Web Analytics Made Easy - Statcounter

تعداد کتاب‌هایی که باید حداقل یک بار در زندگی آن‌ها را خواند، آنقدر زیاد است که ممکن است ترس ناتمام بودنشان را به جان هر کسی بیندازد؛ اما فهرست‌ها به همین کار می‌آیند؛ که انبوه را اندک کنند و نظم ببخشند و کمک کنند بتوانید با برنامه ریزی بهتر پیش بروید. در این مقاله هم ما تنها شش کتاب را برایتان از مجموعه کتاب‌های معرفی شده توسط ایندیپندنت معرفی کرده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این‌ها کتاب‌هایی هستند که در طول تاریخ خوانندگان بی‌شماری را به خودشان جذب کرده‌اند، روایت‌هایشان سر زبان‌ها افتاده و آنقدر مشهور شده‌اند که دنیای سینما هم از ساختن اقتباس‌های سینمایی بر اساس آن‌ها غافل نمانده است.

غرور و تعصب/ جین آستین

شاید زندگی عاشقانه جین آستین منجر به وصال نشد؛ اما داستان‌های عاشقانه‌اش را طوری نوشت که خواننده‌هایش یادشان بماند، نباید از معجزه عشق دلسرد شوند. جین آستین را می‌توان یکی از بهترین نویسنده‌های رمان عاشقانه دانست. از معروف‌ترین آثار او «غرور و تعصب» است که روایت عاشقانه لیزی (الیزابت) و آقای دارسی را شرح می‌دهد. کتابی که به عنوان یک نمونه عالی برای خواننده‌های ایرانی ترجمه شده و از میان لیست رمان های عاشقانه خارجی قابل دانلود است.

واقعیت این است که داستان غرور و تعصب طولانی است و با سبک‌های توصیفی زمان خودش همراه شده است؛ اما خواندنش خالی از لطف نیست. اگر هم همیشه وصف حال آقای دارسی را شنیده‌اید و دوست دارید زودتر از شخصیت جذاب او سر درآورید؛ می‌توانید سراغ فیلم سینمایی ساخته شده از روی این کتاب با همین نام بروید. یکی از بهترین نسخه‌های این کتاب فیلمی با همین نام به کارگردانی جو رایت و بازی کایرا نایتلی است که در سال 2005 اکران شد. برای آشنایی بیشتر با زندگی عاشقانه جین آستین هم فیلم Becoming Jane را با بازی «آن هتوی» به شما پیشنهاد می‌کنیم.

چارلی و کارخانه شکلات سازی/ رولد دال

رولد دال از نویسنده‌های پر آوازه دنیاست و کتاب «چارلی و کارخانه شکلات سازی» در کنار ماتیلدا از معروف‌ترین آثار او به شمار می‌رود. اگر هنوز فیلم درخشان این کتاب با بازی «جانی دپ» را ندیده‌اید؛ می‌توانید اول طعم خواندن کتاب را بچشید و بعد سراغ دیدن شخیت‌های آن در دنیای سینما بروید.

ماجرای این کتاب روایت پسر بچه‌ای فقیر به نام چارلی بوکت است که یک روز بلیت تور گردشی کارخانه شکلات سازی را برنده می‌شود. حالا او باید به همراه تعداد دیگری از بچه‌ها که از قضا رفتارهای چندان خوبی هم ندارند، وارد کارخانه شود و ممکن است با گذر از مراحلی به وارث این کارخانه تبدیل شود. رولد دال این کتاب را درست مثل مضمونش به شیرینی تمام نوشته و باعث شده یکی از بهترین فیلم‌های سینمایی شهرتش را مدیون داستان او باشد. او یکی از بهترین نویسندگان داستان‌های کودکان و بزرگسالان است.

همه چیز از هم می‌پاشد/ چینوآ آچه‌به

بر خلاف شباهت نام نویسنده به نام‌های ژاپنی، چینوآ آچه‌به آفریقایی تبار است و اهل نیجریه. این نویسنده که در عین حال شاعر، فیلسوف و منتقد هم بوده است؛ یکی از بهترین و معروف‌ترین کتاب‌های داستانی مربوط به بخشی از تاریخ استعمار آفریقا را نوشته است که «همه چیز از هم می‌پاشد» نام دارد. آچه‌به در سال 1930 به دنیا آمد، وقتی به دنیا آمد سال‌ها بود که مبلغان اروپایی وارد آفریقا شده و سکنی گزیده بودند. او کتاب همه چیز از هم می‌پاشد را به زبان انگلیسی نوشت و سرگذشت کاراکتر قهرمان گونه‌اش به نام اوکونکو Okonkwo را بیان کرد که مظهر ارزش‌های سنتی آفریقا است که در نهایت محکوم شد. اگر دوست دارید اطلاعات خوبی درباره استعمار به دست آورید، با کتاب صوتی همه چیز از هم می پاشد از آچه‌به سری به یک روستای واقع در نیجریه بزنید و با قلم گیرای او در توصیف اتفاقات همراه شوید. آچبه در سال 2013 در بوستون از دنیا رفت؛ اما اولین رمان او همچنان به عنوان یک شاهکار در نظر گرفته می‌شود.

1984/ جورج اورول

کتاب 1984 قطعا یک شاهکار ادبی است و جورج اورول هم بدون شک از نوابغ نویسندگی به شمار می‌آید. او این کتاب را در نقد حکومت‌های توتالیتری نوشت؛ ماجرا در جهانی اتفاق می‌افتد که شهروندان در آن از همه جهت زیر نظر هستند؛ صدای آن‌ها شنیده می‌شود، تک تک کارهایشان دیده می‌شود و حتی افکارشان تحت نظر است. شخصیت اصلی داستان 1984 مردی است که تلاش می‌کند در برابر این همه تفتیش تاب بیاورد و مقاومت کند. کتاب فضای تیره و مخوف این حکومت‌ها را به خوبی به تصویر می‌کشد و با توصیف‌های دقیقش شما را در فضای داستانی قرار می‌دهد؛ طوری که ممکن است به خودتان بیایید و ببینید جمله «برادر بزرگ شما را می‎‌پاید» برای مدت‌ها فکرتان را به خودش مشغول کرده است.

ربکا/ دافنه دو موریه

کسانی که به فیلم‌های ترسناک علاقه دارند، می‌دانند که آلفرد هیچکاک بدون اینکه از وحشت آور بودن داستانی مطمئن باشد، سراغ آن داستان نخواهد رفت؛ بنابراین جای تعجب ندارد که فیلم ربکا را بر اساس داستانی از کتاب دوموریه انتخاب کرد تا به یکی از بهترین فیلم‌های تاریخ سینما تبدیل شود. دافنه دوموریه این کتاب را در سال 1938 نوشت و همان سال هم برنده جایزه ملی کتاب آمریکا شد. داستان ربکا، ماجرای دختر جوانی را می‌گوید که با مردی ازدواج می‌کند که قبلا همسرش ربکا را از دست داده است. ربکا طبق توصیفات اطرافیان زنی همه چیز تمام بوده و تمام رد پای او در داستان دیده می‌شود. تعلیق‌های داستان دوموریه عالی است و خواننده را تا آخرین خطوط به همراه خودش خواهد کشاند.

آرزوهای بزرگ/ چارلز دیکنز

دیکنز را وجدان آگاه جامعه دوران ویکتوریایی می‌دانند. در کتاب آرزوهای بزرگ او داستان «پیپ»، پسر یتیم فقیری را می‌گوید، که عاشق دختر خوانده خانم هاویشام، از شخصیت‌های معروف داستان که هنوز هم به او مثال می‌زنند، می‌شود. پیپ برای رسیدن به استلا تلاش می‌کند شبیه طبقه اشرافی رفتار کند و تمام آداب آن‌ها را یاد بگیرد؛ اما در میانه راه متوجه می‌شویم قرار نیست همه چیز به همین راحتی پیش برود. این کتاب در عین حال که زندگی اشراف را بررسی می‌کند، می‌تواند به راحتی احساسات خواننده را تحت تاثیر قرار دهد و گاه‌گاهی با طنزی که در قلم نویسنده وجود دارد، جو داستان را شیرین‌تر کند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: فیدیبو ربکا کتاب یکی از بهترین جین آستین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۱۸۷۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نگذاشت

خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ و ادب: سیمین دانشور نویسنده و مترجم ایرانی ۸ اردیبهشت سال ۱۳۰۰ در شیراز زاده شد. او سومین فرزند محمدعلی دانشور (پزشک) و قمرالسلطنه حکمت بود. دوره ابتدایی و دبیرستان را در مدرسه انگلیسی‌زبان مهرآیین گذراند.

در سال ۱۳۱۶ اولین مقاله‌اش را با نام «زمستان بی‌شباهت به زندگی ما نیست» در نشریه‌ای محلی چاپ کرد. در سال ۱۳۱۷ به تهران آمد و مدتی در شبانه‌روزی آمریکایی تهران ساکن شد و آموزش زبان انگلیسی را پی گرفت. بعد در رشته زبان و ادبیات فارسی در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران مشغول به تحصیل شد.

در سال ۱۳۲۰ به‌عنوان معاون اداره تبلیغات خارجی در رادیو تهران استخدام شد. علی‌اکبر کسمایی و احمد شاملو از همکاران او در رادیو بودند. سیمین دو سال بعد، یعنی در سال ۱۳۲۲ از کار رادیو کناره‌گیری کرد و در روزنامه ایران مشغول به کار شد. از این زمان به بعد، او با نام مستعار «شیرازی بی‌نام» برای نشریات مختلف مقاله نوشت و ترجمه کرد.

در ۱۳۲۷، اولین کتاب خود را با نام «آتش خاموش» نوشت. این اثر نخستین مجموعه داستانی بود که به قلم زنی ایرانی چاپ شد. داستان‌های این مجموعه با نقدهای منفی بسیاری مواجه شد. در ۱۳۲۸ با مدرک دکترای ادبیات فارسی از دانشگاه تهران فارغ‌التحصیل شد و یک سال بعد با جلال آل‌احمد، نویسنده و مبارز اجتماعی مطرح آن سال‌ها ازدواج کرد. این ازدواج تا مرگ نابه‌هنگام آل احمد در سال ۱۳۴۸، به‌مدت ۲۰ سال دوام داشت.

همزمان با سالروز تولد سیمین دانشور در گزارشی به مرور زندگی این نویسنده پرداختیم که مشروح آن در ادامه می‌آید؛

تحصیل در آمریکا

دانشور در شهریور ۱۳۳۱ با دریافت بورس تحصیلی از مؤسسه فولبرایت به دانشگاه استنفورد آمریکا رفت و در رشته زیبایی‌شناسی تحصیل کرد. در این سفر نامه‌هایی که بین او و جلال رد و بدل شد که بعدها در کتابی به نام «نامه‌های سیمین دانشور و جلال آل‌احمد» توسط انتشارات نیلوفر منتشر شد. در مدت تحصیل در آمریکا «باغ آلبالو»، دشمنان چخوف»، «بئاتریس آرتور شنیتسلر» و «رمز موفق زیستن» دیل کارنگی را هم ترجمه و منتشر کرد.

بازگشت به ایران و ادامه کار نویسندگی

دانشور در سال ۱۳۳۴ به ایران بازگشت و در هنرستان هنرهای زیبای دختران و پسران مشغول تدریس شد. سپس مدیریت مجله نقش و نگار را پذیرفت و «کمدی انسانی» سارویان و «داغ ننگ» ناتانیل هاتورن را ترجمه کرد.

در ۱۳۳۷ کتاب «همراه آفتاب» نوشته هارولد کورلندر را ترجمه و منتشر کرد. تا اینکه در سال ۱۳۳۸ به‌عنوان دانشیار کلنل علینقی وزیری در رشته باستان‌شناسی و تاریخ هنر دانشگاه تهران مشغول به کار شد. کار تدریس او در دانشگاه تهران تا بیست سال بعد، یعنی سال ۱۳۵۸ که از دانشگاه تهران بازنشسته شد، ادامه یافت.

در سال ۱۳۴۰، دومین مجموعه داستان خود با نام «شهری چون بهشت» را منتشر کرد. دانشور، همراهِ همسرش جلال آل‌احمد، عضو کانون نویسندگان ایران بود. و در نخستین انتخابات، فروردین ۱۳۴۷ به‌عنوان رئیس کانون نویسندگان ایران برگزیده شد. در تیر ۱۳۴۸ رمان «سووشون» را منتشر کرد که مشهورترین رمان او است و تا به حال به هفده زبان ترجمه شده‌است. بسیاری از منتقدان این اثر را یکی از ماندگارترین آثار ادبی فارسی می‌دانند. دو ماه بعد از انتشار «سووشون»، در ۱۸ شهریور ۱۳۴۸، جلال آل‌احمد درگذشت.

دانشور در سال ۱۳۵۱ کتاب «چهل طوطی» را منتشر کرد. این کتاب ترجمه‌ای است از مجموعه‌ای از حکایت‌های هندی که لین یوتانک، نویسنده چینی، در کتابی به نام The Wisdom of Indiaجمع‌آوری کرده‌است. این کتاب که تنها همکاری آل‌احمد و دانشور به حساب می‌آید که توسط انتشارات موج به چاپ رسید.

در سال ۱۳۶۱ کتابی را به نام «غروب جلال» را منتشر کرد. این کتاب از دو بخش تشکیل شده‌است: بخش اول کتاب، با نام «شوهرم جلال» در سال ۱۳۴۱ و در زمان حیات آل‌احمد نوشته شده‌است. دانشور این کتاب را با وصف آل‌احمدِ نویسنده آغاز می‌کند، افکار و ویژگی‌های اخلاقی او را از منظر خود توصیف می‌کند و به جنبه‌های فردی، اجتماعی و سیاسی زندگی او می‌پردازد. بخش دوم کتاب، تقریباً بیست و یک سال بعد نوشته شده‌است. در این بخش، دانشور خاطره روز درگذشت آل‌احمد را روایت می‌کند. نام کتاب، از همین بخش دوم گرفته شده‌است.

در سال ۱۳۷۲، اولین کتاب از سه‌گانه سیمین دانشور، به نام «جزیره سرگردانی» منتشر شد که به دغدغه‌های روشنفکران ایران در دهه ۴۰ و ۵۰ می‌پرداخت. در ۱۳۷۶ مجموعه داستان «از پرنده‌های مهاجر بپرس» با همکاری نشر نو و نشر کانون چاپ شد. در سال ۱۳۷۸ یادنامه جلال آل‌احمد توسط علی دهباشی منتشر شد که گفت‌وگویی مفصل با دانشور را شامل می‌شد. جلد دوم تریلوژی دانشور، «ساربان سرگردان»، در سال ۱۳۸۰ را چاپ کرد.

دانشور در گفت‌وگو با ناصر حریری گفته‌است او و جلال آل‌احمد هر چه می‌نوشتند، به هم نشان می‌دادند اما او هرگز اجازه نمی‌داده جلال در نوشته‌هایش دست ببرد. همچنین دانشور هیچ‌گاه از نثر آل‌احمد که دست‌کم سه دهه یکه‌تاز میدان نویسندگی بود، تأثیر نپذیرفت و زندگی مشترک در شیوه نگارش او اثر نگذاشت و استقلال خود را حفظ کرد.

درگذشت

سیمین دانشور در ۳۰ تیر ۱۳۸۶ به‌علت مشکلات حاد تنفسی در بیمارستان پارس تهران بستری شد. با بستری شدن او شایع شد که وی درگذشته‌است اما این خبر تکذیب شد. او در ۲۲ مرداد ۱۳۸۶ با تشخیص تیم پزشکی از بیمارستان پارس مرخص شد. دانشور پس از یک دوره بیماری آنفولانزا، عصر روز ۱۸ اسفند ۱۳۹۰ برابر در ۹۰ سالگی در خانه‌اش در تهران درگذشت. قبر سیمین دانشور در قطعه هنرمندان بهشت زهرا است.

الهام قاسمی

کد خبر 6089822 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نداشت
  • زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نگذاشت
  • کدام کتاب «سروش صحت» باعث صف طولانی در اصفهان شد؟
  • انتشار کتاب یوسف گم گشته باز آید در ماهشهر
  • کتاب کامبوزیا خط مقاومت در ایران را نشان می‌دهد
  • کتاب «یوسف گم گشته باز آید» در ماهشهر منتشر شد
  • سه نکته برای آموختن درباره صبر و عدم صبر از غزالی
  • زندگی سخت است آیا فلسفه می‌تواند کمک کند؟
  • راهیابی نوجوانان چهارمحال و بختیاری به باشگاه استعداد‌های برتر کشور
  • معرفی نامزدهای ایرانی کتاب‌ برای کودکان با نیازهای ویژه