Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-26@16:49:18 GMT

نت‌هایی برای آب‌های نیلگون

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۸۱۰۵۴

نت‌هایی برای آب‌های نیلگون

ساخت «سمفونی خلیج فارس» به سال 84 برمی‌گردد و در واقع نهمین سمفونی‌ای است که ساخته‌ام. آن زمان «سمفونی دماوند» بتازگی به پایان رسیده و اجرا شده بود؛ دماوندی که بام ایران است و از کودکی تحت تأثیر آن قرار گرفته بودم.

در آن برهه صحبت و تحریف‌هایی در مورد نام خلیج فارس شنیده می‌شد. بنابراین بهترین فرصت بود تا نگاهی به آب‌های نیلگون خلیج فارس داشته باشم و موسیقی‌ای دراین باره بنویسم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سمفونی «خلیج فارس» در سه موومان نوشته شده و رهبری این اثر موسیقایی به رهبری لوریس چکناواریان با همراهی ارکستر فیلارمونیک ارمنستان بود و درهمین کشور ضبط و برای نخستین بار اجرا شد که بسیار مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت. آقای چکناواریان برای این کار زحمات بسیاری کشیدند. خلیج فارس برای همه ایرانیان مهم و با‌ارزش است و من این سمفونی را فقط به عشق وطنم ساختم تا عظمت و شکوه آن را نشان بدهم.
این کار از معدود سمفونی‌های من است که کلام دارد با مدت زمان حدود 40 دقیقه؛ اجرای بسیار خوبی که به‌صورت سی‌دی هم منتشر شد. این سمفونی که با آواز تنور همراه است، در موومان (بخش) نخست با توصیف مواج بودن، خروشان و گاهی آرام بودن دریا همراه می‌شود و در فضایی ارکسترال نوشته شده. بخش دومش هم غزلی است از عبدالجبار کاکایی به‌صورت تنور توسط «ناربه چولاکیان» خوانده می‌شود که در فضای سونات نوشته شده است. همچنین در این قسمت که حالتی «درام» دارد، تاریخ پرحماسه خلیج همیشه فارس در سه تم اصلی روایت می‌شود. موومان پایانی، تم‌های اصلی با آواز روی یک قصیده از عبدالجبارکاکایی که عظمت خلیج فارس را روایت می‌کند. من یک آهنگساز هستم و حس موزیکال دارم و صرف نظر از عشق به وطنم و گوشه به گوشه ایران، هرکجا که قدم می‌گذارم برای من یک رؤیا و خاطره بوده و برایم مقدس است و برای ساخت این اثر به شهرهای جنوب ایران سفر کردم و از نزدیک تماشاگر آب‌های نیلگون خلیج فارس بودم. جدا از این زیبایی‌ها براین نظرم جهان آب در کره خاکی ما دارای یک دینامیک بسیار ارزنده و چشمگیر و فریبنده است و به تمام این نکات و پستی و بلندی دریا در بخش نخست سمفونی‌ام اشاره کرده‌ام ودر تک تک بخش‌های آن قابل حس است.‌

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: خلیج فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۸۱۰۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دومین همایش بین‌المللی خلیج فارس دربوشهر برگزار می‌شود

ایسنا/بوشهر  دبیر اجرایی دومین همایش بین المللی خلیج فارس گفت: دومین همایش بین المللی خلیج فارس با حضور مهمانان خارجی از پنج کشور در بوشهر برگزار می شود.

به گزارش ایسنا، علی اکبر کیانی  امروز ۶ اردیبهشت در نشست خبری با اشاره به جزئیات برگزاری این همایش در بوشهر، اظهار کرد: این همایش طی دو روز در روزهای ۱۰ و ۱۱ اردیبهشت ماه سال جاری در دانشگاه خلیج فارس و در سطح بین المللی برگزار می شود.

وی بیان کرد: به جهت ارتقای اعتبار علمی همایش و مقالات، مجوزهای ISC یا همان پایگاه استنادی جهان اسلام اخذ شده است و بالغ بر۱۵۰ خلاصه مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده است که ۵۰ درصد اصل مقاله را دادند و حدود یک سوم برای ارائه مقاله به همایش دعوت شدند.

کیانی با بیان اینکه ۱۰ نفر مهمان خارجی از کشورهای عراق، هند، چین، روسیه و بنگلادش به این همایش دعوت شدند، گفت: حداقل ۵ نفر حضور قطعی دارند و جزو سخنرانان این برنامه هستند.

دبیر اجرایی دومین همایش بین المللی خلیج فارس با بیان اینکه این همایش در دو روز علمی و فرهنگی برگزار می شود، گفت: این همایش در سه زبان ارائه خواهد شد که در نوع خود استثنایی است. در همایش های مشابه نهایتا دو زبان ارائه می شده است.

کیانی با بیان اینکه محور همایش تجارت دریایی و حمل و نقل است، اظهار کرد: با توجه به اهمیت خلیج فارس از نظر بازرگانی و تجاری و حمل و نقل دریایی، گروه تاریخ محور این همایش مهم را این موضوع قرار داد. این موضوع با توجه به تمدن خلیج فارس انتخاب شده است.

حمید اسدپور، دبیر علمی همایش بین المللی خلیج فارس، افزود: گستره زمانی این همایش از عهد باستان تا معاصر و با نیم نگاهی به آینده است و حتی مقالاتی پیرامون آینده پژوهی در خصوص این موضوع دریافت شده است.

وی با اشاره برنامه های روز فرهنگی همایش، گفت: بازدید از مناطق تاریخی دشتستان از جمله دژ و دانشکده کشاورزی و نیز در بوشهر بازدید از موزه دریانوردی خلیج فارس، بازدید و معرفی ظرفیت تاریخی استان، برپایی نمایشگاه تاریخی و فرهنگی خلیج فارس از دیگر برنامه ها است.

اسدپور همچنین بازدید از کتابخانه دانشگاه خلیج فارس و برپایی غرفه های آثار سنتی و غذای دریایی در حاشیه این همایش را از دیگر برنامه ها عنوان کرد و گفت: علاوه بر این مسابقه دو میدانی از میدان رئیسعلی دلواری تا دانشگاه خلیج فارس به صورت عمومی برگزار می شود.

دبیر علمی همایش بین المللی خلیج فارس با اشاره به پیام دومین همایش بین المللی خلیج فارس گفت: دوستی مهمترین پیام این همایش است و اینکه خلیج فارس یک حوزه تمدنی و مکان فرهنگی بوده است‌.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نقش خلیج فارس در راهبرد امنیت ملی کشور بی‌بدیل است
  • ما نیازمند معلمان تراز انقلاب هستیم
  • حقوق و مزایای کارگران مورد توجه قرار گیرد
  • اعلام برنامه‌های هفته ملی خلیج فارس و روز معلم در قشم
  • دومین همایش بین‌المللی خلیج فارس دربوشهر برگزار می‌شود
  • وزش باد شدید و افزایش ارتفاع موج در خلیج‌فارس
  • حق امضا از خطیر گرفته شد؟!
  • همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس برگزار می‌شود
  • جلد دوم «سمفونی رنگ، هارمونی خط» رونمایی می‌شود
  • مدیرعامل جدید استقلال ازسوی پتروشیمی خلیج‌فارس