Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@11:06:23 GMT

لزوم تغییر تعرفه بیمارستان‌ها باتوجه به کاهش درآمد آنها

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۹۶۳۰۶

لزوم تغییر تعرفه بیمارستان‌ها باتوجه به کاهش درآمد آنها

ایسنا/کرمانشاه رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: باتوجه به شیوع بیماری کرونا، هزینه‌های این دانشگاه بسیار بالا رفته و از سوی دیگر درآمد بیمارستان ها کم شده، لذا باید تغییری در تعرفه بیمارستانها ایجاد شود.


محمود رضا مرادی در نشست مجازی استاندار کرمانشاه با روسا و اساتید دانشگاه های استان که امروز (12 اردیبهشت) به مناسبت روز معلم برگزارشد، به فعالیت های این دانشگاه در حوزه آموزش، پژوهش و خدمات بهداشتی و درمانی اشاره کرد و اعلام کرد: با اجرای این مجموعه از فعالیت ها بدنبال افزایش رفاه و سلامت مردم هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی تصریح کرد: زمانی که در بسیاری از بحران ها سایر دانشگاه ها تعطیل هستند، مجموعه دانشگاه علوم پزشکی به واسطه وظیفه ای که دارد با از خودگذشتگی پرسنل به فعالیت‌های خود ادامه می‌دهد و به مردم خدمت‌رسانی می‌کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان به وقوع بحران هایی همچون سیل و زلزله در استان طی سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: اعضای هیات علمی این دانشگاه در این سالها که بحران‌هایی مثل سیل و زلزله و همچنین سه سال خدمات رسانی و مدیریت راهپیمایی اربعین حسینی را پشت سر گذاشته اند، فشارهای زیادی متحمل شدند.

وی بابیان اینکه در هر بحرانی رشته های مختلف از دانشگاه علوم پزشکی پای کار آمده اند، عنوان کرد: در بحران اخیر بیماری کرونا هم اساتید دانشکده پزشکی، خدمات درمانی ۲۴ ساعته ای به مردم دارند و در کنار آن آموزش هایی را از طریق صدا و سیما،  رسانه ها و فضای مجازی به مردم انجام دادیم.

مرادی تصریح کرد: همچنین در این مدت پژوهش‌هایی در خصوص راه‌های صحیح درمانی این بیماری، بررسی روند ایپدمی بیماری برای اتخاذ تصمیات درست و تولید الکل و مواد ضد عفونی کننده را در دستور کار قرار دادیم. 

 وی در ادامه بابیان اینکه از هم اکنون باید نگران پیامدهای منفی این بیماری پس از فروکش کردن آن باشیم، عنوان کرد: پس از کرونا، نظر مشکلات روحی و روانی ناشی از این بیماری هم ادامه خواهیم داشت.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان همچنین با بیان اینکه بیماری کرونا بار مالی بسیار زیادی را برای دانشگاه به همراه داشت، گفت: هزینه های دانشگاه چندین برابر شده و از سوی دیگر درآمدهای آن هم کم شده است و همین مسئله در آینده برای ما مشکل ایجاد می کند، لذا از استاندار می خواهیم رایزنی هایی در سطح کشوری انجام دهد تا تغییری در تعرفه بیمارستانها ایجاد شود.

مرادی همچنین خواستار رایزنی استاندار کرمانشاه برای افزایش حقوق اعضای هیات علمی این دانشگاه شد و افزود: باتوجه به حضور اعضای هیات علمی این دانشگاه در کنفرانس های بین المللی و نیاز ارتباط با پزشکی دنیا خواستار این موضوع هستیم.

 وی در ادامه خاطر نشان کرد: تعدادی پروژه پزشکی درمانی در استان داریم که مسکوت مانده اند و نیاز است برای اتمام آنها گام های برداشته شود که در این زمینه به حمایت نیاز داریم.

وی در پایان با اشاره به تحصیل شش هزار دانشجو و 600 هیات علمی در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، اعلام کرد: بیش از 18 هزار دانشجو در سالهای گذشته از این دانشگاه فارغ التحصیل شده اند.

علی جلیلیان سرپرست موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی زاگرس نیز در این نشست به نمایندگی از چهار موسسه آموزش عالی غیر انتفاعی شهید رضایی، کبیر غرب، جهاددانشگاهی و زاگرس در استان به تشریح مهمترین مشکلات این موسسات از جمله مشکلات مالی پرداخت و اظهار کرد: از آنجایی که موسسات آموزش عالی غیر انتفاعی هیچ اعتبار دولتی دریافت نمی‌کنند و از سوی دیگر طی سالهای گذشته شاهد کاهش هر ساله پذیرش دانشجو در آنها بودیم، بنابراین مشکلات مالی پیدا کرده‌اند.

 وی خواستار حمایت مسئولین استانی از این موسسات شد و اعلام کرد: همچنین برخی از موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی استان برای تداوم فعالیت‌های آموزشی خود اقدام به اجاره اماکن دولتی استان کرده‌اند، درحالیکه اخیراً طرحی در هیئت دولت به تصویب رسیده که در آن به دستگاه‌های دولتی اجازه داده می‌شود تا بخشی از اماکن غیرقابل استفاده خود را واگذار و یا اینکه بفروشند، لذا از مجموعه استان می‌خواهیم که در این زمینه حمایت لازم را از موسسات داشته باشند.

سرپرست موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی زاگرس در ادامه بااشاره به تحصیل چهار هزار دانشجو در این چهار موسسه، اظهار کرد: ۱۰ درصد از کل دانشجویان مقطع کارشناسی تا کارشناسی ارشد استان در این چهار موسسه مشغول به تحصیل هستند.

وی در ادامه با اشاره به تعطیلی دانشگاه‌های استان به دنبال شیوع بیماری کرونا از اواخر اسفند سال گذشته، گفت: به منظور تداوم آموزش‌های این موسسات به دانشجویان، بسترهای آموزش مجازی آنلاین را فراهم کرده‌ایم.

انتهای پیام

 

 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه دانشگاه علوم پزشکی بیماری کرونا آموزش عالی هیات علمی فعالیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۹۶۳۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجازات دریافت وجه اضافی از بیماران چیست؟

تخلف زیرمیزی پزشکان، به دریافت وجه مازاد بر تعرفه‌های قانونی از سوی برخی پزشکان در ازای ارائه خدمات درمانی، اطلاق می‌شود؛ این کار نه تنها غیرقانونی و غیراخلاقی است، بلکه مجازات‌های سنگینی نیز برای متخلفان در نظر گرفته شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، شهرنشینی مستلزم رعایت قوانین و قواعد شهری است و کارشناسان بر این باورند شهرنشینان هنگامی که به حقوق یکدیگر احترام بگذارند و به مسئولیت‌های خویش در برابر شهر و اجتماع عمل کنند، به «شهروند» ارتقا پیدا می‌کنند.

حقوق شهروندی نیز مجموعه حق‌هایی است که هر کدام از شهروندان از آن برخوردارند و باید توسط دیگر شهروندان و حاکمیت رعایت شود، حقوق شهروندی در ایران نیز مانند بسیاری از کشورها پذیرفته شده است که بارزترین و مهم‌ترین نمود آن قانون اساسی است که در اصول ۳۲، ۳۴، ۳۵، ۳۷، ۳۸ و ۳۹ به آن اشاره شده است.

یکی از موضوعات قابل توجه حقوق شهروندی، موضوع دریافت وجه اضافی پزشکان از بیماران (زیر میزی) است؛ پزشک نباید شروع به درمان و درمان بیمار را به دریافت مبلغ یا مبالغی فراتر از تعرفه پزشکی یا توافق آن دو در چارچوب قانون موکول نماید؛ واقعیت مسئله این است که در حال حاضر بنا به دلایل مختلفی قصور و تخلفات پزشکان و دست‌اندرکاران پزشکی در مبحث زیرمیزی افزایش پیدا کرده است.

اکنون این سوال مطرح می‌شود که مکانیسم حقوقی برای رسیدگی و بررسی این امور به چه نحوی است و با وجود تعیین تعرفه‌های قانونی در حوزه سلامت، راهکار قانونی برای رسیدگی به تخلفات دریافت وجه غیرقانونی (زیرمیزی) توسط پزشکان چیست.

طبق قانون، پزشکان موظف به ارائه خدمات مطابق با تعرفه‌های مصوب هستند و دریافت هرگونه وجهی مازاد بر تعرفه قانونی ممنوع بوده و تخلف محسوب می‌شود، چرا که این کار خلاف مصوبه و قانون نظام جمهوری اسلامی و حرام است، بنابراین از منظر حقوقی زیرمیزی پزشکان می‌تواند تحت عنوان «وصول و دریافت مال نامشروع» تلقی شود، این بزه از عناوین کلاهبرداری محسوب شده و مرتکب آن از یک سال تا هفت سال زندان محکومیت خواهد داشت.

طبق ماده ۱۰ و ۱۳ آئین نامه انتظامی رسیدگی به تخلفات صنفی و حرفه‌ای شاغلان حرفه‌های پزشکی و وابسته، شاغلان حرفه‌های پزشکی و وابسته مکلف هستند تعرفه‌های خدمات درمانی مصوب
ابلاغ شده از طرف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را رعایت کنند و حق دریافت هیچ‌گونه وجه یا مالی از بیماران را علاوه بر وجوهی که توسط مسؤولان مؤسسه درمانی ذی‌ربط طبق مقررات دریافت می‌شود، ندارند.

طبق قانون، پزشکی که هر گونه وجه دریافت اضافی از بیماران (زیر میزی) داشته باشد، بار اول دو برابر پرداختی بیمار جریمه و توبیخ کتبی می‌شود، بار دوم پنج برابر پرداختی بیمار جریمه و پروانه مسئول فنی نیز لغو شده و بار سوم ۱۰ برابر پرداختی بیمار، پزشک مربوطه جریمه خواهد شد و پروانه مسئول فنی و حتی بیمارستان نیز باید لغو شود.

طبق قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان (مصوب ۲۱/۷/۱۳۹۸)، هر گونه دریافت وجه اضافی از بیماران (زیر میزی) از شیوه‌های غیرقانونی برای وصول هزینه خدمات به مشتریان به شمار می‌آید که این رفتار خلاف قانون، تخلف و جرم محسوب می‌شود و مستلزم تعقیب قانونی است.

وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی نیز با مکانیسم دیگری با این جرم برخورد می‌کند و زمانی که موردی مبنی بر تخلف پزشکان گزارش داشته باشند از طریق کمیسیون ماده ۱۱ در حوزه درمان طبق مقررات با آنها برخورد می‌شود و میزان پولی که بیش از تعرفه از بیمار دریافت شده به وی برگردانده خواهد شد، بنابراین در صورت مشاهده تخلف تعرفه‌ای، بیماران می‌توانند از طریق: ۱- مراجعه به سازمان نظام پزشکی و شکایت در دادسرای نظام‌پزشکی ۲- مراجعه به وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و شکایت از پزشک متخلف در کمیسیون ماده یازده ۳- مراجعه به دادسرای عمومی و انقلاب و طرح شکایت کیفری، اقدام کنند.

کد خبر 748988

دیگر خبرها

  • مجازات دریافت وجه اضافی از بیماران چیست؟
  • اعضای بیمار مرگ مغزی در مشهد جان چهار نفر را نجات داد
  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF
  • بهره‌برداری از بیمارستان رزن نیازمند اهتمام دانشگاه علوم پزشکی
  • رئیس دانشگاه علوم پزشکی زابل تغییر کرد
  • نصب یک دستگاه رادیوگرافی دیجیتال پرتابل در بیمارستان حضرت رسول (ص) جوانرود
  • اجرای درمان رایگان کودکان در بیمارستان‌های علوم پزشکی تهران
  • افتتاح دستگاه MRI بیمارستان رازی رشت، به زودی
  • مراجعه بیش از ۱۰۰۰ بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • مراجعه بیش از یک هزار بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان