Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- پاکستان در منطقه آسیای جنوبی بالاترین میزان شهرنشینی را دارد که در نتیجه آن تراکم جمعیت در این کشور افزایش یافته است، موضوعی که بر کیفیت هوا به ویژه در مناطق شهری پاکستان تاثیر منفی گذاشته و کارشناسان معتقدند که ارتباط آلودگی هوا و بیماری‌های تنفسی و قلبی عروقی می‌تواند مبارزه پاکستان با ویروس کووید-۱۹ را دشوارتر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاریخ انتشار: 10:01 - 11 ارديبهشت 1399 - کد خبر: ۶۱۶۶۵۲

به گزارش خبرگزاری میزان، پاکستان در سال ۲۰۱۹ از لحاظ غلظت آلاینده ذرات معلق کمتر با میانگین سالانه ۲.۵ میکرون دومین کشور آلوده جهان معرفی شد. ۳۶.۴ درصد از جمعیت این کشور در مناطق شهری زندگی می‌کنند. پاکستان ششمین کشور پرجمعیت جهان محسوب می‌شود.

این کشور در کل آسیای جنوبی بالاترین میزان شهرنشینی را دارد و در نتیجه این گسترش، تراکم جمعیت نیز افزایش پیدا کرده و این بر کیفیت هوا به ویژه در مناطق شهری پاکستان تاثیر منفی گذاشته است.

درست ۱۰ روز پیش مشاور امنیت ملی پاکستان طی نشست خبری مشترک با وزیر بهداشت این کشور اعلام کرد که علل ۸۰ درصد مرگ و میر بیماران کرونایی در پاکستان، ابتلای آنان به دیگر بیماری مشخص شده است. میزان مرگ ناشی از کرونا در پاکستان تا اواسط ماه جاری میلادی ۱.۹ درصد عنوان شد درحالی که در کشورهای دیگر ۶.۹ درصد دیده شده است.

مقامات پاکستانی گفتند که ۸۰ درصد جان باختگان پیش از ابتلا به کرونا، دچار بیماری‌های دیگر بودند که منجر به مرگ آنان شد و تنها ۲۰ درصد از جان باختگان افرادی بودند که پیش از کرونایی شدن، به هیچ بیماری مبتلا نبودند.

اما کارشناسان حوزه سلامت و تغییرات اقلیمی در پاکستان معتقدند، این کشور که جایگاه پنجم در جهان از لحاظ آسیب پذیر بودن در برابر تغییرات آب و هوا را دارد و همچنین در میان پنج کشور دارای بالاترین میزان مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا قرار دارد، ممکن است همزمان با درگیر بودن با شیوع کرونا شاهد افزایش جان باختگان آن دسته از مبتلایان به این ویروس باشد که پیش‌تر از بیماری‌های تنفسی و قلبی-عروقی که با آلودگی هوا تشدید می‌شود، رنج می‌بردند.

نتایج مطالعات هواشناسی یک موسسه آمریکایی در سال گذشته نشان می‌دهد که پاکستان پس از چین، هند، اندونزی و بنگلادش به عنوان پنجمین کشور بزرگ در آسیا با داشتن بالاترین آمار مرگ و میر مردم ناشی از آلودگی هوا ارزیابی شده است.

در این گزارش آمده است: آلودگی هوا باعث کاهش طول عمر افراد به ویژه در کودکان تازه متولد شده می‌شود و حداقل ۲۰ ماه از عمر آنان را کاهش می‌دهد که بیشترین میزان این تاثیر در منطقه جنوب آسیا دیده شده است.

براساس گزارش جهانی کیفیت هوا در سال ۲۰۱۹، بسیاری از شهرهای پاکستان از جمله لاهور، کراچی، پیشاور و فیصل آباد در بین آلوده‌ترین شهرها در سطح جهان قرار دارند و در این شهرها آلودگی همراه با تراکم جمعیت و نوع ساختار مراقبت‌های بهداشتی سلامت عمومی را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.

به گزارش وب سایت خبری روزنامه «داون» پاکستان، نتیجه تحقیقات درخصوص اپیدمی سارس در چین نشان می‌دهد که سارس ناشی از ویروس ژنتیکی مانند کووید-۱۹ باعث مرگ و میر بیشتر در مناطق با کیفیت پایین هوا می‌شود. این موضوع باعث شد تا پژوهش‌های بیشتری درخصوص میزان مرگ و میر ناشی از کرونا و ارتباط آن با آلودگی هوا انجام شود.

«محسن گُل» پژوهشگر پاکستانی دانشگاه آکسفورد در حوزه محیط زیست و «سیده حدیقه جمشید» کارشناس تغییرات اقلیمی که در کنترل آلودگی هوا با وزارت تغییرات اقلیمی پاکستان همکاری می‌کنند، در گزارشی گفتند: یک مطالعه انجام شده در ایتالیا طی هفته‌های گذشته نشان می‌دهد که میزان بالای مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا که در شمال این کشور به ثبت رسیده است با بالاترین میزان مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا در همان منطقه ارتباط دارد.
محققان دانشکده بهداشت عمومی هاروارد در بوستون نیز درباره رابطه بین تلفات ویروس کرونا و آلودگی هوا گفتند: قرار گرفتن بیماران تنفسی و قلب عروق در معرض هوای با کیفیت پی‌ام ۲.۵، همزمان خطر مرگ آنان در صورت ابتلا به ویروس کووید-۱۹ را افزایش می‌دهد.

پژوهشگران پاکستانی می‌گویند: آلودگی هوا بیشترین سهم را در بیماری‌های زیست محیطی در این کشور دارد همچنین علل ۲۲ درصد مرگ و میر زودرس در پاکستان شناخته می‌شود.

بانک جهانی نیز اخیراً دلیل ۹ درصد از مرگ و میر سالانه در پاکستان را آلودگی هوا عنوان کرده است. ضرر معادل ۲ و ۲.۵ درصد تولید ناخالص داخلی سالانه در سال ۲۰۱۶ به ترتیب هزینه‌های بیماری‌ها و مرگ و میرزودرس ناشی از آلودگی هوای محیط و خانگی را به خود اختصاص داد.

به همین دلیل کارشناسان پاکستانی معتقدند که آمار هشدار دهنده کیفیت هوا برای نشان دادن اینکه آلودگی هوا احتمال مرگ و میر بیماران مبتلا به ویروس کووید-۱۹ را افزایش می‌دهد، کافی است.

آنان گفتند: اثبات رابطه میان آلودگی هوا و بیماری‌های تنفسی و قلب عروقی می‌تواند اوضاع را وخیم‌تر کند و حتی مبارزه پاکستان با ویروس کرونا نیز دشواتر می‌شود.

با توجه به میزان شیوع ویروس کرونا در پاکستان به ویژه در شهرهای کراچی و لاهور که بیشتری آلودگی هوا و کیفیت پایین آن در این شهرها دیده می‌شود، شمار مبتلایان به بالای ۹۰۰ نفر رسیده و این فرآیند هر روز بدتر می‌شود.

پژوهشگران پاکستانی با اشاره به ضرورت افزایش پوشش سبز برای مقابله با آلودگی در شهرهایی که پایین‌ترین کیفیت هوا را دارند، تاکید می‌کنند: کاهش آلودگی هوا نیز می‌تواند به مزایای مثبتی در کاهش بیماری‌های غیرواگیر اضافه کرده و همچنین کاهش تلفات جانی را درپی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: شیوع ویروس کرونا در چندین کشور جهان کرونا ۱۶ درصد از پاکستانی ها را دچار سوء تغذیه کرده است شورای امنیت ملی افغانستان اعلام کرد: مرز افغانستان و ایران باز شد
۸۰ درصد مبتلایان به کرونا بهبود می‌ یابند کرونا، تجارت "پاکستان و چین" را نشانه رفت آنچه روس‌ها برای مقابله با "شیوع کرونا" انجام دادند کرونا مرز پاکستان و افغانستان را هم بست طرح مقابله با شیوع کرونا به مدارس روسیه کشیده شد کرونا، تاجران پاکستانی را مجبور به تغییر مسیر صادرات کرد تبدیل واگن های قطار در هند به بیمارستان‌ برای درمان کرونا ابتکارهای هندی‌ها برای مقابله با کرونا

به گفته کارشناسان، با توجه به پیوند بین آلودگی هوا و ویروس کرونا دولت‌ها باید اقدامات جدی را برای مبارزه با تغییرات آب و هوا به کار بگیرند تا آلودگی هوا و جمعیت آسیب پذیر آن کاهش پیدا کند.

با این حال گزارش نهادهای ناظر بین المللی درخصوص تبعات تغییرات اقلیمی در پاکستان حاکی است که این کشور بین سال‌های ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۸ شاهد ۱۵۲ مورد تغییر شدید هوا بود که باعث خسارت اقتصادی ۳.۸ میلیارد دلار و جان باختن هزاران نفر شده است.

/انتهای پیام/

ایرنا

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کرونا آلودگی هوا ناشی از آلودگی هوا مرگ و میر ناشی بالاترین میزان تغییرات اقلیمی آلودگی هوا ویروس کرونا بیماری ها میزان مرگ کیفیت هوا کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۸۲۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عدم امنیت شغلی جامعه کارگری با قرارداد های شرکتی و کوتاه مدت

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید جواد سلیمانی در آئین عبادی سیاسی نماز جمعه این هفته لاهیجان با بیان اینکه یمنی‌ها همچنان محکم و استوار ایستاده‌اند، اظهار کرد: مردان مقاوم یمنی دو روز گذشته دو کشتی آمریکایی را در دریای سرخ و به فاصله ۲ هزار کیلومتر یک کشتی در اقیانوس هند زدند.

وی با بیان اینکه مقاومت و نیروهای مقاومت فعال‌تر از گذشته بوده و به فاصله دو هزار کیلومتری موشک‌های خود را روانه تجاوز دشمن می‌کنند، افزود: خیزش دانشگاه‌های آمریکایی و غربی نشان از بیداری وجدان‌ها و باطن حقیقی انسان‌ها در برابر جرم و جنایت است.

امام جمعه لاهیجان با اشاره به اوضاع دردناک غزه تصریح کرد: دنیا از مسیحیت دروغین به سمت مسیحیت راستین در حال حرکت است مسیحیت راستینی همراه مهدویت ظهور خواهند کرد و اینگونه فلسطین دنیا را تکان داده است.

وی با بیان اینکه رژیم منحوس صهیونیستی در وضعیت استیصال و در باتلاق فرو رفته و در حال تاوان دادن جنایات خود در دنیا است، افزود: بنا به وعده الهی و رهبر معظم انقلاب ما مردم نابودی رژیم منحوس صهیونیستی را با چشم خود خواهیم دید.

سلیمانی با تاکید بر اینکه سفر رئیس جمهور به پاکستان دارای اهمیت است چرا که دو کشور مهم غرب آسیا به هم متصل شود، افزود: روابط برادرانه ایران و پاکستان تنش‌ها را از بین برد و بعد از تنبیه رژیم منحوس صهیونیستی از طرف ایران، شاهد استقبال پاکستانی‌ها بودیم.

به گفته سلیمانی زینبیون پاکستان مورد کم لطفی دولت پاکستان قرار گرفته و در لیست تروریست‌ها معرفی شدند که انتظار می‌رود دولت پاکستان متأثر از رسانه‌ها و تبلیغات سلفی‌ها قرار نگیرد و این گروه مقاوم را از لیست گروه تروریستی پاک کند.

نیروی انتظامی با اقتدار در قالب طرح نور فعالیت می‌کند

سلیمانی با اشاره به اینکه دشمن در تلاش بود تا مساله حجاب را در تیتر اول رسانه‌های دنیا قرار دهد، افزود: بعد از تاکید رهبر انقلاب در خصوص حجاب و عفاف اقداماتی صورت گرفته و با توجه به اینکه بیش از ٣٠ دستگاه باید پای کار آمده که نیامدند، نیروی انتظامی با اقتدار در قالب طرح نور در حال فعالیت است که انتظار می‌رود دیگر دستگاه‌ها هم وظایف خود را به مرحله عمل برسانند.

خطیب جمعه لاهیجان با بیان اینکه از بانوان لاهیجانی انتظار داریم تا پای کار بوده و از عفاف و حجاب دفاع کنند، افزود: حکومت، اسلامی است و وظیفه داریم تا اقداماتی تبیینی و امر به معروف انجام دهیم تا سوغات غربی یعنی بی حجابی در این شهر و کشور نفوذ نکند.

وی با بیان اینکه اگر چه فضای عفاف و حجاب در مسیر بهبودی است اما کافی نبوده و با دو ساعت در شبانه روز کار پیش نمی‌رود، تصریح کرد: احکام قضائی بازدارنده نیست و نیاز به اصلاح دارد، البته ما نیز با تشکیل پرونده و کیفر خواست موافق نیستیم اما طرح نور باید ادامه پیدا کند و با پای کار آمدن همه افراد و مسؤولان طرح نور با قوت استمرار یابد.

سلیمانی با بیان اینکه طرح نور باید وارد آموزش و پرورش، اصناف و دانشگاه‌ها شود، افزود: عفاف و حجاب قانون الهی و فرهنگ ملی و دینی است و باید استمرار داشته باشد.

وی با تبریک روز کار و کارگر و ابراز تأسف از اینکه جامعه کارگری از عدم امنیت شغلی رنج می‌برد خطاب به متولیان و مسئولین امر گفت: چرا هنوز در لاهیجان قرارداد سه ماهه و یک ماهه می‌بندند، این مساله باید حل شود و ما برای این موضوع نباید کوتاه بیاییم.

امام جمعه لاهیجان با انتقاد از عملکرد شرکت‌ها تصریح کرد: شرکت‌ها ١٢ میلیون از دولت می‌گیرد اما ۷ میلیون به کارگر می‌دهند، این آسیب است، اصلاً فلسفه وجودی این شرکت‌ها بی معناست، صرفاً لیدر اقتصادی بوده و با ایجاد فساد اقتصادی، جامعه کارگری را دچار آسیب می‌کنند و قرار بود این مساله در مجلس به سرانجام برسد که متأسفانه هنوز به نتیجه نرسیده است.

سلیمانی با اشاره به هزینه‌ها و بودجه‌های نامتعارف برخی سازمان‌ها، تصریح کرد: سازمان برنامه و بودجه هزینه‌های نامتعارفی را برای برخی دستگاه‌ها تخصیص داده، وزارت اقتصاد ٢١٧ درصد بیشتر از گذشته سازمان استخدامی ١۵٠ درصد افزایش داشته این در حالی است که برای آموزش و پرورش با آن میزان گستردگی تنها ٢٠ درصد و وزارت بهداشت ١۶و هشت دهم درصد افزایش بودجه تخصیص دادند، بنابراین سازمان برنامه و بودجه باید پاسخ گو باشد.

کد خبر 6089199

دیگر خبرها

  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون با آزمایش مولکولی
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • نماینده مردم زنجان : دولت جدیت لازم برای استفاده از افراد توانمند را نداشت/ مجلس در انتسابات تاثیر منفی گذاشت/ چالش‌هایمان بیشتر خواهد شد
  • عدم امنیت شغلی جامعه کارگری با قرارداد های شرکتی و کوتاه مدت