Web Analytics Made Easy - Statcounter

اخیرا وزیر نفت دستور ترخیث 20 دکل حفاری مستهلک را در شرکت مناطق نفتخیز جنوب صادر کرده است که ظاهرا این دستور به دلیل جلوگیری از خسارات و تحمیل هزینه های بیشتر به صنعت نفت بوده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ روز گذشته خبری با عنوان ترخیص 20 دکل حفاری شرکت مناطق نفت خیز جنوب به دستور وزیر نفت در رسانه ها منتشر شد که حواشی زیادی را به دنبال داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته این رسانه ها ترخیص هر دکل منجر به بیکاری 200 نفر از پرسنل مشغول به کار در دکل حفاری خواهد شد که در نتیجه، اجرای دستور وزیر نفت مبنی بر ترخیص 20 دکل شرکت ملی حفاری ایران، بلاتکلیفی تقریبی 4000 نفر از پرسنل را در پی خواهد داشت. در حال حاضر، 17 دکل از دکل‌های شرکت ملی حفاری ترخیص شده است و حدود 3400 نفر بلاتکلیف هستند.

در این بین مدیران شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب و شرکت ملی حفاری عنوان کردند که در این مدت بلاتکلیفی، حقوق پرسنل دکل‌های ترخیص شده پرداخت خواهد شد. اما باید توجه داشت که پرداخت حقوق پرسنل رسمی و قراردادی شرکت ملی حفاری و پرسنل شاغل در دکل‌ها به معنای رفع تمامی مشکلات ایجاد شده نخواهد بود؛ زیرا هنوز تکلیف کارگران روزمزد، رادیومن‌ها و پرسنل مشغول به کار در شرکت‌های پیمانکاری که تداوم اشتغال‌شان وابسته به دکل‌هاست مشخص نیست.

برآوردها حاکی از آن است که هر بیکاری مستقیم ناشی از ترخیص دکل حفاری، حدود 3 برابر بیکاری غیرمستقیم ایجاد می‌کند، در نتیجه با ترخیص 17 دکل حفاری، تا به الان اشتغال حدود 10 هزار نفر که کارشان در ارتباط با صنعت حفاری است به مخاطره افتاده است.

در همین رابطه علیرضا دانشی یکی از کارشناسان مناطق نفت خیز جنوب با اشاره به دستور وزیر نفت مبنی بر ترخیص 20 دکل حفاری از شرکت نفت مناطق نفت خیز جنوب به خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ گفت: در شرایطی که نفت ایران فروش نمی رود و قیمت نفت نیز پایین است و از قبل برای شرایط اضطراری نیز پلنی از سوی وزارت نفت دیده نشده است بنابراین بهترین کار برای انکه خسارت و زیان بالا نرود این است که دکل های حفاری از مدار تولید نفت خارج شوند.

این کارشناس صنعت نفت با اشاره به اینکه انتقادات جدی به وزارت نفت مطرح است گفت: اما وزیر نفت در این شرایط بهترین و عاقلانه ترین راه کار را در نظر گرفته است زیرا از طرف دیگر مصرف نفت نیز در داخل کشور به شدت پایین یافته است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بدهی وزارت نفت به شدت روند فزاینده ای پیدا کرده است گفت: این تصمیم وزیر نفت تصمیم عاقلانه ای است زیرا اگر این دکل ها به فعالیت خود ادامه می دادند قطعا میزان بدهی وزارت نفت به بخش های مختلف صنعت نفت از قبیل انجمن سازندگان تجهیزات به دلیل خرید قطعات مورد نیاز افزایش می یافت.

دانشی با اشاره به اینکه در رسانه ها آمده است اگر این 20 دکر از مدار خارج شوند تکلیف 10 هزار نیروی شاغل بر روی این دکل ها چه خواهد شد و همگی از کار برکنار می شوند گفت: ما در شرکت نفت مناطق نفت خیز جنوب بررسی کردیم که مشخص شده اگر این 20 دکل حفاری از کار خارج شوند نزدیک به 8 هزار نیروی شاغل بر این دکل ها از کار کنار خواهند رفت اما بعد از بررسی ما مشخص شد اگر این دکل ها به فعالیت خود ادامه می دانند هزینه های بسیار زیادی را از قبیل تامین تجهیزات به وزارت نفت تحمیل می کردند و این جدای از حقوق و دستمزدی است که اصلا به چشم هم نمی اید.

این کارشناس صنعت نفت با تاکید براین که پس از بررسی های صورت گرفته مشخص شد می توان حقوق پایه این افراد را از 1 یا نهایتا 2 دکل حفاری فعال تامین و پرداخت کرد که برای این افراد مشکلی از بابت تامین معیشت ایجاد نشود اما اگر قرار بود همه 20 دکل به فعالیت خود ادامه دهند قطعا مشکلات صنعت نفت در این شرایط بیش تر می شد.

به گفته این کارشناس صنعت نفت با اشاره به اینکه برخی از کارشناسان معتقدند تولید نفت حتی با قیمت صفر دلار هم باید ادامه یابد زیرا خروج دکل های حفاری از مدار تولید می تواند اثرات بدتری را به صنعت نفت وارد کند ادامه داد: این گفته در شرایطی صدق می کند که مسئولان وزارت نفت می توانستند شرایطی برای فروش نفت ایجاد کنند و مشتریان نفت  ایران وجود داشته باشند اما در حال حاضر که مشتری برای نفت ایران سخت پیدا می شود و امکان ذخیره سازی نفت نیز وجود ندارد بهترین کار همین است که وزیر نفت انجام داده است.

وی در پایان تصریح کرد: این دکل ها که به دستور وزیر نفت ترخیص شده اند دکل های حفاری مستهلک هستند که تا شهرویور ماه قرار است 20 دکل حفاری دیگر نیز به جمع اینها اضافه شود بنابراین بهتر ان است که تولید نفت با دکل هایی صورت بگیرد که کمترین استهلاک را داشته باشد تا هزینه جانبی کمتری را به صنعت نفت تحمیل کنند.

این گزارش تصریح می کند خروج دکل های حفاری از جریان تولید اتفاق مرسوم و معمولی است که در کشورهای تولید کننده نفت و در راستای کاهش قیمت نفت صورت می پذیرد که همواره امریکا یکی از کشور های پیشرو در خروج و به کارگیری دکل های حفاری نفت در طول سالیان اخیر است که به دلیل کاهش قیمت نفت خام این کار را انجام می دهد.

 

انتهای پیام/  

منبع: دانا

کلیدواژه: مناطق نفت خیز جنوب دستور وزیر نفت شرکت ملی حفاری دکل های حفاری ترخیص 20 دکل دکل ها دکل حفاری وزارت نفت صنعت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۱۶۲۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازتخصیص آب غیرمتعارف به ۳۱ صنعت استان یزد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی شرکت سهامی آب منطقه ای یزد، جواد محجوبی در نشست با صنایع مشمول، با بیان اینکه ۳۱ واحد صنعتی و معدنی دارای ۳۱ منبع آبی در استان شامل اجرای بند ع تبصره ۸ قانون بودجه ۱۴۰۲ می شوند، گفت: صنایعی که مصرف آب آنها از منابع آبی سطحی یا زیرزمینی بالای ۱۰ لیتر بر ثانیه، معادل ۳۰۰ هزار متر مکعب در سال است، باید از منابع آبی جایگزین استفاده کنند.

وی افزود: حجم آب آزاد شده این صنایع معادل یک سوم حجم آب مصرفی کل صنایع استان است و با توجه به اعلام وزارت نیرو، بسیاری از این صنایع مشمول باید تا پایان شهریورماه ۱۴۰۴ از آب غیر متعارف استفاده کنند.

این مسئول اضافه کرد: آب غیرمتعارف شامل پساب و آب دریا است و تعداد اندکی از صنایع که امکان بهره مندی از خط اول انتقال آب خلیج فارس در کمترین زمان ممکن را داشتند، در پایان اسفندماه سال گذشته، آب متعارف آنها از مدار مصرف خارج و از آب دریا بهره مند شدند.

محجوبی تصریح کرد: حجم آب آزاد شده به سایر واحد های صنعتی اختصاص نمی یابد، آزادسازی آب حاصل از بازتخصیص تنها با هدف مصرف در بخش شرب و بهداشت و کمک به تعادل بخشی سفره های آب زیرزمینی صورت می گیرد.

کد خبر 6092266

دیگر خبرها

  • نخستین فراخوان نیاز پژوهشی شرکت ملی حفاری ایران در سال ۱۴۰۳ منتشر شد
  • حفر و تکمیل ۸ حلقه چاه نفت در مناطق نفت‌خیز جنوب
  • بازتخصیص آب غیرمتعارف به ۳۱ صنعت استان یزد
  • کاهش ۵ درصدی سرانه مصرف آب از اولویت‌های آبفای کشور است
  • کاهش ۲۹ درصدی مصرف نفت سفید در کردستان
  • گمرک لیست دریافت‌کننده‌های ارز را منتشر کرد
  • توقیف ۵۲ دستگاه حفاری غیرمجاز در لرستان
  • این ۱۰۰ شرکت سال ۱۴۰۲ ارز نیمایی گرفتند | گمرک اسامی ارزبگیران را منتشر کرد
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک با وجود وعده بانک مرکزی
  • کاهش ۱۵ درصدی تلفات برق در استان کرمانشاه