Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیریت افتضاح بحران کرونا در آمریکا این کشور پرادعا را با «فاجعه‌ای تمام عیار» مواجه ساخته و مردم بیگناه این کشور را به، اولین قربانیان این فاجعه مدیریتی تبدیل کرده.  به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، مدیریت افتضاح بحران کرونا در آمریکا این کشور پرادعا را با «فاجعه‌ای تمام عیار» مواجه ساخته و مردم بیگناه این کشور را به، اولین قربانیان این فاجعه مدیریتی تبدیل کرده.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شمار تلفات آمریکا از این ویروس از میزان تلفات جنگ ویتنام فراتر رفته و نیویورک را به عنوان کانون شیوع ویروس، به شهر ارواح تبدیل کرده است. در برحی ایالت‌ها مثل میشیگان حتی، زمزمه شورش مسلحانه علیه قرنطینه شنیده می‌شود.

آخرین گزارش‌ها از شیوع جهانی ویروس کرونا حاکی است، تا لحظه تنظیم این گزارش (عصر جمعه) بیش از ۳ میلیون و ۳۲۱ هزار و ۷۷۱ نفر در سراسر جهان به این ویروس مبتلا شده و متاسفانه بیش از ۲۳۴ هزار و ۴۰۴ نفر نیز فوت کرده‌اند. بر اساس داده‌های وبگاه «ورلد امتر» آمریکا با یک میلیون و ۹۵ هزار و ۳۰۴ مبتلا و ۶۳ هزار و ۸۷۱ نفر فوتی همچنان در صدر تعداد مبتلایان و فوتی‌های کرونا قرار دارد. بدین ترتیب از هر سه مبتلا در سراسر جهان یک نفر آمریکایی است. طبق داده‌های دانشگاه «جان‌هاپکینگز» طی سه روز گذشته به طور متوسط روزانه ۲ هزار نفر در آمریکا بر اثر کرونا فوت کرده‌اند. تصاویر ماهواره‌ای نیز نشان می‌دهد شیوع این ویروس، نیویورک را به شهر ارواح تبدیل کرده است. تاکنون تنها در ایالت نیویورک حدود ۳۱۰ هزار نفر مبتلا شده و حدود ۲۳ هزار نفر فوت کرده‌اند؛ و این در حالی است که، اخیراً روزنامه «نیویورک تایمز» به نقل از مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا نوشته بود، تعداد واقعی کسانی که در این کشور بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان باخته‌اند از آمار رسمی فراتر است!
شورش مسلحانه
در آمریکا رئیس‌جمهور آمریکا به‌شدت به سوءمدیریت بحران کرونا متهم است. به نوشته سی ان ان «مردی که می‌گفت در مورد داعش حتی بیشتر از ژنرال‌های نظامی می‌داند و ادعا می‌کرد که دستیاران خود را با تیزبینی علمی خود حیرت‌زده کرده، اکنون با رهبری خود در یکی از بد‌ترین بحران‌های داخلی بعد از جنگ جهانی دوم بار‌ها نقشی‌اشتباه داشته، تصمیمات خطرناک و ناآگاهانه گرفته و اکنون نیز محور اصلی این مسئله را سیاسی کرده است. غیر از شمار بالای مبتلایان و فوتی‌ها و مجادلات سیاسی بین ترامپ و ایالت‌ها نگرانی از شورش‌های مسلحانه نیز به لیست نگرانی‌های قبلی اضافه شده است».
اشغال ساختمان ایالتی کنگره
دیروز صد‌ها تن از طرفداران ترامپ (مخالفین قرنطینه) که شماری از آن‌ها کاملا به سلاح گرم، پیشرفته و مسلسل مسلح بودند پس از ورود به ساختمان ایالتی کنگره آمریکا در ایالت «میشیگان» آن را‌اشغال کردند. معترضان خواستار لغو محدودیت‌های باقی ماندن در خانه بودند که به دنبال شیوع ویروس کرونا در این ایالت اعمال شده است. این افراد که در قالب گروه «میهن‌پرستان آمریکایی» چنین اعتراضاتی را سازماندهی کرده بودند دیروز با نادیده گرفتن دستور العمل‌ها و رعایت فاصله اجتماعی وارد ساختمان کنگره ایالتی در میشیگان شده و در خیابان‌های اطراف آن نیز تجمع کردند. در همین حال پلیس نیز مانع ورود معترضان به ساختمان نشد و همزمان با ورود آن‌ها به منظور احتیاط تنها دمای بدنشان را کنترل کرد، شاید با مشاهده سلاح‌های خودکاری که در دستان برخی از آن‌ها می‌دید!
معترضان پس از ورود به داخل ساختمان با شعار «بگذارید ما کار کنیم» خواستار لغو محدودیت‌های تردد و از سرگیری فعالیت مشاغل شدند. معترضان همچنین با مسدود کردن خیابان‌های اطراف ساختمان از «گرتچن ویتمر»، فرماندار این ایالت خواستند تا با لغو قوانین محدود‌کننده موافقت کند. در این میان برخی از نامزد‌های جمهوری خواه که خود را برای انتخابات کنگره آمریکا آماده می‌کنند از فرصت استفاده کرده و ضمن همراهی با معترضان خواستار لغو محدودیت‌ها شدند. پیش از این نیز در برخی ایالت‌ها مخالفان قرنطینه با اسلحه به خیابان‌ها آمده و خواستار لغو قرنطینه شده بودند.
شکاف بین کاخ سفید و سازمان‌های جاسوسی
از سوی دیگر خبر رسیده که این ویروس، بین مقامات سیاسی و امنیتی آمریکا نیز شکاف‌انداخته است. مقامات کاخ سفید با فشار بر جاسوسان آمریکایی در تلاش هستند ارتباطی میان منشاء ویروس کرونا و آزمایشگاه‌های چین پیدا کنند با این وجود نهاد‌های اطلاعاتی آمریکا موافق این رویه دولت ترامپ نیستند و شکاف گسترده‌ای بین دو طرف بر سر این موضوع ایجاد شده است.
به نوشته روزنامه «نیویورک تایمز»، تحلیل‌گران اطلاعاتی آمریکا نگران هستند که فشار دولت برای اثبات فرضیه «دونالد ترامپ» مبنی بر این‌که ویروس کرونا در آزمایشگاه‌های چین ساخته شده است، می‌تواند اقدامی خطرناک باشد. این تحلیل‌گران می‌گویند چنین تلاشی می‌تواند ارزیابی‌های مربوط به خاستگاه این ویروس را به انحراف کشانده و از آن به‌عنوان سلاحی سیاسی جهت افزایش تنش با چین استفاده شود. اغلب نهاد‌های اطلاعاتی آمریکا در این خصوص که شواهد قابل اتکایی برای منشاء آزمایشگاهی ویروس کرونا وجود داشته باشد تردید دارند. از سوی دیگر دانشمندانی که ماده ژنتیکی این ویروس را مورد مطالعه قرار‌داده‌اند می‌گویند به احتمال زیاد این بیماری خاستگاه حیوانی دارد. با این حال به گفته برخی مقامات فعلی و سابق کاخ سفید، «مایک پمپئو» رئیس‌سابق سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا (سی‌آی‌اِی) و وزیر امور خارجه کنونی آمریکا، اعمال فشار به نهاد‌های اطلاعاتی برای یافتن چنین شواهدی را پیش می‌برد.
علیرغم افزایش این فشار‌ها جامعه اطلاعاتی آمریکا روز پنج شنبه با صدور بیانیه‌ای تاکید کرد «این نهاد با جامعه علمی از این لحاظ که ویروس کووید-۱۹ ساخته دست بشر نیست یا در آن تغییر ژنتیکی صورت نگرفته هم‌نظر است».
استعفای نخست‌وزیر روسیه
از روسیه نیز خبر می‌رسد که تست ابتلای «میخائیل میشوستین» نخست‌وزیر این کشور به کرونا مثبت بوده است. طبق گزارش رویترز «میشوستین» به ولادیمیر پوتین اطلاع داده که مبتلا به عفونت کرونا شده و موقتاً تا زمان بهبودی از سمتش استعفا می‌کند. نخست‌وزیر ۵۴ ساله روسیه پیشنهاد داده «آندره بلوسوف»، معاون اول نخست‌وزیر روسیه در غیاب او وظایفش را انجام دهد. پوتین که چند ماه پیش «میشوستین» را به سمت نخست‌وزیری منصوب کرد از این پیشنهاد حمایت کرد. میشوستین که یکی از اصلی‌ترین مقام‌های هماهنگ‌کننده مبارزه روسیه با ویروس کرونا است نخستین فرد با مقام رسمی است که به عفونت با این ویروس مبتلا شده است. بر اساس گزارش‌ها شمار کل مبتلایان ویروس کرونا در روسیه به ۱۱۴ هزار و ۴۳۱ نفر و تعداد کل جان باختگان به هزار و ۱۶۹ تن افزایش پیدا کرده است. منبع: روزنامه کیهان

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بیماری کرونا ویروس کرونا بحران کرونا اطلاعاتی آمریکا خواستار لغو تبدیل کرده نخست وزیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۰۰۰۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحصن حامیان فلسطینی‌ها در دانشگاه‌های آمریکا؛ دانشجویان چه می‌خواهند؟

آفتاب‌‌نیوز :

اعتراضات دانشجویی در ایالات متحده نسبت به جنگ در غزه طی هفته گذشته به نحوی تشدید شده و گسترش یافته است که گزارش‌ها از برپایی تحصن‌هایی در همین ارتباط در چندین دانشگاه از جمله کلمبیا، ییل و نیویورک حکایت دارد.

رویترز در گزارشی تفصیلی که به این موضوع اختصاص یافته همچین آورده است که پلیس برای دستگیری و بازداشت معترضان به محوطه چندین دانشگاه فراخوانده شده است.

معترضان چه خواسته‌هایی دارند؟

دانشجویان در سراسر دانشگاه‌هایی که اعتراضات در آن‌ها روی داده است، خواستار آتش‌بس دائمی در غزه، قطع کمک نظامی آمریکا به اسرائیل، پایان همکاری تحقیقاتی دانشگاه‌ها با تامین‌کنندگان سلاح و سایر شرکت‌هایی که از جنگ سود می‌برند، و عفو دانشجویان و اعضای هیئت علمی که به دلیل اعتراض به حمایت‌ها از اسرائیل، تنبیه یا اخراج شده‌اند.

معترضان چه کسانی هستند؟

این اعتراضات شماری از دانشجویان و اعضای هیئت علمی حامی فلسطین با پیشینه و سوابق مذهبی مختلف، از جمله یهودیان و مسلمانان را به سوی خود جلب کرده است. از جمله گروه‌های سازمان‌دهنده این اعتراضات می‌توان به «دانشجویان هوادار عدالت در فلسطین» و «صدای یهودی برای صلح» اشاره کرد.

در این تجمع‌ها و گردهم‌آیی‌های اعتراضی طیف وسیعی از آموزش‌های کوتاه‌مدت، دعا‌های بین مذهبی و اجرا‌های موسیقی از سوی شرکت کنندگان ارائه و عرضه می‌شودد.

با وجود اینکه برخی از دانشجویان یهودی در دانشگاه احساس ناامنی می‌کنند و می‌گویند از برخی شعار‌هایی با مضمون ضدیهودی عصبانی هستند، برگزارکنندگان به‌طور گسترده خشونت علیه گروهی دیگر از معترضان طرفدار اسرائیل را رد کرده‌اند.

واکنش مسئولان دانشگاه‌ها چه بوده است؟

مسئولان دانشگاه و نیرو‌های مامور برقراری نظم به شدت با این اعتراض‌ها برخورد کرده‌اند؛ به نحوی که تاکنون ده‌ها دانشجو در دانشگاه کلمبیا و کالج وابسته به آن تاکنون به دلیل شرکت در چنین تجمع‌هایی تعلیق شده‌اند.

بیش از ۱۰۰ معترض در کلمبیا دستگیر شده‌اند، جایی که مینوش شفیق، رئیس این دانشگاه، پس از شرح وقایع در یکی از کمیته‌های مجلس نمایندگان ایالات متحده، پلیس نیویورک را برای پاکسازی این موسسه آموزشی از حضور معترضان فراخواند.

رئیس دانشگاه کلمبیا در همین ارتباط مدعی شد که شرکت کنندگان در تجمع اعتراضی این دانشگاه قوانین وضع شده علیه تظاهرات غیرمجاز را نقض کرده اند.

طبق گفته مسئولان دانشگاه ییل، پلیس روز ۲۲ آوریل پس از آنکه به شرکت کنندگان در اجتماع اعتراضیِ این دانشگاه چندین بار فرصت داد تا محل را ترک کنند سرانجام بیش از ۶۰ معترض را دستگیر کرد.

اداره پلیس نیویورک اعلام کرد که ماموران در اواخر روز ۲۲ آوریل، ۱۲۰ نفر را در دانشگاه نیویورک دستگیر کردند.

مقامات دانشگاه گفتند که آن‌ها درخواست مداخله به پلیس دادند، زیرا معترضان پراکنده نشده و این شرایط مخل امنیت و آرامش بود.

تأثیر این اعتراضات بر امور جاری دانشگاه‌ها چه بوده است؟

دانشگاه کلمبیا پس از برگزاری مجازی تمام کلاس‌ها در ۲۲ آوریل اعلام کرد که اکثر دوره‌ها در بقیه ترم به صورت ترکیبی، با امکان حضور مجازی و حضوری ارائه خواهند شد.

مینوش شفیق، رئیس این دانشگاه در اظهاراتی تاکید کرد که به هیچ گروهی اجازه نخواهد داد مراسم فارغ‌التحصیلی را مختل کند.

دانشگاه ایالتی پلی تکنیک کالیفرنیا پس از تحصن دانشجویان در یک ساختمان اداری و درخواست افشای تمام روابط و مراودات مالی با اسرائیل و قطع روابط با دانشگاه‌های اسرائیلی، کلاس‌های حضوری را تا ۲۴ آوریل لغو کرد.

دانشگاه میشیگان اعلام کرد که آزادی بیان و اعتراض مسالمت آمیز را در مراسم فارغ التحصیلی اوایل ماه مه مجاز می‌داند، اما از ایجاد اخلال اساسی در این مراسم جلوگیری خواهد کرد.

رهبران سیاسی چه واکنشی نشان داده‌اند؟

جو بایدن، رئیس جمهوری دموکرات ایالات متحده که از سوی معترضان به دلیل تامین مالی و تسلیحاتی اسرائیل به شدت مورد انتقاد قرار گرفته روز دوشنبه ۲۲ آوریل به خبرنگاران گفت که او هم «اعتراضات ضد یهودی» و هم «اعتراض آن‌هایی که نمیدانند چه بر سر فلسطینیان آمده» را محکوم می‌کند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ۲۰۲۴، در حالی که وارد دادگاه دومین روز محاکمه کیفری خود در نیویورک می‌شد، اعتراضات دانشجویی را «وضعیتی آشفتگی» توصیف کرد.

منبع: یورونیوز

دیگر خبرها

  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • ملحق شدن اساتید دانشگاه نیویورک به جمع حامیان فلسطین + ویدئو |‌ برخورد خشن پلیس آمریکا را ببینید
  • لحظات دردناک تگزاس و نیویورک
  • (تصاویر) ترسناک‌ترین جاذبه‌های گردشگری جهان؛ از قلعه اجنه تا جنگل خودکشی!
  • شهادت ۲ فلسطینی در غرب جنین/ درگیری‌های مسلحانه مقاومت با اشغالگران در طولکرم
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • فهرست دانشگاه‌های آمریکا که شاهد تظاهرات حمایت از فلسطین هستند
  • تعویق تخلیه دانشجویان حامی غزه از دانشگاه کلمبیا/ بازداشت۳۳دانشجو
  • تحصن حامیان فلسطینی‌ها در دانشگاه‌های آمریکا؛ دانشجویان چه می‌خواهند؟
  • دانشگاه‌های آمریکا در تسخیر معترضان