Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@22:14:25 GMT

راهکارهای مدیریت بحران کرونا چیست؟/ اجتناب از شعارگرایی

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۱۳۸۱۴

راهکارهای مدیریت بحران کرونا چیست؟/ اجتناب از شعارگرایی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت امور استان ها، علی دارابی معاون امور استان های رسانه ملی در یادداشتی عنوان کرد که مدیریت جهانی بحران کرونا کارآمدی دولت های مختلف را در معرض داوری و قضاوت قرار می دهد که در این میان مدیریت این بحران در ایران با توجه به موقعیت زمانی کشور از اهمیت مضاعفی برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن یادداشت علی دارابی به شرح زیر است:

«عصر کنونی را باید «عصر کرونا» نامید. اگر تا قبل از شیوع این ویروس جهان‌گیر قرن بیست‌ویکم را «عصر ارتباطات» می‌نامیدند حالا دیگر «کرونا» بر همه چیز غلبه کرده است؛ از سبک زندگی، حکمرانی، گفتمان‌ها و ایدئولوژی‌ها تا مدیریت این بحران جهانی که نشانه بارزی از کارآمدی دولت‌های مختلف را در معرض داوری و قضاوت قرار می‌دهد.

به جامعه خودمان نگاه کنیم سرجمع «دولت و مسئولان» تلاش کرده‌اند «جان و نان مردم» را با هم صیانت و مراقبت نمایند و تلاش آنان درخور قدردانی است اما به‌دلیل طولانی شدن دوره کرونا که براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی تا سال ‌۲۰۲۲ تداوم خواهد داشت و وزیر بهداشت ایران نیز از اوج‌گیری این بیماری در پاییز امسال خبر داده است «مدیریت بحران» در ایران از اهمیت مضاعفی برخوردار است اهم دلایل آن عبارت‌ است از:

(یکم): پایان کار دولت روحانی: مهم‌ترین نگرانی‌ای که در این زمینه وجود دارد تحویل «زمین سوخته» به دولت بعدی به بهانه «مدیریت و مقابله با کرونا» است.

دولت در سال جاری ۲۵۰‌ هزار میلیارد تومان با کسر بودجه مواجه‌ است. قبل از شیوع کرونا در لایحه بودجه وصول ۱۷۰‌ هزار میلیارد تومان مالیات پیش‌بینی شده بود که در شرایط کنونی تحقق نیمی از آن هم با تردید روبه‌روست! از سوی دیگر دولت با تشدید تحریم‌های ظالمانه و ضد بشری آمریکا حتی در شرایط کرونا روبروست و با کاهش شدید منابع مالی به‌خصوص سقوط سهام بورس در بازار جهانی (برخلاف ایران) و بیش از آن سقوط قیمت نفت روبروست. علاج این کار تأمین منابع مالی است. فروش سرمایه‌ها و دارایی‌های دولت در بازار بورس مثل شستا و آلومینیم و ... اگر حرفه‌ای و کارشناسانه صورت نگیرد چوب حراج به اموال عمومی و منابع کشور است. هنر دولت روحانی آن است که «بحران» را به‌گونه‌ای مدیریت کند که «جان و نان مردم» توأمان حفظ شود و از سوی دیگر به بهانه مدیریت بحران منابع ملی کشور به حراج گذاشته نشود. به‌خصوص دولت در استفاده از منابع صندوق ذخیره ارزی با نهایت وسواس باید عمل کند و پاسخگو باشد.

(دوم): آغاز به کار مجلس یازدهم: منتخبان مردم باید نیک بدانند دوران تبلیغات انتخاباتی تمام شده است. منابع، ظرفیت‌ها، چالش‌ها و تهدیدات فراروی کشور مشخص و روشن است. نباید در دام افراطی‌گری، رادیکالیسم، پوپولیسم، دامن زدن به مطالبات که فاقد منابع برای تحقق آنهاست بیفتند. خردگرایی، عقلانیت، حرفه‌ای‌گرایی، قانون‌گرایی و دوری از تندروی باید سرلوحه مجلس آینده باشد تا با نظارت هوشمند و کارآمد دولت کنونی در عمر قانونی خود کارش را خاتمه دهد.

(سوم): اجتناب از شعارگرایی: مردم شرایط زندگی با کرونا را در حال تمرین و ممارست هستند. محدودیت‌ها و تنگناها را می‌بینند، می‌دانند و از کم و کیف تلاش‌ها و خدمات مسئولان در عرصه‌های مختلف اطلاع دارند. باید در چنین شرایطی مدیریت افکار عمومی بر پایه صداقت، راستگویی، صراحت و سرعت عمل قرار گیرد و از هرگونه تبلیغات، شانتاژ و اطلاع‌رسانی نادرست به افکار عمومی به‌شدت اجتناب شود.

خطر ویروس کرونا، کمبود امکانات، توقف کسب‌وکارها، مرگ‌ومیر و جان باختن عزیزان امری نیست که از نگاه مردم پنهان باشد. مهم آن است که «مردم» را امین بدانیم و تلاش کنیم اعتماد عمومی را بالا ببریم.

نگرانی از آنجایی بروز می‌کند که نهاد یا مسئولی خود را فقط در حوزه اقدامات و کارکردهای مثبت مسئول بداند و خطاها، ناکارآمدی و قصورها را به نهاد یا اشخاص دیگری ارجاع دهد. به‌علاوه به بهانه جلوگیری از نگرانی مردم از دادن هشدارهای لازم خودداری کند. دولت به‌عنوان قوه‌ مجریه و رییس‌جمهوری دارای تمامی اختیارات و حمایت‌های قانونی از سوی رهبری، مردم و سایر نهادهای حکومتی چه نیروهای مسلح و چه نهادهای غیردولتی و قوای مقننه و قضاییه است.

هنر بزرگ دولت روحانی آن است که مدیریت بحران را به‌گونه‌ای در سال آخر خدمت خود به سامان برساند که نام نیک از خود بر جای گذارند و تهدیدات و محدودیت‌ها را به فرصت تبدیل کردن را به‌ عنوان «هنر مدیریت کشور در بحران» نشان دهند. نه آنکه «زمین سوخته» را تحویل دولت بعد از خود دهد.»

کد خبر 4915581 آروین موذن زاده

منبع: مهر

کلیدواژه: علی دارابی رسانه ملی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا ویروس کرونا موسیقی ایرانی برنامه تلویزیونی تئاتر ایران ماه مبارك رمضان برنامه رادیویی رادیو نمایش فیلم سینمایی ویژه برنامه تلویزیونی ماه رمضان فیلم کوتاه شبکه سه سیما رادیو مدیریت بحران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۱۳۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار درباره فعالیت سامانه بارشی در ارتفاعات استان تهران

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران در مورد فعالیت سامانه بارشی در استان بویژه ارتفاعات هشدار داد و گفت: کشاورزان تمهیدات لازم را در نگهداری از محصولات زراعی و باغی اتخاذ کنند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حامد یزدی‌مهر بعدازظهر امروز (چهارشنبه 12 اردیبهشت) از صدور هشدار زرد هواشناسی مبنی بر فعالیت سامانه بارشی به همراه ناپایداری‌های محلی خبر داد و اظهار کرد: طبق پیش‌بینی سازمان هواشناسی فعالیت این سامانه از فردا پنج‌شنبه 13 اردیبهشت‌ماه آغاز و تا پایان روز شنبه 15 اردیبهشت‌ماه پایان خواهد یافت.

وی افزود: طبق پیش‌بینی‌های صورت گرفته ازسوی کارشناسان هواشناسی باید منتظر رگبار باران رعدوبرق، وزش باد شدید و در برخی نقاط، گردوخاک و احتمال وقوع تگرگ به‌ویژه در ساعات بعد از ظهر و شب در کل استان تهران به‌ویژه ارتفاعات باشیم.

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران به همه مردم به‌ویژه ساکنین ارتفاعات توصیه کرد که بر اساس هشدار صادر شده و توصیه های مدیریت بحران به هنگام فعالیت سامانه بارشی از تردد غیرضروری در جاده‌ها پرهیز کنند و در حین تردد نیز احتیاط لازم را داشته باشند.

وی با تاکید بر استحکام بخشی به سازه‌های موقت، سبک و ناپایدار گفت: لازم است این اقدامات انجام شود چرا که در صورت عدم استحکام کافی شاهد حوادث ناگواری خواهیم بود.

یزدی مهر اجتناب از صعود به ارتفاعات و کار در مناطق مرتفع را نیز مورد تاکید قرار داد و گفت: کوهنوردان و افرادی که در ارتفاع کار می‌کنند هوشیار باشند و از صعود به ارتفاعات به طور جدی خودداری کنند.

وی پرهیز از اسکان در حاشیه رود‌ها و مسیل‌ها، قرار گرفتن در لبه پشت‌بام و مجاور سازه‌های موقت و ساختمان‌های نیمه‌کاره را از دیگر توصیه‌های لازم به شهروندان برشمرد و گفت: لازم است که دستگاه‌های امدادی نیز آمادگی خود را در این خصوص ارتقا دهند.

وی در خصوص احتمال بارش تگرگ نیز هشدار داد و تاکید کرد: کشاورزان عزیز در نگهداری از نهال‌ها، درختان آسیب‌پذیر و محصولات باغی و زراعی تمهیدات لازم را بیاندیشند.

ضرورت ایجاد بخش مدیریت بحران در تمام دستگاه‌های اجرایی

یزدی‌مهر بر ضرورت خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و اطمینان از لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، نیز تاکید کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • هشدار درباره فعالیت سامانه بارشی در ارتفاعات استان تهران
  • هشدار جدی آبگرفتگی و وقوع سیلاب در رودخانه‌های کردستان
  • آماده باش مدیریت بحران در چند استان | خطر سیل و طوفان در کمین مردم | از کوه و دشت دوری کنید!
  • خاموشی چاه‌های کشاورزی در رفسنجان
  • چرا مافیا جلوی واردات خودوی برقی را گرفته است؟+فیلم
  • چرا مافیای خودرو جلوی واردات خودوی برقی را گرفته است؟+فیلم
  • فردا مدارس خوزستان تعطیل شد
  • رونمایی رسمی از بزرگترین پویش کشور در زمینه انرژی
  • وقتی ستاد مدیریت بحران خود دچار بحران می‌شود