Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-08@03:03:49 GMT

رشد متوسط ۶.۸ درصدی تولیدات معدن و صنایع معدنی

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۰۳۹۲۷

رشد متوسط ۶.۸ درصدی تولیدات معدن و صنایع معدنی

ایران اکونومیست- براساس آمارهای مقدماتی وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال ۹۸ از ۱۲ قلم کالای منتخب معدن وصنایع معدنی،‌تولید ۹ کالا رشد متوسط ۶.۸ درصدی را ثبت کردند.

 

گزارش روز شنبه خبرنگار اقتصادی ایرنا برپایه جداول آماری مربوطه حاکی است، تولید شمش فولادی در سال ۹۸ رقم بیش از ۲۵ میلیون و ۲۳۰.۴ هزار تن را نشان می دهد که در مقایسه با ۲۳ میلیون و ۷۴۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ هزار تن، عملکرد سال ۹۷ رشد ۶.۳ درصدی دارد.

همچنین تولیدات فولادی نیز در سال گذشته به ۲۰ میلیون و ۵۱۴.۸ هزار تن رسید که نسبت به رقم ۱۹ میلیون و ۶۳۹.۸ هزار تن در سال ۹۷ افزایش ۴.۵ درصدی داشت.

رشد ۱.۲ درصدی کاتد مس

کاتد مس در پایان سال گذشته به رکورد بی سابقه تولید ۲۵۲.۲ هزار تن رسید و در مقایسه با ۲۴۹.۱ هزار تن عملکرد سال ماقبل رشد ۱.۲ درصدی را ثبت کرد.

علاوه براین براساس آمار شرکت ملی صنایع مس، تولید کنسانتره این شرکت در سال ۹۸ برای نخستین بار از سطح یک میلیون و ۱۸۰ هزار تن گذشت و این دستاورد ارزشمند این عرصه در سال گذشته محسوب می شود.

۲۸۶.۳ هزار تن شمش آلومینیوم

تولید شمش آلومینیوم پارسال به رقم ۲۸۶.۳ هزار تن رسید و در مقایسه با ۳۱۰ هزار تن عملکرد سال ۹۷ افت ۷.۷ درصدی داشت.

سال گذشته تولید مجتمع آلومینیوم جنوب در فاز نخست برای دستیابی به ظرفیت ۳۰۰ هزار تنی استارت خورد که برای آن ۱.۲ میلیارد دلار سرمایه گذاری در سه فاز صرف می شود.

آلومینیوم جنوب در اردیبهشت ماه جاری بوسیله ویدئو کنفرانس توسط رییس جمهوری و با حضور وزیر صنعت، افتتاح رسمی شد.

تولید ۲۳۲.۴ هزار تن پودرآلومینا

سال ۹۸ در زمینه تولید پودرآلومینا توسط تنها واحد تولیدی که در جاجرم استان خراسان شمالی واقع است، رقم ۲۳۲.۴ هزار تن محقق شد و در مقایسه با عملکرد سال ۹۷ که رقم ۲۳۷.۸ هزار تن بود، کاهش ۲.۳ درصدی دارد.

آلومینای جاجرم حدود ۳۰ درصدی تقاضای سه واحد تولیدی ایرالکو ( اراک)، المهدی و هرمزال ( بندرعباس) را پاسخگوست.

عرضه بیش از ۱.۵ میلیون تن کنسانتره زغالسنگ

سال گذشته میزان تولید کنسانتره زغالسنگ به رقم یک میلیون و ۵۱۵.۴ هزار تن رسید که درمقایسه با سال ۹۷ و تولید یک میلیون و ۶۴۶ هزار تن کاهش ۷.۹ درصدی را نشان می دهد.

پیش بینی شده بود در سال ۹۸ تولید این بخش به رقم بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن برسد، اما اپیدمی کرونا در فعالیت این بخش، تاثیر گذار بود و اسفندماه عملکرد ها را تحت تاثیر قرار داد.

رشد ۱۱.۲ درصدی تولید سیمان

آمار میزان تولید سیمان در سال ۹۸ رقم ۶۱ میلیون و ۳۶۹.۴ هزار تن را نشان می دهد که در مقایسه با ۵۵ میلیون و ۱۷۹.۹ هزار تن عملکرد سال ۹۷ رشد ۱۱.۲ درصدی را ثبت کرد.

تولید سیمان در چند سال گذشته در کانال ۵۰ میلیون تنی قرار داشت و امسال با رشد تحقق یافته، به کانال ۶۰ میلیون تنی ورود کرد.

افزایش ۴.۵ درصدی عملکرد کاشی و سرامیک

بررسی جداول مربوطه، گویای آن است که تولید کاشی و سرامیک در سال ۹۸ به رقم ۳۹۸ میلیون و ۸۵۵.۸ هزار متر مربع رسید که در مقایسه با ۳۸۱ میلیون و ۷۳۶.۱ هزار متر مربع سال ماقبل رشد ۴.۵ درصدی دارد.

امروز کاشی و سرامیک ایران در چهار قاره جهان مورد استقبال قرار گرفته از کره جنوبی در شرق دور تا مکزیک در قاره آمریکا نشان دهنده کیفیت تولیدات این بخش کشور است.

تولید بیش از یک میلیون تن شیشه

بررسی آمار تولید شیشه جام در سال گذشته حاکی از دستیابی به رقم یک میلیون و ۴۰ هزار تن است و نسبت به عملکرد ۹۷۱.۷ هزار تنی در سال ۹۷ رشد هفت درصدی را نشان می دهد.

میزان تولید شیشه جام در ۱۱ ماهه ۹۸ به رقم ۹۶۴.۱ هزار تن بود و نسبت به دوره مشابه در سال ۹۷ که برابر با ۸۹۹.۷ هزار تن بود، رشد ۷.۲ درصدی داشت.

همچنین عملکرد ۱۰ ماهه تولید شیشه جام در سال گذشته در مقایسه با دوره مشابه در سال ۹۷ رشد ۸.۴ درصدی داشت.

افزایش تولید ظروف شیشه ای

براساس آمار وزارت صنعت، پارسال میزان تولید ظروف شیشه ای به رقم ۵۳۰.۴ هزار تن رسید و در مقایسه با ۴۶۴.۲ هزار تن عملکرد سال ۹۷ افزایش ۱۴.۳ درصدی را نشان می دهد.

بررسی آمار عملکرد ۱۲ کالای منتخب در سال ۹۸ حاکی از ان است که ظروف شیشه ای با ۱۴.۳ درصد رشد نسبت به سال ۹۷ بالاترین میزان بازدهی در بین کالاهای مورد ارزیابی را داشت.

رشد حدود ۱۰ درصدی تولید ظروف چینی

تولید ظروف چینی در سال ۹۸ به رقم ۵۴.۸ هزار تن رسید و نسبت به ۴۹.۹ هزار تن عملکرد سال ۹۷ افزایش ۹.۹ درصدی را ثبت کرد.

آمارهای پیشین گویای آن است که ظروف چینی در ۱۰ ماهه ۹۸ منتهی به دیماه، با رشد عملکرد ۱۶.۲ درصدی نسبت به ۱۰ ماهه مشابه در سال ۹۷ به رقم ۴۶.۳ هزار تن رسید. فروردین لغایت دیماه سال ماقبل ۳۹.۹ هزار تن تولید این بخش بود.

تولید بیش از یکصد هزار تن چینی بهداشتی

عملکرد تولید چینی بهداشتی نیز پارسال در مقایسه با سال ۹۷ از رشد ۲.۳ درصدی برخوردار شد و در واقع دوازدهمین کالای منتخب هم در فهرست افزایش تولید قرار داشت.

میزان تولید چینی بهداشتی سال گذشته ۱۰۴.۱ هزار تن را نشان داد، درحالی که سال ۹۷ برابر با ۱۰۱.۸ هزار تن بود.

آمار ۱۱ ماهه سال ۹۸ نشان داد که تولید چینی بهداشتی به رقم ۹۶.۸ هزار تن رسید و نسبت به دوره مشابه سال ۹۷ که رقم ۹۲.۵ هزار تن بود، رشد ۴.۶ درصدی داشت.

۱۰ ماهه پارسال هم تولید چینی بهداشتی برابر با ۸۸ هزار تن بودو نسبت به مدت مشابه در سال ۹۷ افزایش عملکرد ۶ درصدی را نشان داد.

 

 ایرنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: تولید چینی بهداشتی درصدی را ثبت مشابه در سال ۹۷ هزار تن رسید نشان می دهد سال ۹۷ افزایش درصدی را نشان سال گذشته میزان تولید هزار تن یک میلیون تولید ظروف سال ۹۷ رشد میلیون تن ۴ هزار تن سال ۹۸ ۱ ۲ درصدی ۸ هزار تن ۱۰ ماهه ۳ درصدی ۱ هزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۰۳۹۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه فراوری معدنی عامل تحقق رشد اقتصادی ۵.۷ درصدی در استان سمنان

ایسنا/سمنان استاندار سمنان گفت: فرآوری معادن یکی از مولفه‌های اصلی تحقق رشد اقتصادی ۵.۷ درصدی در استان سمنان در سال گذشته بود که این مهم در امسال نیز با جدیت دنبال خواهد شد.

سید محمدرضا هاشمی، ۱۷ اردیبهشت در بازدید از معادن و واحدهای فرآوری سرکویر دامغان و طرود شاهرود با بیان اینکه در سال‌های ۱۴۰۱ و ۴۰۲ در تحقق شعار سال حائز رتبه‌های اول و دوم کشور شدیم، اظهار کرد: استان سمنان یک استان معدنی و صنعتی بوده و بالغ بر ۶۵۰ معدن در استان فعالیت دارند که طی سه سال گذشته فرآوری معادن رشد مطلوبی و ارزشمندی در استان تجربه کرده است.

وی به غنای موادمعدنی در استان پرداخت و افزود: از ۷۰ نوع ماده معدنی شناخته شده در کشور بالغ بر ۴۰ ماده معدنی در استان سمنان وجود دارد. 

هاشمی ادامه داد: جلوگیری از خام فروشی و استقرار فرآوری در محل معادن از تاکیدات رئیس جمهور است که رویکرد ما در استان نیز بر این مهم خواهد بود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: در منطقه سرکویر در حوزه شهرستان های شاهرود و دامغان موارد مرتبط با گازرسانی در دستور کار قرار داشته و در سفر رئیس جمهوری نیز این مهم مورد تاکید قرار گرفت.

استاندار سمنان تصریح کرد: در راستای تحقق شعار سال و مشارکت مردم، از حوزه معدن حمایت خواهیم کرد.

وی با اشاره به بازدید از چند معدن با هدف آشنایی با مشکلات این بخش گفت: امروز در همین راستا هشت واحد معدنی در شهرستان‌های دامغان و شاهرود مورد بازدید قرار گرفت. 

استاندار سمنان با بیان اینکه معادن استان و خصوصا سرکویر آلایندگی چندانی ندارند ادامه داد: باید مشکلات معادن در حوزه زیرساختی از جمله برق، آب و گاز و... رفع شود.

هاشمی بر فراهم کردن زمینه دسترسی تمامی معادن استان تاکید و اظهار کرد: تامین سوخت بر اساس میزان تولید و نیاز واحدهای معدنی و فرآوری جز مواردی است که امروز در سفر به منطقه سرکویر و بازدید از واحدهای معدنی و فرآوری در دو شهرستان شاهرود و دامغان مطرح و پیگیری شد.

استاندار سمنان در پایان گفت: رعایت موارد و مسائل زیست محیطی در حوزه معادن و تامین برق پایدار برای معادن جنوب استان نیز از دیگر مواردی است که در حوزه معدنی در دستور کار استان قرار دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تدوین نقشه راه معدنی برای تحقق حکمرانی اقتصادی در مازندران
  • باید از ماشین‌آلات معدنی تولید داخل حمایت شود
  • توسعه فراوری معدنی عامل تحقق رشد اقتصادی ۵.۷ درصدی در استان سمنان
  • افزایش ۲۰۰ درصدی میزان سرمایه‌گذاری در معادن فعال آذربایجان شرقی
  • غرفه ذوب آهن اصفهان پربازدید ترین در بین صنایع فولادی
  • رشد ۲۳ درصدی درآمد کچاد در فروردین ۱۴۰۳
  • معادن کلید مهم توسعه کردستان/جاده‌های معادن موجب نارضایتی مردم
  • افزایش ۴۳ درصدی تولید ماشین آلات سنگین راهسازی و معدنی
  • سرمایه‌گذاری ۱۸ همت در بخش معدن و صنایع معدنی آذربایجان شرقی
  • معادن؛ ثروتی نهفته در خاک/ بی بهره چون کهگیلویه و بویراحمد