Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اتحادیه میوه و تره بار استان یزد کنترل نکردن صادرات به موقع میوه را عامل مهم در افزایش قیمت میوه دانست. ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۸:۲۸ استانها یزد نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، بازار میوه وسبزیجات از جمله بازارهایی است که در موقعیت‌ها و زمان‌های مختلف سال به بهانه‌های مختلف دستخوش تغییر قیمت شدید می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مواد غذایی مفید و مقوی که یکی از ضروریات برای بالا بردن سیستم ایمنی بدن در کل سال و به ویژه این روزها به شمار می‌رود دستخوش نوسان قیمت قرار می‌گیرد و با افزایش چند برابری برخی میوه‌ها و سبزیجات ناخودآگاه از سبد کالای مردم حذف می‌شوند.

افزایش ناگهانی این روزهای قیمت میوه اما بیش از هر زمانی موجب ناراحتی و اعتراض مردم شده و با توجه به قرارگیری در ماه مبارک رمضان، بسیاری از خانواده‌هایی که این روزها خسارت‌های کرونا را هم متحمل شده‌اند، توان خرید میوه و استفاده از آن در بین افطار تا سحر را ندارند.

قیمت‌هایی این که این بار تا چند برابر را هم تجربه کرده‌اند و واقعا به صورت کاملا عملی میوه را از سبد خانوارهای بسیاری در استان یزد حذف کرده‌اند.

علتِ چرخه تکراری افزایش و کاهش قیمت محصولاتِ اول و پایان فصل را که جویا شدیم به نکاتی مانند برنامه‌ریزی برای کنترل به موقع صادرات در هنگام فراوانی و کمبود محصول و همچنین آموزش کشاورزان رسیدیم که هر دوی آنها با مدیریت صحیح قابل کنترل و حل شدنی هستند.

حسین مشرف, رئیس اتحادیه میوه و تره بار استان یزد در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در یزد در ارتباط با کنترل بازار میوه و سبزیجات اظهار داشت: هر زمانی که محصول میوه و سبزیجات به دست می‌آید باید چیده شود وگرنه فاسد شده و از بین می‌رود, به همین دلیل بازار میوه و صیفی جات قابل کنترل نیست.

وی تشریح کرد: باغبان یا کشاورز به محض رسیدن محصول مجبور به چیدن محصولات می‌شوند ولی به دلیل آنکه ابتدای فصل هر میوه سر درختی یا نوبرانه یا محصول رسیده بسیار کم است بنابراین عرضه به بازار کم و در مقابل تقاضای مردم بیشتر می‌شود; بنابراین قیمت انواع میوه و سبزیجات در ابتدای هر فصل آن افزایش می‌یابد.

رئیس اتحادیه میوه و سبزیجات گفت: افزایش قیمت در ابتدای فصل تنها یک یا دو روز باقی می‌ماند و با عرضه زیاد محصول به بازار قیمت‌ها کاهش می‌یابند.

وی علت افزایش قیمت برخی محصولاتی که در پایان فصل خودشان هستند را همین کم شدن محصول باغ و عرضه کم به بازار و از یک سو تقاضای فراوان مردم دانست و افزود: کنترل بازار میوه و تره بار به نوعی نشدنی است و تنها می‌توان با کنترل به موقع صادرات از گرانی محصولات جلوگیری کرد.

قیمت میوه‌های نوبرانه  در همدان رو به کاهش استقیمت انواع میوه، تره‌بار ‌و مواد پروتئینی در تهران؛ چهارشنبه 10 اردیبهشت‌ماه+جدولقیمت میوه، لبنیات و مواد پروتئینی در شهرکرد؛ سه‌شنبه 9 اردیبهشت ماه + جدول

مشرف کنترل صادرات بازار میوه و تره بار را در حال حاضر 10 تا 20 درصد بیان و تصریح کرد: دولت برای صادرات به موقع باید برنامه‌ریزی کند تا تنظیم بازار عرضه و تقاضا به دست بیاید و در زمان نوبرانگی محصول و یا پایان فصل هر محصول محصولات با قیمت مناسب به دست مردم برسد.

وی گفت: کشاورزان نیز باید آموزش ببینند تا محصولات خود را به اندازه کافی و با هر تنوعی از محصول بکارند تا هم محصولاتشان با کیفیت به بازار عرضه شود و هم بتوانند به موقع و به اندازه کافی محصولات خود را به بازار عرضه کنند که این امر خود سالیان دراز به طول می‌انجامد.

 میوه و سبزیجات به عنوان محصولاتی که باید تازه مصرف شوند و نیاز مبرم مردم به شمار می‌روند به مدیریتی صحیح و منظم در تنظیم بازار عرضه و تقاضا نیازمند هستند تا محصولات به موقع و در حد کافی در اختیار همگان قرار گیرد و افزایش قیمت مانع خرید مردم نشود.

 انتهای پیام/‌784/ش

R41376/P/S6,76/CT7

منبع: تسنیم

کلیدواژه: میوه و سبزیجات میوه و تره بار بازار میوه افزایش قیمت بازار عرضه قیمت میوه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۹۵۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف دخانیات

به گزارش همشهری آنلاین،‌ دکتر محمدرضا مسجدی ، با بیان اینکه برخی موارد از منظر علمی به یک برهان تبدیل شده‌اند، خاطرنشان کرد: موارد بسیار متعددی درباره برهان‌هایی که از منظر علمی اثبات شده‌اند، وجود دارد؛ به طور مثال، مصرف زیاد نمک سبب افزایش فشار خون می‌شود و فشار خون بالا می‌تواند عاملی برای سکته‌های قلبی و مغزی باشد. کشورهای متعددی درباره تاثیر زیاد نمک مطالعات گسترده‌ای انجام داده‌اند؛ بنابراین در چنین شرایط، لازم نیست که درباره تاثیر مصرف زیاد نمک پژوهش کنیم. در همین راستا هم باید گفت که به طور قطع، افزایش میزان مالیات بر دخانیات می‌تواند بر میزان مصرف اثرگذار باشد. تاثیر مالیات بر میزان مصرف دخانیات نیز جزو مواردی است که به یک برهان تبدیل شده است.

وی افزود: افزایش مالیات بر سیگار و تاثیر این مولفه بر کاهش مصرف نباید به صورت آزمایشی با هدف پاسخ به پرسش « آیا افزایش مالیات بر میزان مصرف اثر دارد؟» اجرا شود. بررسی‌ها بیانگر این است که میزان مالیات بر مصرف دخانیات اثر می‌گذارد.

مالیات مهم‌ترین عامل برای جلوگیری از رشد محصولات دخانی

دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات ایران با بیان اینکه بررسی‌های برخی از سازمان‌های اقتصادی بیانگر این است که دخانیات بر توسعه پایدار اثر دارد، افزود: مولفه‌های صنعت، تجارت و استعمال دخانیات به عنوان ۳ مانع توسعه در کشورهای «در حال توسعه» هستند. همچنین بنابر اعلام بانک جهانی که یک سازمان اقتصادی است، کشورهای در حال توسعه به منظور توسعه، رشد و اشتغال‌زایی باید با مصرف دخانیات مبارزه کنند. اگرچه بانک جهانی یک سازمان اقتصادی است و در زمینه بهداشت فعالیت نمی‌کند اما از مضرات مصرف دخانیات سخن می‌گوید.

وی با بیان اینکه بانک جهانی بر ضرورت مبارزه با مصرف دخانیات در کشورهای پیشرفته تاکید کرده، افزود: مالیات، مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف و جلوگیری از رشد محصولات دخانی به حساب می‌آید.

مسجدی با اشاره به معاهده «چارچوب کنترل دخانیات» سازمان جهانی بهداشت گفت: سال ۲۰۰۳، معاهده جهانی چارچوب کنترل دخانیات توسط سازمان جهانی بهداشت به تصویب رسید. معاهده سازمان جهانی بهداشت در زمینه کنترل دخانیات دارای چندین ماده است که به موضوع مالیات در یکی از بندهای آن اشاره شده است.

لزوم میانگین ۷۰ تا ۷۵ درصدی مالیات بر قیمت خرده‌فروشی دخانیات

این متخصص با بیان اینکه ایران در منطقه مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی قرار دارد، خاطرنشان کرد: از مراکش تا پاکستان عضو کشورهای منطقه مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی به حساب می‌آیند. کشورهای منطقه مدیترانه شرقی با استفاده پارامترهای گوناگون نسبت به وضعیت میزان استعمال دخانیات اقدام می‌کنند. میزان مالیات محصولات دخانی باید به نحوی باشد که حداقل ۷۰ تا ۷۵ درصد قیمت خرده‌فروشی به مالیات اختصاص داده شود.

وی با بیان اینکه مالیات محصولات دخانی کشور معادل ۲۸ درصد است، ادامه داد: برخی با افزایش نرخ مالیات محصولات دخانی مخالفت می‌کنند و مدعی هستند افزایش نرخ مالیات محصولات دخانی می‌تواند صنعت و اشتغال‌زایی را با چالش مواجه کند. مخالفان افزایش مالیات همچنین ادعا می‌کنند افزایش مالیات می‌تواند منجر به قاچاق محصولات دخانی شود.

دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات ایران افزود: بازهم تاکید می‌کنم مخالفان افزایش مالیات بر محصولات دخانی بر قاچاق محصولات دخانی به دلیل افزایش نرخ مالیات تاکید دارند. این درحالیست که میزان مالیات بر محصولات دخانی کشور پاکستان معادل ۷۶ درصد است؛ پرسش «آیا در این کشور محصولات دخانی قاچاق می‌شوند؟» را مطرح می‌کنم؛ در پاسخ به این پرسش باید گفت قاچاق دخانیات در کشور پاکستان انجام می‌شود؛ اگر نرخ مالیات بر محصولات دخانیانی کشور پایین بود، بازهم محصولات دخانی در پاکستان قاچاق می‌شدند.

وی با بیان اینکه سازمان امور مالیاتی کشور تخصصی‌ترین نهاد مالیاتی کشور به حساب می‌آید، افزود: سال ۱۴۰۱، سازمان مالیاتی کشور در نامه‌ای خطاب به مجلس شورای اسلامی نحوه محاسبه نرخ مالیات بر دخانیات را اعلام کرده و در این نامه نحوه محاسبه مالیات بر دخانیات را اعلام کرده است. سازمان مالیاتی کشور در این نامه اعلام کرده است که با نرخ مالیات ابلاغی می‌توان میزان مالیات دریافتی از ۲۲ هزار میلیارد تومان را به ۶۰ هزار میلیارد تومان افزایش داد. به طور قطع، افزایش مالیات می‌تواند بر میزان مصرف اثر بگذارد و حکم بازدارنده داشته باشد.

مسجدی درباره میزان مالیات در کشورهای دیگر نیز گفت: بررسی‌ها بیانگر این است عراق هر ساله میزان مالیات را ۱۰۰ درصد افزایش می‌دهد تا میزان مصرف دخانیات را به صفر درصد برساند.

کاهش ابتلا به سرطان با کنترل دخانیات

دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات ایران با بیان اینکه قوانین ارزشمندی در کشور وجود دارد، افزود: اگرچه قوانین ارزشمند در کشور وجود دارد اما در زمینه اجرای قوانین ضعف داریم. قانون مبارزه با دخانیات در کشور وضع شده اما از منظر اجرای این قانون ضعف داریم. همچنین دو کشور استرالیا و نیوزلند اعلام کرده‌اند که تا پایان سال ۲۰۲۵ میلادی در کشورهای خود، هیچ‌گونه مصرف دخانیاتی وجود ندارد. پرسش «چگونه این کشورها به این جایگاه رسیده‌اند؟» را مطرح می‌کنم. موضوع کنترل مصرف دخانیات از اهمیت فراوانی برخوردار است.

وی در پایان گفت: موضوع کنترل دخانیات از اهمیت فراوانی برخوردار است و باید در کانون توجه قرار گیرد. بررسی‌ها بیانگر این است که سالانه ۱۵۰ هزار نفر در کشور مبتلا به سرطان می‌شوند و میزان مرگ و میر سالانه ناشی از سرطان معادل ۸۰ هزار نفر است. اگر بتوانیم مصرف دخانیات را در کشور کنترل کنیم، به طور قطع، میزان ابتلا به سرطان حدود یک سوم کاهش می‌یابد.

کد خبر 849082 منبع: ایسنا برچسب‌ها خبر مهم دخانیات - سیگار

دیگر خبرها

  • صادرات دام راه حلی مناسب برای تعدیل بازار گوشت
  • اثرات تورم بر زندگی مردم با اختصاص سهمیه بنزین به نفر خنثی می شود
  • با سامانه خودنویس امکان کنترل قیمت اجاره و حذف واسطه بین مالک و مستاجر فراهم خواهد شد
  • مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف دخانیات
  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی 
  • دستگاه تهویه همراه خصوصی به بازار عرضه می شود
  • جلوگیری از درج آگهی جعلی مسکن/ کنترل بازار با مالیات
  • عرضه سیب زمینی ایرانشهر به بازار مصرف
  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفت‌کش زیست‌سازگار