Web Analytics Made Easy - Statcounter

منصور شهرکی گفت: روزه داران به خصوص روزه اولی ها باید وعده سحری را میل کنند در ماه رمضان به طور عادی یه وعده غذایی حذف می شود و نباید به هیج وجه وعده سحری را حذف کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، ماه رمضان فرصتی است که دلهای بی تاب بندگان همواره در انتظار رسیدنش هستند تا بر سر سفره پر نعمت و رحمت پروردگار  بنشینند و از نعمت های بی دریغ خداوند بهره مند شوند، هر فردی در هر سن و سالی سعی دراد تا خود را به این میهمانی رسانده و از الطاف بی دریغ خداوند در این ماه پربرکت بهره مند شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این بین شور و شوق روزه اولی ها تماشایی است، کودکان و نوجوانانی که برای بار اول قصد دارند روزه بگیرند گاهی به دلیل ترس از یه خطر افتادن سلامت، با منع والدین روبرو می شوند اما اگر از یک سری اصول تغذیه‌ای مناسب پیروی کنندمی توانند بدون هیچ مشکلی، در این روزهای گرم روزه داری کنند.

 منصور شهرکی متخصص تغذیه در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: اگر فرد در ماه مبارک رمضان تغذیه ای صحیح و تعادل و تنوع در دریافت موادغذایی داشته باشد و از گروه های چهارگانه موادغذایی مانند نان و غلات، گوشت و حبوبات، شیر و لبنیات استفاده کند و همچنین فعالیت بدنی مناسب و ورزش را در زندگی روزانه داشته باشد بدنی سالم و وزنی مناسب و دور از بیماری خواهد داشت.

وی با بیان اینکه توصیه می شود فعالیت بدنی در این ایام کاهش یابد، افزود: افراد برای جلوگیری از تشنگی در طول روز در فاصله بین افطار تا سحری می توانند مایعاتی مانندآب، چای کمرنگ، میوه های آبدار مانند هندوانه استفاده کنند تا آب از دست رفته در طول روز جبران شود و بهتر است افراد مصرف نوشیدنی های کافئین دار و آجیل های شور را کاهش دهند تا کمتر در طول روز دچار تشنگی شوند، چنانچه فعالیت های روزمره کمتر شود، بدن فرد آب کمتری از دست خواهد داد.

شهرکی اذعان کرد: روزه داران به خصوص روزه اولی ها باید وعده سحری را میل کنند در ماه رمضان به طور عادی یک وعده غذایی حذف می شود و نباید وعده سحری را حذف کرد چراکه مدت زمانی که بدن موادغذایی و آب دریافت نمی کند طولانی تر شده و فشار جنبی به بدن وارد می شود.

وی خاطرنشان کرد:روزه داری برای افراد بیمار بسته به نوع و میزان بیماری انها متفاوت است فردی که مبتلا به دیابت یا فشار خون است باید بسته به شدت بیماری با پزشک متخصص خود برای روزه داری مشورت کنند و نمی توان یک نسخه واحد برای ایام ماه رمضان برای تمام این بیماران تجویز کرد.

وی با اشاره به نحوه روزه داری در ایام شیوع بیماری کرونا، تاکید کرد: اشخاصی که به بیماری کرونا مبتلا شده و بهبود یافته اند، به هرحال سیستم ایمنی آنها ضعیف شده و بهتر است از روزه داری اجتناب کنند اما افراد سالم که هر ساله روزه می گرفتند می توانند بدون هیچ مشکلی روزه خود را بگیرند.

این متخصص تغذیه با بیان اینکه روزه داری منافاتی با کرونا ندارد، ادامه داد: اینکه گفته می شود با روزه داری دهان خشک شده و زمینه ابتلا به کرونا فراهم می شود صحیح نیست چرا که در شرایط بدون روزه داری نیز به دلیل گرما ممکن است دهان خشک شود، فرد روزه دار می تواند در طول روز دهانش را شستشو داده و آب را در دهان غرغره کند و فرد سالم که سیستم ایمنی او ضعیف نشده به راحتی می تواند روزه خود را بگیرد.

وی درباره چگونگی روزه داری مادران شیرده، گفت: مادران شیرده در 6ماهه اول شیردهی چنانچه با روزه داری، شیر کمتری داشته باشند بهتر است روزه نگیرند اما در 6ماهه دوم و 12 ماهگی نوزاد به بعد مشکلی پیش نمی آید.

انتهای پیام/
 

منبع: دانا

کلیدواژه: روزه اولی ها وعده سحری طول روز ماه رمضان روزه داری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۱۲۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این ویتامین موجب افزایش قد می‌شود

 به گزارش تابناک، رشد و توسعه فیزیکی کودکان یکی از دغدغه‌های اصلی والدین است که در آن، قد بلند ترجیح داده می‌شود و به عنوان نشانه‌ای از سلامت و تندرستی در نظر گرفته می‌شود.

علاقه به داشتن قد بلند نه تنها در میان کودکان بلکه در میان والدین آنها نیز مشهود است، چرا که اغلب با مزایایی چون اعتماد به نفس بالاتر و موقعیت‌های اجتماعی بهتر همراه است. با این حال، تعیین قد نهایی یک فرد تحت تاثیر عوامل متعددی از جمله ژنتیک، تغذیه و سبک زندگی قرار دارد.

به گزارش فرطب، ژنتیک به طور قطعی در تعیین قد نقش دارد، اما تغذیه صحیح نیز می‌تواند تاثیر بسزایی بر روند رشد قدی داشته باشد. تغذیه کافی و متعادل باعث تامین مواد مغذی لازم برای رشد و نمو سلول‌ها و بافت‌های بدن به خصوص استخوان‌ها می‌شود. در این میان، اهمیت مصرف پروتئین و مواد مغذی خاص نظیر کلسیم و ویتامین D که نقش اساسی در تقویت ساختار استخوانی و بهبود رشد قدی دارند، نباید نادیده گرفته شود.

از این رو، درک اهمیت تغذیه در کنار عوامل ژنتیکی و توجه به نقش آن در تحقق پتانسیل رشد قدی کودکان، می‌تواند به والدین کمک کند تا با اتخاذ رویکردهای مناسب تغذیه‌ای، زمینه ساز رشد بهینه فرزندان خود باشند.

اهمیت تغذیه در رشد قدی کودکان
رشد قدی کودکان نه تنها تحت تاثیر عوامل ژنتیکی قرار دارد، بلکه تغذیه صحیح نیز نقش کلیدی در این فرآیند ایفا می‌کند. احمد اسماعیل زاده تاکید می‌کند که ویتامین‌ها و مواد مغذی ضروری برای رشد استخوان‌ها و بهبود قد کودکان حیاتی هستند.

تاثیر پروتئین بر افزایش قد کودکان
پروتئین، به عنوان یکی از اساسی‌ترین مواد مغذی برای تقویت بدن کودک و تحریک هورمون‌های رشد، معرفی شده است. این ماده مغذی برای سلامت ماهیچه‌ها، استخوان‌ها، پوست و سایر اندام‌های بدن ضروری است.

نقش لبنیات در رشد قدی
لبنیات، به ویژه شیر و ماست، حاوی پروتئین و دیگر مواد مغذی هستند که می‌توانند به افزایش قد کمک کنند. مصرف روزانه ۳-۴ وعده لبنیات به دستیابی به پتانسیل رشد در کودکان و نوجوانان کمک می‌کند.

اهمیت شیر و فرآورده‌های لبنی در دوران کودکی
شیر و فرآورده‌های لبنی منابع خوبی از انرژی، پروتئین‌ها، فسفر، منیزیم، ویتامین D و به ویژه کلسیم هستند که برای رشد و نمو کودک ضروری می‌باشند. مصرف این محصولات در دوران کودکی به تقویت استخوان‌ها و رشد اسکلتی کمک می‌کند.

تاثیر ویتامین D و کلسیم بر رشد قد
علاوه بر کلسیم، ویتامین D نیز در تقویت استخوان‌ها و بهبود رشد قدی نقش دارد. ویتامین D به تراکم و استحکام استخوان‌ها کمک کرده و کمبود آن می‌تواند به ضعف عضلانی و اختلال در رشد قد منجر شود.

افزایش ترشح فاکتور رشد شبه انسولین با مصرف لبنیات
محصولات لبنی نه تنها به جذب کلسیم کمک می‌کنند، بلکه ترشح فاکتور رشد شبه انسولین را نیز افزایش می‌دهند که این امر به نوبه خود به رشد اسکلتی کمک می‌کند.

از این رو، توجه به تغذیه مناسب و غنی از پروتئین، کلسیم، و ویتامین D در دوران رشد کودکان، می‌تواند به دستیابی به حداکثر پتانسیل قدی آن‌ها کمک کند.

 

دیگر خبرها

  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • «نان کامل» چه نانی است؟
  • احساس غرور بیش از ۷۰ درصد مردم از عملیات وعده صادق
  • تخصیص ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای طرح تغذیه مصنوعی بندان
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • این ویتامین موجب افزایش قد می‌شود
  • قرآن آموزان و روزه اولی‌های استان بوشهر تجلیل شدند
  • شهروندان مراقب این مدل از کلاهبرداری پر رونق باشند | فیلم