Web Analytics Made Easy - Statcounter

‌‌جاده ترانزیتی سربیشه به ماهیرود‌ تنها نام دروازه تجاری شرق را به یدک می‌کشد اما زیرساخت مناسبی ندارند. ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۴ استانها خراسان جنوبی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، چند روزی بود تلاش داشت برای خرید مایحتاج خود را به شهر برساند اما هر روز کاری برایش پیش می‌آمد و قسمت نمی‌شد راهی شهر شود اما بلاخره تصمیم می‌گیرد روز سه شنبه 9 اردیبهشت ماه خود را به سربیشه برساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد از اقامه نماز صبح دیگر خواب به چشمانش نیامد مبادا خوابش ببرد و از خط اتوبوس روستا جا بماند.

با بوسه دخترش که در خواب بود با او خداحفاظی کرد و به ایستگاه اتوبوس رفت به دخترش قول داده بود برایش از شهر عروسک بخرد. اولین نفری بود که در ایستگاه حاضر شده بود. هوا روشن تر که شد یکی یکی  به مسافران افزوده شد.

اتوبوس قرمز رنگ از دور پیدا بود مسافران هم خود را آماده کردند تا سوار اتوبوس شوند هر کدامشان برای کاری به سربیشه و بیرجند می‌رفتند.

اتوبوس طبق معمول هر روز به راه خود ادامه می‌داد ناگهان وقتی که عقربه‌های ساعت 6:45 دقیقه صبح را نشان می‌داد، در یک چشم بر هم زدنی با شاخ به شاخ شدن تریلر حاوی پیاز پایان زندگی 13 نفر از مسافران اتوبوس را رقم زد.

در حالی این حادثه تلخ برای اتوبوس روستایی رقم خورد که هنوز خانواده‌های زیادی در انتظار بازگشت عزیزان خود هستند و هنوز دخترک موطلایی منتظر است تا مادر از سربیشه بازگردد و به او عروسک هدیه دهد. هنوز فرزندان منتظر بازگشت پدر هستند و حادثه‌ تلخ و خونین روز گذشته در حالی در محور سربیشه-ماهیرود رقم خورد که رانندگان از مشکلات جاده روستایی که نام ترانزیتی برخود گرفته گلایه‌مندند.

آری هر از گاهی خبر تصادف، واژگونی تریلر و کامیون در مسیر ترانزیتی سربیشه-ماهیرود به گوش می‌رسد، اخباری که حاکی از مساعد نبودن زیرساخت لازم در این محور ترانزیتی دارد.

 جاده سربیشه- درح - مرز به عنوان مهمترین و محوری‌ترین گذر مرزی شرق کشور و یک جاده بین المللی و روزانه معبر تردد بیش از 800 دستگاه خودروی ترانزیتی است اما این محور مهم اقتصادی که یکی از مهمترین معابر رسمی در محدوده خراسان جنوبی با ولایت فراه افغانستان است و نقش بسیار مهمی هم در توسعه اقتصادی منطقه دارد مشخصات راه اصلی و ترانزیتی را ندارد و بیشتر شبیه یک راه روستایی است که به دلیل نواقص زیاد سوانح متعدد رانندگی در آن اتفاق می‌افتد.

یکی از رانندگانی که در این مسیر تردد می‌کند با طرح این سوال که چرا مسئولان فکری برای این محور نمی‌کنند؟ در گفتگو با خبرنگار تسنیم گفت: این محور باید دو بانده یا تعریض شود به ویژه از روستای تاجمیر به بعد، جاده کم عرض و رفت و آمد تریلی زیاد است و دو کامیون به راحتی نمی تواند از کنار هم عبور کند.

وی با اشاره به ترانزیتی بودن جاده و وقوع حوادث زیاد افزود: وضعیت آسفالت این مسیر نیز مناسب نیست و ناهمواری‌های بسیاری دارد که با این حجم از تردد وسایل نقلیه، مسئولان باید فکری اساسی برای این محور بکنند.

این راننده اظهار داشت: این محور در برخی نقاط به جاده روستایی شبیه است و جوابگوی تریلی‌های در حال تردد نیست و کار را برای رانندگان بسیار سخت می‌کند.

تصادف خونین در محور ماهیرود ـ سربیشه /‌ برخورد اتوبوس با تریلی 12 کشته برجای گذاشت

وی عنوان کرد: تردد در این جاده زیاد است چون این محور تنها راه ارتباطی به گمرک رسمی استان در مرز است بنابراین روزانه شاهد تردد تعداد قابل توجهی از خودروهای ترانزیتی هستیم از سوی دیگر استقرار روستاهای متعدد در امتداد جاده، سبب افزایش تردد خودروهای سواری نیز شده است.

راننده دیگری با بیان اینکه محور، مشخصات جاده اصلی و ترانزیتی را ندارد اظهار داشت: در گذشته تردد در این مسیر زیاد نبود اما اکنون رفت و آمد جاده‌ای به ویژه خودروهای ترانزیتی بیشتر شده اما از افزایش امکانات و ارتقای زیرساخت‌ها خبری نیست.

به گفته وی مسیر عبوری از روستای ماهیرود با آغاز بارندگی و سیلاب تا مرز قطع می‌شود تا جایی که این موضوع کار را به عبور از مسیرهای سخت می‌کشاند.

از سویی دیگر در هفته گذشته بود که در فضای مجازی اخباری مبنی بر 24 ساعته شدن بازارچه ماهیرود از سوی طرف افغان بیان شد حال با توجه به اینکه این محور تنها اسم ترانزیتی و بین المللی را یدک می‌کشد و هیچ شباهتی به محور ترانزیتی و بین المللی بودن ندارد و بیشتر شبیه جاده روستایی کم عرض و علائم کم هشدار دهنده  دارد آیا بازگشایی 24 ساعته آمار تلفات را در این محور بالا نخواهد برد؟

رئیس شورای اسلامی سربیشه نیز در واکنش به حادثه خونین روز گذشته در محور ماهیرود-سربیشه گفت: روزانه حدود 800 خودروی سنگین ترانزیتی از این محور تردد می‌کنند که جاده‌ای روستایی است و نواقصی چون عرض کم، کمبود علایم، آسفالت نامناسب دارد و هر ماه شاهد یک حادثه خونین در این محور هستیم.

شیخ زاده با بیان اینکه مرکز درمانی درح در حد یک خانه بهداشت کارکرد ندارد افزود: مشخص نیست تا کی با وجود مرزی بودن بخش درح، جمعیت بالای منطقه و تردد فراوان خودروهای ترانزیتی به مرز ماهیرود و مخاطرات این چنینی، مردم باید منتظر ارتقای خدمات در این مرکز باشند؟

رئیس شورای اسلامی سربیشه گفت: مگر ایمن سازی و تعریض این محور چقدر اعتبار می خواهد که مسئولان این قدر تعلل می‌کنند و تا کی قرار است خون و جان مردم این شهرستان و دیگر هموطنان در این محور ریخته شود؟ جاده‌ای که حتی استانداردهای روستایی را ندارد. تاکی قرار است با این وضعیت، محور ترانزیت شرق کشور باشد؟

فرمانده پلیس راه خراسان جنوبی نیز در گفتگو با تسنیم علت اصلی حادثه را انحراف به چپ راننده تریلر در اثر خستگی و خواب آلودگی دانست و گفت: این جاده ایمنی لازم را ندارد.

سرهنگ رضایی افزود: جاده سربیشه به ماهیرود جاده‌ای ترانزیتی است و روزانه تعداد وسایل نقلیه سنگین زیادی برای رفتن به مرز ماهیرود از این جاده تردد می‌کنند و متاسفانه جاده در برخی از نقاط مشخصات اصلی راه را ندارد و دارای ایمنی لازم نیست.

امام جمعه سربیشه نیز در گفتگو با تسنیم اظهار داشت: روزانه بین 600 خودروی سنگین و تعداد زیادی خودروی سواری از این مسیر عبور می‌کنند در حالی که این جاده از همان زمان‌های قدیم که روستایی بوده تغییر زیادی نکرده و تحمل بار ترافیک سنگین را ندارد.

حجت الاسلام نجمی‌پور با بیان اینکه گویا تاکنون 200 نفر از مردم منطقه در این جاده جان خود را از دست داده‌اند افزود: موضوع خطرات جاده سربیشه به ماهیرود را با استاندار مطرح کردیم چرا که خواسته مردم رسیدگی به این جاده است جاده‌ای که شاهد از دست دادن تعداد زیادی از عزیران مردم شده است.

وی با تأکید بر اینکه باید دوبانده کردن جاده ترانزیتی در اولویت کار مسئولان باشد افزود: اگر دوبانده کردن طول می‌کشد حداقل آن را فوری تعریض کنند تا شاهد حوادث دلخراش در آن نباشیم.

مدیر اداره راه و شهرسازی شهرستان سربیشه نیز اظهار داشت:کل اعتبار سال 97 محور سربیشه-درح-ماهیرود 65 میلیارد ریال بوده که به جهت پر هزینه بودن عملیات راهسازی اقدام قابل توجه در آن سال صورت نگرفت.

رحمتی‌راد  افزود: خوشبختانه با پیگیری‌های مستمر استاندار و نگاه ویژه به منطقه مرزی درح در سال 98 اعتباری بالغ بر 245 میلیارد ریال مصوب شد که شاهد رشد حدود 4 برابری اعتبارات نسبت به سال 97 بودیم مجددا هم با پیگیری انجام شده ردیف بودجه برای سال 99 به مبلغ 400 میلیارد ریال رسید که شاهد رشد حدود دو برابری نسبت به سال 98 هستیم.

وی اظهار داشت: تکمیل و بهره برداری 2 کیلومتر باند دوم در قالب کمربندی شهر درح، احداث پل 5 دهنه طاقی بر روی مسیل ماهیرود و بازگشایی آن به زودی تکمیل و بهره برداری از 8 کیلومتر باند دوم احداثی تا اوایل خرداد ماه سال جاری است همچنین در دهه فجر سال 98 عملیات اجرایی احداث 22 کیلومتر باند دوم به مبلغ اولیه 54 میلیارد ریال  توسط استاندار محترم کلنگ زنی شد.

مدیر اداره راه و شهرسازی شهرستان سربیشه افزود: مطالعات و اسناد مناقصه احداث 50 کیلومتر باند دوم به مبلغ 1500 میلیارد ریال تهیه که انشاءالله در شهریور ماه سال جاری پس از طی تشریفات مناقصه به پیمانکار واگذار خواهد شد.

اما مشکلات این جاده بحث امروز و دیروز نیست چرا که مردم سیربیشه سالیان سال است شاهد تصادفات و واژگونی خودروها در این محور پر تردد هستند اما گویا حرکت لاک پشتی مسئولان حالا حالاها ادامه دارد  و باید منتظر بود که ببینیم تا چه زمان دیگر این مسیر دوبانده شده و یا عرض جاده بیشتر می‌شود و چه میزان خون دیگر در این جاده باید ریخته شود تا گرهی از مشکلات مردم باز شود؟

انتهای پیام/254/ش

R41348/P/S6,56/CT7

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سربیشه به ماهیرود کیلومتر باند دوم میلیارد ریال جاده ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۸۴۶۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقق هدف گذاری ترانزیتی برنامه هفتم در گرو چیست؟

تین نیوز

مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین المللی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای شرط اصلی تحقق هدف گذاری برنامه هفتم توسعه برای ترانزیت 40 میلیون تنی از قلمروی ایران را رفع موانع حوزه پولی، بانکی و سرمایه گذاری خارجی دانست و گفت: «در حوزه ترانزیت و حمل و نقل بین المللی با همه کشورها شرایطی رو به بهبود و پیشرفت داریم اما با اروپا دغدغه جدی داریم.»

به گزارش تین نیوز به نقل از ترابران، جواد هدایتی مدیر دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین المللی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای با اشاره به اینکه امسال، نخستین سال اجرای برنامه هفتم توسعه است، گفت: «در این برنامه برای سال جاری 16 میلیون تن ترانزیت هدف گذاری شده است که اگر عدد سال قبل را هم بدون افزایش حفظ کنیم، محقق می شود؛ اما در سال های بعد هر سال افزایش 8 میلیون تنی دیده شده است که نیازمند تحرک در همه زمینه ها است.»

هدایتی افزود: «برای این هدف گذاری باید همه دستگاه های مرتبط با مقوله ترانزیت برای بهبود زیرساخت و اتصال به شبکه های حمل و نقل بین المللی پای کار آیند و دستگاه دیپلماسی کشور برای حضور در پیمان های اقتصادی منطقه ای تلاش کند.»

وی تاکید کرد: «شرط اصلی تحقق هدف گذاری برنامه هفتم توسعه برای ترانزیت 40 میلیون تنی از قلمروی ایران، رفع موانع حوزه پولی، بانکی و سرمایه گذاری خارجی است. در غیر این صورت، عملی شدن این هدف دور از ذهن و دسترس خواهد بود.»

ترکش های مسائل سیاسی بر پیکره حمل و نقل

او در پاسخ به این پرسش که آیا ناآرامی های اخیر که بر اثر کنش ها و واکنش های ایران و اسرائیل ایجاد شد، می تواند روی مقوله ترانزیت ایران تاثیرگذار باشد، گفت: «بدون شک، اثرات مقطعی خواهد گذاشت. متاسفانه با وجودی که این گونه مسائل به حوزه سیاسی مرتبط است اما ترکش های آن به حوزه اقتصادی به ویژه حمل و نقل اصابت می کند.»

مدیر دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین المللی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای اظهار کرد: «این شرایط و تنش ها باید به نوعی مدیریت شود که طولانی مدت نباشد. به هر حال، منطقه ما ملتهب است و شرایط خاصی دارد، بنابراین امیدوارم  طرف اروپایی منطقی رفتار کند و تصمیمات و رفتار های جانبدارانه نداشته باشد. نباید فراموش کنیم که کلید اصلی بهبود شرایط موجود، گذر از اختلافات و درک نادرست در حوزه سیاسی است.»

در حوزه ترانزیت به اروپا دغدغه جدی داریم

او با اشاره به اینکه عمده چالش ترانزیتی ما در حال حاضر با اروپا و مربوط به بحث ویزا برای رانندگان و بیمه سبز است، خاطرنشان کرد: «این دو معضل حضور ما را در بازارهای اروپایی با مشکل مواجه می کند.»

هدایتی گفت: «در همه کشورها شرایطی رو به بهبود و پیشرفت داریم اما در اروپا دغدغه جدی داریم که صادرات، ترانزیت، حمل و نقل بین المللی و فعالیت رانندگان ما را با وجود قدمت طولانی در بازارهای اروپایی با مشکل مواجه کرده است. با این حال امیدواریم بتوانیم با همکاری وزارت خارجه و دستگاه دیپلماسی شرایط را به حالت گذشته برگردانیم.»

او با اشاره به بهبود روابط با کشورهای عربی افزود: «امیدواریم با همه این تمهیدات و برنامه ریزی های جدید بتوانیم هدف گذاری 40 میلیونی ترانزیت را در افق برنامه هفتم توسعه محقق کنیم.»

برشماری دلایل افزایش ترانزیت در سال 1402

مدیر دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین المللی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای در پاسخ به این پرسش که آیا روند رشد آمار ترانزیت در سال 1402 روند افزایشی واقعی بوده است یا کاهش عملکرد ما را در سال های قبل از آن جبران کرده و می توانیم آن را بهبود عملکرد بنامیم، گفت: «هر اسمی که بگذاریم به لحاظ آماری نشان می دهد که افزایش قابل ملاحظه ای داشته ایم و دلایل آن هم چندوجهی است و برای بررسی آن نمی توان به یک دلیل یا یک منظر بسنده کرد؛ اما مشخص است که رکورد در ترانزیت کالا از کشورمان رقم خورد.»

او با بیان اینکه سال گذشته، بالغ بر 16 میلیون تن کالا از قلمروی ایران ترانزیت شد، اظهار کرد: «حدود 14 میلیون و 750 هزار تن آن مربوط به حمل جاده ای با سهمی بالای 90 درصد بود. همچنین بخش مهمی از این افزایش عملکرد مربوط به حمل جاده ای بود، زیرا حمل ریلی تقریبا در حجم یک تا دو میلیون تن نوسان داشته است.»

بنادر پای کار آمدند

هدایتی با تاکید بر اینکه سال گذشته هم در بخش ترانزیت کالای نفتی و هم کالای غیرنفتی افزایش داشتیم، گفت: «یکی از دلایل اصلی افزایش ترانزیت فرآورده های نفتی، تغییر بازارهای نفتی در دنیا بعد از جنگ روسیه و اوکراین است و ما با تسهیلاتی که در مرزها و بنادر ایجاد کردیم، توانستیم راه را برای ترانزیت سوخت از مبدأ عراق به بنادر جنوبی ما باز کنیم.»

او تاکید کرد: «در بندر امام، با اختصاص دو اسکله بیشتر به فرآورده های نفتی بخش عمده ای از فعالیت های این بندر به خدمت رسانی برای ترانزیت فرآورده های نفتی قرار گرفت. همچنین افزودن بندر بوشهر به مدار فعالیت های نفتی موجب شد که این بندر در  ماهه دوم سال گذشته، به عنوان یکی از بنادر فعال در حوزه ترانزیت مواد نفتی و سوختی به شمار آید.»

کاهش ساعات توقف ناوگان ترانزیتی در مرز

مدیر دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین المللی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای خاطرنشان کرد: «علاوه بر آن، در مرزهای ورودی باشماق، پرویزخان و تمرچین سعی کردیم با افزایش ساعات کاری و دیگر اقدامات در حد بضاعت خود، کمترین توقف را برای ناوگان ترانزیتی داشته باشیم؛ بنابراین با این هماهنگی هایی که در ورود و خروج کالای ترانزیتی انجام شد، توانستیم با ترانزیت 5.4 میلیون تن فرآورده های نفتی و سوخت افزایش 112 درصدی نسبت به سال 1401 در این بخش داشته باشیم.»

او با اشاره به افزایش حدود 40 درصدی ترانزیت کالاهای غیرنفتی و رسیدن آن به 9.4 میلیون تن و رسیدن به اندازه کل ترانزیت سال 1401، گفت: «افزایش ترانزیت این کالاها از کالاهای نفتی کمتر بوده است، اما حجم بیشتر را از آن خود کرده است. به صورتی که 37 درصد سهم فرآورده های نفتی و 63 درصد سهم کالاهای غیرنفتی در ترانزیت بوده است.»

هدایتی افزود: «این تناسب نسبت به سال 1401 و ماقبل آن، اندکی تغییر کرده است و سهم نفتی ها بیشتر شده است، زیرا به واسطه لغو مصوبه ممنوعیت ترانزیت فرآورده های نفتی و سوختی به همسایگان در ماه های پایانی سال 1399، از سال 1400 ترانزیت فرآورده های نفتی آغاز شد. در سال 1401 بعد از جنگ روسیه و اوکراین و دامپینگ روسیه، دوباره ترانزیت نزولی شد و به صفر رسید و در سال 1402 خودش را بازیابی کرد.»

او خاطرنشان کرد: «در سال گذشته، تقریباً اکثر بنادر و مبادی روند افزایش نرخ رشد را نشان می دهد. همچنین بندر شهیدرجایی کماکان مبدأ ورودی کالای ترانزیت با بیش از 4 میلیون تن و پرویزخان و باشماق مرزهای بعدی هستند.»

مدیر دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین المللی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای اظهار کرد: «مضاف بر آن، از مرز آستارا با توجه به افتتاح پل جدید و قرارگیری در کریدور شمال جنوب بالغ بر یک میلیون تن کالای ترانزیتی وارد شد. این در حالی است که عملکرد این مرز در سال 1401 حدود 300 تن بود.»

احتمال محقق نشدن جهش ترانزیتی در سال جاری

او با اشاره به اینکه برنامه ریزی کرده ایم که امسال هم همین روند افزایشی ترانزیت را داشته باشیم، گفت: «با این حال، شاید به اندازه رشد سال گذشته نرسیم اما همین اندازه را حفظ می کنیم.»

هدایتی درباره ترانزیت سوخت به افغانستان خاطرنشان کرد: «ما الان ترانزیت سوخت از عراق به افغانستان داریم که البته زیاد نیست، حتی سال قبل ترانزیت سوخت را از مبدأ روسیه و توسط بنادر شمالی مانند امیرآباد و نکا و فریدون کنار به افغانستان داشتیم. در این حوزه مشکل ما این است که افغانستان هر سوختی با هر مبدایی را حداقل در سه مرز ما با استانداردهای سختگیرانه ای ارزیابی می کند. به همین دلیل، اواخر سال گذشته یکی از مشکلاتی که با آنها داشتیم حجم چند صد دستگاه تانکری بود که از عراق برای افغانستان سوخت زده بودند، اما استاندارد افغانستان ایراد گرفته بود و این حجم بالا از کامیون ها آنجا معطل مانده بودند.»

اهرمی به نام شرایط جدید ژئوپلیتیکی

او با اشاره به دیگر عوامل موثر بر افزایش ترانزیت در سال 1402 گفت: «اولویت قرار دادن تجارت با همسایگان همراه با ایجاد شرایط جدید ژئوپلیتیکی در منطقه مانند جنگ روسیه و اوکراین، تغییر بازارهای نفتی، اشباع شدن مسیر ترانس خزر در مسیر شرق به غرب و ایجاد تقاضا برای شاخه جنوبی و بهبود کریدور غرب به شرق از مسیر بازرگان به لطف آباد و سرخس از دیگر موارد موثر بر افزایش و بهبود عملکرد ترانزیت بود.»

مدیر دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین المللی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای تاکید کرد: «در این دو مسیر نامبرده، شرایط برای بهتر شدن وجود دارد و ما هم سعی می کنیم که امسال معرفی و بازاریابی برای این مرز را در برنامه های خود قرار دهیم؛ زیرا در مقایسه با ترانس خزر از نظر اقتصادی ارجح است ؛ چراکه در آن مسیر چندین مرتبه ترانشیپ صورت می گیرد؛ بنابراین اگر بتوانیم گرفتاری و محدودیت موجود در مرز بازرگان ترکیه برای بازسازی را رفع کنیم و این سمت هم در سرخس و لطف آباد موضوعات را حل و فصل کنیم و سازماندهی متناسب با شرایط داشته باشیم، این مسیر می تواند جایگزین مناسبی برای مسیر ترانس خزر باشد.»

او افزود: «البته مقوله جایگزینی نیست، بلکه آن قدر بار برای اروپا وجود دارد و رغبت و تقاضا هست که اگر هر دو مسیر فول تایم کار کنند، باز هم  جوابگوی بار موجود از شرق به سمت اروپا نیستند.»

هدایتی با اشاره به اینکه در ترکمنستان فضای خوبی از نظر سیاسی، کارشناسی و فنی وجود دارد، خاطرنشان کرد: «یکی از اولویت های ما در سال جاری، کشورهای آسیای میانه هستند که با توجه به روابط خوب با ترکمنستان امیدواریم بتوانیم مانند دو دهه پیش آنها را هم جذب کنیم و برگردانیم. خوشبختانه شرایط افغانستان هم بهتر شده و ترانزیت آن هم افزایش یافته است.»

او با اشاره به پیمان ها و عضویت در سازمان های همکاری منطقه ای مانند بریکس و شانگهای و… گفت: «مذاکرات و مکاتبات در سطوح مختلف باید به نتیجه برسد و تخفیفات و مشوق‎ هایی که در این پیمان ها دیده شده است، باید روی ترانزیت هم اثر گذار باشد.»

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • مسافران آخر هفته بخوانند ؛ محدودیت‌ های ترافیکی جاده های شمالی
  • ◄ مرگ در جاده ترانزیتی پل فیلهان ممسنی پل رستم جولان می دهد
  • ۸۴۹ هزار تردد در تعطیلات نیمه اول اردیبهشت در جاده‌های مازندران
  • ثبت ۸۴۹ هزار تردد در مازندران در تعطیلات اردیبهشت
  • هشدار درباره تردد غیر ضروری در محور‌های خوزستان
  • ۱۰ واگن جدا شده محموله های ترانزیتی افغانستان به مرز رازی رسید
  • بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه از تهران گذشت/ آمادگی راه‌آهن برای حمل محموله‌های بعدی
  • بار ترانزیتی افغانستان بدون مجوز از ایستگاه تهران عبور کرد
  • ترافیک سنگین جاده‌ها و ورودی‌های تهران | تردد در این مسیرها به سمت تهران روان است
  • تحقق هدف گذاری ترانزیتی برنامه هفتم در گرو چیست؟