Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام سیدناصر موسوی لارگانی  اظهار کرد: به نظر من مهمترین کاری که الان باید صورت بپذیرد مقابله با افزایش تورم است. یک عده از خانوارها واقعا دچار مشکل هستند، آنها درآمدی ندارند و کسب و کارها به نوعی تعطیل و نیمه تعطیل هستند، در مقابل کسانی هستند که به هر شکلی که بتوانند و بدون هیچ دلیل و بهانه، قیمت کالاها و اجناس را بالا می‌برند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: من دیروز در تهران کالایی را با ٢٠ متر فاصله در دو مغازه قیمت کردم که یکی تقریبا دو برابر گران‌تر بود، این موضوع به این برمی‌گردد که نظارتی نیست و کسی با گران‌فروشی برخورد نمی‌کند. اگر هم نظارتی باشد آنقدر ضعیف است که موجب نگرانی این افراد نمی‌شود. یا مثلاً جریمه یک میلیون تومانی برای گران‌فروشی در نظر گرفته شده که بازدارنده نیست.

نماینده مردم فلاورجان در مجلس با اشاره به سخنان رییس‌جمهوری در مورد عدم افزایش قیمت کالاها در ماه رمضان گفت: سابقا کالاها سالی یک بار آن هم در پایان سال یا اوایل فروردین افزایش قیمت پیدا می کرد به دلیل اینکه بنزین گران می شد و حقوق‌ها افزایش پیدا می‌کرد اما اکنون افزایش قیمت‌ها ماهیانه شده و مردم با مشکل جدی مواجه هستند.

موسوی لارگانی اضافه کرد: دولت، مجلس و قوه قضاییه و سازمان‌های نظارتی باید ورود جدی به موضوع گرانفروشی داشته باشند و با کسانی که می خواهند از آب گل آلود ماهی بگیرند و از این بحران سوء استفاده کنند برخورد کنند، نباید بگذارند کسانی که توان مالی بیشتری دارند در حق ضعیف‌ترها اجحاف کنند.

وی با اشاره به موضوع جوجه کشی نیز گفت: در روستاها افراد زیادی هستند که توان پرورش این جوجه‌ها را داشتند و این درد است که این موضوع می‌توانست خیلی راحت حل شود اما جوجه‌های یک روزه را زیر خاک کردند. قطعا نیاز مرغداری‌ها بوده که چنین تولیدی انجام شده ولی به دلیل بی‌تدبیری‌های صورت گرفته و افزایش ارز نهاده‌ها و خوراک دام و طیور از ارز ۴٢٠٠ تومانی به ارز نیمایی موجب شده که برای آنها صرفه اقتصادی نداشته باشد که مرغ را با این هزینه سنگین تولید کنند.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پایان ضمن قدردانی از رییس قوه قضاییه برای برخورد با دانه‌درشت‌ها، ویژه‌خوارها و اختلاس گران گفت: اگر این برخوردها قاطع‌تر باشد دیگر کسی جرات تخلف پیدا نخواهد کرد.

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: تورم نماینده مردم افزایش قیمت ماه رمضان بنزین قوه قضاییه خاک خوراک ارز کمیسیون اقتصادی ارز تورم سه گانه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۹۴۸۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«خوراکی‌ها»؛ عامل اصلی تورم فقرا در فروردین ۱۴۰۳

به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از اکوایران، در فروردین ۱۴۰۳، کالا‌های غیرخوراکی در کل کشور تاثیر بیش‌تری بر افزایش تورم ماهانه نسبت به کالا‌های خوراکی گذاشته‌اند. این در حالی است که اگر به بررسی دهک‌های هزینه‌ای به صورت مجزا بپردازیم نتایج متفاوتی حاصل می‌شود و در برخی دهک‌ها کالا‌های خوراکی نقش جدی‌تری در افزایش تورم ماهانه آن دهک ایفا کرده‌اند.

به بیان دیگر، هر چه از سمت دهک‌های فقیر به سمت دهک‌های غنی حرکت کنیم، سهم کالا‌های خوراکی در تورم ماهانه آن دهک کاهش می‌یابد و در مقابل سهم کالا‌های غیرخوراکی و خدمات بیش‌تر می‌شود. بر این اساس، کالا‌های خوراکی بیشترین سهم از تورم ماهانه را در دهک اول داشته‌اند. در مقابل، بیشترین اثرگذاری کالا‌های غیرخوراکی و خدمات در تورم ماهانه در دهک دهم دیده شده است.

سهم ۵۰ درصدی خوراکی‌ها در تورم فقرا

داده‌های مرکز آمار نشان می‌دهد که در فروردین ۱۴۰۳، خوراکی‌ها ۳۶ درصد از تورم ماهانه کل کشور را ایجاد کرده‌اند. به بیان دیگر، اگر قیمت کالا‌های خوراکی در فروردین افزایش نمی‌یافت، تورم ماهانه کل کشور به جای ۲.۶۳ درصد، ۱.۶۷ درصد برآورد می‌شد.

از میان هر ۱۰ دهک هزینه‌ای، خوراکی‌ها بیش‌ترین اثرگذاری را در تورم دهک اول داشته‌اند. به عبارت دیگر، تورم ماهانه این دهک در فروردین امسال ۲.۴۴ درصد بوده و ۵۰ درصد آن ناشی از افزایش قیمت مواد خوراکی بوده است. یعنی اگر خوراکی‌ها افزایش قیمت را تجربه نمی‌کرد، تورم ماهانه دهک اول تقریبا ۱.۲۲ واحد درصد کمتر از رقم فعلی می‌شد.

هر چه به سمت دهک‌های ثروتمند نزدیک‌تر شویم، سهم کالا‌های خوراکی از تورم ماهانه کم می‌شود. برای مثال، این کالا‌ها در دهک هفتم ۴۲.۵ درصد از تورم ماهانه را ایجاد کرده‌اند. این کاهش تا جایی ادامه می‌یابد که در دهک دهم، اثرگذاری کالا‌های خوراکی روی تورم ماهانه تنها ۲۷ درصد بود. یعنی اگر در صورت چشم‌پوشی از افزایش قیمت خوراکی‌ها، تورم دهک دهم به جای ۲.۷۷ درصد، ۲.۰۲ درصد برآورد می‌شد.

سهم ۷۵ درصدی غیرخوراکی‌ها در تورم سبد ثروتمندان

گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد که ۶۳ درصد از تورم ماهانه کل کشور در فروردین سال جاری ناشی از افزایش قیمت کالا‌های غیرخوراکی و خدمات بود. هر چه از سمت دهک‌های فقیر به سمت دهک‌های ثروتمند حرکت کنیم، سهم کالا‌های غیرخوراکی از تورم بالاتر می‌رود. برای مثال، در دهک اول تنها ۴۹.۶ درصد از تورم ماهانه دهک مربوط به افزایش قیمت کالا‌های غیرخوراکی و خدمات است.

این در حالی است که با نزدیک‌شدن به دهک دهم و افزایش سطح درآمد خانوارها، اثرگذاری کالا‌های غیرخوراکی روی تورم افزایش یافته به طوری که ۷۳.۳ درصد از تورم ماهانه دهک سوم متاثر از این دسته کالا‌ها ایجاد شده است. برای مثال، اگر قیمت کالا‌های غیرخوراکی و خدمات در فروردین تغییری نمی‌کرد، تورم دهک دهم به جای ۲.۷۷  درصد، تنها ۰.۷۴ درصد برآورد می‌شد.

به نظر می‌رسد علت این رفتار متفاوت کالا‌های خوراکی و غیرخوراکی در دهک‌ها به ترکیب سبد مصرف خانوار‌های فقیر و ثروتمند مربوط باشد. خانوار‌های فقیر به دلیل درآمد محدود بیش‌تر در پی تامین نیاز‌های خوراکی هستند و بخش کمی از درآمد آن‌ها برای خرید کالا‌های غیرخوراکی باقی می‌ماند به همین علت تغییر قیمت این کالا‌ها تاثیر چندانی بر تورم ماهانه آن‌ها نمی‌گذارد.

 

دیگر خبرها

  • دولت علاوه بر کنترل قیمت‌ها، اخلال گران اقتصادی را معرفی کند
  • تورم آلمان دوباره افزایش یافت
  • جلوگیری از درج آگهی جعلی مسکن/ کنترل بازار با مالیات
  • «خوراکی‌ها»؛ عامل اصلی تورم فقرا در فروردین ۱۴۰۳
  • سکه ۲۰۰ هزار تومان گران شد
  • باید از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای ارتقای ارزش افزوده و جلوگیری از خام‌فروشی استفاده شود
  • قیمت سکه و طلا امروز ۱۳ اردیبهشت؛ سکه ۲۰۰ هزار تومان گران شد
  • چهار محصول ایران خودرو گران شد
  • محصولات غذایی در اراضی اشغالی فلسطین گران شد
  • بنزین در امارات گران می‌شود