Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-07@10:50:44 GMT

صف خرید سهام پالایشگاه ها درشرایط زیانده؛ علت چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۰۲۳۱۷

صف خرید سهام پالایشگاه ها درشرایط زیانده؛ علت چیست؟

درحالی قیمت نفت کاهش پیدا کرده است که قیمت فراورده های نفتی در بازار جهانی نیز روند نزولی به خود گرفته است حال با این شرایط مشخص نیست چرا برای خرید سهام پالایشگاه های زیانده صف خرید تشکیل شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ این روزها بورس یکی از دوران طلایی خود را سپری می کند زیرا حتی برای شرکت های زیاندهی همچون پالایشگاه ها صف خرید سهام تشکیل شده است ظاهرا خریداران سهام مجتمع های پالایشی فراموش کرده اند که قیمت نفت شدیدا افت پیدا کرده است به تبع ان قیمت فراورده نیز افت پیدا کرده اما مشخص نیست علت اصلی تشکیل صف خرید برای سهام پالایشگاهای نفتی چیست؟

در اولین نگاه طبیعی است که به ذهن خطور کند که کاهش قیمت نفت خام به عنوان خوراک اصلی بسیاری از واحد های پالایشگاهی سبب افت قیمت محصولات پالایشگاهی و در نهایت، افت حاشیه سود پالایشگاه داران شود زیرا همانقدر که قیمت خوراک این پالایشگاه ها کاهش یابد به دلیل قیمت گذاری محصولات تولیدی در بازار جهانی قطعا قیمت فراورده های تولیدی نیز کاهش می یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین خصوص طه رفیعی نژاد یکی از کارشناسان صنعت پالایش در گفت وگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانابا اشاره به وضعیت پالایشگاه ها در خصوص کاهش قیمت خوراکشان گفت: وقتی قیمت خوراک پالایشگاه ها بالا می رود قیمت محصولات تولیدی نیز به همان نسبت و در کوتاه ترین زمان افزایش می یابد اما برعکس وقتی قیمت خوراک پایین می اید مدت زمان زیادی می کشد تا این کاهش قیمت در قیمت محصولات اثر کند به همین دلیل در این بازه زمانی پالایشگاه ها می توانند سود خوبی را به جیب بزنند که این موضوع به اقتصاد پالایشگاه هایی که محصولات سنگین تولید می کنند می تواند کمک کند.

این کارشناس صنعت پالایش ادامه داد: به طور معمول وقتی قیمت نفت کاهش می یابد بازه زمانی 6 تا 7 ماه طول می کشد که قیمت فراورده کاهش یابد و در طول یک هفته و یا کمتر از آن اثر گذار نخواهد بود به همین دلیل مدیران مجموعه های پالایشی تنها زمانی می‌توانند سود کنند که این نوسانات در نرخ قیمت خوراک وجود داشته باشد به‌طوریکه قیمت خوراک کمتر از قیمت فراورده هایی باشد که به فروش می رسانند.

رفیعی نژاد با اشاره به مصرف فراورده در داخل کشور گفت: عمده مشتری های فراورده های نفتی پالایشگاه های داخلی مصرف کنندگان داخل کشور هستند که با توجه به شرایط موجود کشور مصرف فراورده های نفتی کاهش پیدا کرده است و فقط در مدت زمان کوتاهی مصرف بنزین بالا رفت که انتظار می رود دوباره مصرف بنزین روند طبیعی خود را پیدا کند به همین دلیل نمیتوان انتظار داشت که فروش فراورده های نفتی بالا رفته است به همین دلیل رفته رفته شرایط اقتصادی پالایشگاه ها بر هم خواهد خورد.

ناصر عاشوری دبیر انجمن صنفی شرکت های پالایشی هم اخیرا در گفت وگویی اعلام کرده بود پالایشگاه ها در حال حاضر از وضعیت خوبی برخوردار نیستند و ما طی نامه ای از وزیر نفت درخواست کردیم نرخ جدیدی برای خوراک پالایشگاه ها تعیین کنند تا از زیان بیش از اندازه این مجموعه ها جلوگیری شود.

وی با بیان این مطلب که بیشتر پالایشگاههای کشور خصوصی بوده و دارای سهامدارعمده هستند، اظهار داشت: قیمت خوراکی که وزارت نفت به پالایشگاه ارائه می کند 5 درصد پایین تر از فوب است و ما در نامه خود پیشنهاد قیمت مشخصی را ارائه ندادیم و تنها درخواست کردیم بر مبنای ضوابط و چارچوب مشخص تعیین قیمت کنند تا از این مجموعه ها حمایت شود.

عاشوری با تاکید بر اینکه پالایشگاه ها تامین کننده سوخت کشور بوده و نیازمند حمایت هستند، گفت: نکته حائز اهمیت در زمینه زیان پالایشگاه ها به کاهش درآمد ناشی از فروش فرآورده در داخل و کاهش میزان صادرات برمی گردد. قبلا  محصولات این مجموعه ها  اعم از لوب کات، VB و حلالها به کشورهای دیگر صادر می شد اما در حال حاضر این موضوع به دلیل بیماری کرونا و ... به شدت کاهش یافته است در نتیجه منابع این مجموعه ها نیز کم شده است.

وی در ادامه به افزایش هزینه های شرکت در کنار کاهش درآمد این مجموعه های پالایشی کشور، گفت: هزینه جاری پالایشگاه ها بالاست از طرفی هم پالایشگاه ها تکالیفی به عنوان کیفی سازی محصولات از طرف دولت دارند که باید این موضوعات را پیش ببرند که البته برخی از پالایشگاه ها مراحل کیفی سازی را سپری کردند و برخی در حال انجام آن هستند. همچنین این مجموعه ها طرح های توسعه ای هم در برنامه ریزی خود دارند که این اقدامات باید تامین اعتبار شود و معمولا منابع آنها از محل فروش فراورده تامین می شود که متاسفانه در حال حاضر درآمد ناشی از فروش فراورده هم با مشکلاتی همراه است.

وی به فروش فرآورده در داخل بر مبنای قیمت گذاری های جدید گفت: محصولات پالایشگاه ها در داخل عرضه می شود اما به صرفه برای پالایشگاه ها نیست. مثلا آخرین قیمتی که برای محصولات بر مبنای قیمت نفت، دلار و قیمت پلتس تعیین کردیم مجبور شدیم 28 درصد کاهش قیمت فراورده ها داشته باشیم. زیرا قیمت گذاری فراورده ها بر مبنای چارچوبی صورت می گیرد و نرخ فراورده بر مبنای این چارچوب کشف قیمت شده و در بورس کالا عرضه می شود.

عاشوری در زمینه قیمت گذاری فراورده در این روزها با توجه به کاهش قیمت نفت نیز گفت: با توجه به قیمت نفت 20 دلار که البته مقداری کمتر و یا بیشتر، نرخ جدیدی به دلیل وحدت رویه برای قیمت فراورده پالایشگاه ها تعیین کردیم و این نرخ ها بر اساس قانون به صورت ماهانه تعیین می شود و اگر در قیمت نفت، دلار و دیگر فاکتورتعیین قیمت، 5 درصد افزایش و یا کاهش در طول ماه داشته باشیم مجبور می شویم نیمه ماه نیز نرخ جدیدی به دلیل منافع تولید کننده تعیین می کنیم اما نرخ فراورده ها معمولا به صورت ماهانه تعیین می شود.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: فراورده های نفتی قیمت فراورده ها پالایشگاه ها مجموعه ها همین دلیل قیمت خوراک قیمت گذاری کاهش قیمت پیدا کرده قیمت نفت بر مبنای صف خرید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۰۲۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: تقابل آشکار جریان شرافت و شرارت در غرب

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سید ابراهیم رئیسی بعد از ظهر امروز یکشنبه در جلسه هیئت دولت، ضمن اظهار تاسف عمیق نسبت به آنچه در روز‌های اخیر در محیط‌های دانشگاهی آمریکا و برخی کشور‌های غربی رخ داده است، شکسته شدن حرمت دانشجو، استاد، دانشگاه و مراکز علمی، پژوهشی و تحقیقاتی، قانون، آزادی بیان، آزادی قلم و دفاع از حقوق انسان را فجایعی توصیف کرد که چهره حقیقی تمدن غرب را برای جهانیان آشکار و حقانیت مواضع جمهوری اسلامی ایران مبنی بر دورغ بودن ادعا‌های غرب درباره دفاع از حقوق بشر و آزادی را اثبات کرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه غربی‌ها با پنهان کردن چهره استبدادی و ضد حقوق بشری خود پشت شعار‌های فریبنده، خود را مدافع این ارزش‌ها جا زده بودند، افزود: رخداد‌های غزه پرده از این چهره غربی‌ها کنار زد و امروز شاهد تقابل جریان شرافت ِقشر آگاه و فهیم دانشجویی با جریان شرارتِ سرمداران متجاوز و متجاسر به قانون، حقوق و آزادی‌های انسانی غرب هستیم و باور داریم این حضور و ایستادگی آگاهانه دانشجویان آمریکایی و غربی روشنگری و بازدارندگی موثری در برابر جنایات رژیم صهیونیستی و حمایت‌های آمریکا خواهد داشت.

رئیسی با اشاره به رویکرد‌های حمایتی جریان علمی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران از حرکت‌های ضد صهیونیستی ابراز امیدواری کرد: رسیدن پیام همبستگی و حمایت دانشجویان و اساتید کشورمان از حرکت اخیر دانشجویان و اساتید آمریکایی و غربی، آنها را در احقاق حقوق ملت مظلوم و مقتدر فلسطین استوارتر می‌کند.

رئیس جمهور در ادامه سخنانش فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با جامعه معلمان را بسیار روشنگرانه و چراغ راه دست‌اندرکاران تعلیم و تربیت کشور توصیف و تاکید کرد: عمل به این رهنمود‌ها جریان تعلیم و تربیت کشور را روز به روز به جایگاه شایسته خود نزدیک‌تر خواهد کرد، لذا تکلیف همه دست‌اندرکاران آموزش و پرورش برای تحقق این رهنمود‌ها مضاعف است.

 

سود ۱۲ همتی پالایشگاهی که قرار بود در دولت قبل به دلیل زیان‌ده بودن رایگان واگذار شود

در جلسه امروز هیئت دولت وزیر نفت در گزارشی از فعالیت‌های پالایشگاه آبادان، با اشاره به اینکه در سال ۱۳۹۴ وزیر نفت وقت با اعلام زیان‌ده بودن این پالایشگاه گفته بود، دولت حاضر است آن را رایگان واگذار کند، خاطرنشان کرد: با اقداماتی که در دولت مردمی با تکیه بر توان سازندگان، متخصصان و پیمانکاران داخلی و به بهره‌برداری رساندن فاز دوم این پالایشگاه انجام شد، پالایشگاه آبادان امروز یکی از سود ده‌ترین واحد‌های تولیدی است که سال گذشته ۱۲ همت سودآوری داشته است.

اوجی با اشاره به رسیدن تولید بنزین در این پالایشگاه از ۸ میلیون لیتر در روز در ابتدای دولت مردمی به ۱۵ میلیون لیتر، تولید گازوئیل از روزانه ۱۵ میلیون لیتر به ۱۹ میلیون لیتر و کسب رتبه نخست صادرات در بورس کالا و انرژی در سال گذشته گفت: تا ۲ ماه آینده واحد هیدروکراکر این پالایشگاه نیز به بهره‌برداری خواهد رسید و مابه‌ازای ارزی تولید گازوئیل یورو ۵ آن ۳ میلیون یورو دیگر افزایش خواهد یافت.

وزیر نفت همچنین با اشاره افزایش ۲۱۰ هزار بشکه‌ای تولیدات و تامین خوراک مجتمع‌های پتروشیمی تبریز، شازند، بندرامام، بوعلی و رازی، افزود: در طول فعالیت دولت مردمی تعداد محصولات تولیدی این پالایشگاه از ۲۱ محصول در سال ۱۴۰۰ به ۳۴ محصول رسیده و با اقدامات انجام شده فقط در سال گذشته ۱۳۰۰ فرصت شغلی ثابت و غیرثابت در این مجتمع ایجاد شده که امسال نیز ۶۰۰ نفر به نیرو‌های شاغل در پالایشگاه اضافه و حداقل هزار نفر نیز در پیمانکاری‌های توسعه فاز ۳ آن مشغول فعالیت خواهند شد.

 

اعلام خبر کاهش نرخ رشد پول از ۳۳ به ۱۶ درصد از سوی رئیس بانک مرکزی
در ادامه جلسه امروز رئیس کل بانک مرکزی نیز با اعلام این خبر که بر اساس گزارش‌های تهیه شده نرخ رشد نقدینگی که تا پایان اسفند سال گذشته به ۲۴ درصد کاهش یافته بود، در فروردین به ۲۳ درصد رسیده است، اظهار داشت: بر اساس این گزارش نرخ رشد پول نیز که سال گذشته ۳۳ درصد بود، تا ۱۶ فروردین امسال به ۱۶ درصد کاهش یافته است.

دکتر فرزین در توضیح این گزارش افزود: رشد پول معیار مهمی برای انتظارات تورمی است و کاهش نرخ رشد آن نشانگر کاهش انتظارات تورمی است. همچنین در فروردین امسال میزان دارایی‌های ارزی کشور حدود ۲۰۰ میلیون دلار افزایش یافته که به معنای تراز مثبت ۲۰۰ میلیون دلاری خرید دارایی‌ها ارزی نسبت به فروش آن است.

دیگر خبرها

  • وارن بافت سهام اپل را فروخت | تلاش برای تصاحب بازار کشور های آسیای میانه
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
  • قیمت هر کیلو گندم ۱۷ هزار و پانصد تومان/ آغاز خرید از هفته آینده
  • راه‌اندازی واحد جدید پالایشگاه آبادان تا دو ماه آینده
  • رئیسی: تقابل آشکار جریان شرافت و شرارت در غرب
  • سهام استارباکس ۳۱ درصد ضرر کرد
  • عوامل موثر بر قیمت ورق اکسین
  • افزایش ۴ میلیارد مترمکعبی تولید گاز پارس جنوبی با کاهش دوره تعمیرات اساسی
  • افزایش ۴ میلیارد مترمکعبی تولید گاز پارس جنوبی با کاهش دوره تعمیرات اساسی 
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت