Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@19:36:55 GMT

نورون‌هایی که قند خون را تنظیم می‌کنند

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۱۲۸۹۸

نورون‌هایی که قند خون را تنظیم می‌کنند

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود، نورون‌هایی را در مغز شناسایی کرده‌اند که در تنظیم قند خون نقش دارند.

به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال‌اکسپرس، افت سطح قند خون که با نام "هیپوگلیسمی"(Hypoglycemia) شناخته می‌شود، می‌تواند شرایطی تهدیدآمیز به خصوص برای کسانی باشد که به دیابت نوع یک مبتلا هستند و برای پیشگیری از بالا رفتن سطح قند خون باید انسولین مصرف کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

راه حل‌های این مشکل می‌توانند به درک بهتر مکانیسم‌های اساسی موثر در حفظ تعادل قند خون منجر شوند.

پژوهشگران "کالج پزشکی بیلور"(BCM) به سرپرستی دکتر "یونگ ژو"(Yong Xu)، استادیار زیست‌شناسی سلولی این دانشگاه، گروهی از نورون‌های منحصر به فرد حسگر گلوکز را در مغز شناسایی کرده‌اند و نحوه همکاری آنها با یکدیگر را برای پیشگیری از بروز هیپوگلیسمی شدید در موشها نشان داده‌اند.

ژو گفت: نورون‌های حسگر گلوکز، نوسانات سطح قند خون را احساس می‌کنند و با کاهش یا افزایش فعالیت خود، نسبت به این موضوع واکنش نشان می‌دهند. این نورون‌ها همچنین می‌توانند تولید هورمون‌هایی مانند "گلوکاگون"(Glucagon) را تحت تاثیر قرار دهند که می‌توانند مستقیما تولید یا جذب گلوکز را توسط بافت‌های اطراف تحت تاثیر قرار دهند. این سیستم می‌تواند تعادل گلوکز خون را حفظ کند.

نورون‌های حسگر گلوکز، در چندین ناحیه از مغز وجود دارند. ژو و همکارانش در این بررسی، بر نورون‌هایی تمرکز کردند که در ناحیه موسوم به "vlVMH" مغز قرار گرفته‌اند. بسیاری از نورون‌هایی که در این ناحیه قرار دارند، به بیان گروهی از پروتئین‌های گیرنده استروژن موسوم به "گیرنده استروژن آلفا"(estrogen receptor-alpha) می‌پردازند و نسبت به نوسانات گلوکز خون واکنش نشان می‌دهند اما عملکرد آنها در متابولیسم گلوکز، تاکنون به صورت ویژه مورد بررسی قرار نگرفته است.

پژوهشگران در این بررسی دریافتند که نورون‌های حاضر در ناحیه vlVMH مغز موش‌ها، ویژگی‌های منحصر به فردی دارند. ژو و همکارانش ابتدا با دیدن این ویژگی‌ها تعجب کردند زیرا همه نورون‌های گیرنده استروژن آلفا در این ناحیه از مغز، قابلیت حس کردن گلوکز را داشتند و همین ویژگی، آنها را منحصر به فرد می‌کند.

آنها دریافتند که اگرچه همه نورون‌های این ناحیه می‌توانند گلوکز را احساس کنند اما واکنش مشابهی نسبت به تغییرات سطح گلوکز ندارند. حدود نیمی از نورون‌ها پس از مواجه شدن با سطح بالای گلوکز، فعالیت خود را افزایش می‌دهند و با کاهش سطح گلوکز، به کاهش فعالیت خود می‌پردازند.

ژو و همکارانش به این نتیجه رسیدند که مدارهای عصبی، در واکنش نورون‌ها نسبت به تغییر سطح گلوکز نقش دارند و نقش آنها نیز با یکدیگر متفاوت است.

این پژوهش، در مجله "Nature Communications" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: نورون قند خون گلوكز انسولین نورون هایی نورون ها قند خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۱۲۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پارامتر‌های تاثیرگذار بر آینده تنظیم‌گری در فروم حکمرانی اینوتکس ۲۰۲۴ بررسی می‌شود

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، یکی از بخش‌های رویداد بین‌المللی اینوتکس۲۰۲۴ ، «فروم حکمرانی» یا همان G-forum است. فروم حکمرانی امسال توسط «کارخانه نوآوری رسانه راهکار» برگزار می‌شود و پارامتر‌های تاثیرگذار بر آینده تنظیم‌گری کشور را بررسی می‌کند.

«تنظیم‌گری»،«حقوق رقابت در حوزه‌های نوآورانه»، «نقش فناوری در حکمرانی»،از دیگر مباحثی هستند که نمایندگان بخش دولتی و خصوصی در فروم حکمرانی از آن صحبت می‌کنند. البته محور‌های این بخش به همین موارد محدود نیستند.

قرار است در دو روز رویداد بیشتر از ۳۰ صاحب‌نظر از مباحث نوآوری در تنظیم‌گری به کمک مردم، رسانه و دولت، بحث‌های خود را ارائه کنند.

در اولین روز از فروم حکمرانی در ۱۹ اردیبهشت، ۶ پنل تخصصی با محوریت «رسانه قدرتمند و نقش آن در تنظیم‌گری»، «بازخوانی تجربه اپل»، «تنظیم‌گری و قانون‌گذاری اکوسیستم‌های نوآوری»، «چرا نوآوران باید مسئولیت بپذیرد؟»، «نوآوری در خاورمیانه و اهم چالش‌های فعلی حکمرانی در فضای اقتصاد دیجیتال» برگزار می‌شود.

موضوع یکی از پنل‌ها، «رکن چهارم یا کتک‌خور از همه‌طرف» است که در آن به اهمیت و نقش رسانه در تنظیم‌گری با حضور صاحب‌نظران و رسانه‌داران مطرح در کشور پرداخته می‌شود.

«خط قرمز» نام پنل دیگر این بخش است که موضوع مسئولیت متقابل پلتفرم‌ها و مردم را بررسی می‌کند و در واقع نوعی از هم نشینی دو بخش خصوصی و دولتی است.

«دبی چطور نوآوری را به پیش می‌برد؟» با نگاهی بر خاورمیانه و تجربه تنظیم‌گری دیگران دو پنل دیگر روز اول هستند که تجربه موفق کشور‌های همسایه ایران را مورد بررسی قرار خواهند داد.

یکی دیگر از پنل‌های تخصصی این بخش که این موضوع آن این روز‌ها بیش از پیش اهمیت پیدا کرده است، «مسئولیت متقابل پلتفرم‌ها و مردم» است.

در دومین روز از بخش فروم حکمرانی، مصادف با سومین روز از رویداد اینوتکس ۲۰۲۴ موضوعاتی از جمله «ابعاد گوناگون شیوه‌های نوآورانه تنظیم‌گری بررسی» و« تنظیم‌گر یا مجری»، «تنظیم‌گری با کمک مردم و حمایت‌های دولتی از دیروز تا امروز» پرداخته می‌شود. 

در این روز ۵ پنل با حضور نمایندگان بخش دولتی و اکوسیستم نوآوری و استارتاپی برگزار می‌شود. «تقلب، سایبربولی، کلاه‌برداری‌های دیجیتال با حضور شناخته شده‌ترین پلتفرم‌های ایرانی»، «دولت‌ها و نوآوری در ایران»، «کارزار‌های نوآورانه و آی‌سی‌تی‌استارتاپ، نوآفرین» و «یک سیاهه بلند» عنوان این پنل هاست.

افرادی که به آشنایی با روند‌های تاثیرگذار بر تنظیم‌گری فناوری‌های نوظهور و بررسی رابطه دولت‌ها و مردم و پلتفرم‌ها و از همه مهم‌تر کارزار‌ها علاقه‌دارند، می‌توانند در این برنامه دو روزه شرکت کنند و همچنین از تاثیرات و اثربخشی سیاست‌های کشور در زمینه توسعه اکوسیستم نوآوری در سال‌های اخیر آگاه شوند.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، اینوتکس ۲۰۲۴ از ۱۸ تا ۲۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در پارک فناوری پردیس برگزار می‌شود. این نمایشگاه میزبان بیش از ۴۰۰ شرکت نوآور و فناور در قالب غرفه‌دار، ۱۵۰ سرمایه‌گذار استارت‌آپی، ۴۰۰ جلسه بین کسب‌وکار‌ها و ۲۰ رویداد و بخش جانبی خواهد بود.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • این دو ویتامین برای سلامت قلب مهم هستند
  • دریچه تنظیم هوا در ساختمان
  • الزام به تنظیم سند رسمی یک جراحی حقوقی ـ اقتصادی ـ اجتماعی
  • سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود
  • این میوه را حتما قبل از خواب بخورید
  • ثبت نام اینترنت فیبر نوری + جزئیات
  • ۵ مدل پنکه پارس خزر محبوب و پرفروش برای روز‌های گرم تابستان
  • پارامتر‌های تاثیرگذار بر آینده تنظیم‌گری در فروم حکمرانی اینوتکس ۲۰۲۴ بررسی می‌شود
  • تولید مازاد بر نیاز مرغ در استان قزوین
  • راهنمای استفاده از اکشن باتن در آیفون ۱۵ پرو