Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-30@21:41:36 GMT

استراتژی تبدیل تهدید به فرصت

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۱۲۵۰۶

استراتژی تبدیل تهدید به فرصت

محمد صفری در روزنامه سیاست‌روز نوشت: آمریکا برای مهار ایران در منطقه چند سیاست را در پیش گرفت، شاید در ظاهر موفق عمل کرد اما آنچه در عمل اتفاق افتاد ناتوانی و شکست آمریکا را نشان داد.

آمریکایی‌ها برای قطع نفوذ و تأثیر جمهوری اسلامی ایران در منطقه غرب آسیا، نخست از اهرم رژیم اسرائیل بهره بردند.

افزایش حملات رژیم صهیونیستی به مواضع نیروهای ارتش سوریه، نیروهای مردمی این کشور و مکان‌هایی که نیروهای ایران و نیروی مقاومت حزب الله در پادگان‌ها و پایگاه‌های ارتش سوریه مستقر بودند، افزایش یافت با این نیت که ایران تحت فشار قرار گرفته و مجبور به ترک خاک سوریه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جمهوری اسلامی ایران در بحران سوریه با دعوت دولت قانونی این کشور برای کمک به مردم و دولت سوریه در مبارزه با تروریست‌های تکفیری وهابی وارد شده بود.

حضور ایران در سوریه یک مشارکت مثبت برای جلوگیری از گسترش تروریست‌های داعش در خاک سوریه بود که می‌رفت تا عراق را نیز به اشغال در آورد و به مرزهای ایران نزدیک شود.

کشورهای اروپایی به خوبی می‌دانستند که اگر تروریست‌ها در سوریه قدرت بگیرند، یک خطر جدی برای امنیت کشورهای اروپایی به حساب می‌آمدند، با این وجود دولت سوریه را تحت فشار قرار دادند و بر سر حضور ایران در این کشور که برای مقابله با تروریست‌ها است، به مناقشه پرداختند و همواره یکی از خواسته‌های آنها قطع حمایت‌های ایران از مردم و دولت سوریه بود.

با همه مشکلاتی که در راه مبارزه با تروریسم در سوریه برای ایران ایجاد شد، اما این مبارزه به ثمر رسید و سیاست مهار ایران با اهرم رژیم اسرائیل نتوانست موفق شود.

جمهوری اسلامی ایران با خویشتنداری و صبر استراتژیک توانست حملات ارتش رژیم صهیونیستی را بی اثر کند.

پس از شکست در پروژه ضد ایرانی آمریکا در سوریه، ‌نوبت به عراق رسید، آمریکایی‌ها از نفوذ و تأثیر ایران در عراق نیز نگرانی داشته و دارند.

سفارت آمریکا در بغداد با همکاری دیگر کشورهای همسو سعی کردند مردم عراق را علیه ایران بشورانند.

مردمی که در تظاهرات علیه جمهوری اسلامی ایران در بغداد و برخی دیگر از شهرهای عراق شرکت می‌کردند، همه مردم و اکثریت آنها نبودند.

با این وجود مردمی که در تظاهرات علیه ایران حضور داشتند، دست به خرابکاری و فتنه انگیزی زدند که مشخص بود از سوی دشمنان اصلی عراق و ایران تحریک شده بودند.

حمله به سفارت و کنسولگری ایران در عراق از سوی تظاهرات کنندگان شکل گرفت اما هیچگاه باعث نشد تا روابط دولت و ملت دو کشور تیره شود.

افرادی که در تظاهرات علیه ایران شرکت می‌کردند،‌ عواملی بودند که از سوی آمریکایی‌ها تحریک شده و و بادلارهای سعودی به میدان آمده بودند.

اکثریت مردم عراق بااقدامات چنین افراد و گروه‌هایی مخالف بودند و سرانجام با برپایی یک تظاهرات گسترده علیه آشوبگران و اعلام برائت از آنها،‌ خواهان اصلاحات کارآمد در امور کشور به ویژه اقتصادی شدند که خواسته به حقی است.

اما عمده مشکلات موجود در عراق به واسطه حضور و دخالت‌های آمریکا در این کشور است.

پروژه آشوبگری آمریکا درعراق نیز با شکست روبرو شد و عملاً نتوانست به هدف خود که قطع حضور و نفوذ مثبت ایران در عراق بود برسد.

آمریکایی‌ها پس از آن دست به یک اقدام خطرناک زدند، ترور سردار سلیمانی و به شهادت رساند او اهرم دیگری برای تحت فشار قرار دادن ایران برای خروج از عراق بود.

آمریکایی‌ها با این اقدام تروریستی تصور می‌کردند با حذف فیزیکی سردار سلیمانی، کار ایران در عراق به پایان خواهد رسید،‌اما واکنش ایران متفاوت بود.

مردم ایران پس از شهادت سردار دلاور خود،‌ انتقام و خونخواهی را مطالبه کردند، تا جایی که نظام نیز تصمیم گرفت خواسته مردم را محقق کنند.

سران رژیم آمریکا شاید هیچگاه تصور نمی‌کردند که ایران جسارت موشکباران پایگاه آمریکایی عین الاسددر خاک عراق را داشته باشد، اما حمله موشکی انجام شد و خسارات مالی و جانی زیادی به نیروهای مستقر در این پایگاه وارد کرد.

آمریکا اما پس از این انتقام اولیه،‌جرأت و جسارت واکنش نداشت و تنها به تکذیب تلفات و خسارات پرداخت.

در این میان سقوط هواپیمای مسافربری اوکراین با موشک پدافند خودی در آسمان تهران همزمان با عملیات موشکی ایران که هنوز ابعاد آن روشن نشده است، خواه ناخواه یک نکته انحرافی ایجاد کرد.

اما مردم با حضور میلیونی خود در مراسم تشییع پیکر شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابو مهدی مهندس نشان دادند که خواهان چه واکنشی در قبال آمریکا هستند،‌در واقع بدرقه میلیونی و بی نظیر سردار سلیمانی از عراق تا شهرهای گوناگون ایران،‌آمریکایی‌ها را به وحشت انداخت.

همه اتفاقات،‌بحران‌ها و طراحی‌هایی که دشمنان برای قطع نفوذ و تأثیر ایران در منطقه ترتیب داده‌اند، با یک مدیریت و تفکر قوی و منطقی تطبیق داده شده و تهديدات را به فرصت تبدیل کرده است.

اما اکنون؛ اکنون که ویروس کرونا در جهان می‌تازد و حتی کشورهای پیشرفته نیز عاجز از مهار آن گشته‌اند،‌ به نظر می‌رسد، از این فرصت به دست آمده، ‌آمریکایی‌ها می‌خواهند بهره برداری کنند.

ایران نیز همچون دیگر کشورها اکنون درگیر مبارزه با ویروس کرونا است، از یک سو با تحریم‌های اقتصادی یکجانبه و غیر قانونی آمریکا روبرو است و از سوی دیگر ممانعت آمریکا از بهره مندی کمک‌های بین‌المللی برای مبارزه با ویروس کرونا مواجه ست، با این وجود توانسته این ویروس را حتی بهتر از آمریکا کنترل کند، اتفاقی که هیچگاه آمریکایی‌ها تصور آن را نداشتند.

اکنون امریکا به شدت درگیر مشکلاتی است که کرونا برا این کشور به وجود آورده،اما نمی‌خواهد تب و تاب خود را در منطقه کاهش دهد.

تحولاتی که درعراق بر سر انتخاب نخست وزیر این کشور اتفاق افتاد، اکنون خوشایند،‌آمریکایی‌ها نیست، چرا که گزینه اصلی آنها الزرفی بود که با مخالفت‌های گروه‌های سیاسی عراق روبرو شد، اکنون الکاظمی برای تشکیل دولت در عراق از سوی برهم صالح معرفی شده است. ایران همواره از روند انتخاب قانونی نخست وزیر در این کشور حمایت کرده است و هیچگاه در این زمینه دخالت نکرده، اما آمریکا سعی داشته با دخالت مستقیم و فشار به عراق، فردی به نسخت وزیر برسد که تمام قد در اختیار واشنگتن باشد.

با توجه به همه اقدامات آمریکا برای کاهش نفوذ و تاثیر ایران در منطقه، از تهدیدات نظامی گرفته تا تحریم‌های اقتصادی و سوء استفده از ویروس کرونا علیه ایران، جمهوری اسلامی با صبر استراتژیک خود که همراه بابرنامه دقیق و اندیشه دراز مدت است، توانسته همه تهدیدات را به فرصت تبدیل کند و اکنون نیز در این شرایط بحران کرونا، نسبت به تحولات پیرامون خود بی توجه نیست و خود را با شرایط ایجاد شده هم منطبق می‌کند و هم به اجرای برنامه‌ها و اهداف خود در تحولات منطقه از سوریه تا عراق و یمن می‌پردازد.

منبع: الف

کلیدواژه: جمهوری اسلامی ایران ایران در منطقه ایران در عراق آمریکایی ها ویروس کرونا تروریست ها علیه ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۱۲۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پالایشگاه‌های فراسرزمینی، استراتژی مهم دولت سیزدهم در افزایش صادرات نفت

یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به افزایش صادرات نفت ایران در سال میلادی گذشته، گفت: سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی و همچنین فروش نفت به پالایشگاه‌های کوچک از جمله استراتژی‌های مهم دولت سیزدهم برای رشد صادرات نفت خام بود.

گروه نفت و انرژی بازارنیوز-سعید ترکاشوند؛ «جعفر قادری» عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفتگو با بازارنیوز پیرامون رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی ایران در سال میلادی گذشته اظهار کرد: دو حامل انرژی نفت و گاز سهم زیادی در تحقق این دستاورد مهم داشته‌اند. در حال حاضر علی‌رغم تحریم‌ها، دولت سیزدهم در زمینه تولید و صادرات نفت و گاز هیچ محدودیتی ندارد؛ در حقیقت این دولت توانسته تحریم‌ها را خنثی کند.


این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به اقتدار نظامی ایران در عملیات وعده صادق، گفت: این موضوع یک اتفاق بسیار مهم بود که توانست به ما در صادرات بیشتر و در عین حال آسان‌تر نفت کمک کند. بعد از آن عملیات، حرکت نفت‌کش‌های ایرانی در آب‌های آزاد و در نهایت فروش نفت ایران بهتر شد.


وی افزود:تحقق رشد اقتصادی در طول سه الی چهار سال آینده شرایطی را برای ما مهیا خواهد کرد که بتوانیم عقب‌ماندگی‌های دهه ۹۰ را به سرعت جبران کنیم.


قادری با اشاره به سیاست دولت سیزدهم مبنی بر سهامداری در فراسرزمینی گفت: این تصمیم از جمله سیاست‌های درستی بود که وزارت نفت به اجرا گذاشت. این استراتژی به ایران اجازه می‌دهد که با بازارسازی برای فروش نفت خام، بازار مطمئنی را در این زمینه برای خود مهیا سازد.


این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس خاطر نشان کرد: تبدیل نفت خام به فرآورده برای اقتصاد کشور مزیت‌های فراوانی دارد، زیرا این قبیل محصولات از ویژگی صادرات آسان و همچنین تحریم پذیری کمتری برخوردار هستند. در شرایط تحریمی سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی در ازای عرضه نفت و صدور خدمات فنی و مهندسی یک ایده بسیار خوبی است.


وی در پایان خاطرنشان کرد: فروش نفت به پالایشگاه‌های کوچک هم ایده مثبت دیگری است که توسط وزارت نفت پیگیری شد. این واحد‌های کوچک نسبت به پالایشگاه‌های بزرگ‌تر کمتر در معرض تحریم‌ها قرار دارند؛ لذا، استفاده از این فرصت می‌تواند نقش موثری در صادرات نفت ایران داشته باشد، سیاست که امروز باعث رکوردشکنی دولت سیزدهم در صادرات نفت خام شده است.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: نفت ، گاز ، نفت خام ، پالایشگاه ، پالایشگاه فرا سرزمینی ، وزارت نفت ، افزایش صادرات نفت ، پالایشگاه های کوچک ، جعفر قادری لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000T9n

دیگر خبرها

  • فرمانده حشد الشعبی: تهدیدهای آمریکا ما را نمی‌ترساند
  • دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین تهدید به تعلیق را نپذیرفتند
  • جنگ فرهنگی آمریکا علیه عراق و منطقه
  • استرداد بیش از ۱۹۰ خانواده عراقی از اردوگاه الهول سوریه به عراق
  • دانشجوی آمریکایی: بزرگترین تهدید جهان اسرائیل و آمریکاست
  • تعطیلی ۱۰۰ شعبه یک رستوران آمریکایی در مالزی به دلیل حمایت از اسرائیل
  • تحرکات آمریکا در سوریه از بیم تشدید عملیات‌های مقاومت
  • پالایشگاه‌های فراسرزمینی، استراتژی مهم دولت سیزدهم در افزایش صادرات نفت
  • مسئول «پلیس اسلامی داعش» در عراق به دام افتاد
  • مدیریت صحیح پسماند حلقه مفقوده چهارمحال‌ و بختیاری/تهدیدی که می‌تواند به فرصت تبدیل شود