Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه دانشگاه ایسکانیوز: در آموزش و پرورش هرچه از کمبود نیرو اسم می‌برند بی اختیار همه ذهن‌شان به سمت کمبود نیروی آموزشی و معلم می‌رود. اولین چیزی که به ذهن‌ها خطور می‌کند، استخدام از طریق دانشگاه فرهنگیان و پس از آن استخدام از طریق آزمون استخدامی است. اما هیچ فرد به این مسئله نپرداخته است که مدارس علاوه بر کادر اجرایی و آموزشی به خدمتگزار نیز نیاز دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بسیاری از مدارس، مدیر مدرسه نقش همه فن حریف را بازی کرده و علاوه بر پرداختن به مشکلات دانش‌آموزان و معلمان مدرسه، نقش سرایدار و خدمتگزار را نیز به عهده گرفته و حتی گاها چند ساعتی نیز، موظف به تدریس در مدرسه است. همچنین مدیر مدرسه می‌بایست عدم توجه دولت و مسئولان در خصوص اختصاص سرانه دانش‌آموزی، اعتبار برای پرداخت قبوض مصرفی، در نظر گرفتن مبالغی برای هزینه تعمیرات، ملزومات و تجهیزات مورد نیاز مدرسه را نیز پوشش داده و نقش اجل معلق را در مدرسه برای دانش‌آموزان و اولیا بازی کند. از دانش‌آموزان و اولیای آنها، کمک به مدرسه‌های اجباری و شهریه‌هایی را بستاند که خود فرادستان آموزشی شبانه روز در تلویزیون و رسانه ها ستاندن آن را غیر‌قانونی اعلام کرده‌اند و مدام در رسانه‌های ارتباط جمعی غیرقانونی بودن اخذ وجه از والدین را در مدارس، در بوق و کرنا می‌کنند.

در خیلی از مدارس به دلیل آنکه آمار دانش‌آموزان مدرسه پایین است، نه معاون اجرایی به آنها تعلق می‌گیرد، و نه کادر خدماتی و سرایدار. مخصوصا این مسئله در روستاها و مدارس روستایی بسیار مشهود است. در این‌گونه مواقع یا مدیر می‌بایست خود جای خالی هر دو را پر کند و در کنار آن نیز نقش نامه‌رسان مدرسه را بازی کرده و در این نظام بخشنامه سالار، با بروکراسی اداری بسیار زیاد و خسته کننده به امورات مدرسه و رابطه بین مدرسه و اداره نیز پرداخته و توازنی بین همه این موارد ایجاد کند یا اینکه از طریق کمک‌های مردمی یک نیروی خدمتگزار به‌صورت آزاد استخدام کند که خود این کار، مشکلات را در بیشتر مواقع دو چندان می‌کند‌.

از سوی دیگر وضعیت کادر خدماتی در آموزش و پرورش از قرمز هم گذشته است و با حقوق‌های بسیار پایین‌تر از خط فقری که نیروهای خدماتی دریافت می‌کنند که گاها به کمتر از یک میلیون و دویست هزار تومان نیز می‌رسد، انگیزه‌ای برای کادر خدماتی جهت مشارکت بیشتر در مدارس و ادارات آموزش و پرورش برای آنها باقی نمی‌گذارد. این افراد مدرسه‌ای را تحت پوشش قرار می‌دهند، اما به نسبت حقوق خیلی کمی دریافت می‌کنند، انتظاری بیشتر از این آنها، واقعا بی‌انصافی است.

خدمتگزاران در مدارس، همیشه اولین فردی هستند که درب مدرسه را باز کرده و مدرسه را برای شروع فعالیت‌های آموزشی و تربیتی آماده می‌‌کنند و در انتها نیز آخرین نفری هستند که پس از نظافت و تمیز کردن کلاس‌ها، حیاط و غیره ، از مدرسه خارج می‌شوند. به همین منظور ساعت کاری آنها از معلمان و کادر اجرایی مدرسه بیشتر بوده و حین فعالیت آموزشی مدرسه نیز مدام در حال تحرک و نامه‌رسانی و تعمیرات و فراهم کردن اسباب چای و استراحت معلمان و غیره هستند. بی تردید این افراد مستحق توجه بیش از این هستند.

به نظر می‌رسد دولت و آموزش و پرورش این افراد زحمتکش را به کلی فراموش کرده و همچنین خود را به کوچه علی چپ زده است! مدارس ما علاوه بر کادر اجرایی و آموزشی، نیاز به خدمتگزار و کادر خدماتی نیز دارند. حال جالب این است که با وجود چنین مشکلاتی، در برخی ادارات آموزش و پرورش؛ فقط در اتاق مدیر منطقه دو یا سه خدمتگزار همیشه حضور داشته و دست به سینه، آماده اجرای دستورات و فرامین مدیر هستند. و جالب تر آنکت که در بیشتر مواقع این چند نفر بیکار نشسته و هیچ تحرکی و فعالیتی ندارند.

معمولا عدم تخصیص اعتبار لازم به آموزش و پرورش، دلیل اصلی این بی‌توجهی روسای ادارات و مناطق است. یکی از راهکارهای پیشنهادی که آموزش و پرورش می‌تواند در حل این مشکل به‌کار ببرد، جذب نیروهایی با نام سربازخدمتگزار است. بدین معنا که در کنار جذب تحصیل‌کردگان که زمان سربازی‌شان فرا رسیده و بعنوان سرباز معلم در آموزش و پرورش و مدارس مشغول به کار می‌شوند، افرادی را نیز جذب کند که داوطلبانه بخواهند با عنوان خدمتگزار در آموزش و پرورش دوره سربازی خود را به پایان برسانند. بدین ترتیب شاید بتوان اندکی از مشکلات مدیران مدارس را حل و فصل کرد.

*معلم و فعال مدنی

انتهای پیام/

31 / 320 نیروی خدماتی مدرسه آمورش و پرورش جذب نیرو سربازی سرباز معلم

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: نیروی خدماتی مدرسه آمورش و پرورش جذب نیرو سربازی سرباز معلم آموزش و پرورش دانش آموزان کادر خدماتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۸۱۳۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیاز چهارمحال و بختیاری به احداث ۱۰۰۰ کلاس درس

معاون اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس چهارمحال و بختیاری، گفت: استان نیازمند یک هزار کلاس درس است که در قالب احداث و بازسازی، احداث می‌شوند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، مهدی اسعد امروز در نشست خبری با خبرنگاران و اصحاب رسانه استان چهارمحال و بختیاری، اظهار داشت: 1800 فضای آموزشی با 10 هزار کلاس درس در سطح استان وجود دارد که اداره کل نوسازی مدارس، وظیفه نوسازی و توسعه مدارس را در اختیار دارد.

معاون توسعه اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان چهارمحال و بختیاری ادامه داد: استان نیازمند یک هزار کلاس درس برای احداث و نوسازی است که 500 کلاس درس در قالب تخریب و نوسازی و 500 کلاس درس در قالب احداث است.

اسعد بیان کرد: یکی از بزرگترین مشکلات ما این است که شاخص پراکندگی وجود دارد، به دلیل اینکه به خاطر بافت اقلیمی، مدرسه‌ای با کمتر از 10 دانش‌آموز راه‌اندازی شده که باعث شده میزان سرانه فضای آموزشی بالا رود، مشکل سرانه آموزشی در بعضی نقاط سرانه سیاه است که به معنی سرانه زیر3 متر است، منظریه و شهر لردگان از جمله این سرانه‌های پایین آموزشی هستند.

وی با اشاره به استانداردسازی گرمایشی در سطح مدارس، مطرح کرد: هدف در این استانداردسازی این است که شعله مانند بخاری در مدارس وجود نداشته باشد، 8 هزار کلاس درس در سطح استان استانداردسازی گرمایشی شده‌اند که برخی در طول احداث و برخی دیگر بعد از احداث استانداردسازی گرمایشی شده‌اند، حدود 2 هزار کلاس درس همچنان استانداردسازی گرمایشی نشده‌اند.

معاون توسعه اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به مدارس کانکسی در سطح استان، گفت: 19 مدرسه کانکسی در سطح استان وجود داشت که احداث 10 مدرسه از آن شروع شده است، 9 مدرسه دیگر به دلیل عدم تامین زمین، هنوز شروع به احداث نشدند.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس قدمت و آثار مشهود مانند ترک‌های دیوارها، 100 مدرسه خطرآفرین در سطح استان وجود دارد که اگر مقاوم‌سازی ممکن باشد، مقاوم‌سازی می‌شود وگرنه تخریب و بازسازی می‌شوند، عمده این 100 مدرسه از جمله تخریب و بازسازی هستند، در کنار این مدارس نیز 100 مدرسه دیگر نیاز است در سطح استان احداث شود.

علیمردان علیمردانی، مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه‌ساز استان چهارمحال و بختیاری در این نشست اظهار داشت: مجمع از سال 78 در سطح کشور تشکیل و در استان نیز به‌صورت رسمی از سال 95 آغاز به فعالیت کرده است که در سازماندهی و جذب خیرین و کمک به دانش آموزان و احداث مدارس و غیره فعالیت می‌کند.

وی با اشاره به جشنواره سال گذشته خیرین مدرسه‌ساز در استان، گفت: 640 میلیارد ریال اعتبار در این جشنواره جمع‌آوری شد که بیش از نیمی از آن تاکنون برای ساخت و نوسازی مدارس، محقق شده است.

محمد صفرزاده، مدیر برنامه‌ریزی و توسعه مشارکت‌های اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان نیز در این نشست عنوان کرد: اکنون 82 پروژه خیری در سطح استان با 70 مدرسه و 351 کلاس درس در حال اجرا و احداث است که 46 هزار متر مربع فضای آموزشی به فضاهای آموزشی اضافه می‌کند.

وی با اشاره به در دست احداث بودن 2 نمازخانه، 8 سالن ورزشی و یک مجتمع آموزشی فرهنگی، مطرح کرد: مجموع این فضاهای احداثی در استان، 58 هزار و 200 متر مربع متراژ آن است که با مشارکت خیرین در حال احداث هستند.

صفرزاده با اشاره به اینکه سرانه آموزشی کشور 8.39 متر مربع و در استان 8.25 متر مربع است، خاطرنشان کرد: بیش از 5 هزار میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل فضاهایی که در سطح استان در دست احداث است، مورد نیاز است.

انتهای پیام/7540/

دیگر خبرها

  • شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود
  • شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود/ جزئیات اجرای نظارت آنلاین
  • تمام مدارس غیردولتی استان کرمان شهریه‌های متفاوتی دارند
  • معاون وزیر آموزش و پرورش: ۱۶ طرح عفاف و حجاب در مدارس در حال اجرا ست
  • جریمه ۲۳ میلیارد ریالی برای مدرسه غیرانتفاعی متخلف
  • ۱۰۰ مدرسه خطرآفرین در چهارمحال‌ و بختیاری وجود دارد
  • اجرای ۱۶ طرح عفاف و حجاب در مدارس
  • شناسایی ۱۰۰ مدرسه خطرآفرین در چهارمحال و بختیاری
  • نیاز چهارمحال و بختیاری به احداث ۱۰۰۰ کلاس درس
  • تمامی مدارس بهشهر تک نوبته هستند