Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-29@15:50:58 GMT

حکایت خیری که شب و روز خود را وقف نیازمندان کرده است

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۰۹۴۳۱

حکایت خیری که شب و روز خود را وقف نیازمندان کرده است

حاج حسین این روزها مشی و مرام پدرش را بیش از گذشته ادامه می دهد و یاری گر گروه های جهادی در خدمت‌رسانی به خانواده های نیازمند و مستضعف جامعه است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، وارد دفتر کارش که می‌شوی تصاویر مختلفی چشمانت را خیره می کند، عکس های یادگاری با شخصیت هایی که هر یک جایی در دل مردم دارند، گوشه دیگر اتاق کارش، مملوء از لوح های تقدیر و تندیس هایی است که به پاس اقدامات گذشته‌اش از نهادها و ارگان های مختلف دریافت کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما یکی از تصاویر که بزرگ تر از همه بالای دیوار خودنمایی می کند، چهره پیرمردی آشنا با چهره‌ای صمیمی است که به گمانم پدر مرحوم حاج حسین باشد، شاید تصور کنید این دفتر کار در یکی از مجتمع های بزرگ تجاری شهر و یا متعلق به یکی از صاحب منسبان تبریز باشد، اشتباه نکنید، اینجا دفتر کار مالک پمپ بنزین افتخاری واقع در اتوبان شهید کسایی تبریز است.

حاج حسین افتخاری این روزها مشی و مرام پدرش را بیش از گذشته ادامه می دهد و یاری گر گروه های جهادی در خدمت‌رسانی به خانواده های نیازمند و مستضعف جامعه است.

حاج حسین افتخاری که میان خیرین شهر و حتی مردم عادی به مرام لوتی‌گری خود معروف است، یکی از رزمنده های دوران دفاع مقدس نیز محسوب می شود، به بهانه اقدامات خیریه ای که طی هفته های گذشته همزمان با شیوع ویروس کرونا در شهر داشته است، به سراغش رفتم و صحبت‌مان از وضعیت کنونی جامعه گل انداخت.

زندگی سخت جامعه کارگری و طبقات پایین جامعه، همت مردم در دستگیری از نیازمندان و تهیه بسته های غذایی، بهداشتی و معیشتی برای اقشار مستضعف جامعه همه دغدغه این روزهای حاج حسین افتخاری است. وقتی انگیزه اش را از اقدامات خیریه ای که داشته می پرسم، با لبخند می گوید؛ «مرد حسابی مال دنیا به کی وفا کرده؟ همان بهنر که گره از مشکل نیازمندی باز کند»

حاج حسین تنها در دوران مقابله با ویروس کرونا تاکنون بیش از 8 میلیارد ریال از جیب خود هزینه کرده و محور کمک های خود را به اقشاری اختصاص داده که به جهت شیوع ویروس کرونا بیکار شده و یا خسارت دیده‌اند، یا به عبارت بهتر؛ این روزها شرمنده زن و بچه خود هستند.

حین صحبت های صمیمی که با حاج حسین افتخاری داشتم؛ بارها تلفن همراهش زنگ خورد و هر بار برای پاسخ به تماس هایش عذرخواهی می کرد! توجیهش هم این بود که شاید نیازمندی پشت خط باشد و من جوابش را ندهم و ناامید شود. دکتر، مهندس، هنرمند، تاجر، سیاسی، نماینده مجلس، شهردار و امام جمعه همه حاج حسین را پای ثابت حرکت های مهم خیریه شهر می دانند و روی این مرد خیراندیش حساب باز کرده اند، البته بیراه هم نیست، چراکه حاج حسین شب و روش را وقف این مردم کرده است، حال بماند برخی از کج‌اندیشان با حرف و حدیث هایی ناصواب گاه دلسردش می کنند.

حاج حسین نه تنها به صورت مستقیم اقدام به امدادرسانی به نیازمندان می‌کند، بلکه با تهیه اقلام مختلف بهداشتی و غذایی با ارگان هایی همچون کمیته امداد امام خمینی، بسیج، بهزیستی و هلال احمر نیز تعامل نزدیک دارد تا نیازمندان واقعی را شناسایی و یاری کند.

همت مؤمنانه و اقدام جهادی حاج حسین افتخاری به قدری ارزشمند و اثرگذار بوده که بارها از سوی نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌شرقی، هیأت های مذهبی، مسؤولان لشکری و کشوری، هنرمندان، اهالی فرهنگ و اقشار مختلف جامعه مورد تقدیر واقع شده و تبدیل به الگویی برای یاری از نیازمندان شهر شده است؛ بهتر بگویم؛ این روزها تبریز نیازمند افرادی امثال حاج حسین است.

ناگفته نماند، این خیر تبریزی به قدری به شهر و دیار خود تعصب دارد که در هر حرکت خیریه‌ای ک توانش را داشته باشد، مشارکت می کند، چنانکه طی سال های گذشته همزمان با حوادث و بلایای طبیعی واقع شده در آذربایجان، کمر همت بسته و در میدان خدمتگزاری حضور یافته است.

پایان پیام/699

منبع: شبستان

کلیدواژه: حسین افتخاری خیرین سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۰۹۴۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش به حواشی دکترای افتخاری رئیسی از دانشگاه کراچی

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا سید ابراهیم رئیسی در پایان سفر دو روزه به پاکستان که روز دوم آن به شهرهای لاهور و کراچی قلب فرهنگی و اقتصادی این کشور اختصاص داشت، دکترای افتخاری از ریاست دانشگاه کراچی دریافت کرد. اقدامی که در دنیا رایج است و بسیاری مقامات ارشد دولت ها در سفر به دیگر کشورها در دانشگاه های مطرح این کشورها حاضر می‌شوند و مدرک دکترای افتخاری دریافت می کنند.

در ایران نیز به مقامات ارشد دولت هایی که به کشورمان سفر کرده اند و با کشورمان روابط عمیق و استراتژیک دارند، برخی دانشگاه های مطرح کشور خصوصا دانشگاه تهران که رهبر معظم انقلاب از آن با عنوان دانشگاه مادر دانشگاه های ایران یاد کرده اند، به این مقامات دکترای افتخاری داده اند.

پاکستان به عنوان یکی از کشورهایی که در جنوب آسیا توانسته رتبه خوبی در دانشگاه‌های منطقه و حتی دنیا خصوصا در حوزه‌های «های تِک» و فناوری‌های نوین کسب کند، شناخته می‌شود و فارغ‌التحصیلان رشته‌های تکنولوژی ارتباطات این کشور دوشادوش هندی‌ها در شرکت‌های بزرگ تکنولوژیکی دنیا از جمله شرکت های مستقر در «سیلیکون‌ولی» آمریکا که محل استقرار آمازون و دیگر برندهای حوزه آی‌تی مطرح دنیا مشغول به کار شده اند.

بی‌دلیل نیست که ایرانیان علاقه‌مند به تحصیل در دانشگاه‌های دیگر کشورها، برخی دانشگاه‌های شبه جزیره هند از جمله دانشگاه کراچی پاکستان را به خاطر داشتن مزایایی چون سطح علمی متناسب و نیز مدارج علمی مورد تأیید وزارتین علوم و بهداشت کشورمان، در مقایسه با برخی دانشگاه هایِ با درجه اعتبار نازل تر در کشورهای اروپای شرقی یا جنوب شرق آسیا برمی گزینند.

اخیرا یکی از نمایندگان مجلس یازدهم نسبت به اعطای مدرک دکترای افتخاری دانشگاه کراچی پاکستان به رئیس جمهوری اسلامی ایران انتقاد داشته و گفته این دانشگاه، فرعی است و ثانیا از دست معاون دانشگاه به رییس‌جمهور اعطا شده است. این در حالی است که دانشگاه کراچی بزرگ ترین دانشگاه دولتی ایالت سند و کل پاکستان محسوب می‌شود؛ در سایت دانشگاه هم به این موضوع اشاره شده است. ۷۳ سال قدمت و ۴۱ هزار دانشجو دارد.

همچنین اینکه گفته شده دانشگاه اعطاکننده مدرک دکترای افتخاری به رییس‌جمهوری اسلامی ایران، غیرانتفاعی است، کاملا بی اساس است و این دانشگاه دولتی و در وزارت علوم ایران مورد تایید است؛ وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران هم رشته داروسازی این دانشگاه را تایید کرده است.

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کراچی نیز اعلام کرد: در مراسم اعطای این مدرک دکترای افتخاری به رئیسی، «حکمران» یا استاندار ایالت سند پاکستان که همزمان ریاست هیأت امنای دانشگاه های کراچی را هم در اختیار دارد، حضور داشت؛ دکتر خالد عراقی که رئیس دانشگاه کراچی است، طبق قوانین پاکستان، همزمان معاون رئیس هیات امنای دانشگاه هم محسوب می‌شود و شخصِ دکتر عراقی مدرک دکترای افتخاری را به رئیس جمهوری اسلامی ایران اعطا کرد در حالی که لباس مخصوص این مراسم را بر تن کرده بود. بنابراین اینکه گفته شده معاون دانشگاه کراچی مدرک دکترا را به رئیسی اعطا کرد، صحت ندارد و از روی ناآگاهی است.

به عبارت دیگر، در سیستم حکومتی پاکستان، حکمران یا استاندار ایالت به تعبیر ایرانی آن، رئیس هیأت امنای دانشگاه های آن ایالت است و رئیس دانشگاه ها را تعیین می کند؛ فرد تعیین شده به عنوان رئیس دانشگاه از سوی استاندار هر ایالت، همزمان معاون رئیس هیات امنا هم هست.

دانشگاه کراچی به عنوان یک دانشگاه دولتی در سال ۱۹۵۱ تاسیس شده است. این دانشگاه در حال حاضر ۸ دانشکده هنر، علوم فنی، مطالعات اسلامی، داروسازی، مدیریت، حقوق، داروسازی و علوم آموزشی و همچنین ۲۰ مرکز تحقیقاتی معتبر دارد.

این دانشگاه با داشتن ۴۱ هزار دانشجو و ۷۰۰ استاد در همه مقاطع تحصیلی، ۱۴۵ دانشکده و مرکز آموزش مستقل با ۱۵۰ هزار دانشجو زیرمجموعه خود دارد.

دانشکده علوم فنی و مهندسی دانشگاه کراچی به عنوان مهم ترین قطب آموزش علوم و فناوری در پاکستان شناخته می شود و تعداد فارغ التحصیلان آن از کل فارغ التحصیلان رشته‌های فنی از سایر دانشگاه‌های این کشور بیشتر است.

رییسی در سفری هم که شهریور ۱۴۰۰ به دوشنبه پایتخت تاجیکستان داشت، در مراسم اعطای دکترای افتخاری به وی از سوی دانشگاه ملی تاجیکستان حاضر شد و نه تنها این مدرک را دریافت کرد، بلکه عضویت هیأت علمی دانشگاه تاجیکستان هم به رییس‌جمهوری اسلامی ایران و بدون حضور مقامات سیاسی دوشنبه و صرفا از طرف رییس دانشگاه اعطا شد.روندی که در عرف دیپلماتیک دنیا رایج است.

این در حالی است که حسن روحانی رییس پیشین جمهوری اسلامی ایران در سفری که فروردین ۱۳۹۶ به مسکو داشت، از دست ریاست یک دانشگاه دولتی این شهر با نام «ام گ او» مدرک دکترای افتخاری دریافت کرد؛ مراسمی که بدون حضور مقامات ارشد دولتی روسیه برگزارشد.

اتفاقی که در این مراسم مورد انتقاد قرار گرفت این بود که رییس این دانشگاه هنگام اعطای مدرک دکترای افتخاری به حسن روحانی اعلام کرد: اینکه مدرکی که به روحانی داده شد، مورد تأیید شورای علمی دانشگاه قرار گرفته است؛ به عبارت دیگر یک دانشگاه نه چندان مطرح روسی که قصد داشته تا به رییس‌جمهور یک کشور دیگر دکترای افتخاری بدهد، نیاز به بررسی سوابق علمی روحانی داشته است!

مرحوم هاشمی رفسنجانی در طول ریاست جمهوری خود از هیچ یک از دانشگاه های غیر ایرانی مدرک دکترای افتخاری دریافت نکرد و صرفا به دریافت دکترای افتخاری دانشگاه تهران اکتفا کرد. در کتاب خاطرات وی، آمده که مدرک دکترای افتخاری‌اش را در حضور مقامات سیاسی و لشکری و بعضا علمی و دانشگاهی آن زمان کشورمان دریافت کرده است.

یک فرد نزدیک به رییس دولت‌های نهم و دهم نیز در توییت دیگری، دریافت مدرک دکترای افتخاری از سوی رییس‌جمهور در دانشگاه کراچی را یک دانشگاه بدنام و بی‌اعتبار و محصول لابی سیاستمداران دریافت‌کننده این مدرک با مقامات این دانشگاه عنوان کرد.

این در حالی است که رییس دولت های نهم و دهم در زمان ریاست‌جمهوری خود یک مدرک دکترای افتخاری «مدیریت تحول» از دانشگاه دارالحکمه که گفته می شد رییسی شعبه ایران این دانشگاه تحت زعامت آیت الله سیستانی است دریافت کرد؛ موضوعی که بعدها از سوی این مرجع تقلید رد و اعلام شد این دانشگاه ارتباطی با ایشان ندارد. اما هیچگاه اعلام نشد این مدرک واقعا از کجا آمده و چرا در حاشیه جلسه هیات دولت و نه در دانشگاه مورد ادعا اعطا شده است.

دیگر خبرها

  • پرداخت ۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به نیازمندان فارس
  • اختصاص بیش از ۴۸ میلیارد تومان اعتبار برای تأمین لوازم ضروری زندگی نیازمندان هرمزگانی
  • احداث استخر ذخیره آب کشاورزی شهرستان آوج
  • حکایت آمریکایی که دیگر «آمریکا» نیست
  • پرداخت ۳۵۷ میلیارد تومان کمک معیشت به مددجویان و نیازمندان ایلام
  • احداث چهار مدرسه خیری در یزد
  • کتابِ «حکایت زخم‌ها» به چاپ دوم رسید
  • کتابِ «حکایت زخم ها» به چاپ دوم رسید
  • واکنش به حواشی دکترای افتخاری رئیسی در کراچی
  • واکنش به حواشی دکترای افتخاری رئیسی از دانشگاه کراچی