انتهای پیام// ز. ج

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محصولات کشاورزی آفات کشاورزی جهاد کشاورزی گندم و جو سمپاشی مزارع زنگ زرد جهاد کشاورزی تربت جام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۷۶۸۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۴۵ هزار هکتار از مزارع آذربایجان‌غربی سم‌پاشی شد

فرشته صادقی‌نسب مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: سطح مبارزه با علف‌های‌هرزغلات ۱۴۸ هزار و ۷۱۴ هکتار، سطح مبارزه با بیماری‌های‌غلات ۴۱ هکتار و مبارزه با سن‌غلات ۹۵ هزار و ۸۱۸ هکتار در مرحله مادری بود و سطح مبارزه با ملخ ۶۰۰ هکتار بوده است.

وی با بیان اینکه مبارزه با ملخ‌ها در شهرستان سردشت انجام شده و ادامه دارد، افزود: عملیات سم‌پاشی بر علیه آفت سن‌پوره شروع نشده که در اسرع وقت اطلاع‌رسانی می‌شود ولی لازم است زارعان تا قبل از تخم ریزی اقدامات لازم را انجام دهند.

صادقی‌نسب بیان کرد: بیشترین مزارعی که مورد سم‌پاشی قرار گرفتند در شهرستان‌های بوکان و مهاباد هستند و باتوجه به شرایط جوی مساعد و وجود شرایط مناسب برای ایجاد و گسترش بیماری زنگ زرد گندم و بیماری‌های برگی در مزارع غلات استان از کارشناسان شبکه مراقبت تقاضا می‌شود ضمن پایش دقیق مزارع، در صورت مشاهده بیماری سریعا به کشاورزان اطلاع‌رسانی لازم را درخصوص سم‌پاشی مزارع با سموم توصیه شده سازمان حفظ نباتات کشور انجام دهند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی ادامه داد: مبارزه شیمیایی باید با نظارت کارشناسان مراکز خدمات جهادکشاورزی و کلینیک‌های گیاه‌پزشکی و در زمان مناسب انجام گیرد تا علاوه بر کارآیی و اثربخشی موثر، میزان استفاده از سموم شیمیایی کاهش و این آفت بر روند تولید و از بین رفتن خاصیت نانوایی گندم تاثیر نداشته باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • مبارزه با بیماری زنگ زرد غلات در ۲۶۱ هکتار از مزارع آذربایجان‌غربی
  • آغاز برداشت گندم در شهرستان دهلران
  • مبارزه با  بیماری زنگ زرد غلات در ۲۶۱ هکتار از مزارع آذربایجان‌غربی
  • گندم‌کاران مبارزه با آفت سن گندم را انجام دهند
  • هشدار به کشاورزان، برای مبارزه با آفات علیه سن گندم
  • ۲۴۵ هزار هکتار از مزارع آذربایجان‌غربی سم‌پاشی شد
  • ۲۴۵ هزار هکتار از مزارع آذربایجان‌غربی سمپاشی شد
  • عوامل خسارت‌زای زنگ زرد گندم و سن غلات مزارع فارس مدیریت می‌شوند
  • مدیریت عوامل خسارت‌زا زنگ زرد گندم و سن غلات در فارس
  • احتمال بالای شیوع آفت زنگ زرد در مزارع گندم و جو