Web Analytics Made Easy - Statcounter

متخصصان و مسئولان، اجرای طرح منطقه نمونه گردشگری در تنها جزیره ایرانی دریای خزر را محکوم کردند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ ستاد مردمی نجات آشوراده از نامه‌نگاری بین شورای عالی شهرسازی و معماری و وزارت میراث فرهنگی برای خروج آشوراده از طرح گردشگری در تنها جزیره دریای خزر خبر می‌‌دهد. مقوله‌ای که در چند ماه اخیر، صدور مجوز منطقه نمونه گردشگری در این خطه از سوی بازپرس دادسرای دولت نیز تخلف شناخته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خطر بیخ گوش تنها جزیره دریای خزر

آرش خیراندیش، کارشناس محیط زیست، در این زمینه گفت: آشوراده قسمتی از پناهگاه حیات وحش میانکاله است. این مجموعه نخستین سایت ثبت شده در کنوانسیون رامسر بوده که شامل شبه جزیره میانکاله، خلیج گرگان و جزیره آشوراده است.

او افزود: از نظر تقسیمات جغرافیایی، میانکاله قسمتی از مازندران و جزیره آشوراده قسمتی از استان گلستان است. به همین علت مدیریت این مجموعه را در گذشته به مدیرکل محیط زیست استان مازندران سپرده بودند تا مدیریتی واحد داشته باشد. 

خیراندیش در رابطه با طرح توسعه گردشگری و شهرک سازی در آشوراده گفت: زمانی که قسمتی از یک مجموعه حفاظت شده توسط بشر مورد تغییر و تحول قرار می‌گیرد، بر کل مجموعه تاثیر منفی خواهد گذاشت. آشوراده پناهگاه فصلی پرندگانی است که از سیبری به سمت سرزمین‌های جنوبی مهاجرت می‌کنند و هر ساله میزبان گونه‌های مختلف جانوری است و این اقدام می‌تواند لطمه جبران ناپذیری به این اکوسیستم وارد کند.

این فعال محیط زیست اظهار کرد: در دولت‌های گذشته طرحی در دستور کار قرار گرفت تا در تنها جزیره ایرانی دریای خزر قطب گردشگری ایجاد تا منافع اقتصادی از آن حاصل شود.

او با اشاره بر ممنوعیت قانون در راستای استفاده گردشگری از این جزیره تاکید کرد: در مناطق حفاظت شده ایران صرفا مجوز ایجاد مناطق گردشگری در پارک‌های ملی اندیشیده شده که آشوراده ذیل این موارد نیست.

خیراندیش گفت: جذابیت این جزیره برای سرمایه‌گذاری دلیلی برای زیر پا گذاشتن قانون نمی‌تواند باشد. در نقطه‌ای که بزرگترین تولید کننده خاویار در سطح دریای خزر و پناهگاه گونه‌های مختلف جانوری است نمی‌توان به سبب ساختاری مرتکب خطر شد.

این فعال محیط زیست با تاکید بر مخرب بودن طرح توسعه گردشگری در آشوراده اذعان کرد: نخستین آسیبی که بواسطه طرح گردشگری این منطقه را تهدید خواهد کرد، آلودگی بصری است که چشم انداز طبیعی آن را به چشم انداز ساختمانی و موتوری تبدیل می‌کند. آسیب دوم ایجاد آلودگی صوتی در یکی از بکرترین مناطق ایران است. آنچه که اجتناب ناپذیر است و پس از تبدیل این منطقه به قطب گردشگری قطعا رقم خواهد خورد، وقوع آلودگی شیمیایی است.

او افزود: اگر سرمایه‌گذاران تا این اندازه مشتاق به سرمایه‌گذاری هستند در سایر مناطق استان گلستان و مازندران ظرفیت‌های زیادی وجود دارد که می‌تواند تبدیل به قطب گردشگری شود و پناهگاه حیات وحش را نیز تحت تاثیر قرار ندهد.

خیراندیش تاکید کرد: دخل و تصرف در این مجموعه اعتبار بین‌المللی ایران را زیر سوال می‌برد زیرا این نخستین مجموعه تالابی ثبت شده در کنوانسیون جهانی رامسر است و دست بردن در آن به منظور توسعه گردشگری در نگاه بین‌المللی نامیمون است.

عضو سابق ستاد حفظ آشوراده در پایان با اشاره به ظرفیت‌های عظیم گلستان در راستای توسعه گردشگری گفت: استان گلستان پس از استان لرستان بیشترین تنوع زیستی را در کشور دارد و علاقه‌مندان به سرمایه‌گذاری می‌توانند در نقاطی که حساسیت روی آن‌ها وجود ندارد و خطری محیط زیست را تهدید نمی‌کند اقدام به توسعه گردشگری کنند. این استان علاوه بر مناطق ساحلی و جنگلی، کویر نیز در خود جای داده و پتانسیل تبدیل شدن به قطب کویرنوردی ایران را دارد.

اجرای حکم دادسرای دولت در اسرع وقت

آنچه که مشخص است فعالیت‌های تجاری و توسعه گردشگری در این جزیره تا حدود زیادی متوقف شده اما برخی فعالین حوزه محیط زیست معتقد هستند جان باختن پرندگان در مجموعه میانکاله به سبب همین طرح‌های توسعه‌ای است که به صورت کامل متوقف نشده است.

هادی حق‌شناس، استاندار گلستان، در واکنش به حکم دادسرای دولت در رابطه با الزام توقف طرح توسعه گردشگری آشوراده گفت: ما قطعا در مجموعه استانداری گلستان طبق قوانین و مقررات عمل خواهیم کرد.

او افزود: من به عنوان نماینده دولت در استان گلستان، مجری قانون خواهم بود و حکم دادسرای دولت که در رابطه با آشوراده صادر شده را قطعا اجرا خواهیم کرد و فصل‌الخطاب برای ما، قانون خواهد بود و در این زمینه به سایر موانع توجهی نخواهیم کرد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: گردشگری حق شناس استاندار گلستان میانکاله آشوراده کنوانسیون رامسر جزیره آشوراده توسعه گردشگری تنها جزیره دادسرای دولت استان گلستان دریای خزر محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۰۹۸۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه مسئله پسماند در گیلان به یک بحران تبدیل شد؟/ دلیل توقف قطار افغانستان _ ترکیه

در هفته‌ای که گذشت اخباری از مسائل استانی در سراسر کشور منتشر شد که برخی از مهم ترین این اخبار را در این گزارش مرور می‌کنیم.

 

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، در هفته‌ای که گذشت اخباری از مسائل استانی در سراسر کشور منتشر شد که برخی از مهم ترین این اخبار را در این گزارش مرور می‌کنیم.

دلیل توقف قطار افغانستان _ترکیه / تکذیبیه مسئولین راه آهن از سر بی اطلاعی بود+فیلم

مصطفی رضایی مدیرعامل کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان درباره خبر ورود اولین قطار ترانزیتی افغانستان _ ترکیه به ایران و تکذیبیه راه آهن جمهوری اسلامی ایران گفت: در مورد اولین قطار ترانزیتی که از مبداء افغانستان به مقصد ترکیه وارد مرز‌های شرقی کشور شد، از تصاویر روز ورود قطار مشخص است و در مرز‌های شرقی کشور نشان می‌دهد که قطار چه موقعیتی دارد، وارد شده و در ایستگاه مرزی ایران متوقف شده است.

وی افزود: چیزی که مشخص است آنست که این قطار اول اردیبهشت ماه سال جاری از مرز شمتیق وارد کشور شد و در ایستگاه شمتیق متوقف شد و هنوز هم بعد از چند روز در این ایستگاه قرار دارد. اما این که چرا راه‌آهن کشور این خبر را تکذیب کرد، ما هم متعجب شدیم و این تکذیب یک دلیل بیشتر نمی‌تواند داشته باشد، آن هم عدم اطلاع مدیرانی بوده که اظهار نظر کردند و بدون بررسی و بدون اطلاع مطلبی را در این مورد بیان داشتند.

 

سایت پسماند سراوان، درد بی درمان گیلان

در پنجاه و هشتمین برنامه دادستان بررسی مسئله پسماند زباله در استان گیلان با حضور محمد رضا احمدی سنگری نماینده مردم‌ رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی و ️امید انصافی خبرنگار بررسی شد.

 

سیلاب هیرمند به گودزره انحراف پیدا کرد / تکرار بدعهدی‌ طالبان و وعده‌های نافرجام مسئولین

با تکرار سناریو سال‌های قبل و با توجه به بالا بودن میزان بارش امسال نسبت به سال نرمال، نگرانی‌هایی مبنی بر تکرار انحراف آب به گودزره وجود داشت که با توجه به تصاویر ماهواره‌ای بدعهدی طالبان مجددا صورت گرفت و مقادیر زیادی از آب رودخانه هیرمند به جای رسیدن به خاک ایران وارد بیابان بی آب و علف شد.

بند کمالخان که برخی به اشتباه آن را سد مخزنی می‌دانند قابلیت ذخیره تنها ۵۰ میلیون مترمکعب آب دارد، اما در واقعیت بند انحرافی آن توانایی انحراف بیش از ۲ میلیارد مترمکعب آب از رودخانه هیرمند پیش از سرریز سد مخزنی را دارد.

تصاویر ماهواره‌ای نیز گواه می‌دهد که حجم آب رودخانه هیرمند پیش از رسیدن به سد کمالخان بسیار بیشتر از آب پس از سد است و با نگاهی به اطراف سازه سد کمالخان متوجه مسیر‌هایی برای انحراف به بیابان گودزره می‌شویم.

 

سال گذشته یک هزار میلیارد تومان مالیات بر درآمد در گلستان وصول شد

قربان حاجی مشهدی مدیرکل امور مالیاتی گلستان در گفتگو با خبرنگار استان‌ها خبرگزاری دانشجو  گفت: مالیات‌های مستقیم در حوزه مالیات اشخاص حقوقی، مالیات بر درآمد و مالیات بر ثروت تقسیم می‌شوند که در مجموع در سال گذشته ۲ هزار و ۴۰ میلیارد تومان وصولی در گلستان حاصل شده است.

وی افزود: سال گذشته رقمی معادل ۷۸۷ میلیارد تومان در بخش مالیات بر اشخاص حقوقی، یک هزار و ۱۷ میلیارد تومان در بخش مالیات بر درآمد و ۲۲۵ میلیارد تومان مالیات بر ثروت در گلستان وصول شده است.

حاجی مشهدی ادامه داد: بیشترین مالیاتی واصله در حوزه مالیات‌های مستقیم متعلق به زیر مجموعه‌های مالیات بر درآمد بود که رقم معادل یک هزار و ۱۷ میلیارد تومان است.

وی گفت: مالیات‌های وصولی بر در آمد در سه بخش مالیات بر حقوق کارکنان بخش دولتی، مالیات بر حقوق کارکنان بخش خصوصی و مالیات مشاغل اجرایی می‌شود که مالیات حاصله در سال ۱۴۰۱ رقمی معادل ۶۵۰ میلیارد تومان وصول شده است.

 

اخراج پاکبانان شهرداری یاسوج صحت ندارد / درحال تسویه معوقات هستیم

کیوان آشنا، شهردار یاسوج با توجه به تجمع پاکبانان گفت: با توجه به اینکه مهم‌ترین داشته‌های یک سازمان منابع انسانی و منابع مالی است، در شهرداری نیز باوجود مسائل مختلف مثل تامین ماشین آلات و امکانات منابع انسانی در اولویت قرار دادیم.

وی در رابطه با بحث معوقات پاکبانان افزود: ما در ۹ ماهِ کاری ۱۲ تا پرداختی داشتیم و آخرین پرداخت‌ها ۱۳و۲۸ اسفند بوده است و بخشی از این پاکبان‌ها نیز نیروی رسمی هستند و حقوق شان به روز است که آخرین پرداختی آن‌ها نیز دیروز بوده و بخشی دیگر که نیروی شرکتی هستند ما ظرف ۹ماه ۱۲ بار پرداختی داشتیم.

شهردار یاسوج در پاسخ سوال خبرنگار دانشجو درباره اخراج پاکبانان گفت: چنین چیزی صحت ندارد، ولی به شرط آنکه هرکسی وظیفه اش را بدرستی انجام دهد، ولی اگر انجام ندهد ما ناچاریم نیروی جایگزین بیاریم. هرکس وظیفه خود را به درستی انجام دهد ما موظف به تشویق آن شخص هستیم.

 

جومونگ در جزیره، آشوراده چوسان شد/ دستور رییس‌جمهور وتو می‌شود؟

روز گذشته در حالی که پیمانکار پروژه بهسازی قلعه تاریخی اشوراده قصد انتقال مصالح به جزیره اشوراده را داشت، تعداد زیادی از پرسنل محیط زیست مانع انجام این کار شدند که لحظاتی بعد مدیر کل میراث فرهنگی گلستان استوری قائل تاملی را در فضای مجازی منتشر کرد و جزیره آشوراده را، جزیره خودمختار چوسان خطاب کرد و دیگران و پیگیر کنندگان مقوله گردشگری آشوراده در فضای طعنه و کنایه؛ در پی یافتن جومونگ و سرزمین گوگوریو رفتند و این مصوبه ملی وارد مسیر جدیدی شد.

دیگر خبرها

  • انتقاد استاندار گلستان از سنگ‌اندازی‌ در اجرای مصوبه رییس جمهور در آشوراده
  •  تاکید بر افزایش همکاری‌های بنادر گلستان و بندر امیرآباد
  • طغیان ساکنان جزایر قناری/ درخواست محدود شدن تعداد گردشگران
  • زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید تقویت و توسعه می‌یابد
  • موافقت حماس با درخواست چین برای برگزاری نشست «آشتی ملی»
  • حماس با درخواست چین برای برگزاری نشست « آشتی ملی » موافقت کرد
  • حماس با درخواست چین برای برگزاری نشست «آشتی ملی» موافقت کرد
  • پای «توقف اتانازی» به رادیو نمایش باز شد
  • ساخت بلوک‌های بتنی از شیشه‌های دورریز توسط استارتاپ ایرانی
  • چگونه مسئله پسماند در گیلان به یک بحران تبدیل شد؟/ دلیل توقف قطار افغانستان _ ترکیه