Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-03@04:31:45 GMT

شاهزاده خانم ثروتمند عربستانی که اپوزیسیون حکومت است

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۱۵۰۹۰

شاهزاده خانم ثروتمند عربستانی که اپوزیسیون حکومت است

برخی کاربران عربستانی توییتر در ماههای اخیر دائما از وخامت حال شاهدخت عربستانی یعنی شاهزاده بسمه بنت سعود بن عبدالعزیز سخن گفته اند. این شاهزاده عربستانی که از جمله فعالان مدنی عربستانی است مدتی است به دلایل نامعلوم و به دستور شخص محمد بن سلمان زندانی شده است. طبق گزارش رسانه آلمانی دویچه وله، بسمه در ماه مارس سال 2019  هنگامی که قصد داشته برای درمان پزشکی به سوئیس برود، به اتهام تلاش برای فرار از عربستان سعودی بازداشت می‌شود و تا کنون خبر دقیقی از او نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاهزاده بسمه بنت سعود  قبل از ماه رمضان با انتشار پیامی در سایت خود از ملک سلمان پادشاه عربستان و ولیعهدش محمد بن سلمان خواست تا همزمان با آغاز ماه مبارک وی را آزاد کنند. این شاهزاده عربستانی در پیام خود آورده بود: "من بسمه بنت سعود هستم و از عمویم ملک سلمان و همچنین پسر عمویم محمد بن سلمان در خواست می‌کنم که من را آزاد کنند. همانطور که پیش از این گفتم من اکنون به همراه دخترم "سهود الشریف" در زندان حائر هستم و این در حالی است که وضعیتم هر روز وخیم‌تر می‌شود و ممکن است که منجر به مرگم شود. پس از درخواست اولم آزاد نشدم و درخواستم بررسی نشد و حتی مداوای مناسب صورت نگرفت."

بسمه در ادامه خطاب به پادشاه و ولیعهد عربستان نوشت: "خواهش می‌کنم که من را آزاد کنید تا در کنار خانواده‌ام در ماه مبارک رمضان بهبود یابم؛ زیرا بیش از یک سال است که آنها را ندیده‌ام."

 

طبق اعلام خانواده این شاهزاده سعودی، وی از مشکلات جسمانی از جمله مشکل ریه و قلب رنج می‌برد و احتمال مبتلا شدنش به کرونا بالاست.

 اما این شاهزاده عربستانی کیست و چرا بن سلمان او را زندانی کرده است؟

شاهزاده خانم ثروتمند سعودی؛ از سقوط پدر تا تجارت در غرب

بسمه بنت سعود بن عبدالعزیز شاهزاده 57 ساله ثروتمند و تاجر عربستانی است که در ریاض متولد شده است.  او کوچکترین فرزند سعود بن عبدالعزیز پادشاه سابق عربستان است. فعالیت‌های چندین ساله بسمه در زمینه حقوق بشر، رفع تبعیض علیه زنان در عربستان و اصلاحات قانونی او را به چهره‌ای اپوزوسیون  در داخل خاندان آل سعود تبدیل کرده  است.

 بسمه بنت سعود دختر برادر ملک سلمان پادشاه فعلی عربستان است. بسمه در ماه‌های پایانی سلطنت پدرش ملک سعود به دنیا آمد، در همان ماهی که حکمرانی پدرش با کودتایی سلطنتی پایان یافت. در سال 1964 کودتایی علیه "ملک سعود " پدر بسمه توسط ملک فیصل پادشاه وقت و عموی بسمه صورت گرفت. به دنبال این اقدام، ملک سعود به خارج از عربستان تبعید شد. پس از درگذشت ملک سعود مادرش بسمه را به بیروت پایتخت لبنان برد و او بخشی از دوران کودکی‌اش را در این شهر گذراند. هنگامی که جنگ داخلی لبنان در سال 1975 آغاز شد، بسمه همراه خانواده به بریتانیا مهاجرت کرد. بعد از آن، او و مادرش دائما به اروپا و آمریکا سفر کرده و از طریق تجارت به ثروت فراوانی رسیدند.

در سال 1988 بسمه با شجاع بن نامی بن شاهین الشریف فرزند ملک عبدالعزیز و جانشین پادشاه سعودی، که دارای هفت فرزند بود، ازدواج کرد و دارای دو پسر به نام‌های سعود و احمد و سه دختر به‌نام‌های سارة، سماهر و سهود شد؛ با اینکه آنها  در سال 2007 از هم جدا شدند اما همین ازدواج باعث شد که شاهدخت عربستانی بیش از پیش درگیر سیاست شود. او با فعالیت‌های سیاسی و مدنی خود رسما تبدیل به یک چهره اپوزیسیون در دل خاندان آل سعود شد. او همچنین مدتی در لندن از طریق وبلاگ و همکاری با برخی رسانه‌های تصویری و متنی برای ایجاد تغییرات در کشورش تلاش می‌کرد. بیشترین زمینه فعالیت او وضعیت حقوق بشر و آزادی زنان در عربستان بود.

فعالیت‌های مدنی و سیاسی شاهزاده خانم منتقد عربستانی

اگرچه بسمه یک از منتقدان جدی سیاست‌های خاندان آل سعود است و  در نوشته‌های خود انتقادات تندی نسبت به مسائل حساس در جامعه عربستان مثل حقوق زنان، فقر و نیروی پلیس دینی ابراز می‌کند اما او بارها تأکید کرده‌است که تمایلی به ترک کشورش نداشته و مخالف پادشاه و دیگر عموهای خود نیست بلکه نسبت به وزرا و مسئولینی انتقاد دارد که اداره امور روزانه مملکت را در دست دارند. وی همچنین گفته‌است که فرد براندازی نبوده و خواهان تغییر حکومت در عربستان نیست. بسمه مشکل اصلی در این کشور را وزیران و مقاماتی می‌داند که به دلیل نبود نظارت و پیگیری لازم، به وظایف خود به درستی عمل نمی‌کنند و مسائل و مشکلات بسیاری را برای جامعه ایجاد کرده‌اند. بسمه می‌گوید که تعداد اعضای خانواده حاکم عربستان ۱۵ هزار نفر است که تنها دو هزار نفر آن‌ها از ثروت‌های هنگفت و قدرت برخوردارند و به دلیل ترس از دست دادن امتیازات خود جرئت انتقاد از وضعیت موجود در عربستان را ندارند.

بسمه پیش از زندانی شدن تأکید کرده‌ بود: "در کنار خانواده حاکم در عربستان سعودی باقی می‌مانم ولی نمی‌توانم درباره آنچه در کشورش روی می‌دهد مانند توزیع نامناسب قدرت و ثروت ساکت باشم. همچنان به گفتن حقیقت به عموهای خود، پایبند هستم البته ممکن است خطای من به دلیل پافشاری بر گفتن واقعیت به آن‌ها باشد هرچند عموهای من تمایلی به شنیدن این انتقادات نداشته باشند ولی به نظرم آن‌ها باید این مطالب را بشنوند به ویژه اگر از سوی یک عضو خانواده حاکم مطرح شده باشد."

کودتای نرم بن سلمان؛ چرا ولیعهد عربستان منتقدان خود را دستگیر می‌کند؟

اتفاقات اخیر عربستان به نحوی بود که دامن شاهدخت عربستانی را هم گرفت. با افزایش سن و وخامت حال ملک سلمان  و تلاش مخالفان برای عزل محمد بن سلمان از سلطنت، اقدامات امنیتی ولیعهد جوان عربستان افزایش یافته است. این اقدامات امنیتی در چند ماهه اخیر به حدی است که بن سلمان تمام مخالفان  و منتقدان سعودی را دستگیر کرده است. بسمه یکی از این شاهزداگان است. بسیاری معتقدند تا پایان روند به تخت نشینی بن سلمان این شاهزاده در زندان خواهد بود چرا که محمد بن سلمان از اینکه مخالفان او در خارج علیه او دست به افشاگری بزنند وحشت دارد.

منبع: خبر فوری

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: بسمه بنت سعود محمد بن سلمان ملک سلمان ملک سعود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۱۵۰۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توهمات یک ذهن افراطی

رمانتیسم روشنفکر ایرانی عارضه‌ای است که روشنفکر فکر می‌کند که فهم بالاتری از جامعه دارد؛ اما در عمل جز همین آشفتگی فکری و مشتی کلیات که به درد کسی نمی‌خورد غیر از اداهای روشنفکری، رویکرد شاهزاده تا تاج‌زاده نشان می‌دهد که روشنفکر ایرانی بعد از حدود ۲۰۰ سال دستش خالی است، جز اینکه تلاش می‌کند آشی بار بگذارد که هر چیز اضافه خانه را در آن بریزد. مهدی نصیری چیز تازه‌ای نگفته، بلکه ۲۰۰ سال آشفتگی روشنفکر ایرانی را دوباره با دو کلمه شاهزاده و تاج‌زاده روایت و توصیف کرده است. اتفاق خاصی، نیفتاده فقط روشنفکران ایرانی مشغول کار هستند.  

به گزارش ایسنا، روزنامه صبح نو در شماره امروز خود نوشت: سخنان مهدی نصیری در مصاحبه با بی‌بی‌سی فارسی واکنش برانگیز شده است. او در این مصاحبه از ضرورت اتحاد اپوزیسیون جمهوری اسلامی سخن گفته؛ یعنی اتحاد شاهزاده با تاج‌زاده. جمهوری‌خواهان با هواداران سلطنت. این سخنان چندان قابل نقد نیست، نه از آن باب که سخن بسیار دقیق و فکر شده‌ و ایده‌ای است که از عطاری هیچ‌کس جز عطاری نصیری نمی‌توانسته بیرون بیاید، نه از تاج‌زاده که از شاهزاده تا مسیح هم نتوانستند چند ماهی دور یک میز بنشینند و امروز به یکدیگر فحش‌ می‌دهند. بنابراین امتناع این ایده از روز روشن‌تر است. و باز نه جای تعجب که نصیری چنین سخنانی را بر زبان رانده که جای تعجب نیست؛ چراکه مسیر هر فرد رادیکالی، افتادن در چرخه رادیکالیسم است. 

بنابراین مدعای مطلب حاضر نه نقد این سخن نصیری که نقد روشنفکرانی است که در ۲۰۰ سال اخیر قدمی به جلو برنداشتند و همچنان اسیر توهم‌اند. توهمی که باید آن را توهم انفکاک از جامعه و بیگانگی با انسان ایرانی نامید. 

دوباره باید مسیر طی شده و جریان روشنفکری ایرانی نقد شود که امروز مهدی نصیری در این نحله خود را قرار داده است. نقد روشنفکران نه از باب غرض با این جماعت، بلکه از فرط بیگانگی است که با جامعه دارند و رؤیاهایی که این‌ها در دویست سال اخیر به جای فکر، ایده و اندیشه پیشرفت به‌عنوان جنس بنجل به مردم ایران فروخته‌اند و به جای پیشرفت و توسعه برای مردم ایران، وضعیتی ایجاد کردند که بعد از دویست سال دوباره ایده بازگشت به وضعیت دویست سال گذشته را تئوریزه می‌کنند.

روشنفکر ایرانی ۲۰۰ سال است که اسیر این توهم است، از مردم سخن می‌گوید؛ اما فهمی از مردم ندارد. روشنفکر ایرانی که علیه سلطنت شورید و امروز دوباره به سلطنت رسیده است. زمانی مخالف شهر بود و زندگی در روستا را تئوریزه می‌کرد و امروز مقلد غرب و مدرنیته شده است. 
این موجود ناقص‌الخلقه در عرصه فکری ایران باید پاسخگو باشد که چگونه با همه ادعای روشنفکری خود و تحقیر جامعه از تولید یک ایده هم عاجز مانده و امروز مهدی نصیری بعد عمری رادیکالیسم به کسانی رسیده که عمری به آنان فحش داده و نان فحش دادن به آنان را سر سفره خود برده است.
رمانتیسم روشنفکر ایرانی عارضه‌ای است که روشنفکر فکر می‌کند که فهم بالاتری از جامعه دارد؛ اما در عمل جز همین آشفتگی فکری و مشتی کلیات که به درد کسی نمی‌خورد غیر از اداهای روشنفکری، رویکرد شاهزاده تا تاج‌زاده نشان می‌دهد که روشنفکر ایرانی بعد از حدود ۲۰۰ سال دستش خالی است، جز اینکه تلاش می‌کند آشی بار بگذارد که هر چیز اضافه خانه را در آن بریزد. مهدی نصیری چیز تازه‌ای نگفته، بلکه ۲۰۰ سال آشفتگی روشنفکر ایرانی را دوباره با دو کلمه شاهزاده و تاج‌زاده روایت و توصیف کرده است. اتفاق خاصی، نیفتاده فقط روشنفکران ایرانی مشغول کار هستند.  

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سازمان بانکداری اروپا: بیش از ۹۰ درصد از بانکداران ثروتمند اتحادیه اروپا مرد هستند
  • عربستان یک فعال زن را به ۱۱ سال زندان محکوم کرد / اتهامات: انتخاب نوع لباس و بیان دیدگاه‌ها در فضای مجازی
  • عربستانی‌ها برای محمد صلاح شرط گذاشتند!
  • توهمات یک ذهن افراطی
  • نخست‌وزیر مالزی: برای برقراری عدالت در قبال فلسطینی‌ها قاطعانه عمل می‌کنیم
  • شرط جدید عربستانی ها برای جذب محمد صلاح: اعلام تمایل خودِ صلاح!
  • امید بارسلونا به فروش ۲ بازیکن به عربستانی ها
  • سیل وحشتناک خودروهای میلیاردی عربستانی‌ها را له کرد | فیلم
  • امید بارسلونا به فروش ۲ بازیکن به عربستانی‌ها
  • جنجال نظرات مهدی نصیری درباره شاهزاده پهلوی و اپوزیسیون!