Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، در جلسه عصر یکشنبه هیئت دولت که به ریاست حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور برگزار شد، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از روند ابتلاء و مرگ و میر بر اثر ویروس کرونا و نیز توانمندی دستگاه‌های صنعتی کشور در تولید لوازم و تجهیزات پزشکی گزارش داد.

رئیس جمهور در این جلسه، ضمن تقدیر از تلاش کادر پزشکی و تولیدگران کشور، از مردم خواست دستورالعمل‌های بهداشتی را همچون گذشته رعایت کنند تا شاهد کاهش هرچه بیشتر ابتلاء و مرگ و میر بر اثر کرونا در کشور باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روحانی همچنین ضمن ابراز خرسندی از آمادگی کشور برای صادرات لوازم و تجهیزات مقابله با کرونا، دستورات لازم در این زمینه را صادر کرد.

تصویب مصوبات ستاد ملی زن و خانواده در خصوص محورها و مؤلفه‌های شاخص‌های خانواده

دولت در ادامه، مصوبات ستاد ملی زن و خانواده در خصوص شاخص‌های خانواده را در ۱۰ محور و ۴۵ مؤلفه به تصویب رساند.

بر اساس این مصوبه، دبیرخانه ستاد ملی زن و خانواده، کارگروهی مرکب از دستگاه‌های مندرج در سیاست‌های کلی خانواده ابلاغی مقام معظم رهبری و قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه را جهت تدوین شاخص‌های اختصاصی ذیل مؤلفه‌های مذکور تشکیل داده و پس از نهایی شدن شاخص‌ها، نسبت به تصویب و ابلاغ آن اقدام می‌نماید و با همکاری مرکز آمار ایران شناسنامه شاخص‌ها را نیز تدوین و ابلاغ می‌کند.

گفتنی است، به استناد سیاست‌های یادشده و قانون مذکور، دستگاه‌های اجرایی موظفند اعتبارات لازم را در قالب بودجه سنواتی خود پیش بینی نمایند.

تصویب اساسنامه صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی

دولت به موجب تکلیف قانونی مندرج در قانون حمایت از هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایع دستی و به منظور تسریع در ساماندهی فعالیت‌های هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایع دستی، اساسنامه صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی را به تصویب رساند.

بر همین اساس، به منظور حمایت، توسعه و ترویج صنایع دستی و تشویق و تکریم هنرمندان، پیشکسوتان و فعالان بخش صنایع دستی و فرش دستباف و اعطای مجوز کاربری و بهره برداری از کلیه بناهای تاریخی و فرهنگی قابل احیا، صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی صندوق دارای شخصیت حقوقی مستقل و به عنوان مؤسسه ای غیرانتفاعی وابسته به وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری طبق مفاد این اساسنامه و قوانین و مقررات مربوط فعالیت می‌کند.

دریافت هرگونه تسهیلات و جلب مشارکت حسب مورد از بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری مجاز داخلی و خارجی، مشارکت مالی با اشخاص حقیقی و حقوقی برای احیا و سرمایه گذاری در مراحل تولید و تجارت صنایع دستی، فرش دستباف و احیا بناهای تاریخی و فرهنگی، بهره مندی از ظرفیت بخش غیردولتی از جمله برون سپاری در راستای انجام وظایف صندوق، و همکاری با نهادهای تخصصی داخلی و خارجی مرتبط با حوزه فعالیت‌های صندوق و استفاده متقابل از تجارب و منابع مالی و فنی آنها از جمله وظایف و اختیارات صندوق است.

ارکان صندوق متشکل از هیئت امنا، هیئت مدیره و بازرس (حسابرس) که هیئت امنا بالاترین مرجع تصمیم گیری و سیاست گذاری صندوق است و اعضای آن زیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری (رئیس هیئت امنا)، وزیر صنعت، معدن و تجارت، وزیر راه و شهرسازی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور خواهد بود.

اصلاح آئین نامه اجرایی مجوز تضمین پرداخت پوشش تعهدات قراردادی شرکت‌های دولتی ایرانی

دولت به منظور ممانعت از عدم جذب سرمایه گذاران خارجی مشتاق به روش ساخت، مالکیت و بهره برداری با اصلاح آئین‌نامه اجرایی موضوع مجوز تضمین پرداخت پوشش تعهدات قراردادی شرکت‌های دولتی ایرانی موافقت کرد.

بر اساس این اصلاحیه، به منظور تجهیز و تأمین منابع مالی مورد نیاز برای سرمایه گذاری و اجرای طرح‌های زیربنایی کشور، وزارت امور اقتصادی و دارایی مجاز است تضمن پرداخت بابت پوشش تعهدات قراردادی شرکت‌های دولتی ایرانی را که قرارداد مربوط به آن به اشکال مختلف ترتیبات قراردادی به ویژه ساخت، مالکیت و بهره‌برداری منعقد می‌کند، صادر نماید.

ورود موقت خودروهای سواری مورد نیاز سرمایه گذاران خارجی

هیئت وزیران به منظور مساعدت در تسهیل فرآیند ورود خودروهای شخصی سرمایه گذارن خارجی به عنوان مشوقی در راستای جذب سرمایه گذاری خارجی، افزایش اشتغال و رونق صادرات در چارچوب قوانین و مقررات موجود، آئین نامه اجرایی قانون امور گمرکی را اصلاح کرد.

افزایش تعرفه‌های ارائه خدمات هواشناسی و اقلیم شناسی

هیئت وزیران با توجه گذشت بیش از سه سال از ابلاغ آخرین مصوبه هیئت وزیران در خصوص تعرفه‌های ارائه خدمات هواشناسی و اقلیم شناسی و ضرورت بروز رسانی آن، نسبت به اصلاح این تعرفه‌ها اقدام کرد.

بر این اساس، متوسط رشد نرخ خدمات ارائه شده از سوی سازمان هواشناسی کشور در خصوص اطلاعات خام یا پایه، اطلاعات پردازش یافته، خدمات ویژه هواشناسی، نشریات و خدمات فنی، مطابق با نرخ تورم اعلامی از سوی بانک مرکزی افزایش یافت.

معافیت مالیاتی تجهیزات اهدایی دولت ژاپن به شرکت کنترل کیفیت هوا

با تصمیم هیئت وزیران، تجهیزات اهدایی دولت ژاپن به شرکت کنترل کیفیت هوا از شرکت‌های زیرمجموعه معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران به منظور کاهش آلودگی هوا، از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف شد.

تعیین نماینده و اعلام نظر دولت در خصوص طرح‌های نمایندگان مجلس شورای اسلامی

دولت در ادامه، ضمن اعلام نظر در خصوص تعدادی از طرح‌های نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نماینده خود برای پیگیری این موضوعات تعیین کرد.

کد خبر 4916218 جواد بخشی الموتی

منبع: مهر

کلیدواژه: راه و شهرسازی صنعت معدن و تجارت سازمان هواشناسی کشور ستاد ملی قانون برنامه پنج ساله ششم حجت الاسلام حسن روحانی مجلس شورای اسلامی ویروس کرونا ایالات متحده آمریکا حسن روحانی حجت الاسلام حسن روحانی هیئت دولت شورای نگهبان اسحاق جهانگیری ماه مبارك رمضان سید عباس موسوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی محمدجواد ظریف انقلاب اسلامی ایران صنایع دستی و فرش دستباف فرش دستباف و احیا بهره برداری تاریخی و فرهنگی هیئت وزیران شاخص ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۲۲۰۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراسم کومسای در منطقه جهانی هورامان برگزار می‌شود

مدیرکل اداره میراث‌فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی کردستان گفت: مراسم آئینی سنتی کومسای روز جمعه چهاردهم اردیبهشت‌ سال‌جاری در منطقه جهانی هورامان برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کردستان، منصور مهرزاد اظهار کرد: ثبت جهانی منظر فرهنگی هورامان و وجود ظرفیت‌های فرهنگی، تاریخی و طبیعی در این منطقه موجب شده است تا هورامان به یکی از قطب‌های مهم گردشگری کشور تبدیل شود و همواره مورد توجه تعداد بی‌شماری از گردشگران قرار گیرد.

وی افزود: کومسای از جمله برنامه‌هایی است که هرساله در نیمه اردیبهشت در این منطقه جهانی به‎ صورت ویژه و باشکوه هرچه تمام‌تر برگزار می‌شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان خاطرنشان کرد: این مراسم آیینی روز جمعه چهاردهم اردیبهشت سال‌جاری با حضور گردشگران داخلی و خارجی در محوطه‌ای مجاور زیارتگاه سیدمصطفی مشهور به پیرشالیار از نوادگان و سادات حضرت امام جعفرصادق (ع) برگزار می‌شود.

مهرزاد ادامه داد: برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی و سوغات منطقه، دف‌نوازی، اجرای شمشال هورامی و شعرخوانی از جمله برنامه‌های پیش‌بینی شده این مراسم آئینی است.

وی ابراز امیدواری کرد همواره بتوانیم با همکاری شایسته مردم، بخش خصوصی و دستگاه‌های مربوطه با ارائه خدمات مناسب و کسب رضایتمندی گردشگران در سفر به کردستان، انگیزه حضور دوباره و زمینه انتخاب استان به عنوان مقصد گردشگری را فراهم آوریم.

به گزارش ایمنا، کومسای در هورامی از دو کلمه «کو» به معنی جمع شدن و مجمع و «مسای» به معنی یادگیری تشکیل شده است. روایت می‌شود با توجه به وضعیت خاص منطقه و فرهنگ تعاون و همزیستی نشأت گرفته از طبیعت سخت هورامان و فرهنگ کوچ‌نشینی و هوارنشینی، هر ساله اواسط فصل بهار مردم، روستا را ترک و به هوارهای دور و نزدیک در منطقه کوچ می‌کردند و مدتی بیش از شش ماه از سال را از همدیگر دور بودند و قبل از کوچ لازم می‌دیدند که در جلسه و مراسمی مقرراتی را سامان‌دهی کرده و امورات ضروری اجتماعی را میان خود تقسیم و به افراد واجد شرایط واگذار کنند و برای کوچ آماده می‌شدند.

در ورای این ماجرا یک افسانه روایت می‌شود که پیرشالیار مردی بزرگوار بوده و کرامات خاصی داشته است که به عنوان مثال گفته می‌شود او توانسته شاه بهارخاتون را که دختری کر و لال بوده، شفا بدهد.

همچنین روایاتی وجود دارد که روزی یکی از مریدان پیرشالیار به نام درویش گومار نزد پیرشالیار رفته و از کمبود شیر دام‌های خود گله و شکایت می‌کند، پیرشالیار به او می‌گوید در نزدیکی مزار درویشی که دامپزشک بوده سنگی هست، قطعه‌ای از آن را بِبُر و به مشک دام‌های خود ببند تا شیرشان افزون شود؛ به‌همین دلیل هنوز هم در پایان مراسم کومسای تکه سنگ سفیدی را که در جوار مزار پیرشالیار وجود دارد می‌شکنند و برای تبرک با خود می‌برند که بنا بر اعتقاد اهالی هورامان، خاصیت برکت‌بخشی دارد.

مراسم جشن عروسی پیر شالیار هم یکی از جشن‌های رایج در منطقه جهانی هورامان است که هر ساله در اواسط بهمن و هم‌زمان با جشن سده برگزار می‌شود، این مراسم در واقع سالگرد ازدواج پیر افسانه‌ای به نام شالیار است که ریشه در اسطوره‌ها و اعتقادات و آیین قدیم مردم این سرزمین دارد.

منطقه هورامان تخت در ۶۰ کیلومتری جنوب شهر مریوان و غرب شهرستان سروآباد با جمعیتی بیش از ۳۵۰۰ نفر در میان کوه‌های سر به فلک کشیده تخت‌ثانی، پیررستم، مله‌اسب و کوسالان محصور است و نماد و قلب تپنده منطقه جهانی هورامان به‌عنوان منظری تاریخی و فرهنگی محسوب می‌شود.

کد خبر 749453

دیگر خبرها

  • افتتاح هتل در ارومیه
  • هنرنمایی زنان عشایر در ۳۰ رشته صنایع دستی
  • تائید بیمه هنرمندان صنایع‌دستی فارس پس از ۱۵ سال
  • مراسم کومسای در منطقه جهانی هورامان برگزار می‌شود
  • واگذاری ۱۰۰ بنای تاریخی در سال ۱۴۰۳
  • فرش دستباف هنر مادر است
  • آمادگی صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی برای همکاری در احیا بافت تاریخی گرگان
  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری خراسان رضوی در نمایشگاه صادراتی تهران
  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری، اقتصاد زیارت و گوهرسنگ‌ها در اکسپو‭۲۰۲۴ تهران 
  • اعلام جزئیات حمایت مؤثر و مستمر از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش