Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-08@17:45:44 GMT

چقدر در زندگی زناشویی خود گذشت دارید؟

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۸۰۷۸۳

چقدر در زندگی زناشویی خود گذشت دارید؟

مهرداد ثابت، روانشناس در گفت و گو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،در خصوص نقش گذشت و بخشش در روابط زناشویی و تاثیر آن در پایداری زندگی اظهار کرد: در روابط زناشویی، اختلاف سلیقه‌هایی وجود دارد که ممکن است زوجین هنگام بحث کردن درمورد این اختلاف سلیقه ها، به راحتی قانع نشوند و درصدد آن باشند که به طور مداوم به یکدیگر نشان دهند مقاصد و اهدافشان صحیح است تا جایی که هر دو تلاش می‌کنند در این بحث و جدل برنده باشند (بمیرند، امّا بازنده نشوند).

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که در زندگی زناشویی، رعایت احترام به طرف مقابل و قدردانی از او بسیار مهم است، چون می‌تواننداز این طریق احساس رضایت و سازگاری بیشتری با یکدیگر داشته باشند.

وی اظهار کرد: در مورد مشکلات عمیقی مانند خیانت و دروغ و امثال آن ممکن است که گذشت‌های پی در پی منجر به اضطراب دائم شود. وضعیتی که اگر زوجین دارای فرزند با آن روبرو شوند, نمی‌توانند به نفع فرزندانشان عمل کنند و خود نیز زیر بار فشار خودبینی محو و نابود می‌شوند و غرور نفس موقتی آن‌ها به عذاب وجدان و دل نگرانی منتهی می‌شود. بنابراین در این شرایط توصیه می‌شود برای کمک گرفتن، به روان شناس مراجعه کنند.

این روانشناس گفت: بیشتر زوجین فکر می‌کنند که خطا‌های آن‌ها غیرقابل بخشش است و نمی‌توان از آن‌ها گذشت که به این خطا‌ها, خطاهای شناختی گفته می‌شود.

ثابت با اشاره به برخی از خطا‌های شناختی گفت:خطا‌های شناختی عبارتند از: ذهن خوانی؛ یعنی زوجین بدون شواهد کافی می‌دانند که همسرشان به چه چیزی فکر می‌کند. مثل " جواب سلامم را نداد، پس از دست من ناراحت است. ", دیگری, فاجعه سازی است. زوجین معتقدند هرآن چه اتفاق افتاده یا خواهد افتاد به شدت افتضاح، ناخوشایند و غیر قابل تحمل است. مثل؛ " افتضاح می‌شود اگر مهمانی خوب برگزار نشود. "

وی، نادیده گرفتن جنبه‌های مثبت را یکی دیگر از خطا‌های شناختی عنوان کرد؛ به طوری که کار‌های مثبت همسرشان را پیش پا افتاده و ناچیز می‌بینند. به طور مثال؛ " این کار از عهده همه بر می‌آید. "

این روانشناس ادامه داد: شخصی سازی, از دیگر خطا‌های شناختی است که در این مورد، یکی از زوجین علت بروز حوادث منفی را به خودش نسبت می‌دهد و سهم همسرش را در بروز مشکل نادیده می‌گیرد. مثلا؛ "ازدواجم بهم خورد چون من مقصر بودم. "

ثابت افزود: یکی دیگر از خطا‌های شناختی رایج در میان زوجین، مقایسه‌های ناعادلانه است. در این مورد، زوجین، حوادث را طبق معیار‌های ناعادلانه تفسیر می‌کنند و همسر خود را با افرادی که شاید  نسبت به او برتری داشته باشند مقایسه می‌کنند و در نهایت به این نتیجه می‌رسند که دیگری از او موفق تر است.

بیشتر بخوانید: زوج‌های جوان بخوانید؛ چگونه با خانواده همسر ارتباط مناسب برقرار کنیم؟

وی با اشاره به تاسف گرایی  (کشکول ای کاش ) به عنوان یکی دیگر از خطاهای شناختی تصریح کرد: برخی از زوجین، به جای فکر کردن به کاری که قصد انجام آن و توانایی این کار در شرایط فعلی را دارند بیشتر به این موضوع فکر می‌کنند که‌ ای کاش در گذشته بهتر عمل می‌کردم. به طور مثال؛ " اگر تلاش کرده بودم، همسر بهتری پیدا می‌کردم. " یا "‌ای کاش این حرف را نمی‌زدم. "

این روانشناس، این خطا‌های شناختی و بسیاری از خطا‌های دیگر که به صورت ناخودآگاه، شناخت‌های زوجین از دنیای اطرافشان را تحت تاثیر قرار می‌دهند، مبنای بسیاری از قضاوت‌های نادرست در میان زوجین عنوان و تاکید کرد که اگر آن‌ها مواظب باشند تا این خطاها، معیار تصمیم گیری‌های نادرست و هیجانات منفی مثل پرخاشگری نشوند، تا حد زیادی, از مشاجرات خانوادگی کاسته می‌شود به شرط آن که این زوجین، خطا‌های کوچک را با شکیبایی و گذشت مدیریت کنند.

ثابت در پایان خاطرنشان کرد: اگر زوجین، رویداد‌های زندگی خود را به شیوه خوشبینانه تعبیر کرده و تفاسیر منفی و مایوسانه را از زندگی خود حذف کنند و گذشت و بخشش بیشتری را در زندگی خود جای دهند تا حد زیادی می‌توانند از آسیب به کانون گرم خانواده خود جلوگیری کنند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: زندگی زناشویی روابط زوجین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۸۰۷۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر این سردرد‌ها را دارید حتما به پزشک مراجعه کنید

آفتاب‌‌نیوز :

محمدرضا معتمد بیان کرد: هر نوع التهاب و فشاری که در ساختمان‌های نواحی سر و گردن وجود داشته باشد، می‌تواند باعث سردرد شود، برای مثال درد‌های ناحیه گوش و حلق و بینی باعث سردرد می‌شوند، امروزه با روش‌های تشخیصی پیشرفته‌ای که وجود دارد، تعداد موارد ناشناخته سردرد، بسیار اندک است.

دکتر معتمد گفت: شایعترین سردردها، سردرد‌های اولیه هستند، سردرد‌های میگرنی و استرسی جزو این دسته از سردرد‌ها هستند. سردرد‌های میگرنی شایع‌ترین نوع سردرد هاست و سردرد‌های تنشی، با شیوع کمتر، در رتبه دوم شیوع سردرد‌های اولیه قرار دارند. استرس و تنش در سردرد‌های میگرنی موثر هستند، با اینکه سردرد‌های میگرنی و تنشی دو نوع سر درد شایع هستند، اما متاسفانه در بعضی افراد هر دو نوع سردرد میگرنی و تنشی وجود دارد، در این موارد حتما درمان هر دو نوع بیماری باید انجام گردد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در پاسخ به این سوال که تفاوت سردرد میگرنی و سردرد تنشی چیست، گفت: تفاوت‌های این دو نوع سر درد معمولاً در علائم آنهاست، سردرد‌های میگرنی غالبا ضربان دار و یکطرفه هستند و با علائمی مانند تهوع، استفراغ و همچنین با حالت گریز از نور و بوی تند همراهند و فعالیت روزمره فرد را دچار اشکال می‌کنند، اما سردرد‌های تنشی غالباً با استرس و عصبانیت ایجاد می‌شوند، حالت فشارنده و منگنه‌ای دارند و اغلب فعالیت روزمره فرد را دچار اشکال نمی‌کنند.

وی گفت: در بعضی از انواع میگرن، قبل از بروز سردرد، بیمار علائمی مانند خواب رفتگی صورت، دیدن تصاویری در میدان بینایی، حالت انحنای تصاویر و یا حتی درجاتی از اشکال در میدان بینایی را احساس می‌کنند، در بیماری میگرن، به این علائم اورا می‌گویند، بیماران میگرنی همراه با علائم اورا، این شانس را دارند که به محض بروز این علائم، از دارو‌هایی که مانع از پیشرفت سردرد می‌شود استفاده کنند.

دکتر معتمد در پاسخ به این سوال، که چه سردرد‌های باید جدی گرفته شوند، گفت: سردرد‌هایی که با کاهش سطح هوشیاری، تشنج، تب و عدم تعادل همراه هستند، نیاز به بررسی دارند در افرادی که به دنبال فعالیت‌های سنگین دچار سردرد شدید می‌شوند، باید مشکوک به پارگی آنوریسم شویم، سردرد شدید و ناگهانی که کمتر از یک دقیقه به اوج می‌رسد معمولاً با پاره شدن آنوریسم مغزی همراه است و باید سریعاً تحت بررسی قرار گیرد.

هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: مصرف مسکن‌ها زمانی توصیه می‌شود که علت سردرد مشخص شده باشد، در غیر این صورت، مصرف مسکن می‌تواند تابلوی بالینی سر درد را تغییر دهد و تشخیص سر درد را با مشکل روبرو کند. اگر بیمار تا ۴ نوبت سردرد در ماه داشته باشد، بهترین روش درمان توقف سردرد است، مصرف ضعیف‌ترین مسکن در زمان مناسب (به محض شروع سر درد) بسیار موثرتر از شروع دیر وقت قویترین مسکن هاست، اما اگر تعداد سردرد‌ها از چهار نوبت در ماه بیشتر باشد، بیمار باید با مصرف دارو‌های پیشگیری کننده همراه با رعایت سبک زندگی سالم، به کاهش تعداد و زمان سردرد‌ها کمک کند.

وی گفت از بهترین راه‌های کاهش سردرد، می‌توان به سبک زندگی سالم، خواب خوب و مناسب، غذای با کیفیت و سالم و پرهیز از عادات ناسالم (الکل و سیگار) اشاره کرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • اگر این سردرد‌ها را دارید حتما به پزشک مراجعه کنید
  • تمام چیزهایی که برای سفر با موتور سیکلت نیاز دارید.
  • نکات ایمنی مهم برای شارژ کردن گوشی های هوشمند؛ اگر موبایل دارید، بخوانید
  • چند باید علمی برای حمام رفتن
  • جامعه‌شناختی تفکرات اجتماعی
  • رادان: هر نوع حجابی برای دشمن یک پرچم ایران شده
  • هر نوع حجابی برای دشمن یک پرچم ایران شده است
  • شرکت زوج‌های عضو کانون‌های مساجد کردستان در دوره علمی آموزشی«شمس»
  • قیمت خودروهای برقی وارداتی چند ؟ / برای ثبت‌نام مرحله اول تا فردا فرصت دارید
  • طلاق از شوهر به‌خاطر خیلی خوب‌بودن!