Web Analytics Made Easy - Statcounter

کانون صرافان با اشاره به بخشنامه اخیر اداره صادرات بانک مرکزی که براساس آن فعالت صرافان غیربانکی با محدودیت‌هایی مواجه شده است، نسبت به عواقب این تصمیم هشدار داد.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از کانون صرافان ایرانیان، پیرو شکایت و مکاتبات بسیاری از صرافان سراسر کشور در مورد نحوه عملکرد سامانه نیما و همچنین عدم امکان رقابت برابر صرافان بانکی و شرکای تضامنی که به کانون صرافان واصل شده است:

بخشنامه‌های اخیر اداره صادرات بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران امکان فعالیت صرافان غیربانکی را با محدودیت‌هایی مواجه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ذکر این نکته قابل توجه است که این صرافان به عنوان خدمات‌دهنده در سیستم ارسال حوالجات در سامانه نیما فعالیت داشته و با توجه به آنکه مخاطرات چنین تصمیماتی قبلا نیز اعلام شده است، با این حال مجدداً مخاطرات و مشکلات این تصمیمات را بیان می‌نماییم:

1- عدم در نظر گرفتن قوانین رقابت برابر و بهبود فضای کسب و کار

2- عدم بررسی نتایج و آثار منفی، بر روی فعالیت صرافی‌های رسمی غیربانکی

3- کاهش فعالیت صرافان فعال در سامانه نیما

4- از بین رفتن انگیزه در افزایش توانمندی ارائه خدمات حوالجات در دوران سخت تحریم

5- افزایش هزینه تمام شده نقل و انتقالات با توجه به از بین رفتن فضای رقابتی بین بخش خصوصی صرافی‌ها و صرافی بانکی

6- ایجاد فرصت ویژه ارزی برای تعداد محدودی از صرافی‌های بانکی در مراودات مالی و به وجود آمدن فضای ناسالم رقابت

7- عدم امکان انجام حواله‌های خرد توسط صرافی‌های بانکی و افزایش هزینه اینگونه حوالجات

8- کاهش تنوع کارگزاران فعال خارج از کشور و افزایش خطر شناسایی کارگزاران، چرا که تمامی فعالیت‌ها در تعدادی کارگزاری‌ها به صورت محدود انجام می‌شود و آسیب‌پذیری سیستم افزایش خواهد یافت.

9- تناقض این تصمیمات با شعارهای همیشگی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در تقویت فضای رقابت، تقویت بخش خصوصی سیستم ارزی، عدم دخالت در سیستم عرضه و تقاضای ارز و همچنین کشف نرخ مناسب با توجه به تقاضا.

10- تکرار مشکلات سال قبل که بخش عمده آن ناشی از عدم دریافت ارز شرکت‌های عمده عرضه‌کننده مانند پتروشیمی‌ها بوده چرا که این اجبار را در صرافی‌های غیربانکی به وجود آورد که به دنبال تهیه ارز در دام صادرکنندگان بدعهد گرفتار شوند و واردکنندگان خریدار از صرافی‌ها نیز درگیر این چرخه معیوب شوند.

11- عدم استفاده از نظرات کارشناسی کانون صرافان در اتخاذ این تصمیمات و سایر موارد مشابه مشاهده شده علیرغم اعلام هرگونه همکاری و ارائه نظر کارشناسی از طرف کانون در کارگروه‌های مشترک به بانک مرکزی در اتخاذ تصمیماتی که سرنوشت کاری صرافان را تحت تأثیر قرار می‌دهید.

12- عدم توجه به بانک مرکزی به پتانسیل بالای صرافی‌ها تضامنی و نقش مهم آنها در نقل و انتقالات چرا که این صرافی‌ها اکثر فعالیت‌های کارگزاری صرافی‌های بانکی را به عهده دارند و این دو در کنار هم مکمل عملیات ارز می‌باشند.

همچنین ذکر این نکته ضروری است که در صورت اصلاح سامانه نیما نه تنها شاهد تکرار اتفاقات سال گذشته نخواهیم بود بلکه نیازمند اتخاذ چنین تصمیماتی از سوی متولیان نیز نمی‌باشیم.

در خاتمه پیشنهاد می‌شود سامانه نیما و بازار متشکل با یکدیگر ادغام و یک پلتفرم واحد جهت انجام حواله و نقد دایر شود.

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: بانک مرکزی شکایت عملکرد رقابت کانون صرافان سامانه نیما بانک مرکزی صرافی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۰۳۳۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار؛ این قارچ‌ها را نخورید

به گزارش خبرآنلاین، سازمان اورژانس کشور از مسمومیت ۵۳ نفر در بازه زمانی ۸ فروردین تا ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ در کشور خبر داد و اعلام کرد ۱۴ نفر از این مسمومان همچنان بستری و تحت نظر هستند.

طبق اعلام این سازمان استان‌های فارس با ۱۶، لرستان با ۱۲ و کرمانشاه با ۱۰ نفر، بیشترین مسمونان با قارچ وحشی را در کشور داشته‌اند. هیچ یک از مسمومان، جان خود را از دست نداده است.

این سازمان با اشاره به حجم بالای بارش در فصل بهار در اکثر نقاط کشور و افزایش رویش انواع قارچ‌ها در طبیعت، اعلام کرد: برخی گروه‌های طبیعت گرد نسبت به مصرف این قارچ‌ها اقدام می‌کنند که می تواند موجب بیماری آنها شود. با توجه به گرایش جوانان و مردم به طبیعت گردی، لازم است هشدارهای لازم نسبت به پرهیز از مصرف قارچ‌ها در طبیعت داده و رسانه ها نیز در این زمینه اطلاع نقش آفرینی کنند.

233233

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903103

دیگر خبرها

  • بیش از ۶۰۰ کانون فرهنگی مساجد در اردبیل فعالیت می کنند
  • هشدار به اتحادیه اروپا درباره مصادره دارایی‌های روسیه
  • هشدار پلیس درباره ترفند جدید کلاهبرداران تلفنی!
  • هشدار پلیس فتای سمنان درباره فروشنده های دوره گرد
  • هشدار؛ این قارچ‌ها را نخورید
  • تکمیل ساختمان کانون پرورش فکری خمام نیازمند حمایت مسوولان است
  • لزوم بهره‌مندی از ظرفیت‌های گیلان برای توسعه صنایع دریا محور
  • جرایم رانندگی به اعتبارسنجی بانکی اضافه می‌شود/ هشدار به یارانه‌بگیران متقاضی وام
  • هشدار؛ مراقب این نرم افزار‌های جعلی باشید
  • پولشویی