Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-01@11:13:28 GMT

قیمت لوازم خانگی‌ها نجومی شدند

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۰۸۳۳۴

قیمت لوازم خانگی‌ها نجومی شدند

رویداد۲۴ با این همه طی ۱۳ روز قیمت لوازم خانگی افزایش چشمگیری داشته است. البته مشکل واردات کالا به دلیل قرنطینه و شیوع کرونا در این بازار مطرح نیست چراکه واردات لوازم خانگی از سال ۹۷ به ایران ممنوع شده است. از سویی دیگر کارشناسان بر این باورند که قیمت محصولات در فروشگاه‌های اینترنتی بسیار گرانتر از فروشگاه‌های فیزیکی و بازار سنتی لوازم خانگی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


البته افزایش قیمت تنها به کالا‌های خارجی که به صورت قاچاقی وارد کشور می‌شوند و نظارتی بر روی آن‌ها وجود ندارد محدود نمی‌شود و قیمت کالا‌های داخلی نیز افزایش داشته است. به نظر می‌رسد مشتری در شرایط کنونی حق انتخاب محصول میان کالا‌های خارجی و وارداتی را ندارد و یا باید کالای مورد نظر خود را قیمتی نجومی خریداری کند یا به لوازم خانگی تولید داخل بسنده کند.بیشتر بخوانید: بازار لوازم خانگی خارجی در دوره کرونا/ کاهش قاچاق قیمت‌ها را افزایش داد!برخی از واحد‌های تولیدی ۵ و برخی دیگر ۲۵ درصد بر قیمت محصولات خود اضافه کرده اند. به عنوان نمونه یک لباسشویی ۵ کیلویی که پیش از این ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بود امروز ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و یخچال دو قلوی ۷ میلیون ۵۰۰ هزار تومانی در بازار تا ۱۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

رشد تولید انواع لوازم خانگی در سال ۹۸

بررسی آمار‌های رسمی منتشر شده وزارت صنعت، معدن و تجارت حاکی از مثبت بودن رشد تولید انواع لوازم خانگی توسط کارخانجات داخلی در سال رونق تولید است.

برپایه این گزارش، تولید تلویزیون که تا پایان دی ماه سال گذشته همواره روندی کاهشی در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۷ داشت، در ماه یازدهم بالاخره افزایشی شد و با حفظ این روند، سال ۹۸ را با رشد ۶.۳ درصدی به پایان برد.

کارخانجات داخلی توانستند سال گذشته ۸۲۵ هزار و ۴۰۰ دستگاه تلویزیون تولید کنند. پیشتر محمدرضا شهیدی، دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری کشور به ایرنا گفته بود این میزان تولید بسیار کمتر از تقاضای کنونی بازار (دست کم ۱.۷ میلیون دستگاه) است، اما برای سال ۹۹ با جهش خوبی برای تولید ۱.۱ میلیون دستگاه برنامه‌ریزی کرده‌ایم.

بررسی آمار‌های رسمی منتشره وزارت صنعت، معدن و تجارت حاکی است در ۱۲ ماهه ۹۸، تعداد یک میلیون و ۱۶۸ هزار و ۷۰۰ دستگاه یخچال فریزر در کشور تولید شد که در مقایسه با سال ۹۷ رشد ۷.۸ درصدی داشته است.

در سالی که گذشته کارخانجات داخلی موفق به تولید ۷۳۲ هزار و ۲۰۰ دستگاه ماشین لباسشویی شدند که رشد ۳۲ درصدی در مقایسه با سال قبل از آن داشته است. همچنین تولید کولر آبی در این مدت با رشد ۶.۳ درصدی به ۹۰۴ هزار و ۹۰۰ دستگاه رسید.

گران فروشی در فروشگاه‌های آنلاین

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی معتقد است که قیمت لوازم خانگی باید از سوی سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان تعیین شود و ارزش گذاری لوازم خانگی در فروشگاه‌های اینترنتی بسیار گران بوده و با قیمت بازار لوازم خانگی تفاوت بسیاری دارد.

«مرتضی میری» گفت: فروشگاه‌های اینترنتی قیمت لوازم خانگی را بسیار گران تعیین می‌کنند و ما هم با این امر مشکل داریم و بار‌ها آن را اعلام کرده ایم. قیمت‌ها را نیز پرینت گرفته ام تا مورد بررسی قرار بگیرد.

او افزود: «قیمت فروشگاه‌های اینترنتی با قیمت‌هایی که در بازار موجود بوده و تثبیت شده است، فاصله بسیاری دارد.»

میری با اشاره به اینکه فروشگاه‌های فیزیکی قیمت‌ها را در سامانه ۱۲۴ ثبت می‌کنند بیان کرد: «با سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان مذاکره کردیم و قرار شده است تا قیمت‌ها را اعلام کند که تا این لحظه اعلام نکرده است.»

او با اشاره به اینکه امید است قیمت لوازم خانگی تا ۵ روز آینده اعلام شود گفت: «قیمت لوازم خانگی ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش داشته، اما این قیمت‌ها مورد تایید ما نیست و فقط قیمت‌هایی که سازمان حمایت تایید کند را تایید می‌کنیم.»

میری گفت: «البته واردات لوازم خانگی ساخته شده از سال ۹۷ ممنوع شده است و کالا‌هایی که در بازار موجوداست یا از قبل از سال ۹۷ وارد شده و یا از طریق بانه و گناوه به صورت قاچاقی وارد کشور شده است.»

لزوم مدیریت قاچاق لوازم خانگی

به نظر می‌رسد در این امر که سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان قیمت لوازم خانگی را تعیین می‌کند یا خیر اختلاف نظر وجود داردو سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران معتقد است این سازمان نقشی در تعیین قیمت کالا ندارد. از سویی دیگر به گفته او از سال ۹۷ واردات لوازم خانگی ممنوع شده و هرچه کالای خارجی در ایران مشاهده می‌شود قاچاق است.

«حمیدرضا غزنوی» گفت: «اینگونه نیست که سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان قیمت لوازم خانگی را اعلام کند بلکه شرکت‌ها افزایش قیمت کالا‌های خود را در سامانه سازمان حمایت ثبت می‌کنند تا قیمت‌ها درج شوند.»

او با اشاره به اینکه باید از قاچاق لوازم خانگی جلوگیری شود بیان کرد: «افزایش قیمت لوازم خانگی بیشتر مربوط به کالا‌های خارجی بوده که از سال ۹۷ واردات آن‌ها ممنوع شده با اینهمه هنوز قاچاق لوازم خانگی ادامه دارد و به وفور نیز در بازار یافت می‌شود.»

غزنوی با اشاره به کمبود منابع ارزی گفت: «قیمت نفت کشور به شدت کاهش یافته است، تحریم‌های کشورمان شدت بیشتری یافته، در صادرات کالا و نفت موانع بسیاری وجود دارد و به هدف مدیریت منابع ارزی واردات لوازم خانگی از سال ۹۷ ممنوع شده است.»

او در پاسخ به این پرسش که چرا نباید مشتری مابین کالای ایرانی و خارجی حق انتخاب داشته باشد بیان کرد: «تصور کنید در یک بیابان برهوت هستید، آیا می‌توانید پافشاری کنید که فقط آب معدنی دماوند می‌خواهید و نه هیچ آب معدنی دیگری؟ اکنون شرایط اقتصادی کشور بسیار بحرانی است و زمان تقاضای کالای لوکس نیست.»

غزنوی با اشاره به اینکه لوازم خانگی داخلی کیفیتی مشابه کالا‌های خارجی دارند بیان کرد: «تا ۷۵ درصد از محصولات تولید داخل بوده و تنها ۲۵ درصد از قطعات از خارج از کشور وارد می‌شوند. برند‌های اسنوا و الکترواستیل محصولات بسیار خوبی تولید می‌کنند و برند دوو نیز با هزینه کره جنوبی در ایران خط تولید احداث کرده و در حال تولید لوازم خانگی است.»

بسیاری بر این باورندکه کالا‌های داخلی کیفیتی مشابه محصولات لوازم خانگی برند‌های معتبر دارند، اما حقیقت این امر زمانی مشخص می‌شود که مشتری دسترسی به محصولات خارجی داشته باشد و به دلیل ممنوعیت واردات، قیمت محصولات خارجی سر به فلک نکشیده باشد.     منبع: فراز لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 قیمت لوازم خانگی لوازم خانگی فروشگاه های اینترنتی واردات لوازم خانگی قیمت لوازم خانگی سازمان حمایت کالا های خارجی مصرف کنندگان قیمت ها ممنوع شده سال ۹۷

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۰۸۳۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف محموله لوازم خانگی قاچاق در مراغه

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی سرهنگ فارسی گفت: در راستای اجرای طرح تشدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز ماموران نیروی انتظامی مراغه در حین گشت زنی و کنترل خودرو‌های عبوری به یک دستگاه کامیون باری فوتون مشکوک و آن را متوقف کردند.

وی ادامه داد: ماموران در بازرسی از خودروی مذکور تعداد ۷۵ دستگاه انواع لوازم خانگی خارجی قاچاق که فاقد هرگونه مدارک مثبته گمرکی بود را کشف و در این رابطه یک نفر دستگیر و با تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی شد.

 فرمانده انتظامی شهرستان مراغه با اشاره به اینکه کارشناسان امر ارزش تقریبی این محموله را یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال برآورد کردند با تاکید بر برخورد قاطع پلیس با عوامل قاچاق از شهروندان خواست موارد مشکوک را به مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ اعلام و هرگونه انتقاد و پیشنهاد و تقدیر از عملکرد پلیس را با سامانه ۱۹۷ در میان بگذارند.

دیگر خبرها

  • ۹۹ درصد لوازم خانگی تقلبی در اینجا به فروش می‌رسند | چقدر لوازم خانگی تقلبی در بازار وجود دارد؟
  • دولت از فعالان بازار لوازم خانگی انتظار معجزه دارد
  • کالامارکت چیست؟ مارکت پلیس فروش اقساطی کالای دیجیتال و لوازم خانگی
  • توزیع بیش از ۴۰۰ دستگاه لوازم خانگی در بجنورد
  • استقبال وزیر تانزانیایی از انتقال دانش فنی ساخت لوازم خانگی ایرانی
  • ۵۰ میلیارد ریال لوازم خانگی در شمال تهران توقیف شد
  • راهنمای جامع برای تهیه قطعات ماشین لباسشویی
  • راه‌های تشخیص کالای تقلبی از اصلی در بازار لوازم یدکی خودرو | علامت استاندارد تقلبی یا اصل؟
  • تعمیر مایکروفر در محل و سلام به دنیای پخت و پز آسان
  • کشف محموله لوازم خانگی قاچاق در مراغه