Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@19:47:46 GMT

آفت به جان ۲۰ هزار هکتار از جنگل‌های بلوط لرستان

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۸۳۱۴۱

آفت به جان ۲۰ هزار هکتار از جنگل‌های بلوط لرستان

به گزارش خبرنگار مهر، شیرزاد نجفی امروز پنج شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به حمله آفت جوانه خوار به جنگل‌های بلوط لرستان، اظهار داشت: با توجه به تحقیقات میدانی انجام شده توسط کارشناسان مرکز تحقیقات، متأسفانه حدود ۱۸ نوع آفت جوانه خوار بلوط، جنگل‌های استان را مورد هجوم قرار داده است.

هجوم آفت جوانه خوار به ۲۰ هزار هکتار از جنگل‌های بلوط

وی با بیان اینکه با توجه به حمله آفت برگ خوار بلوط به جنگل‌های بخش پاپی سپیددشت، محلول پاشی در جنگل‌های منطقه «کومان» و «دره اناران» شروع شده است، عنوان کرد: چهار کانون بحران در این رابطه در سطح استان شناسایی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان با بیان اینکه کانون‌های بحران مربوط به شهرستان‌های خرم آباد، دورود، چگنی و سلسله هستند، افزود: بر اساس تحقیقات صورت گرفته حدود ۲۰ هزار هکتار از جنگل‌های بلوط استان درگیر این آفت جوانه خوار شده اند.

وی، گفت: بخش عمده‌ای از جنگل‌های بلوط لرستان در مناطق صعب العبور قرار دارند، استفاده از بالگرد برای انجام محلول پاشی هوایی در این رابطه ضروری است که در این رابطه نیز حدود ۱۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

مدیرکل منابع طبیعی لرستان با اشاره به اینکه محلول پاشی با استفاده از تراکتور در حدود ۳۰۰ هکتار در کانون شیوع این آفت شروع شده است، بیان داشت: با توجه به وسعت جنگل‌های بلوط در استان و صعب العبور بودن برخی از مناطق و محدود بودن نیروی انسانی، فقط نقاط آلوده به آفت جوانه خوار بلوط سمپاشی خواهد شد.

جنگل‌های بلوط از رمق افتادند

بنابر این گزارش، استان لرستان به عنوان بام طبیعت ایران میزبان یکی از غنی‌ترین رویشگاه‌های اصلی گونه منحصر به فرد بلوط در غرب کشور است که از لحاظ وسعت جنگل بعد از استان‌های فارس و خراسان جنوبی در رده سوم کشور قرار گرفته است.

همچنین جنگل‌های استان لرستان در بین استان‌های زاگرس نشین بعد از استان فارس در رده دوم قرار دارد.

در سال‌های اخیر جنگل‌های زاگرس تهدیدات بسیاری را تجربه کرده و در این بین بخش عظیمی از وسعت این جنگل‌های ارزشمند از دست رفته اند. استان لرستان نیز از گزند آسیب‌ها در امان نمانده و متأسفانه تخریب‌های خرد و کلان، آتش سوزی‌ها، آفات و بیماری‌های بسیاری را تجربه کرده است.

اگر امروز جنگل‌های استان لرستان و کل رویشگاه جنگلی زاگرس با تخریب‌ها و تهدیدات بی شماری دست و پنجه نرم می‌کنند، حاصل یک مجموعه از عوامل مختلف است. مجموعه‌ای که امروز فشارهای زیادی را بر روی جنگل‌های لرستان وارد ساخته است.

جنگل‌های بلوط استان لرستان در قلب منطقه زاگرس قرار گرفته اند و به اعتقاد کارشناسان به خطر افتادن آنها می‌تواند تأثیرات بسیار پیچیده‌ای بر روی کل اکوسیستم ناحیه زاگرس در پی داشته باشد، کارشناسان محیط زیست معتقدند که حفظ جنگل‌ها در هر منطقه می‌تواند به حفظ منابع آبی همان منطقه و حتی تأمین آب سایر مناطق منجر شود.

کد خبر 4913503

منبع: مهر

کلیدواژه: اداره کل منابع طبیعی لرستان درختان بلوط ویروس کرونا ماه مبارك رمضان بوشهر شیراز ایلام قزوین شیوع کرونا کمک به نیازمندان شهرکرد بیرجند گرگان جهش تولید مواسات گردشگری جنگل های بلوط آفت جوانه خوار استان لرستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۸۳۱۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رخ نمایی مرال قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار

دریافت 16 MB

به گزارش خبرگزاری مهر، حمزه عشوری اظهار کرد: تصاویر زیبا و ارزشمندی از یک رأس گوزن قرمز (مرال) نر در ارتفاعات جنگلی شهرستان رودبار توسط یک کارگروه زبده از تشکلهای مردمی حافظان هیرکانی (حسین آقایی و مهرداد بخشی پور) با همراهی یکی از محیط بانان حفاظت محیط زیست گیلان به ثبت رسید.

وی افزود: جنگل‌های هیرکانی گیلان از عرصه‌های طبیعی و بی نظیری است که هنوز می‌توان غرش پلنگ ایرانی و بانگ گوزن قرمز (مرال) را در آن شنید. آموزش جوامع محلی، برخورد قاطع با شکارچیان غیرمجاز و تعامل با جوامع بومی و محلی و تلاش شبانه روزی محیط بانان سبب شده تا امنیت در زیستگاه برای این گونه‌های حیات وحش تأمین شود و مشاهده و تصویر برداری از گونه‌های ارزشمند هم نشان از این امنیت دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان خاطرنشان کرد: مشاهده گونه‌های ارزشمند همچون مرال، پلنگ و خرس قهوه‌ای در این استان نشان از این دارد که زیستگاه‌ها برای این حیوانات امن است.

گفتنی است، مرال یا گوزن قرمز که به آن «گاوکوهی» نیز گفته می‌شود از گونه‌های باشکوه جنگل‌های پهن برگ هیرکانی شمال ایران است و یکی از نمادهای تنوع زیستی جنگل‌های هیرکانی و از گونه‌های حمایت شده در زیستگاه‌های استان گیلان است.

کد خبر 6090941

دیگر خبرها

  • درخواست تعاونی مسکن سازمان جنگل‌ها برای استقرار روی گسل
  • ضوابط صادراتی جدید محصولات جنگلی اعلام شد
  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • سوسکچه‌ بلوط ؛ پینوکیو دنیای حشرات! (عکس)
  • ایجاد ۱۰۴ بوستان در پایتخت/ اکوپارک فرحزاد خرداد افتتاح می‌شود
  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها
  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم
  • رخ نمایی مرال قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار
  • طرح جنگل‌داری چندمنظوره با رویکرد حفاظتی و توسعه توریسم بررسی شد