Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-27@22:55:01 GMT

توسعه کاشت گل محمدی در ابرکوه رو به افزایش است

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۱۱۳۱۲

توسعه کاشت گل محمدی در ابرکوه رو به افزایش است

حسن زارع  روز یکشنبه در حاشیه آغاز برداشت گل محمدی در یکی از گلستان های منطقه به ایرنا افزود: گل محمدی از جمله گیاهان کم آبخواه است و طرح توسعه کشت آن توجیه اقتصادی بالایی برای کشاورزان دارد.

وی اظهارکرد: با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه، توسعه کشت آن با توجه به شرایط اقلیمی که منطقه کمی آبی است در برنامه کاری کشاورزان این شهرستان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بابیان اینکه ۲۵ هکتار در این شهرستان به کاشت گل محمدی اختصاص دارد اظهارکرد: امسال  این رقم  نسبت به سال گذشته ۱۰ هکتار افزایش یافت.

زارع خاطرنشان کرد: تلاش داریم تا در راستای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی و تحقق شعار انتخابی جهش تولید در سال ۹۹ بتوانیم سطح زیرکشت گل محمدی را به ۲ برابر میزان فعلی افزایش دهیم.

زارع ، با اشاره به کار برداشت این محصول ادامه داد:  با احتساب هزار و ۷۰۰ کیلوگرم در هکتار، حدود۴۵ هزار کیلوگرم گل خشک تولید شود.

مسوول تولیدات گیاهی جهادکشاورزی ابرکوه اضافه کرد: بیشترین سطح زیرکاشت این محصول با ۲۰ هکتار در بخش بهمن ابرکوه قرار دارد .

زارع یادآور شد: اسکندر کارگر یکی از باغداران و کارآفرینان موفق بخش بهمن ، سال قبل اقدام به ساخت گلستان (گل محمدی) به مساحت چهار هکتار به روش قلمه کرد.

وی با اشاره به اینکه توسعه کاشت محصولات کم آبخواه از چند سال قبل به دلیل کاهش بارندگی و افت سطح آب های زیر زمینی در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی یزد در ۱۰ شهرستان قرار دارد، یادآورشد: کاشت محصولات کم آبخواه به ویژه گیاهان دارویی که محصولی زود بازده هستند، در اولویت این نهاد قرار دارد.

این مسوول تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی ابرکوه تاکید کرد: افرادی که متقاضی توسعه و کشت گلستان های گل محمدی هستند، جهاد کشاورزی علاوه بر پرداخت وام خود اشتغالی با بهره هفت درصد ، آنها را در توسعه و کاشت این محصول و دیگر گیاهان دارویی کمک می کند.

گل محمدی یکی از گیاهان دارویی به شمار می رود و خاصیت تسکین بخش دارد و این محصول همچنین برای تولید انواع عطر و ادکلن و عرق گیاهی مورد استفاده قرار می گیرد.

اراضی قابل کشاورزی ابرکوه  ۲۰ هزار هکتار است که به علت کم آبی و تداوم بیش از ۲ دهه پدیده خشکسالی ۱۵ هزار هکتار آن به کشت محصول کشاورزی اختصاص دارد که از این میزان هشت هزار هکتار به باغ‌های میوه و هفت هزار هکتار آن هم به اراضی زراعی اختصاص دارد.

۴۰ درصد اشتغال ابرکوه وابسته به فعالیت‌های کشاورزی، دامداری و دامپروری است و هشت هزار خانوار از این طریق امرار معاش می‌کنند.

۱۴۰ میلیون مترمکعب آب مورد نیاز حوزه کشاورزی ابرکوه به مدت ۱۰ ماه از ۶۶۲ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق و ۱۳ رشته قنات تأمین می‌شود و سالانه ۲۰۰ هزار تن محصول کشاورزی و دامی در این شهرستان تولید و بخشی از آن در بازار استان‌های همجوار و کشورهای حوزه خلیج فارس عرضه می شود.

مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا اشتغال شرایط آب و هوایی کشاورزی کشورهای حوزه خلیج فارس گل محمدی سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی کشاورزی ابرکوه هزار هکتار گل محمدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۱۱۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلسله قطب تولید کلزای لرستان

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان لرستان؛ شهرستان سلسله از میزان سه هزار و ۵۰۰ هکتار سطح زیر کشت کلزای لرستان با یک هزار و ۴۰۰ هکتار سطح زیر کشت مقام اول این محصول استراتژیک را دارد و به عنوان قطب محصول کلزای استان معرفی شده است. 
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان گفت:کاشت محصولات استراتژیک همچون کلزا ضرورت امروز جامعه است و  تنها راه بالا رفتن بهره وری در مزارع و افزایش راندمان و توجیه محصولات کشاورزی برای کشاورزان در تحقیق و آموزش است.
 رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان هم با اشاره به شعار امسال گفت:تناوب کشت یکی از راه‌های افزایش تولید است که هم در جهت کاهش آفات بیماریها، کاهش مصرف سم، غنی سازی تولید زمین و افزایش تولید نقش مهمی دارد.
 شرفی فرماندار سلسله با بیان اینکه نسبت به سال گذشته تولید کلزا ۹۳ درصد در این شهرستان رشد داشته است ، افزود:بیش از ۷۰۰ هکتار کلزا سال گذشته کاشته شد و امسال بیش از یک هزار و ۴۰۰ هکتار درشهرستتن سلسله کاشته شده است 
منصوری مدیر جهاد کشاورزی سلسله هم توجه کشاورزان به توصیه‌های کارشناسان را موجب بالا بردن راندمان تولید است، افزود: عملکرد در این شهرستان بالای ۶ تن در هکتار ثبت شده است.

پیش بینی می‌شود امسال در مزارع شهرستان سلسله چهار هزار تن دانه روغنی کلزا تولید شود

دیگر خبرها

  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد
  • برداشت ۱۳ هزار تن سیر از اراضی زارعی دزفول
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • سلسله قطب تولید کلزای لرستان
  • از برداشت موز تا گرده افشانی نخیلات در فارس
  • از برداشت موز گلخانه‌ای تا گرده افشانی نخیلات در فارس
  • تمهیدات جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد برای برداشت گندم و جو
  • برداشت چغندر قند از اراضی کشاورزی خوزستان