Web Analytics Made Easy - Statcounter


ابراهیم جمشیدزاده، مدیر مطالعات مالی و اقتصادشهری، مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران در پاسخ به این پرسش که «کرونا چقدر در عدم تحقق درآمدهای شهرداری تهران اثر منفی دارد» گفت: بررسی های انجام شده نشان می دهد کرونا اثرات مستقیم و غیر مستقیم بسیاری بر منابع درآمدی شهرداری ها خواهد داشت از میان 61 کد درآمدی شهرداری ها و بویژه شهرداری تهران که بررسی شده ، در نخستین پیش بینی گفته می شود که دستکم 25 درصد از درآمدهای شهرداری تهران با توقف یا گردش ناچیز فعالیت های اقتصادی شهر محقق نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در ادامه افزود: پیش بینی دوم در این بررسی نشان می دهد که 19 درصد از درآمدهای شهرداری ها به واسطه بخشودگی های احتمالی دولت و گردش مبادلات مالی محقق نخواهد شد، 19 درصد از درآمدهای حوزه شهرسازی نیز به دلیل شیوع کرونا و توقف فعالیت های ساختمانی محقق نمی شود. از طرفی هم با توجه به تاخیر بازپرداخت برخی مطالبات شهرداری ها و به واسطه تمدید مهلت قانونی و کاهش فعالیت های اقتصادی پیش بینی می شود درآمدهای شهرداری تهران و سایر کلانشهرها از این ناحیه دستکم 10 درصد محقق نشود.

جمشیدزاده درباره «آثار هزینه ای بحران کرونا بر شهرداری های کلانشهرها» گفت: با توجه به اینکه در شهرداری تهران پیش بینی این است که 50 درصد درآمدهای پیش بینی شده در بودجه 1399 با ریسک اپیدمی کرونا روبرو است و این اتفاق اثر هزینه ای هم دارد. به این معنی که درآمدهای پیش بینی شده در بخشی از فعالیت ها مانند نگهداشت شهر و هزینه های ناشی از خطوط مترو در حوزه حمل و نقل بویژه در صورت عدم تامین مالی مورد نیاز و همگام با کاهش درآمدها، هزینه های تحمیلی ناخواسته ای برای شهرداری ها ایجاد شده که می توان به هزینه شستشو و نظافت معابر، ضدعفونی کردن معابر، ضدعفونی کردن وسایل نقلیه عمومی، جمع آوری معتادان متجاهر و در حوزه کارمندان شهرداری شیفتی شدن فعالیت کارکنان و دورکاری آنها هزینه های مستقیم بسیاری برای شهرداری ها ایجاد کرده است و بررسی ها نشان می دهد بحران کرونا در این سه ماهه حداقل 30 درصد هزینه ناخواسته به شهرداری ها تحمیل کرده است.

او درباره راههای مقابله با این کسر درآمدها و هزینه های تحمیل شده توضیح داد: راهبردهای پیشنهاد شده دو منظوره است یکی اینکه شهرداری باید به سمت اولویت بندی مخارج خود گام بردارد و هزینه ها و ماموریت هایی که تاکنون انجام می داد را اولویت بندی کند.همچنین در تامین مالی پروژه ها نیز بر اساس اولویت منابع مالی آنها را پرداخت کند، در غیر این صورت شهرداری با چالش تکمیل نشدن پروژه ها مواجه خواهد شد.

به گفته مدیر مطالعات مالی و اقتصادشهری، مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران راهبردهای دیگر دریافت بسته های حمایتی از دولت، ورود به بازار پول و سرمایه ، استقراض مدیریت شده و حتی پیشنهاد استفاده از منابع صندوق توسعه ملی برای شهرداری هاست. او افزود: شهرداری ها بخش عمده ای از وظایف حاکمیتی را که دولت ها باید انجام بدهند، انجام می دهند و بخش خصوصی در این زمینه وارد نمی شود بنابراین تامین مالی بسیاری از آنها مانند حفظ و نگهداشت فضای سبز، نگهداری آسفالت معابر و جمع آوری آبهای سطحی و همچنین ایجاد و نگهداری معابر با چالش اساسی مواجه شده است لذا این توجیه وجود دارد که شهرداری تهران و سایر کلانشهرها با یک برنامه مشخص و تحلیل هزینه و فایده جبران منابع مالی و کاهش هزینه خود را از صندوق توسعه ملی طلب کنند.

خبرنگار : اکبر بیاتی

 

منبع: پارسینه

کلیدواژه: درآمدهای شهرداری شهرداری تهران شهرداری ها فعالیت ها پیش بینی هزینه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۱۷۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درآمدهای نفت و گاز روسیه ۲ برابر شد

محاسبات رویترز نشان می‌دهد درآمدهای حاصل از فروش نفت خام و گاز طبیعی روسیه در آوریل ۲۰۲۴ دو برابر می‌شود.

به گزارش خبرگزاری رویترز، محاسبات این خبرگزاری نشان می‌دهد درآمدهای حاصل از فروش نفت و گاز روسیه در آوریل ۲۰۲۴ میلادی که هنوز به پایان نرسیده است به لطف افزایش قیمت‌های انرژی با افزایش دوبرابری نسبت به دوره مشابه پارسال به ۱۴ میلیارد دلار می‌رسد.

این در حالی است که پس از آغاز تنش‌های مسکو - کی‌یف، کشورهای غربی با اعمال تحریم‌هایی علیه بخش نفت و گاز روسیه در تلاش برای محدود کردن درآمدهای کرملین از محل فروش نفت و گاز که حدود یک‌سوم بودجه فدرال این کشور را تشکیل می‌دهد، بوده‌اند. این اقدام‌ها شامل محدودیت‌هایی بر خرید نفت، نظام مالی و نفتکش‌های حامل نفت روسیه و طرح سقف قیمتی ۶۰ دلار برای هر بشکه است.

جهش پیش‌بینی‌شده درآمدهای نفتی روسیه در ماه آوریل در درآمد نفتی روسیه از نظر درصدی بیشتر از افزایش ۳۰ درصدی مورد انتظار برای کل سال ۲۰۲۴ میلادی است.

وزارت دارایی روسیه داده‌های ماه آوریل را در اوایل ماه مه منتشر خواهد کرد.

محاسبات رویترز بر اساس داده‌های منابع صنعتی و آمارهای رسمی درباره تولید، پالایش و عرضه نفت و گاز در بازارهای داخلی و جهانی است؛ درآمدهای حاصل از فروش نفت و گاز برای اقتصاد کالامحور روسیه بسیار مهم است.

دیگر خبرها

  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور
  • بودجه ۱۴۰۳ شهرداری کرمانشاه در پیچ و خم شورای شهر
  • تصویب لایحه کاهش هزینه پروانه و عوارض ساختمانی در شیراز
  • تعرفه معاینه فنی تنها یک سوم از هزینه این خدمات را پوشش می‌دهد
  • درآمدهای نفت و گاز روسیه ۲ برابر شد
  • نقش آبخیزداری در پیشگیری از هدررفت ۳۳ درصدی آب باران
  • آینده ارزهای دیجیتال: چگونه بلاکچین صنایع مختلف را متحول می‌کند؟
  • نزول رشد اقتصادی دور از انتظار اولین اقتصاد جهان
  • افزایش ۱۰ درصدی تعداد تشکل های کارگری و کار فرمایی در گلستان
  • بارسا چاره‌ای ندارد: فروش حداقل یک ستاره