Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر سابق آموزش و پرورش گفت: کسانی که بحث خصوصی سازی آموزش را مطرح می‌کنند خوشبینانه آدم‌های کم سواد و کم مطالعه ای هستند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بطحائی وزیر سابق آموزش و پرورش در گفتگوی زنده تصویری که به مناسبت گرامیداشت هفته معلم و با موضوع چگونگی بازیابی نقش نظام آموزش و پرورش در فرآیند تحولات آینده انقلاب اسلامی به همت بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان برگزار شد، گفت: در هیچ کشوری چه در کشور‌های سوسیالیستی و لیبرالیستی اسمی از خصوصی سازی آموزش عمومی برده نمی‌شود با این وجود کسانی که در کشورمان بحث خصوصی سازی آموزش را مطرح می‌کند خوشبینانه آدم‌های کم سواد و کم مطالعه‌ای هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان در کشور‌هایی مثل سوئد، آلمان، فنلاند و سنگاپور اصلا بحث خصوصی سازی آموزش‌های عمومی مطرح نیست و هزینه این آموزش‌ها برای مردم رایگان است، چون دولت این هزینه‌ها را می‌پردازد، افزود: بنابر نتایج تحقیقی که بنده انجام داده ام در کشور‌های اروپایی که اقتصاد آن‌ها باز است ۹۰ درصد هزینه آموزش عمومی توسط دولت‌ها تامین می‌شود.

وزیر سابق آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه خصوصی سازی نه حرف جمهوری اسلامی است و نه حتی حرف کشور‌های سوسیالیستی و سرمایه داری، گفت: رهبر معظم انقلاب تنها کسی است که همواره در سخنرانی‌های خود به موضوع توجه جدی به آموزش و پرورش تاکید داشته اند؛ اما متاسفانه سایر دولت‌ها در بحث توجه به آموزش و پرورش نمره خوبی را کسب نمی‌کنند.

بطحائی با اشاره به اینکه امروز به محض اینکه اسم معلم می‌آید اولین چیزی که در افکار عمومی نمود پیدا می‌کند بحث معیشت است، افزود: صدا و سیما به خود جرات می‌دهد و از یک معلم می‌پرسد که چقدر حقوق دریافت می‌کند، اما آیا جرات می‌کنند که این سوال را از کسان دیگری هم بپرسند. به هر روی در افکار عمومی جا افتاده که حقوق معلم کم است و معلم همیشه ناله می‌کند و ضعیف است.

وی با بیان اینکه تمام تلاش بنده در آموزش و پرورش این بود که بگویم معلمین ما با کمترین حقوق به فرزندان این سرزمین خدمت می‌کنند و چرا مردم این خدمت را نمی‌بیند، اظهار کرد: بار‌ها شاهد بوده ایم که آقای اللهیار ترکمن مجبور شده است که در رسانه‌ها اعلام کند حقوق معلم‌ها افزایش یافته و یا اضافه کار‌ها پرداخت شده به هر روی خود ما مقصر هستیم، چون این موضوعات را به رسانه‌ها می‌کشانیم.

وزیر سابق آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه سالهاست که دولت‌های مختلف دغدغه معلم برای تامین معیشت را برطرف نکرده اند، گفت: چطور است که صدا و سیما در ساخت فیلم‌ها کارشناسان نظامی را به کار می‌گیرد، ولی از کارشناسان تربیتی برای رفع ایراد‌هایی که امروز در برخی از برنامه‌ها شاهد آن‌ها هستیم استفاده نمی‌کند. به هر روی آموزش و پرورش باید پرچم قرمز خود را بالا ببرد و برای اصلاح این وضعیت یا مستقیم با صدا و سیما مذاکره کند و در صورت عدم اصلاح این موضوع را به اطلاع دفتر رهبر معظم انقلاب برساند.

بطحائی با بیان اینکه سهم نیروی انسانی در تحول و پیشرفت آموزش و پرورش آنقدر زیاد است که می‌توانیم بگوییم تنها عامل تحول آموزش و پرورش نیروی انسانی است، تصریح کرد: شالوده‌ای که شهید رجایی و شهید باهنر برای تامین نیروی انسانی آموزش و پرورش ایجاد کردند اتفاقات خوب دهه ۶۰ را رقم زد. چرا که تمام کسانی که در دهه ۶۰ وارد اموزش و پرورش شدند در انقلاب سال ۵۷ نقش مستقیم داشتند.

وی با تاکید بر اینکه اگر بهترین افراد را نیز در مناصب مختلف آموزش و پرورش به کار بگیریم مسائل و مشکلات آن تا زمانی که مسئولین کشور درک درستی از مسائل آموزش و پرورش نداشته باشند حل نمی‌شود، افزود: آموزش و پرورش در دهه ۶۰ مرهون رئیس جمهوری بود که خودش معلم بود و تا ۱۰ سال توانست آموزش و پرورش را واکسینه کند.

وزیر سابق آموزش و پرورش با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب گشودن در‌های تمدن اسلامی را از اهداف انقلاب اسلامی در راستای زمینه سازی برای ظهور امام زمان (عج) برشمرده اند، گفت: در این بیانیه مفاهیمی همچون علم و پژوهش، معنویت و اخلاق، اقتصاد، عدالت و مبارزه با فساد، استقلال و آزادی و سبک زندگی در راستای تحقق تمدن اسلامی به کار گرفته شده است با این وجود ما به عنوان آموزش و پرورش باید این مفاهیم را در جهت تحقق تمدن نوین اسلامی محقق کنیم.

بطحائی آموزش و پرورش را مخاطب اصلی بیانیه گام دوم انقلاب دانست و افزود: آموزش و پرورش بزرگترین مسئولیت خطیری را در جهت تحقق بیانیه گام دوم انقلاب بر عهده دارد با این وجود باید نظام آموزش و پرورش را متناسب با این بیانیه بازمهندسی کنیم.

وی با بیان اینکه متاسفانه در این سال‌ها با سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به صورت تشریفاتی برخورد کرده ایم، اظهار کرد: علی رغم تمام دستاوردها، اما آموزش و پرورش نتوانسته توقعی را که نظام و مردم از آن داشته اند محقق کند.

وزیر سابق آموزش و پرورش با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب چند بار به بنده تذکر دادند که آموزش و پرورش باید نگران تمام فرزندان این آب و خاک باشد، افزود: دشمن همواره تلاش می‌کند تا با بزرگ کردن معایب و کوچک کردن محاسن، نظام آموزش و پرورش رسمی کشورمان را که وظیفه آن تربیت و هدایت نسل جوان کشور است در مهجوریت قرار دهد.

بطحائی با بیان اینکه باید بررسی کنیم که چرا آموزش و پرورش نتوانسته شانه به شانه بهداشت و درمان، صنایع دفاعی و توسعه زیرساخت‌ها در کشور حرکت کند، تصریح کرد: شالوده و اساس اتفاقاتی که در حوزه علم و فن آوری در کشور افتاده در آموزش و پرورش نهاده شده است، اما در مجموع آموزش و پرورش نتوانسته توقعات نظام و مردم را محقق کند.

وی با اشاره به اینکه موضوع آموزش و پرورش به گونه‌ای است که همه خود را در این حوزه کارشناس و صاحبنظر می‌دانند به همین دلیل به آن نگاه تخصصی نمی‌شود، افزود: بنده زمانی که وزیر آموزش و پرورش بودم در کمیسیون‌های مختلف شاهد بودم که افراد با کمترین سابقه فعالیت در آموزش و پرورش به اظهار نظر در مورد کار معلم و مدرسه داری می‌پرداختند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: خصوصی سازی آموزش و پرورش وزیر سابق آموزش و پرورش بیانیه گام دوم انقلاب بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان وزیر سابق آموزش و پرورش رهبر معظم انقلاب آموزش و پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۲۰۳۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخبر: باید برای تقویت انگیزه معلمان تلاش کنیم

به گزارش «تابناک» به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رئیس جمهور، محمد مخبر در این جلسه با گرامیداشت یاد شهید مرتضی مطهری و روز معلم اظهار داشت همه ما مدیون تلاشها و زحمات معلمان هستیم و تمامی پیشرفتها و دستاوردهای کشور آثار خدمات و زحمات معلمین است.

مخبر با تأکید بر اینکه باید از انگیزه های مادی، معنوی و شغلی معلمان مراقبت شود خاطرنشان کرد: اگر می خواهیم در برنامه های آموزش و پرورش موفق باشیم ابتدا باید برای تقویت انگیزه معلمان تلاش کنیم چرا که این عزیزان در حقیقت مجری تصمیمات و برنامه ها برای آموزش و پرورش دانش آموزان هستند.

وی همچنین بر ضرورت بکارگیری روشهای نوین آموزشی و تربیتی تأکید کرد و گفت: لازم است از روش های جدید و بروز در حوزه آموزش برای تحقق اهداف آموزش و پرورش استفاده کنیم.

معاون اول رییس جمهور در ادامه با اشاره به گزارشهای ارائه شده در جلسه در خصوص بازماندگان از تحصیل گفت: جذب بازماندگان از تحصیل نیازمند مشارکت و حضور فعالانه مردم و خیرین کشور است و با اتکا به این ظرفیت بزرگ می توانیم گامهای مؤثری در جهت جذب بازماندگان از تحصیل برداریم.

معاون اول رییس جمهور آموزش و پرورش را موتور پیشران کشور توصیف کرد و با تأکید بر اینکه دستیابی به پیشرفت و توسعه بدون توجه به آموزش و پرورش تصوری خام و نادرست است، از وزیر آموزش و پرورش خواست گزارشی جامع و دقیق از آمار بازماندگان از تحصیل تدوین شود و آیین نامه های مرتبط با انسداد بی سوادی هر چه سریع تر نهایی و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش وارد مرحله اجرا شود.

وی افزود: به هر میزان که در بخش آموزش و پرورش هزینه کنیم در حقیقت نوعی سرمایه گذاری است که بهره وری بسیار بالایی دارد چرا که هیچ سرمایه گذاری تا این حد توجیه اقتصادی ندارد.

معاون اول رییس جمهور همچنین با اشاره به اقدامات و برنامه های وزارت آموزش و پرورش در جهت مهارت آموزی، کارهای انجام شده را مثبت ارزیابی کرد و گفت: توجه به اوقات فراغت دانش آموزان موضوعی بسیار پراهمیت بشمار میرود و مهارت آموزی یکی از بهترین ابزارها برای پرکردن اوقات فراغت و رشد دانش آموزان است.

در این جلسه که وزیر آموزش و پرورش، وزیر دادگستری، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، رییس سازمان امور اداری و استخدامی، رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و رییس سازمان تبلیغات اسلامی حضور داشتند، گزارشی از ۶ پروژه ملی در راستای اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش ارائه شد و اقدامات صورت گرفته در راستای مهارت آموزی و انسداد مبادی بی سوادی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

در این نشست همچنین راهکارهای جذب بازماندگان از تحصیل، شناسایی دلایل دوری از مدرسه، جلوگیری از ترک تحصیل دانش آموزان و انسداد مبادی بی سوادی مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد وزارت آموزش و پرورش به همراه دستگاه های مرتبط برنامه ای جامع برای جذب بازماندگان از تحصیل و انسداد مبادی بی سوادی تدوین و در جلسه آتی ارائه کند.

همچنین در این جلسه مقرر شد آیین نامه های مرتبط با سند تحول بنیادین آموزش هر چه سریع تر تدوین شود به نحوی که ضمن بسیج امکانات دولت و انجام وظایف دستگاه ها، برنامه مشارکت مردم و خیرین و سایر جزئیات مربوطه در آن لحاظ شود.

دیگر خبرها

  • رهبر انقلاب: در آموزش و پرورش مشکلات مادی، معیشتی، کاری و فضای آموزشی داریم
  • رهبر انقلاب: در مسئله آموزش و پرورش مشکلات مادی، معیشتی، کاری و فضای آموزشی داریم
  • معلم خط اول تحول در تعلیم و تربیت و میراث‌دار انبیا در انسان‌سازی
  • تصویب نقشه راه اجرایی‌سازی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی
  • تصویب نقشه راه اجرایی‌سازی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
  • اساسی‌ترین رکن فعالیت آموزش و پرورش، انسان‌سازی است
  • آموزش و پرورش کارخانه انسان‌سازی است
  • مخبر: باید برای تقویت انگیزه معلمان تلاش کنیم
  • آموزش و پرورش نه مسئله با اولویت، بلکه مسئله اول کشور است
  • معلم انقلابی باید در کشور تربیت شود