Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@02:12:51 GMT

آیا جمعیت سفیدبالک‌ها دوباره طغیان می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۹۹۹۴۱

آیا جمعیت سفیدبالک‌ها دوباره طغیان می‌کند؟

سفیدبالک‌ها که بین مردم به مگس سفید معروف است،این روزها در برخی مناطق پایتخت مشاهده شده است. با این وجود یک کارشناس محیط زیست معتقد است که به نظر نمی‌رسد جمعیت سفید بالک‌ها بار دیگر طغیان کنند.

محمد حسین بازگیر در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه طی سال‌های ۹۳ تا ۹۵ سرما و زمستان آنچنان سختی نداشتیم، گفت: سفید بالک‌ها گونه‌هایی هستند که معمولا در مزارع کشاورزی و باغ‌ها وجود دارند اما طی سال‌های گذشته شرایط مناسبی در شهر تهران برای آن‌ها فراهم شده بود  که باعث شد جمعیت آن‌ها زیاد شود و به مرحله طغیان برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس محیط زیست ادامه داد: سفید بالک‌ها به عنوان یک آفت در کشور ما و بسیاری از کشورهای دیگر جهان وجود دارند اما تا زمانی که جمعیت آن‌ها زیاد و وجود آن‌ها برای مردم و کشاورزان آزاردهنده نشده‌ است، مشکلی ایجاد نمی‌کنند.

وی با بیان اینکه سفید بالک‌ها روی درختان توت به عنوان میزبان‌ زندگی می‌کنند، گفت: این گونه حشره نیز مانند سایر موجودات زنده وقتی شرایط برای آن مهیا و میزبانش موجود باشد، و دشمن طبیعی نداشته باشد شروع به تکثیر و زیاد شدن می‌کند. 

بازگیر همچنین خاطرنشان کرد:‌ زمانی که جمعیت این حشرات در شهر تهران طغیانی شده بود اقدامات زیادی برای کاهش و مقابله با آن‌ها انجام شد و خوشبختانه طی چند سال گذشته شاهد افزایش بیش از اندازه جمعیت آن‌ها نبوده‌ایم.

وی در پاسخ به این پرسش که اگر جمعیت سفید بالک‌ها بار دیگر طغیان کنند چه اقداماتی باید صورت گیرد، ‌اظهار کرد: سال‌های گذشته که جمعیت این گونه حشرات در شهر تهران زیاد شد سازمان بوستان‌ها و فضاهای سبز شهر تهران با همکاری شهرداری تهران و دستگاه‌های مختلف جهاد کشاورزی، محیط زیست، مرکز تحقیقات حشره شناسی کشور و ... دستورالعملی برای کاهش جمعیت سفید بالک‌ها نوشتند و اکنون نیز باید از همان دستورالعمل پیروی شود.

این کارشناس محیط زیست درباره اقداماتی که سال‌های گذشته برای مقابله با سفید بالک‌ها صورت گرفته بود، توضیح داد: علاوه بر بررسی‌هایی که روی این گونه حشره انجام شد یک سری اقدامات فیزیکی نیز برای کاهش جمعیت آن صورت گرفت مانند شست وشوی درختان توت با آب و مواد شوینده‌ای که به گیاهان، سلامت مردم و محیط زیست آسیب چندانی وارد نمی‌کرد.
 
وی ادامه داد: نوع هرس درختان توت تا حدودی تغییر کرد تا با چرخش جریان باد لابه‌لای درختان اجازه لانه گزینی به سفید بالک‌ها داده نشود. همچنین چند سال به‌طور مرتب برگ‌ها و سرشاخه‌های درختان توت جمع‌آوری و در زباله سوز مرکزی به‌صورت استاندارد سوزانده می‌شدند.

بازگیر همچنین گفت: یکی دیگر از اقداماتی که برای مقابله و کاهش جمعیت سفید بالک‌ها انجام شد نصب برچسب‌های زرد رنگ بر تنه درختان بود. حشرات با چسبیدن به این برچسب‌ها گیر می‌کنند و از این طریق مهار می‌شوند.

وی ضمن بیان اینکه روش‌های سریع‌الاثری نیز برای مقابله با سفید بالک‌ها وجود دارد، تصریح کرد: یکی از روش‌هایی که می‌تواند با سرعت بیشتری جمعیت این گونه حشرات را کم کند سم‌پاشی است اما این اقدام می‌تواند برای سلامتی مردم ضرر داشته باشد بنابراین از این روش در مکان‌هایی که سکونتگاه وجود دارد ، استفاده نمی‌شود و تنها در باغ‌ها و مزارع کشاورزی می‌توان از روش سم‌پاشی استفاده کرد.

این کارشناس محیط زیست در پاسخ به این پرسش ایسنا که آیا سفید بالک‌ها برای سلامتی مردم ضرری دارند، خاطرنشان کرد: سال‌های گذشته دانشگاه علوم پزشکی اعلام کرد که این گونه حشرات ناقل وعامل بیماری نیستند اما در عین حال با ورود به مجاری تنفسی افراد می‌توانند حساسیت‌هایی را برای آنان ایجاد کنند.

وی ادامه داد: وجود بیش از اندازه این گونه حشرات و ورود آن‌ها به چشم و دهان شهروندان باعث آزار مردم می شود و روی روحیه آنان تاثیر منفی می‌گذارد.

بازگیر در پایان با اشاره به اینکه چند سالی است که جمعیت سفید بالک‌ها زیاد و طغیانی نشده‌ است، ‌گفت: امیدوارم جمعیت آن‌ها افزایش پیدا نکند اما به‌نظر نمی‌رسد که بار دیگر طغیان کنند چراکه در کشورهای دیگری که این گونه‌ها طغیان کرده بودند ضمن انجام اقدامات لازم برای مقابله با این گونه حشرات پس از گذشت زمانی جمعیت آن‌ها فروکش کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: حشره سفید بالک ها شهرداري تهران جمعیت سفید بالک ها کارشناس محیط زیست گونه حشرات سال های گذشته برای مقابله جمعیت آن ها درختان توت شهر تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۹۹۹۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طوفان و بارش سنگین در راه ۱۴ استان ؛ از طغیان رودخانه‌ها و تگرگ تا صاعقه و رعد و برق

به گزارش همشهری آنلاین، سازمان هواشناسی با پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی طی امروز (سه‌شنبه)، چهارشنبه و پنجشنبه اعلام کرد: از امشب در نیمه جنوبی استان‌های ایلام و لرستان، شمال خوزستان، جنوب غرب آذربایجان غربی و شمال غرب کردستان رگبار باران، رعد و برق، وزش باد شدید، در برخی نقاط گرد و خاک و تگرگ رخ خواهد داد.

چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت کرمانشاه، ایلام، خوزستان، بوشهر و نیمه غربی استان‌های فارس، کردستان و لرستان و پنجشنبه یزد، کرمان، هرمزگان، فارس، بوشهر، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان، لرستان، چهارمحال و بختیاری، ایلام، کرمانشاه و کردستان شاهد بروز این پدیده خواهند بود.

بارش‌ باران و رعد و برق در ۱۱ استان | تهران کی بارانی می‌شود؟

لغزندگی جاده‌ها، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در ناوگان حمل و نقل، در مناطق مستعد خیزش گرد و خاک محلی، در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ و خسارت به محصولات زراعی و باغی از پیامدهای احتمالی این سامانه است.

احتیاط در سفرهای بین شهری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی، از جمله حمل سریع محصولات قابل برداشت به نواحی امن، محافظت از دپوهای گندم و غلات برداشت شده در برابر بارش از توصیه‌های سازمان هواشناسی است.

منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان هواشناسی

کد خبر 848324 برچسب‌ها خبر مهم آب و هوا - ایران طوفان سازمان هواشناسي باران

دیگر خبرها

  • شیوع بیماری‌های موجود در فضای سبز/ مقابله با هجوم مگس‌های سفید
  • اقدامات سازمان بوستان‌ها برای مبارزه با سفیدبالک‌ها در فصل بهار
  • خفاش شگفت‌انگیز 6 گِرمی که زیر «برگ» زندگی می‌کند(+عکس)
  • احتمال طغیان رودخانه‌ها در چهار منطقه ایران
  • احتمال طغیان رودخانه‌ها در این استان ها
  • احتمال طغیان رودخانه‌ها در غرب، جنوب‌غرب، فلات مرکزی و شرق کشور
  • طوفان و بارش سنگین در راه ۱۴ استان ؛ از طغیان رودخانه‌ها و تگرگ تا صاعقه و رعد و برق
  • احتمال وقوع سیل و طغیان رودخانه‌ها در کرمان
  • (ویدئو) طغیان شدید رودخانه‌های فصلی در امارات بعد از بارش سنگین امروز صبح
  • ۱۸ درصد جمعیت جامعه عشایری ایلام در شهرستان آبدانان زندگی می‌کنند