Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@20:28:35 GMT

اتحادیه عرب تنها راه حل پایان نزاع در لیبی را سیاسی دانست

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۷۷۱۶۸

اتحادیه عرب تنها راه حل پایان نزاع در لیبی را سیاسی دانست

به گزارش خبرگزاری «اسپوتنیک»، ابوالغیط ضمن ابراز نگرانی درباره افزایش تنش‌های سیاسی و نظامی در لیبی، بار دیگر بر موضع ثابت اتحادیه عرب در رد گزینه نظامی و پایبندی به گفت‌وگوی سیاسی برای حل مشکلات این کشور تاکید کرد.

دبیرکل اتحادیه عرب همچنین ادامه عملیات نظامی در بخش‌های مختلف لیبی از جمله در اطراف شهر طرابلس پایتخت این کشور و مناطق غربی را محکوم کرد و بار دیگر از «دولت وفاق ملی» و نیروهای تحت امر ژنرال حفتر خواست با پایبندی به آتش‌بس به‌ ویژه در ماه مبارک رمضان، از ریخته شدن خون‌های بیشتر در لیبی جلوگیری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ژنرال خلیفه حفتر فرمانده نیروهای موسوم به ارتش ملی لیبی دوشنبه شب گذشته با لغو توافق آتش‌بس صخیرات اعلام کرد که باید  رهبری کشور به وی سپرده شود. ‌

این تصمیم مخالفت‌های خارجی از جمله مخالفت روسیه به عنوان یکی از متحدان حفتر را به همراه داشت.

اعضای پارلمان لیبی و کنگره ملی سراسری این کشور آذرماه ۱۳۹۴ با نظارت سازمان ملل متحد در شهر صخیرات مغرب توافق صلح و آتش‌بس برای برقراری آرامش در این کشور، امضا کردند.

این توافق به منظور پایان دادن به دودستگی، خونریزی و تنشی انجام شد که لیبی پس از سرنگونی حکومت معمر قذافی در سال ۲۰۱۱ شاهد آن بوده‌ است. قرار بود توافق صخیرات، انتقال سیاسی مسالمت‌آمیز را در لیبی پایه‌گذاری کند.

لیبی از زمان سرنگونی معمر قذافی دیکتاتور سابق این کشور در سال ۲۰۱۱ به دو دولت موازی در شرق و غرب تقسیم شد. «دولت وفاق ملی» به ریاست «فایز السراج» در طرابلس (غرب لیبی) مستقر است که در جهان و سازمان ملل به رسمیت شناخته شده و دیگری دولت «طُبرُق» در شرق لیبی که خلیفه حفتر ژنرال بازنشسته ارتش این کشور کنترل امور را در آن منطقه در دست گرفته است.

امارات، عربستان، مصر، فرانسه و روسیه از ارتش حفتر و دولت شرق لیبی حمایت می‌کنند؛ در حالی که ترکیه، قطر، الجزایر، ایتالیا و اتحادیه اروپا حامی دولت السراج هستند که در غرب این کشور مستقر و از سوی سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده است.

نیروهای ژنرال حفتر نیز از فروردین ۱۳۹۸ با حمایت متحدان خارجی خود عملیات تصرف طرابلس پایتخت لیبی و حمله به مواضع نیروهای دولت وفاق ملی آغاز کرده‌اند؛ اما عملیات‌ نظامی نیروهای حفتر تاکنون دستاورد عملی نداشته است.

منبع: اسپوتنیک عربی برچسب‌ها روسیه خلیفه حفتر احمد ابوالغیط لیبی اتحادیه عرب

منبع: ایرنا

کلیدواژه: روسیه خلیفه حفتر احمد ابوالغیط لیبی اتحادیه عرب روسیه خلیفه حفتر احمد ابوالغیط لیبی اتحادیه عرب اتحادیه عرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۷۷۱۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش روسیه برای افتتاح کنسولگری در بنغازی

الکساندر کینشچاک، رئیس بخش سیاست خاورمیانه و شمال آفریقا در وزارت خارجه روسیه به ریانووستی گفت که روسیه و لیبی در زمینه بازگشایی کنسولگری روسیه در بنغازی با یکدیگر همکاری می‌کنند.

پروسه توافق با طرف لیبیایی برای ایجاد یک نمایندگی جدید کنسولی روسیه در شرق این کشور هنوز تکمیل نشده است. او توضیح داد که در واقعیت‌های فعلی این امر بسیار دشوار است.

روسیه اخیراً سفارت خود را در طرابلس بازگشایی کرد، سفارتی که قبلاً با شروع جنگ داخلی در لیبی در سال ۲۰۱۴ بسته شده بود. روسیه حضور نظامی در لیبی دارد و از ارتش ملی لیبی (LNA) مستقر در طبرق به رهبری مارشال خلیفه حفتر حمایت می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • لیتوانی نیرو‌های نظامی مردمی برای حضور در جنگ ایجاد می‌کند
  • گروگان‌های طالبان که درباره‌شان نشنیده‌اید / چرا آمریکا ۸۰۰ پایگاه نظامی در سرتاسر دنیا دارد؟ / چرا کشور‌ها به جنگ با یکدیگر می‌روند؟ / چگونه داعش به وجود آمد؟
  • لزوم بازتعریف نقش دولت در همگرایی نخبگان
  • ۱۵ هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال راه‌اندازی می‌شود
  • تلاش روسیه برای افتتاح کنسولگری در بنغازی
  • مهاجری، فعال سیاسی اصولگرا: بعضی از وزرای رئیسی پشیمانند، برای پایان دولت لحظه‌شماری می‌کنند!
  • عضو حماس: نتانیاهو به دنبال توافق نیست
  • اندیشکده آمریکایی بررسی کرد؛ رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی
  • ویدیو/ تحلیلگر عرب: بیداری جوانان آمریکایی شوک بزرگی برای دولت واشنگتن بود
  • چرا «مرکز پژوهش‌های مجلس» هم تحمل نمی‌شود؟