Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@03:03:16 GMT

مدرسه تخصصی اوتسیم درخراسان‌شمالی راه اندازی شد

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۱۶۲۵۹

مدرسه تخصصی اوتسیم درخراسان‌شمالی راه اندازی شد

ایسنا/خراسان شمالی رئیس آموزش و پرورش استثنایی خراسان‌شمالی از راه اندازی مدرسه تخصصی اوتیسم در استان خبر داد.

علی متقیان در گفت وگو با ایسنا اظهارکرد: اوتیسم یک اختلال نافذ رشد بوده که در سه سال اول زندگی در فرد ظاهر می شود که علت مشخصی ندارد، این اختلال مهارت های اجتماعی و ارتباط برقرار کردن را مختل می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: یکی از اهداف مهم درتربیت این کودکان افزایش مهارت‌های ارتباط برقرار کردن است که برای رسیدن به این امر قدم اول کشف، معاینه و تشخیص زود هنگام این کودکان است و پس از آن با مداخله زودهنگام و آموزش می توان به این افراد کمک کرد، که در این رابطه فضای آموزشی مناسب یکی از ارکان های مهم در پیشبرد اهداف با توجه به نیازهای این کودکان است.

متقیان یادآورشد: هم اکنون در مرکز  خراسان شمالی یک مدرسه تخصصی ویژه دانش آموزان اوتیسم وجود دارد که شامل کلاس های کاردرمانی، گفتار درمانی و اتاق تاریک است.

وی با بیان اینکه این مکان موقتی است، ادامه دارد: در حال حاضر از سوی یکی از خیرین مدرسه تخصصی اوتیسم در زمینی به مساحت هفت هزار مترمربع کلنگ زنی شده و طی دو سال آینده عملیات ساخت آن به اتمام می رسد.

متقیان یادآورشد: محیط نقش اساسی در شکل گیری احساس ارزش‌ها و توانمند ساختن این کودکان برای ورود به جامعه را دارد، روانشناسان محیطی بر ایجاد فضایی مناسب و کاربردی متناسب با نیازهای این چنین افرادی تاکید دارند.

وی افزود: فضای آموزشی در حد امکان باید ساده و بدون تزیین باشد، سادگی و جزئیات می تواند وسواس را کاهش دهد و به دلیل تفاوت حساسیت افراد اوتیستیک به فضاهای باز و بسته، ترکیب فضاهای باز و بسته می تواند به کاهش اضطراب این افراد کمک کند، طراحی محیط های محرک حسی کم، بدون سرو صدا و استفاده از نور غیر مستقیم و بدون خطر برای استقلال و امنیت این کودکان ضروری است، فضای کلاس ها شرایط استفاده از متد های مختلف را در آموزش فراهم کند.  

متقیان با بیان اینکه هم اکنون 36 دانش آموز دارای اختلال اتیسم درمدرسه تخصصی استان مشغول به تحصیل هستند، افزود: متاسفانه تعداد دانش آموزان و کودکان دارای اختلال اتیسم در جهان، کشور و به ترتیب استان در حال افزایش بوده به طوری که نسبت آن در هر 58 دانش آموزیک نفراست.

وی با بیان اینکه اختلال اوتیسم دارای طیف های مختلف از خفیف تا شدید است، گفت: این اختلال بیشتر در بین پسران تا دختران وجود دارد به طوری که هم اکنون از 36 دانش آموز استان فقط دو مورد دختر بوده و مابقی پسر هستند.

متقیان با اشاره به اینکه وجود اختلال اوتیسم در بین پسران چهار برابر دختران است، یادآورشد: شاید در میان دختران نیز این اختلال وجود داشته باشد اما نمود آن در میان پسران بیش از پیش است.

وی عنوان کرد: تغییر روش‌های زندگی، ازدواج دیر هنگام، مسائل فرهنگی و اجتماعی، تغذیه از مهمترین عوامل بروز اختلال اتیسم در بین کودکان محسوب می شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی خراسان شمالي اتیسم مدرسه تخصصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۱۶۲۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگروه تخصصی برای ساماندهی شبکه مهندسی پوشاک دانشگاه تشکیل می‌شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، فخرالسادات هاشمی معاون امور مدارس سمای استان بوشهر در نخستین کارگروه ساماندهی تولید لباس فرم دانش‌آموزان این مدارس اظهار کرد: برای ساماندهی و مشارکت در شبکه مهندسی پوشاک دانشگاه به‌منظور تأمین لباس فرم دانش‌آموزان، یک کارگروه تخصصی با مشارکت و عضویت معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه تشکیل می‌شود.

وی با اشاره به اینکه قبل از سال تحصیلی جدید زمینه تهیه تولید لباس فرم دانش آموزان مطابق با استاندارد‌های موجود در حوزه تخصصی و تجهیزات و ملزومات تولید را فراهم می‌کنیم، اضافه کرد؛ لباس فرم دانش‌آموزان مدارس سما در استان باید با نگاه رونق تولید و مطابق با استاندارد‌های موجود در تخصصی و تجهیزات و ملزومات تولید و با استفاده از پارچه باکیفیت ایرانی تهیه و دوخت شود.

معاون امور مدارس سمای استان بوشهر افزود:‌ تولید این لباس‌ها از طریق فراخوان و جذب متخصصین داخل دانشگاه و سایر متخصصان خارج از دانشگاه برای مشارکت در شبکه مهندسی پوشاک با انعقاد تفاهم‌نامه انجام می‌شود. این کار مهم با مشارکت معاونت پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی استان و مدیریت مراکز رشد و واحد‌های فناور و شرکت دانش‌بنیان به اجرا درمی‌آید.

هاشمی عنوان کرد:‌ لباس از منظر جامعه‌شناختی و مباحث فرهنگی مهم‌ترین وجه ظاهر هویت بخشی انسان است و در بحث هویت بخشی همان‌گونه که مقام معظم رهبری تأکید داشتند، آموزش و پرورش مکلف بوده روی هویت کار کند و هویت‌ساز باشد که یک وجه آن لباس فرم مدارس است. آموزش و پرورش نباید تابع سلیقه‌های نامتقارن و مخالف با فرهنگ دینی و ملی باشد، آموزش و پرورش خودش باید بر مبنای اصول علمی، فرهنگ ایجاد کند.

وی بیان کرد: در توزیع و تهیه پوشاک لباس فرم مدارس باید فرهنگ ایرانی اسلامی، عدالت رعایت شود و دانش آموزان نیازمند هم با حفظ کرامت مورد توجه قرار گیرد.

همکاری معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزد بوشهر در تولید لباس فرم

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر نیز گفت: این معاونت با مشارکت مراکز رشد و واحد‌های فناور و شرکت دانش‌بنیان استان و با استفاده از ظرفیت‌های مادی و معنوی خود به‌منظور برنامه‌ریزی برای اجرایی کردن سیاست‌ها و راهبرد‌ها و شیوه‌نامه ساماندهی تولید لباس فرم دانش آموزان مدارس سما و تدوین و ابلاغ فرآیند اجرایی کار مطابق با دستورالعمل سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی در استان و با هماهنگی کامل با معاونت امور مدارس سما استان و دیگر اعضای کارگروه و کمیته‌های اجرایی در سطوح مختلف اقدام می‌کند.

عبدالرحیم پذیرا ادامه داد:‌ یکی از مهم‌ترین اهداف طرح و تولید پوشاک و لباس فرم مدارس، توسعه فرهنگ عفاف و حجاب و صیانت از موازین شرعی و عرفی در لباس فرم دانش‌آموزی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش آنا، در این جلسه مسائلی همانند فراخوان و چاپ پوستر نسبت به ثبت‌نام اعضای هیئت علمی تمام‌وقت، وابسته، مهارت یاران، دستیاران آموزشی، دانشجویان و دانش‌آموختگان دانشگاه آزاد اسلامی برای مشارکت در شبکه مهندسی پوشاک دانشگاه مطرح و مورد بررسی قرار گرفت و در ادامه هر یک از اعضا به بیان نظرات خود در این باره پرداختند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آمادگی جسمانی با سلامت روان بهتر در جوانان مرتبط است
  • برگزاری ماراتون اوتیسم در شهر اصفهان / «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است»
  • برگزاری ماراتن اوتیسم در شهر اصفهان / «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است»
  • برگزاری مارتن اوتیسم در شهر اصفهان / «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است»
  • خانه معلم، مدرسه کودکان کار
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • مداخله به‌هنگام، راه کنترل نشانه‌های اوتیسم
  • لزوم راه اندازی مرکز فرهنگی هنری در مسکن مهر رشت
  • ایران قدرتمند در مدرسه‌ای قوی تجلی پیدا می‌یابد
  • کارگروه تخصصی برای ساماندهی شبکه مهندسی پوشاک دانشگاه تشکیل می‌شود