Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از البرز، مرتضی امید بخش، مدیر حفظ نباتات اداره کل جهاد کشاورزی البرز گفت: شبکه‌های مراقبت و پیش آگاهی بخش دولتی مستقر در ستاد اداره کل و مدیریت‌های شهرستان و همچنین بخش خصوصی مستقر در شهرستان‌های استان (شامل کلینیک‌های گیاه پزشکی تحت نظارت مدیریت حفظ نباتات) بازدید‌ها و پایش‌های منظم از مزارع، باغات و گلخانه‌ها در سطح استان انجام شده و رصد آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز به صورت مستمر صورت گرفته و اطلاع رسانی مناسب در جهت کنترل به موقع آن‌ها انجام مى شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیر حفظ نباتات اداره جهاد کشاورزی البرز افزود: با تو جه به بارندگی‌های اخیر و شرایط مساعد آب و هوایی به ویژه دما و رطوبت احتمال شیوع عوامل خسارتزای گیاهی در سال زراعی جاری، لزوم بازدید‌های متعدد توسط کارشناسان مدیریت حفظ نباتات و توصیه‌های کارشناسی لازم جهت جلوگیری از شیوع و گسترش عوامل خسارتزا به مدیریت شهرستان‌ها و کشاورزان استان از طریق مختلف انجام شده است.


امیدبخش گفت:در مزارع گندم، کل سطح سمپاشی شده علیه علف‌های هرز گندم در سطح ٧هدارو٨٨١ هکتار انجام شده که در سطح ٦هزارو٦٥٦ هکتار علف‌های هرز نازک برگ و در سطح ٧هزار هکتار مبارزه علیه علف‌های هرز پهن برگ صورت گرفته است.

او افزود: در مزارع جو، کل سطح سمپاشی شده علیه علف‌های هرز جو در سطح ٤هزارو ٥٦٠ هکتار بوده که در سطح ١هزارو ٨٨٠ هکتار مبارزه علیه علف‌های هرز نازک برگ و در سطح ٢هزارو ٨٨٥ هکتار مبارزه علیه علف‌های هرز پهن برگ انجام شده است.


مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی البرز گفت: جهت کنترل سن مادری در مزارع گندم در سطح ١هزارو٤٥٠ هکتار و در مزارع جو در سطح ٥٥٠ هکتار سمپاشی صورت گرفته است و این عملیات هم چنان ادامه دارد.


امید بخش گفت:همچنین با توجه به ظهور نشانه‌های بیماری خسارتزای زنگ زرد در مزارع گندم استان پایش‌ها و توصیه‌های لازم انجام شده و در سطح ٢٢ هکتار کانون کوبی از طریق مبارزه شمیایی صورت گرفته است.

او افزود: محصول کلزا، کل سطح سمپاشی شده علیه علف‌های هرز کلزا در سطح ٧٩٢ هکتار می‌باشد که در سطح ٧٠٩ هکتار مبارزه علیه علف‌های هرز نازک برگ و در سطح ٢١٣ هکتار مبارزه علیه علف‌های هرز پهن برگ صورت گرفته است و همچنین در سطح ٦١٥ هکتار علیه شته مومی کلزا مبارزه شیمیایی انجام شده است.

مدیر حفظ نباتات اداره کل جهاد کشاورزی به کشاورزان توصیه کرد: با توجه به این که شرایط آب و هوایی سال جاری بسیار مناسب برای استقرار عوامل بیماریزای گیاهی می‌باشد و اخیراً بیماری زنگ زرد به عنوان یکی از مهمترین عوامل خسارت زای گندم و جو در بعضی از مناطق استان مشاهده شده است لذا مزارع روزانه نیاز به بازدید مستمر داشته و در صورت مشاهده علایم به صورت جوش‌های زرد رنگ به ویژه روی برگ‌های جدید، کشاورزان سریعاً با مشورت کارشناسان جهاد کشاورزی اقدام به کانون کوبی از طریق سمپاشی نمایند.

امید بخش گفت:همچنین با عنایت به اینکه در حال حاضر ریزش آفت سن غلات در مزارع گندم و جو استان انجام شده، این عامل خسارتزا نیز نیاز به بازدید‌های مستمر داشته تا در صورت رسیدن به نرم مبارزه (۲-۳ عدد آفت سن در متر مربع) سریعاً اقدام به سمپاشی مزارع با سموم توصیه شده گردد.

انتهای پیام /ر. خ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: هکتار مبارزه علیه علف های هرز مدیر حفظ نباتات مزارع گندم جهاد کشاورزی انجام شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۸۴۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۰ هزار هکتار شالیزار مازندران تجهیز و نوسازی شد

رئیس جهاد کشاورزی مازندران از اجرای تجهیز و نوسازی ۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی این استان بین ۲۱۰ هزار هکتار خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، بابک مؤمنی عصر امروز_یکشنبه شانزدهم اردیبهشت_ در برنامه زنده رادیویی «رادیو سراسری گفت‌وگو» با اشاره به اجرای طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری این استان اظهار کرد: بزرگترین طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری مازندران در شهرستان آمل در حال اجراست.

وی با بیان اینکه تجهیز اراضی با محوریت اراضی شالیزاری در حال اجراست و متوسط مالکیت اراضی شالیزاری ۰.۷ هکتار است، تاکید کرد: تجهیزات و امکانات در اختیار این مزارع قرار ندارد و ابعاد قطعات مهندسی شده و هندسی نیست.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با تاکید بر اینکه با توجه به حرکت کشاورزی به سمت اقتصادی و هوشمندانه، باید اراضی کشاورزی ما اقتصادی و مهندسی شده باشد، اظهار داشت: این طرح با الگوگیری از کشور ژاپن در ایران اجرا شد و یک نظام تحویل و مدیریت آب با محوریت آب و آبیاری و زهکشی اراضی در هر یک از قطعات اجرایی شد که مصرف نهاده‌ها را مدیریت بهینه می‌کند و انقلابی در مدیریت مزارع به‌وجود می‌آورد.

مؤمنی این طرح را زیرساختی و مهم دانست و گفت: از ۲۱۰ هزار هکتار اراضی شالیزاری استان ۶۰ هزار هکتار تاکنون تجهیز و نوسازی شد و سرعت اجرای این پروژه با توجه به محدودیت منابع کند است و باید با جدیت و شتاب بیشتری دنبال شود.

وی با بیان اینکه به دنبال توسعه و ارتقا این طرح هستیم که بتوانیم سامانه‌های کم فشار آبیاری و انتقال آب با لوله را هم در این طرح اجرا کنیم، تصریح کرد: آب‌بندان را در بالادست مزارع و در پایین دست مزارع نیز بازچرخانی آب را داریم تا منجر به کاهش تلفات آب را داشته باشیم.

این مسؤول با اشاره به اینکه با توجه به اینکه انتقال آب و زهکشی اراضی در مزارع سنتی اراضی شالیزاری وجود نداشت طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری به صورت کامل و با همه ملحقات طرح در روستای نوایی محله فریدون‌کنار اجرایی شد، خاطرنشان کرد: این طرح به عنوان یک پایلوت ملی است تا در جایگاه یک کار ترویجی مورد توجه قرار گیرد.

کد خبر 750896

دیگر خبرها

  • لزوم مبارزه با آفات مگس مدیترانه در باغات مازندران
  • مبارزه با سوسک خرما در ۷۰ هکتار از نخلستان‌ها
  • ضرورت مدیریت مگس میوه در باغات مرکبات و سیاه ریشه
  • خبر جدید برای گندمکاران/ قیمت گندم مشخص شد
  • ۶۰ هزار هکتار شالیزار مازندران تجهیز و نوسازی شد
  • سمپاشی مزارع گندم ارومیه علیه سن غلات و علفهای هرز
  • سمپاشی ۱۸۱۶ هکتار از مزارع ارومیه بر علیه آفت سن غلات
  • بیش از ۱۴۰ هزار هکتار از مزارع خوزستان خسارت دید
  • گندم‌کاران نسبت‌به آفات غافل نباشند/هرکیلو گندم دوروم ۱۸هزارتومان
  • کشاورزان گلستانی آب ماندگی را از سطح مزارع خود خارج کنند