Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-28@22:02:06 GMT

ابتلای ۲۰ نوزاد به کرونا در کشور

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۲۰۴۴۱

ابتلای ۲۰ نوزاد به کرونا در کشور

مشاور وزیر بهداشت در امور مامایی با اشاره به خدمات گسترده ماماها در مقابله با ویروس کرونا گفت: براساس غربالگری‌های صورت گرفته توسط ۱۲ هزار نفر ماما تاکنون ۲۵ میلیون بار از غربالگری‌ها توسط این قشر صورت گرفته است.

به گزارش ایمنا، شهلا خسروی در ویدئو کنفرانسی با خبرنگاران با اشاره به اینکه پنجم ماه می مصادف با ۱۶ اردیبهشت توسط سازمان جهانی بهداشت روز جهانی مامایی نامگذاری شده است، اظهار کرد: با شیوع این بحران کاربری برخی بیمارستان‌ها برای پذیرش بیماران کرونایی تغییر پیدا کرد و ماماهایی که در این بیمارستان‌ها حضور داشتند به صورت داوطلبانه در همان جا مانده و از بیماران کرونایی مراقبت کردند، از سوی دیگر بیمارستان‌هایی به شکل مشخص در حوزه زایمان فعال بودند که ماماها نیز به شکلی اختصاصی با وجود بار کاری بالا در آنجا فعالیت می‌کردند و خوشبختانه توانستند این موضوع را به شکل مناسبی مدیریت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بزرگترین نقش ماماها تریاژ مادران باردار علامت دار یا مشکوک به کرونا بود تا آنها را از سایر مادران جدا کند.

وی افزود: بخشی از نیروهای ما در حوزه درمان نیروهای طرحی هستند و با وجود اینکه این طرح در مامایی اجباری نیست اما نیروهای طرحی بدون آنکه طرح خود را لغو کنند در بیمارستان‌ها حضور داشتند تا به مراقبت از مادران باردار بپردازند، همچنین علاوه بر رسیدگی‌هایی که در بیمارستان برای مادران باردار صورت می‌گرفت پیگیری بیماران ترخیص شده نیز از جمله اقداماتی بود که ماماها انجام می‌دادند.

مشاور وزیر بهداشت در امور مامایی، تصریح کرد: مهمترین وظیفه در غربالگری کرونا برعهده نیروهای بهداشت بود و در این زمینه ۱۲ هزار ماما به عنوان مراقب سلامت حدود ۲۵ میلیون غربالگری را انجام دادند.

وی با اشاره به اینکه ماماها در تماس با خون و ترشحات مادر باردار مبتلا به کرونا ممکن است به این ویروس مبتلا شوند، گفت: بر اساس بررسی‌های صورت گرفته تاکنون ۵۰۰ مادر باردار کرونایی در بیمارستان‌ها بستری شده و ۲۰۰ مادر باردار نیز به شکل سرپایی به بخش‌های درمانی مراجعه کرده‌اند.

وی در پاسخ به سوالی درباره تعداد مبتلایان و فوتی‌های نیروهای مامایی در بحران کرونا تصریح کرد: حدود ۲۴۰ ماما به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و بر اساس آخرین اطلاع ما حدود ۴۰ تا ۵۰ نفر آنها در بیمارستان‌ها بستری هستند و متأسفانه ۳ نفر در حوزه مامایی جان خود را بر اثر ابتلاء به کرونا از دست داده‌اند.

مشاور وزیر بهداشت در امور مامایی در خصوص مشکلاتی تأیید نسخ نوشته شده توسط ماماها، تصریح کرد: ماما می‌تواند بر اساس شرح وظایف مصوب خود در وزارت بهداشت اقدام به تجویز برخی داروها و خدمات برای بیمار کند، در صورتی که قرار باشد نسخه‌ای که ماما می‌نویسند در دفترچه بیمه نوشته شود از آنجایی که خدمات مامایی تحت پوشش بیمه قرار ندارد، این نسخ که در دفترچه‌های بیمه هستند باید به تأیید پزشک متخصص برسند.

وی در خصوص تعداد دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته مامایی، اظهار کرد: در حال حاضر در دانشگاه‌های بخش دولتی سالانه حدود ۱۲۵۰ ورودی مامایی داریم که همین تعداد نیز فارغ التحصیل می‌شوند، البته موضوع در دانشگاه آزاد کمی متفاوت است؛ در بخش کارشناسی مامایی دانشگاه آزاد در سال ۹۸ حدود ۴ هزار نفر فارغ التحصیل شدند که با توجه به کنترل‌هایی که قرار است بر ورودی‌های مامایی این دانشگاه انجام شود، این رقم طی دو تا سه سال آینده نصف خواهد شد.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص موضوع بیکاری فارغ التحصیلان مامایی اظهار کرد: مشکل بیکاری معمولاً در تمام رشته‌ها وجود دارد و ما در حوزه بیکاری ماماها در بخش دولتی سعی کرده‌ایم با توجه به نیازمان دانشجو پذیرش کنیم؛ البته این در حالی است که ماماها می‌توانند در بخش خصوصی نیز فعالیت داشته باشند و در صورتی که بتوانیم مدیریت این موضوع را به خوبی پیش ببریم تعداد ماماهای بیکار بسیار کم خواهد بود، البته نباید فراموش کنیم که موضوع جذب نیروی کار یک موضوع بین بخشی است. موضوع جذب نیروی انسانی کار آسانی نیست و برای نیروهای مورد نیاز چه در بخش مامایی و چه در سایر بخش‌ها قرارداد ۸۹ روزه نوشته شده است.

خسروی در خصوص تعداد نوزادان مبتلا به کرونا، گفت: تاکنون ۲۰ نوزاد مبتلا به کرونا گزارش شده است، البته این موضوع که کرونا از مادر به جنین منتقل می‌شود، همچنان جای بحث دارد، همکاران ما ۶۰۰ هزار مادر باردار را دو بار غربالگری کردند تا از شیوع این بیماری جلوگیری کنند.

مشاور وزیر بهداشت در امور مامایی در خصوص پوشش بیمه‌ای خدمات مامایی، خاطرنشان کرد: پوشش بیمه‌ای خدمات مامایی مصوبه هیأت دولت را دارد و به شکل جدی در حال پیگیری آن هستیم؛ چرا که دغدغه مشخص وزیر بهداشت نیز است، بر اساس اقدامات صورت گرفته می‌توانیم قول بدهیم ظرف یک تا دو ماه آینده این موضوع به سرانجام مشخصی برسد، از طرف دیگر اگر قرار باشد با توجه به بیانات مقام رهبری خانواده‌ها را تشویق به فرزند آوری کنیم، پوشش خدمات بیمه‌ای در حوزه مامایی می‌تواند یکی از این مشوق‌ها بوده و علاوه بر آن مادر را به انجام زایمان طبیعی نیز ترغیب کند.

خسروی با اشاره به اینکه در حال حاضر کمبود نیروی مامایی در بخش‌های مامایی دیده می‌شود، گفت: البته این کمبود در سطوح مختلف وزارت بهداشت مشاهده می‌شود و اطلاعات نیاز ما برای جذب ماما به معاونت توسعه وزارتخانه انتقال داده شده است، در استخدام‌های اخیر نیز تعدادی ماما جذب شدند و قول‌هایی دادند که براساس جذب نیروی انسانی سال ۹۶ یا ۹۷ تعداد دیگر نیرو جذب شوند که با برگشت به شرایط عادی و عبور از کرونا می‌توان این موضوع را پیگیری کرد.

مشاور وزیر بهداشت در امور مامایی با اشاره به اینکه با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور برخی از مادران برای دریافت خدماتی مانند سونوگرافی و غیره، ترس‌های داشتند و ممکن بود دریافت خدمات را به تعویق بیندازند، تصریح کرد: صدای مشاوره ماما در مورد دغدغه‌های مادران باردار توصیه‌های لازم را به آنها ارائه می‌کرد و آموزش‌های لازم به آنها داده می‌شد تا جایی که از شروع ویروس کرونا در کشور بیش از ۱۶۰ بسته آموزشی توسط تیم تحقیقاتی ما طراحی شده و به مادران باردار ارائه شد.

وی در خصوص بیمارستان‌های دوستدار مادر و کودک، بیان کرد: بیمارستان‌های دولتی تلاش کردند تا به سمت این موضوع حرکت کنند، اما تلاش تنها کافی نیست و باید معیارهای اعتباری خود را افزایش دهیم.

خسروی در پاسخ به سوالی در خصوص احتمال انتقال ویروس کرونا از طریق شیر مادر به نوزاد اظهار کرد: در این زمینه مقالاتی وجود دارد که بیان می‌کند احتمال انتقال این ویروس وجود دارد، اما همچنان نمی‌توان به طور قطعی در این زمینه صحبت کرد، بنابراین با آموزش‌هایی که به مادر داده می‌شود سعی می‌کنیم تماس پوستی مادر با نوزاد را تا حد امکان کاهش داده و اقدامات بر اساس پروتکل‌های مشخص انجام شود.

مشاور وزیر بهداشت در امور مامایی درباره تاریخ تولدهای لاکچری نیز با تاکید بر اینکه حق جنین این است که در فاصله طبیعی داخل رحم مادر بماند، تصریح کرد: زایمان لاکچری یک موضوع فرهنگی است و باید اقدامات فرهنگی بر آن انجام شود. با برگزاری کلاس‌های پیش از زایمان برای مادران توضیحات لازم ارائه می‌شود. هر چند که شاید عده‌ای از مادران متقاعد نشده و بخواهند در تاریخ خاصی فرزند خود را به دنیا آورند، اما یک مادر نباید فراموش کند که در مقابل سلامت نوزاد خود مسئول خواهد بود.

کد خبر 421941

منبع: ایمنا

کلیدواژه: وزارت بهداشت بارداری آخرین اخبار ویروس کرونا بیمارستان زایمان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق مادران باردار بیمارستان ها مادر باردار ویروس کرونا بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۲۰۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مادران ۴ فرزندی الگوی عینی برای خانواده‌ها

به گزارش خبرنگار مهر، مائده مهدی‌پور، یکشنبه شب در نشست یکشنبه‌های الگویی با موضوع معرفی الگوی شبکه فعالان مردمی جمعیت برنا با بیان اینکه فرزندآوری یک دغدغه جمعی است و ما برای آگاه‌سازی زنان در این زمینه کار را از سال ۱۴۰۰ آغاز کردیم، اظهار کرد: با توجه به اهمیت موضوع جوانی جمعیت و تاکیدات رهبر معظم انقلاب در این زمینه، به‌دنبال مجموعه‌های دارای دغدغه جوانی جمعیت و مرتبط با این موضوع رفتیم.

مهدی‌پور افزود: در قدم اول، افراد دغدغه‌مند شناسایی شدند و جلساتی با حضور آنها برگزار شد.

فعال اجتماعی و فرهنگی جوانی جمعیت از شناسایی ۸۰۰ مادر دو فرزندی در یزد خبر داد و گفت: مولفه‌های این خانواده‌ها از لحاظ اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و تفریحی مورد بررسی قرار گرفت.

وی از تنظیم پرسشنامه برای مادران دو و سه فرزندی و تکمیل آن توسط مادران خبر داد و عنوان کرد: مادران سه تا چهار فرزندی نیز که مسیر فرزندآوری را طی کرده بودند مورد بررسی قرار گرفتند و فشارهای اجتماعی که به آنها وارد می شد، بررسی کردیم.

مهدی پور ادامه داد: این مادران برای دیگر خانواده ها به عنوان الگوی عینی معرفی شدند و شرایطی فراهم شد که مادران بتوانند با مادران چهار فرزندی ارتباط نزدیک داشته باشند و این دورهمی ها به صورت محله ای ادامه دارد.

وی یادآور شد: این دورهمی ها به یکی از پدران چهار فرزندی سپرده شد و کارگروهایی ذیل این دورهمی ها تشکیل شد ضمن اینکه این پدران و خانواده هایشان یک دورهمی خانوادگی را با دیگر خانواده ها برگزار می کنند.

مهدی پور به تشریح برنامه های این دورهمی ها پرداخت و گفت: به دنبال برگزاری این دوره ها، بانک اطلاعات خوب و دقیقی از خانواده های چهار فرزندی در یزد شکل گرفت.

وی همچنین با اشاره به مادران دهه هشتادی که از آنها به عنوان «برنا مام» یاد می شود، افزود: مادران دهه هشتادی در سالهای اولیه ازدواج دچار فشار فرهنگی و اجتماعی بودند بنابراین شبکه مجازی تشکیل شد و مسائل و مشکلات آنها مورد بررسی قرار گرفت.

مهدی پور با اشاره به دورهمی هایی که توسط برنا مام‌ها تشکیل شده، بیان کرد: اتفاقات جالبی به واسطه این دورهمی ها شکل گرفت از جمله اعتکاف مادر و کودک که به کمک همین هسته ها برگزار شد که اتفاق ناب و ویژه ای بود.

این فعال اجتماعی به تشریح ارتباطات برقرار شده با حوزه های علمیه، ماماها، مراکز بهداشت و ... پرداخت و افزود: تلاش شده تا شرایط به لحاظ اجتماعی، فرهنگی و تا حدی اقتصادی برای ترغیب مادران به فرزندآوری و کمک به جوانی جمعیت فراهم شود.

کد خبر 6091522

دیگر خبرها

  • مادران ۴ فرزندی الگوی عینی برای خانواده‌ها
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • خراسان جنوبی به لحاظ افزایش ولادت چهارمین استان کشور است
  • ۱۳ مزرعه غیر فعال تولید مرغ مادر آرین احیا می‌شود
  • روز ماما در سال ۱۴۰۳ چه روزیه + تاریخ، معرفی رشته مامایی و بازار کار
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • (ویدئو) نوزاد فلسطینی متولد شده از مادر جان‌باخته درگذشت
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • تجلیل از مادر ۲۷‌ ساله اناری با پنج فرزند
  • مقابله فناورانه با چالش‌های استارت‌آپی/ کسب‌وکارهای نو در رشته‌های روانشناسی و مامایی ایجاد شد