Web Analytics Made Easy - Statcounter

پروفسور ‌گرجی از افزایش آمار مبتلایان کرونا در صورت عدم رعایت توصیه‌های بهداشتی خبر داد و گفت: باید در این روزهای کرونایی مردم را به رعایت در خانه ماندن ترغیب کنیم. ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۴ استانها خراسان رضوی نظرات - اخبار استانها -

پروفسور علی ‌گرجی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهد‌مقدس‌، با اشاره به شیوع ویروس کرونا و مشکلات ناشی از این بیماری که چند ماهی‌ست زندگی مردم جهان را مختل کرده است، اظهار داشت: در مناطقی که مردم با دقت بیشتری قرنطینه و فاصله اجتماعی را رعایت کرده‌اند، ابتلاء کمتری دیده شده، اما گروهی از مردم همچنان حاضر به رعایت اصول بهداشتی ـ ایمنی نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس بخش تحقیقات صرع دانشگاه مونستر آلمان گفت: سئوال اینجاست که چگونه با وجود تاکید دائمی نهادهای بهداشتی، خیلی‌ها علی‌رغم آگاهی از دستورات بهداشتی حاضر به رعایت آنها نیستند و سلامتی خود و دیگران را به خطر می‌اندازند؟

پروفسور ‌گرجی با بیان اینکه این روزها موتور‌سواران علی‌رغم آگاهی از خطرات احتمالی حاضر به استفاده از کلاه ایمنی نیستند، خاطرنشان کرد: ارزیابی شرایطی که به‌طور بالقوه می‌توانند سبب بروز یک واقعه ناگوار شوند به برداشت افراد از میزان خطر وابسته است و در صورت برداشت غیر صحیح ذهنی-شناختی از میزان خطر، فرد رفتاری نامتناسب با آن بروز می‌دهد.

رئیس بخش تحقیقات صرع دانشگاه مونستر آلمان با ذکر اینکه یکی از مهم‌ترین دلایلی که منجر به برداشت اشتباه ذهنی در میزان خطر ابتلاء به ویروس کرونا می‌شود طبیعت ناملموس آن است، ابراز کرد: عدم تجریه قبلی از این شرایط سبب می‌شود تا خیلی از افراد به این نتیجه برسند که اتفاق بدی رخ نخواهد داد و خطر را فرضی و دوردست احساس کنند. افراد مبتلا به ویروس کرونا، بسیار دیر نتیجه خطرپذیری غیر‌معقول خود را درک کرده و این اشتباه در ارزیابی خطر، می‌تواند آگاهانه یا ناآگاهانه صورت بگیرد.

وی ادامه داد: گرچه برای اصلاح رفتارهای ناشی از اشتباه محاسباتی سطح خطر در جامعه، نیاز به یک برنامه جامع و طولانی مدت است اما مردم بیشتر به حرف کسانی گوش می‌دهند که دارای دانش بالایی در رشته خودشان باشند. استفاده از اساتید مجرب و مورد وثوق جامعه که با دلیل و مدرک علمی پیام‌های بهداشتی را به اطلاع عموم برسانند به‌طور قطع تأثیرگذارتر است.

پروفسور ‌گرجی با تاکید بر اینکه باید افراد در این روزهای کرونایی نقش رهبری در مبارزه با خطر ابتلاء به ویروس را برای اطرافیانشان بازی کنند و تبدیل به سر مشقی برای نزدیکانشان بشوند؛ اذعان کرد: گروه سنی جوانان کمتر تمایل به رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و قرنطینه دارند، بنابراین ترغیب والدین برای یادآوری خطرات احتمالی این رفتارها به فرزندانشان می‌تواند به تصحیح رفتار جوانان منجر شود و بی‌احترامی یا تحقیر افرادی که توصیه‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، معمولاً نتیجه منفی در بر دارد.

‌رئیس بخش تحقیقات صرع دانشگاه مونستر آلمان اضافه کرد: انتقال تجربیات سخت بیماران مبتلا به کرونا با حفظ حریم خصوصی افراد و در حدی‌که منجر به اضطراب عمومی نشود، می‌تواند به افراد در ارزیابی صحیح خطری که در کمین آنهاست، کمک کند. به‌کارگیری روش‌های تصویری نظیر استفاده از تصویر ویروس در نقاطی که احتمال خطر وجود دارد،  خط‌کشی با فاصله مناسب برای قرار گرفتن در صف، آموزش و قراردادن امکانات لازم جهت به‌کارگیری روش‌های تصویری به کسب و کارهای کوچک می‌تواند در سنجش خطر و احتمال بالای ابتلا موثر باشند.

وی با تاکید بر ضرورت تشویق افراد به رعایت اصول بهداشتی افزود: به‌کارگیری این روش، به‌خصوص از سوی شخصیت‌های فرهنگی و اجتماعی شناخته شده می‌تواند به سرعت رعایت اصول بهداشتی را تبدیل به یک هنجار اجتماعی کند. همچنین تدوین یک برنامه جامع اضطراب‌زدایی برای مدت باقیمانده از زمان مقابله با این بیماری، می‌تواند نقش به‌سزایی در تشویق افراد به رعایت فاصله گذاری اجتماعی و قرنطینه داشته باشد.

پروفسور ‌گرجی در خاتمه خاطرنشان کرد: ارتقاء حس همبستگی و حمایت متقابل اجتماعی هم در کاهش اضطراب و هم در ترغیب به رعایت اصول بهداشتی نقش به‌سزایی دارد و عدم ابتلا به این بیماری نتیجه رعایت دقیق اصول بهداشتی است، نه کم خطر بودن ویروس کرونا.

انتهای پیام/ز

R1377/P/S6,1188/CT4

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رعایت اصول بهداشتی ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۰۶۵۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان

ایسنا/مازندران روانشناس بالینی و مدرس دانشگاه در خصوص ارتباط بین خواب و خلق‌وخو در نوجوانان گفت: در بسیاری از افراد، خواب ناکافی در بلندمدت منجر به عوارض جسمانی متعددی از جمله سردرد، خستگی، تغییرات هورمونی و به طور کلی افزایش احتمال بیماری‌ها می‌شود. همچنین عوارض روان‌شناختی شامل گیجی و سردرگمی، تحریک‌پذیری روانی، پرخاشگری، عدم تمرکز، اضطراب، افسردگی و ضعف حافظه نیز گزارش شده است.

مجید غفاری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در نهایت، مجموع عوارض ذکر شده تاثیر منفی بر بلوغ جسمی و روانی فرد می‌گذارد و عملکرد او در زندگی را از جنبه‌های مختلف تحصیلی، شغلی و اجتماعی مختل شده و تحت تاثیر قرار می‌دهد.

غفاری با اشاره به اینکه عوامل مختلفی منجر به خواب ناکافی می‌شود، خاطرنشان کرد: گاهی برخی بیماری‌های پزشکی و نیز برخی مشکلات و اختلالات روانشناختی، باعث مختل شدن فرایند خواب می‌شوند. در کنار این موارد، یکی از مهم‌ترین دلایل خوابِ ناکافی، عدم رعایت بهداشت خواب است. به این معنی که فرد برای خواب خود، ارزش و نظم خاصی قائل نیست چرا که در بسیاری از موارد، فرد شناختی در مورد اهمیت کیفیت خواب در ابعاد مختلف زندگی خود ندارد و در نتیجه، به آن اهمیتی نمی‌دهد.

این روانشناس بالینی و مدرس دانشگاه ادامه داد: مساله اینجاست که عدم کفایت خواب، در بسیاری از مواقع به مرور عوارض خود را نشان می‌دهد، یعنی فرد در این مورد دچار «سندروم قورباغه آب‌پز» می‌شود؛ به گونه‌ای که اوایل متوجه عوارض نمی‌شود اما به مرور زمان، کارکرد و عملکرد جسمی و روانی او مختل می‌شود.

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر، استفاده از گوشی‌های هوشمند و بازی‌های رایانه‌ای آفلاین و آنلاین، بسیاری از نوجوانان را دچار مشکل ساخته است، یادآور شد: چرا که این وسایلِ سرگرم‌کننده، به خاطر سطح بالای «لذت‌دهی و محرّک‌بودن برای مغز» به تدریج فرد را دچار اعتیاد می‌کنند. چنانکه بسیاری از تحقیقات امروزه به انواع اعتیاد نظیر اعتیاد به اینترنت (وب گردی)، گوشی همراه و بازی‌های رایانه‌ای آفلاین و آنلاین و عوارض متعدد آن‌ها اشاره کرده‌اند.

غفاری افزود: افرادی که دچار چنین اعتیادهایی می‌شوند، از نظر جسمی و روانی ضعیف شده و به تدریج کارکرد و عملکرد مناسب خود در زمینه‌های مختلف فردی و اجتماعی را از دست می‌دهند.

این روانشناس بالینی تاکید کرد: بر این اساس، به والدین و نوجوانان پیشنهاد می‌شود در مورد اهمیت نقش خواب کافی و با کیفیت در سلامت جسم و روان، کارکرد و عملکرد فردی و اجتماعی افراد مطالعه و دستورات لازم برای رعایت بهداشت خواب را متناسب با ویژگی‌های فردی خود، رعایت کنند.

وی به طور ویژه هشدار داد تا قبل از ابتلا به انواع اعتیادهای جدید که در بالا به آن‌ها اشاره شد، حتما برای استفاده از گوشی‌های هوشمند و سرگرمی‌های رایانه‌ای آفلاین و آنلاین، نظم و قاعده‌ی مشخصی متناسب با سن افراد، رعایت شود و در این راه بهتر است از کمک تخصصی روانشناسان و مشاوران خانواده که پروانه اشتغال از سازمان نظام مشاوره و روان‌شناسی کشور دارند، بهره گرفته شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اشتاین‌مایر کنفرانسی درباره جنگ غزه را لغو کرد
  • تدوین برنامه های مطلوب وزارت علوم برای ماندن نخبگان در کشور
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان
  • برجای ماندن ده‌ها شهید و زخمی در بمباران شدید نوار غزه
  • ترویج فرهنگ غذای سالم متناسب با آموزه‌های طب ایرانی
  • رعایت نکات بهداشتی در استفاده از حشره کش‌های خانگی
  • قدردانی از متصدیان سه واحد نمونهٔ بهداشتی در مه ولات
  • دهیاران بخش سعد آباد کمک به خانه‌های بهداشت را در اولویت قراردهند
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • بیش از سه هزار و ۵۰۰ دوز واکسن سرخک در خراسان رضوی تزریق شد