Web Analytics Made Easy - Statcounter

افراد بسیاری ابتلا به بیماری کووید-۱۹ را نه با نشانه‌های معمول که با از دست دادن حس بویایی تجربه کرده‌اند؛ این در حالی است که پژوهشگران معتقدند لخته‌های خون کوچک دلیل از دست دادن ناگهانی حس بویایی در افراد مبتلا به کروناویروس جدید است.

به گزارش "ایزی هلث اپشنز"، این افراد حتی روایحی قوی مانند بوی دارچین یا سیر را هنگام غذا خوردن احساس نمی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نشانه غیرمعمول بیشتر و بیشتر توسط افراد مبتلا به کووید-19 گزارش شده است. در برخی موارد، از دست دادن قدرت بویایی تنها نشانه ای بوده است که افراد داشته اند که ممکن است این پرسش را مطرح کند که چرا یک ویروس موجب بروز این شرایط می شود.

ما همچنان از دلیل دقیق بروز چنین شرایطی مطمئن نیستیم، اما پژوهش های جدید ممکن است دلیل احتمالی آن را کشف کرده باشند. و این همان دلیلی است که تنفس را در برخی افراد مبتلا به کووید-۱۹ دشوار می سازد و همان دلیلی است که موجب می شود فردی با حال عمومی خوب به طور ناگهانی با وخیم شدن شرایط خود مواجه شود. پژوهشگران متوجه شده اند که کووید-19 موجب تشکیل لخته های خون بسیار کوچک در بدن می شود.

اثر خطرناک لخته های خون در کووید-19

پزشکان و پژوهشگران در سراسر جهان متوجه مساله ای نگران کننده درباره کووید-۱۹شده اند که آن تشکیل لخته های خون کوچک در بدن افراد مبتلا به این بیماری است.

به نظر می رسد ویروس موجب تشکیل لخته های خون در سراسر بدن می شود و به گفته پژوهشگران، این ممکن است دلیل از دست دادن حس بویایی و موردی باشد که ویروس SARS-CoV-2 را به شدت خطرناک می سازد.

در بیماران مبتلا به عفونت شدید کووید-19، پزشکان تشکیل لخته های خون در ریه ها و اندام های دیگر را مشاهده کرده اند. تشکیل لخته های خون می تواند حداقل تا حدی دلیل دشواری در تنفس افراد مبتلا به کووید-19 را توضیح دهد.

همچنین، کووید-19 موجب تشکیل لخته های خون در کلیه ها و پاها می شود. حتی این بیماری موجب لخته های خون مرتبط با سکته های مغزی و حملات قلبی شده است. پژوهشگران فکر می کنند این لخته های خون کوچک دلیل از دست دادن ناگهانی حس بویایی در افراد مبتلا به کروناویروس جدید نیز هستند.

خوشبختانه خبرهای خوبی نیز وجود دارند. اگر لخته های خون در برخی عوارض جانبی شدیدتر کووید-19 نقش داشته باشند، داروهای رقیق کننده خون می توانند به کسب نتایج بهتر در درمان افراد مبتلا به این بیماری کمک کنند.

دکتر هومن پور متخصص ریه و مراقبت ویژه در نیویورک، اخیرا موفق به درمان پنج بیمار مبتلا به کووید-19 با داروهای رقیق کننده خون شده است. این بیماران به نارسایی ریوی مبتلا بودند و وی متوجه شواهدی شد که لخته های خون می توانند دلیل این شرایط باشد.
به طور خاص، وی نشانگرهای پروتئینی مرتبط با لخته خون و سطوح پایین اکسیژن خون را در بیماران مشاهده کرد که می تواند به معنای این باشد که لخته های خون موجود در ریه ها، این بیماران را از دریافت اکسیژن کافی باز می داشت.

نخستین فردی که توسط وی با داروهای رقیق کننده خون تحت درمان قرار گرفت پاسخی فوری نشان داد که موجب شد دکتر پور به این باور برسد که وجود لخته های خون احتمالا منجر به علائم ریوی شدید در وی شده است. بیماران دیگر که تحت درمان قرار گرفتند نیز در نهایت افزایش سطوح اکسیژن خون را تجربه کردند که به معنای از بین رفتن لخته های خون که تاثیر منفی بر تنفس داشتند، بوده است.

داروهای رقیق کننده خون ممکن است آینده درمان کویید-19 باشند؟

متاسفانه، خیلی زود است درباره این که آیا داروهای رقیق کننده خون ابزاری ایمن و موثر برای درمان کووید-19 هستند یا خیر اظهارنظر کنیم. این داروها با برخی عوارض جانبی قابل توجه مانند خطر یک خونریزی فاجعه‌بار نیز همراه هستند. از این رو، بعید است که شاهد استفاده گسترده از آنها تا زمان انجام پژوهش های بیشتر باشیم.

با این وجود، این مطالعه بینش مهمی درباره این که چه اتفاقی در بدن افراد مبتلا به کووید-19 رخ می دهد و این که چرا کروناویروس جدید بسیار خطرناک است، ارائه می کند.
امیدواریم که در آینده نزدیک گزینه های درمان قطعی و کارآمد بیشتری در اختیار داشته باشیم اما در حال حاضر، برای حفظ سلامت خود تا حد امکان در خانه بمانید، فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنید و مسائل بهداشتی مانند شستشوی مداوم دست ها با آب و صابون و ضد عفونی کردن سطوح پر استفاده را فراموش نکنید./ عصر ایران

بیشتر بخوانید:

از هر سه بیمار کرونایی یک نفر دچار اختلال بویایی است/ سردرد؛ علامت کمتر شناخته شده کرونا احتمال لخته شدن خون در بدن را افزایش می‌دهد؟ کاهش حس بویایی از علائم کرونا است/ این افراد خودشان را قرنطینه کنند

اخبار مربوط به ویروس کرونا در ایران و جهان را اینجا بخوانید

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: داروهای رقیق کننده خون افراد مبتلا به کووید تشکیل لخته های خون مبتلا به کووید 19 لخته های خون دست دادن حس بویایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۹۹۸۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستاورد تازه پزشکی؛ تشخیص آرتروز ۸ سال قبل از ابتلا به این بیماری

به گزارش مدیسن نت، پس از تجزیه و تحلیل خون ۲۰۰ زن سفیدپوست بریتانیایی که نیمی از آن ها به آرتروز زانو مبتلا بودند و نیمی دیگر مبتلا به این بیماری نبودند، محققان دریافتند که وجود برخی از نشانگرهای زیستی زنان مبتلا به آرتروز زانو را از زنان بدون این بیماری متمایز می‌کند.

دکتر «ویرجینیا بایرز کراوس»، نویسنده ارشد این مطالعه و جراح ارتوپدی در دانشکده پزشکی دانشگاه دوک کارولینای شمالی، گفت: «ما دریافتیم که می‌توانیم افرادی را که در معرض خطر ابتلا به آرتروز زانو هستند شناسایی کنیم، اما چیزی که هیجان‌انگیز بود این بود که هشت سال قبل از اینکه آن ها تغییراتی در اشعه ایکس داشته باشند، توانستیم آن را شناسایی کنیم.»

این مطالعه مبتنی بر تحقیقات قبلی است که در آن آزمایش خون ۷۴ درصد دقت در پیش‌بینی پیشرفت آرتریت زانو و دقت ۸۵ درصد در تشخیص آرتریت زانو را نشان داد.

در حالی که هیچ درمانی برای آرتروز زانو وجود ندارد، موفقیت درمان‌های جدید می‌تواند به شناسایی زودهنگام بیماری و کاهش سرعت پیشرفت آن بستگی داشته باشد.

محققان تاکید کردند که درست مانند بیماری قلبی، پوکی استخوان یا بیماری آلزایمر، آرتروز زانو نیز یک اختلال مزمن است که معمولاً در اواخر بیماری تشخیص داده می‌شود. به گفته محققان، با شناسایی زودتر آن، پزشکان به طور بالقوه می‌توانند این بیماری را قبل از اینکه ناتوان کننده شود، متوقف کنند.

کراوس گفت: «در واقع با شناسایی زودتر آن، می‌توانیم از ناتوانی، درد و بدتر شدن کیفیت زندگی جلوگیری کنیم.»

به گفته کراوس، اگر بیماران از طریق آزمایش خون متوجه شوند که در معرض خطر بالای آرتروز زانو هستند، می‌توانند تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد کنند که شامل کاهش وزن، ورزش، تغذیه سالم یا حتی تزریق استروئید می‌شود.

محققان همچنین تاکید کردند که آرتروز زانو برای بیماران چیزی بیش از دردناک است: همچنین در بیشتر موارد منجر به تعویض مفصل می‌شود و بار اقتصادی زیادی ایجاد می‌کند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است
  • توصیه‌هایی برای بیماران مبتلا به فشار خون (فیلم)
  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • دستاورد تازه پزشکی؛ تشخیص آرتروز ۸ سال قبل از ابتلا به این بیماری
  • آزمایش خون ممکن است آرتروز زانو را پیش‌بینی کند
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • چند درصد ایرانی‌ها آسم دارند؟ بالاترین میزان ابتلا در این سن
  • ۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان
  • حرف‌های جنجالی رابرت دنیرو درباره بازگشت ترامپ به قدرت
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها به آسم مبتلا هستند/ آسم چگونه درمان می شود؟