Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمیدرضا لشگری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به آلودگی‌هایی که رودخانه کرج را تهدید می‌کند، اظهار کرد: دلیل عمده آلودگی رودخانه کرج به مواد نفتی سهل انگاری‌های واحدهای خدماتی و تأسیسات بعضی دستگاه‌های دولتی و ویلاهای مسکونی ساخته شده در حاشیه این رودخانه است.

وی با اشاره به اینکه در سال ۹۶ با همکاری شرکت آب منطقه‌ای و شرکت پخش فرآورده‌های نفتی دستورالعملی مبنی بر رعایت الزامات ایمنی، بهداشتی و محیط زیستی در رابطه با رودخانه کرج تنظیم شد، گفت: مالکان ویلاها و رستوران‌های حاشیه رودخانه ملزم به رعایت این دستور العمل شدند حتی مقرر شد در زمان دریافت سهمیه سوخت نیز تعهد دهند تا شاهد کاهش آلودگی آب رودخانه باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استفاده از سوخت فسیلی در روستاهای جاده چالوس

معاون فنی اداره کل حفاظت از محیط زیست استان البرز با اشاره به بازدیدهایی که توسط گشت‌های محیط زیست و آب منطقه‌ای از مخازن سوخت ویلاهای حاشیه رودخانه کرج انجام می‌شود، گفت: عدم بهره مندی روستاهای جاده کرج - چالوس از گاز باعث شده که عمده سوخت مصرفی آنها فسیلی از جمله گازوئیل و نفت باشد.

لشگری با تاکید بر اینکه فاز نخست گازرسانی به روستاهای بخش آسارا آغاز شده است، گفت: آلودگی آب رودخانه کرج به مواد نفتی عمدی نبوده و نتیجه اهمال‌کاری از سوی برخی افراد است، گاهی مالکان سهل انگاری نمی‌کنند ولی کارگرانی که مشغول فعالیتی در ویلاهای حاشیه رودخانه هستند به دلیل عدم اشراف به منطقه موجب آلودگی آب می‌شوند.

رودخانه کرج یکی از هفت رودخانه حفاظت شده کشور است

وی به عنوان نمونه یکی از مواردی که منجر به آلودگی آب رودخانه می‌شود را کارگرانی دانست که در ویلاها مشغول نقاشی دیوارها هستند و گفت: آنها مایعات حاصل از شستشوی ظروف رنگی را داخل رودخانه می‌ریختند.

معاون فنی اداره کل حفاظت از محیط زیست استان البرز بیان کرد: در مواردی نیز واژگونی تانکرهای در حال عبور از محور کرج - چالوس موجب نشت مواد نفتی به رودخانه کرج می‌شود.

لشگری با تاکید بر اینکه هنوز هم آلودگی آب رودخانه کرج بر اثر نشت مواد نفتی ادامه دارد، گفت: حتی فروردین امسال نیز با مواردی در این خصوص مواجه شدیم و این پدیده علیرغم تلاش‌های انجام شده برای اینکه بخواهد به صفر برسد، زمان بر است.

وی در بخش دیگری در خصوص اهمیت جلوگیری از آلوده شدن آب رودخانه کرج به مواد نفتی گفت: رودخانه کرج یکی از هفت رودخانه حفاظت شده کشور است و همچنین تأمین کننده آب شرب تهران و کرج است، به همین دلیل وقتی که بخشی از آب این رودخانه به مواد نفتی آلوده می‌شود بجز اینکه حیات آبزیان و اکوسیستم رودخانه به خطر می‌افتد دیگر قابلیت استفاده برای آب شرب را ندارد و باید در مسیر رودخانه رهاسازی شود.

پروژه گازرسانی با تخریب محیط زیست همراه است

معاون فنی اداره کل حفاظت از محیط زیست استان البرز توضیح داد: در روزهای پایانی سال گذشته کارگروهی توسط آب منطقه‌ای استان البرز برای بررسی آلودگی‌های نفتی در سطح رودخانه‌های استان تشکیل شد که مصوبات خوبی داشت و امسال نیز برگزاری این جلسات ادامه دارد.

لشگری افزود: بحث پایش و شناسایی مواردی که به نشت مواد نفتی در رودخانه و به دنبال آن آلودگی آب می‌شود کار دشواری است بدین صورت که وقتی مدیریت آبگیر بیلقان موضوع رؤیت مواد نفتی در ورودی آبگیر را به اداره کل محیط زیست استان گزارش می‌دهد، همکاران ما در منطقه باید از تأسیسات و مستحدثات زیادی بازدید کنند تا از طریق استشمام بو یا مشاهده نشتی بتوانند منشأ آلودگی را کشف کنند که با توجه مستحدثات متراکم مجاور رودخانه پیمایش مسیر بسیار مشکل است

وی بیان کرد: گاهی برای کنترل و پایش آب رودخانه به منظور اطمینان از عدم آلودگی آن باید وارد ویلاهایی شویم که کسی در آنجا ساکن نیست و نیاز به دریافت حکم قضائی است که کار را با مشکل مواجه می‌کند.

معاون فنی اداره کل حفاظت از محیط زیست استان البرز بیان کرد: امید است با تکمیل عملیات گازرسانی به نقاط مختلف محور کرج - چالوس استفاده از سوخت‌های فسیلی به پایان برسد تا کمتر شاهد آلوده شدن رودخانه کرج به مواد نفتی از مخازن سوخت ویلاها و رستوران‌ها باشیم، هر چند پروژه گازرسانی با تخریب محیط زیست همراه است که به جهت عدم تأثیرات منفی بر محیط زیست باید در این مورد نیز ملاحظات به دقت توسط کارفرما و پیمانکار لحاظ شود.

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا آلودگی آب پخش فرآورده های نفتی رستوران ها گاز نفت سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی رودخانه کرج به مواد نفتی آلودگی آب رودخانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۹۹۸۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قاچاق سوخت تهدید جدی برای شیوع مالاریا در شرق کشور

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، احمد رئیسی، رئیس اداره كنترل مالاریا وزارت بهداشت در یک  گفتگوی رادیویی درباره خبر افزایش آمار مالاریا اظهار كرد: افزایش موارد قابل توجهی طی دو سال اخیر داشتیم كه به ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ بازمی‌گردد و نسبت به سال‌های قبل به‌شدت دچار افزایش موارد شدیم. این مسئله متأثر از وضعیت نابسامان مرز‌های شرقی است و اگر فكر اساسی و كمك به دانشگاه‌های علوم پزشكی نكنیم ممكن است ما هم به مشكل كشورهای همسایه شرقی دچار شویم.

رئیس اداره كنترل مالاریا وزارت بهداشت در این خصوص افزود: در بدترین شرایط طی ۱۰ سال اخیر حدود ۱۰ هزار و ۳۰۰ مورد داشتیم كه قابل قیاس با شرایط آن سوی مرز نیست.

رئیسی ادامه داد: در این باره می‌بایست فكری اندیشیده شود چون كشوری هستیم كه راه توسعه را به‌شدت می‌پیماییم و وضعیت ما باید نسبت به بلوچستان پاكستان متفاوت باشد.

او لزوم اختصاص منابع و بودجه به سیستان و بلوچستان و سه دانشگاه علوم پزشكی این منطقه را متذكر شد و افزود: اگر این كار صورت گیرد در برابر وبا، سل، مالاریا و بیماری تب كنگو مقاومت صورت می‌گیرد.

رئیسی از ۱۰ هزار كیس مبتلا خبر داد و تصریح كرد: كووید هم بحثی مهم بوده است چون مشكل ما نبوده است و به دنیا بازمی‌گردد ولی همه توجه بخش سلامت را به خود اختصاص داده است كه در برابر كاهش منابع به نظر می‌رسد ما نیز کم‌توجهی كردیم.

وی اضافه كرد: در سه الی چهار سال موارد مالاریا به صفر رسیده بود ولی منابع كافی و لازم را اختصاص ندادیم و پیش‌بینی نكردیم كه ممكن است شرایط پاكستان بدتر شود.

رئیسی همچنین به مشكلات تردد و حركت آزادانه انتقاد كرد و گفت: حمل سوخت در شهرستان‌های مرزی سیستان و بلوچستان افزایش‌یافته و فشار بسیاری به برنامه‌های سلامت‌محور ما وارد می‌كند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قاچاق سوخت تهدید جدی برای شیوع مالاریا در شرق کشور
  • هزینه‌کرد ۵.۵ میلیارد یورویی دولت سیزدهم برای بهبود وضع هوا و کاهش سوختن گازهای مشعل
  • انجام بیش از ۲۲ هزار بازدید از مجاری عرضه سوخت مایع و مصرف‌کنندگان عمده
  • طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد
  • انجام ۲۲ هزار بازدید از مجاری عرضه سوخت مایع
  • معضل کشت‌های زیرپلاستیکی در همدان و آلودگی محیط زیست
  • متخلفان صید ماهی در تور محیط بانان لرستان
  • بهترین روش برای تمیز کردن محیط‌های تجاری
  • آخرین وضعیت تالاب بندعلیخان
  • ۲ واحد شن و ماسه متخلف در یزد پلمب شدند