Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@05:32:36 GMT

درباره مسجد آبی استانبول

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۸۶۶۰۶

درباره مسجد آبی استانبول

ایسنا/خراسان رضوی در عصر آغازین اسلام مسجد علاوه ‌بر عبادت، مرکزی برای اداره حکومت بود و پس از آن، به عنوان مدرسه نیز مورد استفاده قرار گرفت. در طول تاریخ تا امروز مسجدهای بسیاری با معماری‌های فوق‌العاده در سرتاسر دنیا ساخته شده است. مساجد از زمان شکل‌گیری همواره به عنوان پایگاه‌های مهم و اثرگذار در مکتب و فرهنگ اسلامی به شمار می‌روند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سبک‌های گوناگون معماری مساجد در دنیا از فرهنگ اسلامی و نیز سبک معماری ملت‌ها الهام می‌گیرند.

مسجد «سلطان احمد» که به مسجد آبی معروف بوده، از مساجد قدیمی استانبول و مربوط به دوره عثمانی است. در طی سال‌های ۱۶۰۳ تا ۱۶۱۸ جنگی میان ایران و عثمانی درگرفت که در آن زمان شاه عباس اول صفویان پادشاه ایران و سلطان احمد اول عثمانی پادشاه ترکیه بود. بعد از شکست دل‌خراش عثمانی در این جنگ و از دست دادن قسمتی از امپراطوری خود، سلطان احمد اول، تصمیم به ساختن مسجدی بزرگ در استانبول گرفت تا دوباره قدرت عثمانی را تأمین کند در نتیجه این مسجد به دستور سلطان احمد اول ساخته و پس از مرگ وی این مسجد به نام «سلطان احمد» نام‌گذاری شد.

مسجد «سلطان احمد» یا «مسجد آبی» در محل کاخ امپراطوران بیزانس، روبه‌روی باسیلیای ایاصوفیا و هیپودروم ساخته شده است.

یکی از ویژگی‌های این مسجد که آن را از دیگر مساجد متمایز می‌کند، داشتن ۶ مناره است که چهار مناره آن در چهار طرف مسجد و دو مناره در دو طرف فضای بیرونی آن قرار دارد. همچنین محوطه داخلی مسجد با 260 پنجره موجود در آن روشن می‌شود.

از دیگر ویژگی‌های این مسجد کاشی‌های فضای داخلی آن بوده که اغلب به رنگ‌های آبی، فیروزه‌ای و سبز است که همین مساله باعث شده تا مسافران خارجی آن را «مسجد آبی» نام‌گذاری کنند و به این نام معروف شود. وجود 20 هزار کاشی آبی تزیین شده بر سقف این مسجد، شکوه و زیبایی این بنا را دوچندان کرده است.

صدفکار (Sedefkâr Mehmet) معمار این مسجد در دوره عثمانی بوده که اصالت آلبانیایی داشته و علاوه‌بر مسجد آبی، بناهای بسیاری طراحی و ساخته و در سال ۱۶۱۷ درگذشته است.

سبک معماری مسجد آبی تلفیقی از معماری عثمانی و بیزانس است. نقوش سنتی روی کاشی‌ها مانند درخت سرو، لاله‌ها، گل سرخ و میوه‌ها چشم‌اندازی بسیار زیبایی را به وجود می‌آورد و گفته می‌شود که خود سلطان احمد این موارد را به طور خاص برای ساختمان درخواست کرده است.

این مسجد همچنین دارای ۲۶ ستون از سنگ مرمر سفید است که در آن زمان از جزیره مارمارا آورده شده بود، این ۲۶ ستون دارای ۳۰ گنبد با کمربندهایی است که از چهار طرف آن را احاطه کرده است.

هر سال گردشگران مذهبی و غیرمذهبی بسیاری از این مسجد در استانبول بازدید می‌کنند و از معماری فوق‌العاده آن لذت می‌برند. اما اکنون به علت شرایط پیش آمده که امکان سفر و بازدید حضوری وجود ندارد، می‌توان از این مسجد بسیار زیبا و منحصر به فرد به‌صورت مجازی از طریق سایت آن به آدرس  sultanahmetcami.org بازدید کرد.

منبع:

sultanahmetcamii.org

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانبول مساجد مسجد تركيه معماري امپراتوری عثمانی گردشگری مجازی سلطان احمد مسجد آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۸۶۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت عدم ساخت بیمارستان در سلطان آباد شهرستان خوشاب

دریافت 21 MB

به گزارش خبرنگار مهر، علی شاهی با اشاره به مشکلات ساخته نشدن بیمارستان در سلطان‌آباد اظهار کرد: کم کاری از طرف مسؤولان شبکه بهداشت و بقیه افراد مرتبط در شهرستان وجود ندارد و در حال حاضر منتظر دریافت مجوز از مسؤولان کشوری هستیم.

تصویربردار: علی اکبر ملکی

کد خبر 6089219

دیگر خبرها

  • رکوردشکنی نسخه کمیاب از قرآن در حراجی ساتبیز لندن
  • اجلاس بین المجالس قدس در استانبول ترکیه
  • حضور هیات ایران در کنفرانس سالانه بین المجالس برای قدس در استانبول
  • قیمت تور لوکس استانبول در تابستان ۱۴۰۳ چقدر است؟
  • فتحیه کجاست؟ راهنمای سفر به فتحیه
  • ◄ درآمدهای حیرت آور فرودگاه استانبول برای اقتصاد ترکیه
  • علت عدم ساخت بیمارستان در سلطان آباد شهرستان خوشاب
  • صدور حکم بمبگذار میدان تقسیم استانبول
  • ریزگردها به ترکیه رسیدند
  • غرب ترکیه در محاصره ریزگردها