Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیمان حصادی، پنجشنبه در بازدید از مزارع کشت چغندر پاییزه در شهرستان کازرون از توابع استان فارس، افزود: در مناطقی که کشت پاییزه چغندر قند انجام می‌شود، تعداد کارخانه‌های قندی که خریدار محصول چغندر قند کشاورزان هستند اندک است و همین امر موجب کاهش تولید شکر در داخل شده در حالیکه اگر بتوانیم کارخانه‌های بیشتری را در این عرصه وارد کنیم، شکر مورد نیاز در کشور تولید خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  

وی بیان داشت: یکی از برنامه‌هایی که وزارت جهاد کشاورزی دنبال می‌کند، توسعه کشت چغندر قند در مناطق گرمسیری است و در حال حاضر کشت این محصول در مناطق گرمسیری از جمله در جنوب استان فارس آغاز شده است و به دلیل اینکه برای آبیاری این نوع کشت از بارش باران استفاده و در مصرف آب صرفه جویی می‌شود، کشت این محصول در پاییز از اهمیت بسیاری برخوردار است. 

حصادی، در مورد کشت بهاره چغندر قند نیز بیان کرد: هم اینک سطح زیر کشت این نوع محصول در کشور روند ثابتی دارد و بین ۱۰۰ تا ۱۱۰ هزار هکتار است و از این میزان سالانه بین ۵ . ۶ میلیون تا ۵ . ۷ میلیون تن چغندر تولید می‌شود. 

به گفته وی، میزان تولید محصول چغندر قند پاییزه در کشور بیش از ۷۰ تن است. 

این مقام مسوول در مورد قیمت خرید تضمینی چغندر قند بهاره در سال ۹۹ بیان داشت: امسال هر کیلوگرم از این محصول به ازای ۶ هزار و ۲۴ ریال به اضافه ۵۰۰ ریال هزینه کمک حمل، از کشاورزان خریداری می‌شود که این رقم در مقایسه با سال ۹۸ بیانگر ۶۴ درصد افزایش است.

حصادی ادامه داد: همچنین بهای خرید تضمینی چغندر قند پاییزه از کشاورزان در سال ۹۹ به ازای هر کیلوگرم ۵۹ هزار ریال به اضافه یک هزار ریال کمک هزینه حمل تعیین شده است که در قیاس با سال ۹۸ حاکی از ۶۵ درصد افرایش است.  

او بیان کرد: افزایش قیمت خرید تضمینی این محصول در سال ۹۹ می‌تواند نقطه قوتی برای کشاورزان چغندرکار باشد. 

پیش بینی برداشت ۱۲۰ تن چغندر قند در فارس

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان فارس نیز در این بازدید با اشاره به اینکه ۱۱ هزار هکتار از اراضی استان فارس به کشت چغندر قند بهاره اختصاص یافته، گفت: با توجه به عدم همراهی کارخانه‌های قند با کشاورزان چغندرکار پاییزه در ۲ سال گذشته، امیدواریم امسال بیش از سه هزار هکتار از اراضی استان به کشت چغندر قند پاییزه اختصاص داده شود.

احمد دهقانی افزود: بیش‌بینی می‌شود امسال، ۵۰ تن چغندر قند بهاره و بین ۶۵ تا ۷۰ تن چغندر پاییزه و در مجموع ۱۱۵ و یا ۱۲۰ تن چغندر قند در این استان برداشت شود.

او اظهار داشت: اگر چه امسال قیمت خرید تضمینی چغندر قند ۶۰ درصد در مقایسه با سال ۹۸ افزایش یافته است اما با توجه به هزینه‌های بالای حمل و نقل و دستمزد کارگر، کشاورزان انتظار دارند که مورد حمایت بیشتری قرار گیرند تا تولیدات آنها نیز فزونی یابد.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان کازرون هم در این بازدید، استقبال کشاورزان این شهرستان را از کشت پاییزه چغندر قندخوب توصیف و بیان کرد: امسال ۷۵ هکتار از اراضی این منطقه به کشت چغندر قند پاییزه اختصاص داده می‌شود.

حمید رشیدی، ادامه داد: در کشت پاییزه چغندر قند در این شهرستان، بین چهار هزار تا پنج هزار متر مکعب نسبت به کشت بهاره، در مصرف آب صرفه جویی می‌شود و این از ویژگی‌های مهم کشت این نوع محصول به شمار می‌آید.

شهرستان کازرون در فاصله ۱۲۰ کیلومتری غرب شیراز قرار دارد.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی کازرون فارس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی کازرون فارس وزارت جهاد کشاورزی کازرون فارس چغندر قند پاییزه کشت چغندر قند جهاد کشاورزی چغندر قند خرید تضمینی استان فارس تن چغندر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۸۹۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، با اعلام سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، تعدادی از فعالان و نمایندگان اتاق‌های بازرگانی بین‌المللی ایران در کشورهای گرجستان، ایتالیا، عراق، قطر و ارمنستان و اتاق بازرگانی تهران برای ایجاد اتاق مشترک بازرگانی فناوری بین‌المللی در کشور در سازمان حضور یافتند.

معاون وزیر علوم و رییس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران ضمن اشاره به اهمیت جایگاه اتاق‌های مشترک بازرگانی اقتصادی بیان کرد: اتاق‌ها در عرصه تولید، خدمات، خصوصا صادرات همچنین جهت کمک به فراهم آوردن موجبات رشد و توسعه اقتصادی کشور نقشی اثرگذار دارند.

حسن زمانیان گفت: علاوه بر شرکت‌های مستقر در این پارک، قطب فناوری پارک نیز در شهر آفتاب تاسیس شده است. در راستای علمی و تخصصی کردن محصولات شرکت‌ها و تولیدکنندگان داخلی و با تفاهم و همکاری با وزارت صنعت، معدن و تجارت و با امضای دو معاونت در وزارتخانه علوم و صنعت گواهی‌نامه‌های رتبه بندی تحقیق و توسعه صادر می شود. معتقد هستیم نهادها و شرکت‌های اقتصادی در صورت نبود بخش تحقیق و توسعه از عرضه و تقاضای بازارهای جهانی عقب می مانند و وجود این بخش در شرکت‌ها کاملا ضروری است.

معاون وزیر علوم گفت: یکی دیگر از گواهینامه‌ها که تعیین کننده درصد داخلی یا خارجی بودن محصولات شرکت‌ها را تعیین می‌کند، گواهی عمق ساخت داخل است که توسط سازمان پژوهش های علمی وصنعتی ایران صادر می شود و در صورتی که درصد امتیاز گواهی بالا باشد آن محصول از معافیت گمرکی برخوردار شده و چنانچه بتواند نیاز آن محصول را در کشور فراهم کند از واردات آن جلوگیری خواهد شد.

وی بیان کرد: رتبه کشور ما در جهان از نظر علمی پانزده است ولی در نوآوری و دانش فنی رتبه ۶۳ را داریم. فاصله به این دلیل است که نمی توانیم به خوبی از پژوهش و تحقیقات خود دانش فنی تولید کنیم و در نهایت این دانش فنی را نیز به تجاری سازی نرسانده ایم که به تولید محصولات تجاری و بازار محور منجر شود. بنابراین باید به دنبال تولید محصولاتی باشیم که پیچیدگی اقتصادی مثبت داشته باشند.

زمانیان افزود: تحقیقاتی مهم است که تبدیل به دانش فنی و پس از آن منجر به تولید محصولی شود که در سطح بین‌المللی رقابت‌پذیر باشد. همچنین محصولات تولید شده باید به خوبی در بازار ارائه و در معرض دید قرار گیرد که این بازاریابی و تجارت را اتاق‌های بازرگانی می توانند در سطحی وسیع انجام دهند و در تجاری سازی و فروش محصولات نقش کلیدی داشته باشند.

دیگر خبرها

  • آفریقا، هدف ویژه صادراتی نفت سپاهان
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • تولید یک میلیون تن چغندرقند در مزارع استان کرمانشاه
  • چشم‌انداز روشن توسعه همکاری ایران و آفریقا طی ۲ دهه آینده
  • ۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود
  • شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند
  • برداشت حدود ۹۰ هزار تن چغندر قند از مزارع خوزستان
  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی
  • کشت غیراصولی پسته خسارت جبران‌ناپذیری به بهره‌برداران وارد کرده است