Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناسان معتقند برای کاهش کسری بودجه لازم است تا برخی پایه‌های جدید مالیاتی وضع شود و برخی از معافیت‌های مالیات حذف گردد حذف معافیت مالیاتی سود سپرده‌های کلان بانکی می‌تواند درآمد 30 همت را نسیب دولت کند.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، یکی از راه هایی که کارشناسان برای تامین کسری بودجه و نیز ایجاد منبع درآمدی پایدار برای دولت توصیه می‌کنند، افزایش درآمدهای مالیاتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این افزایش البته نباید صرفا از طریق بالابردن نرخ‌های فعلی مالیاتی بلکه باید از طریق افزایش پایه‌های جدید مالیاتی، جلوگیری از فرارهای مالیاتی گسترده در کشور و نیز حذف معافیت‌های مالیاتی غیر ضرور صورت بگیرد.

رتبه نامناسب زیر شاخص پرداخت مالیات در  شاخص سهولت کسب وکار

ابوالفضل نوروزی، کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، در باره لزوم اصلاح نظام مالیاتی کشور اظهار داشت: مطابق ارزیابی‌های بانک جهانی در سال 2019، جایگاه ایران در یکی از زیرشاخص‌های سهولت کسب وکار با عنوان «پرداخت مالیات» از بین ۱۹۰ کشور جهان، 149 است  که جایگاه بسیار نامناسبی است.  از سوی دیگر سهم مالیات از تولید ناخالص ملی کشور 7 درصد است که این رقم ناچیزی بوده و نصف میانگین استاندارد جهانی یعنی 14 درصد است.

فرارها و معافیت ها عامل اصلی کاهش درآمدهای مالیاتی

وی در ادامه افزود: از مهم‌ترین دلایل مسئله اول یعنی جایگاه نامناسب در سهولت  پرداخت مالیات می‌توان به انسان محور بودن نظام مالیاتی اشاره کرد در حالی که یکی از مولفه‌های اصلی در ارزیابی این زیر شاخص الکترونیکی بودن و سریع بودن روند پرداخت مالیات است. در مسئله دوم هم اصلی ترین دلیل وجود فرارهای مالیاتی گسترده و معافیت های مالیاتی بی‌قاعده است که سبب شده تا فاصله ما تا استاندارد جهانی دو برابر باشد.

این کارشناس اقتصادی در باره معافیت‌های مالیاتی نیز گفت: در حال حاضر بخش‌هایی معاف از مالیات هستند که واقعا هیچ ضرورتی ندارد. مثلا چرا باید موسسات کنکوری که درآمد بسیار بالایی هم دارند زیر لوای فعالیت فرهنگی معاف از پرداخت مالیات باشند یا چرا باید سلبریتی هایی که برخی از آن ها دست مزدهای میلیاردی دارند باز تحت عنوان فعالیت فرهنگی مالیات ندهند؟ در مقابل اما باید کارگران و کارمندان با حقوق اندک مالیات بدهند.

ضرورت حذف معافیت مالیاتی سود سپرده‌های بانکی ثروتمندان

وی افزود: معافیت مالیاتی دیگری که واقعا سبب ایجاد یک رقیب قدرتمند و بدون ریسک در جذب سرمایه برای بخش تولید شده است  و در صورت حذف می تواند به میزان زیادی درآمدهای مالیاتی را افزایش دهد، معافیت سود سپرده های بانکی علی الخصوص سپرده های کلان بانکی است. تنها در سال 98، شبکه بانکی کشور در حدود 350 هزار میلیارد تومان سود به سپرده ای پرداخت کرده است. نکته جالب اینجاست که  حدود 300 هزار میلیارد تومان از این مبلغ به جیب فقط 2/5 درصد مردم رفته است. حال سوال اینجاست که چرا  نباید از این 2.5 درصد یا این درآمد کلان مالیات گرفت؟ اگر دولت فقط 10 درصد از این مبلغ مالیات بگیرد بیش از 30 هزار میلیارد تومان درآمد فقط از این بخش حاصل می شود که رقم بزرگی است.

این کارشناس اقتصادی در باره فرارهای مالیاتی که در مواردی مبالغ بسیار کلانی نیز هستند گفت: یکی از دلایل این حجم از فرارهای مالیاتی شفاف نبودن درآمدها است. مثلا وکلا برای اینکه بتوانند نظام مالیاتی را دور بزنند دو نوع قرار داد مالی دارند. یکی از این قرار دادها به دادگاه داده می شود که رقم آن نسبت به قرار داد محرمانه ای که در دفتر وکیل بایگانی می شود بسیار ناچیز است. همین می شود که آمار و ارقام بسیار کلانی از فرار مالیاتی وکلا بیرون می آید.

نوروزی در ادامه اظهار داشت: اگر ما بتوانیم معافیت های غیر ضرور را حذف کنیم .و پایه های جدید مالیاتی مانند همان سود سپرده ها اضافه کنیم و همچنین بتوانیم جلوی فرارهای کلان مالیاتی را بگیریم، درآمدهای مالیاتی ما بیش  از میزان مورد نیاز برای جبران کسری بودجه خواهد بود. بنابراین اگر میخواهیم کسری بودجه را از طریق مالیات بدون اعمال فشار بر مالیات دهندگان فعلی جبران کنیم باید به سمت اصلاح نظام مالیاتی برویم.

انتهای پیام/4141

منبع: آنا

کلیدواژه: مالیات بانک معافیت مالیاتی سود سپرده بودجه 99 معافیت های مالیات درآمدهای مالیاتی فرارهای مالیاتی پرداخت مالیات نظام مالیاتی کسری بودجه سود سپرده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۲۲۹۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سپرده‌گذاری۱۰ میلیون نفر در صندوق امداد ولایت/ عدم دریافت دیرکرد اقساط در این صندوق

علی عاشوری در نشستی خبری با بیان اینکه سال ۱۳۹۵ با تصویب بانک مرکزی فعالیت صندوق امداد ولایت آغاز شد، گفت: از سال ۱۳۹۶ کار صندوق آغاز شد و درحال حاضر ۳۴ شعبه فعال در ۳۱ استان به صورت مستقل خدمات ارائه می‌دهند و در دفاتر کمیته امداد نیز یکی از همکاران به عنوان عامل صندوق خدمات تسهیلات پرداخت و سایر خدمات را به سپرده‌گذاران ارائه می‌کند.

وی ادامه داد: قرض الحسنه در جامعه ما مظلوم واقع شده و اگر فعالیت قرض الحسنه که سفارش دین ماست، پیاده سازی شود بسیاری از مشکلاتی که اکنون در سیستم بانکی کشور مردم با آن دست به گریبان هستند از طریق همین موضوع رفع خواهد شد. ما سعی کردیم در کنار اینکه به عنوان مجموعه خدمات مالی و بانکی فعالیت می‌کنیم، مروج قرض الحسنه باشیم و در بسط و گسترش فرهنگ‌سازی آن نقش داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: در مجموعه ما باتوجه به اینکه خدمت ما صد درصد خدمت قرض‌الحسنه است و جامعه هدف، جامعه هدف خاصی است سعی شده تسهیلات بیشتر ارائه کنیم و نگاه بیشتر حمایتی است، بر همین مبنا کمیته امداد حمایت‌هایی انجام می‌دهد.

عدم دریافت جریمه کارمزد و تاخیر دیرکرد اقساط در صندوق امداد ولایت

مدیرعامل صندوق قرض الحسنه امداد ولایت با اشاره به اینکه تسهیلات صندوق مطابق روال سنوات قبل تا ۱۰ میلیون تومان هیچ‌گونه کارمزدی اخذ نمی‌شود، گفت: برای تسهیلات بالای ۱۰ میلیون تومان ۳ درصد، یکبار به عنوان کارمزد دریافت می‌کنیم. اگر حمایت‌های کمیته امداد نبود شاید ارائه این خدمت به راحتی امکان پذیر نبود. همچنین عدم دریافت جریمه کارمزد و تاخیر دیرکرد اقساط همچنان در سیستم ما جاری است و ما هیچگونه جریمه‌ای از بابت دیرکرد اقساط دریافت نمی‌کنیم.

عاشوری در بخش دیگری از سخنان خود به سیستم شبکه شتاب صندوق اشاره کرد و افزود: باتوجه به اینکه طبق ضابطه بانک مرکزی صندوق‌ها نمی‌توانند سوییچ مستقل داشته باشند، ما همچنان از یکی از سوییچ‌های بانک‌های رسمی کشور استفاده و تلاش می‌کنیم بتوانیم به عنوان مجموعه بزرگ قرض الحسنه در کشور، در صورت مساعدت بانک مرکزی سوییچ مستقل داشته باشیم.

سپرده‌گذاری ۱۰ میلیون نفر در صندوق امداد ولایت 

وی در ادامه باتوجه به توسعه خدمات امداد و تغییر و تحول جامعه هدف امداد، توضیح داد: در سیاست‌های امداد، نگهداشت مددجو را نداریم و مددجو باید در چرخه حمایتی قرار گیرد و یا از تسهیلات قرض الحسنه استفاده و خودکفا شود و از چرخه حمایت خارج شود.

وی اعلام کرد که در سال ۱۴۰۲، در میزان سپرده‌گذاران افزایش داشتیم و در حال حاضر در مجموع حدود ۱۰ میلیون نفر به عنوان سپرده‌گذار در صندوق حساب دارند و از خدمات صندوق استفاده می‌کنند.

مدیرعامل صندوق قرض الحسنه امداد ولایت یادآور شد: باتوجه به اینکه بزرگترین صندوق قرض‌الحسنه را در کشور داریم و علاوه بر اینکه شعبات در کل کشور خدمات را ارائه می‌دهند همچنان این استقبال در موضوع خدمات صندوق وجود دارد، علاوه بر اینکه خدمات را به صورت حضوری به جامعه هدف ارائه می‌دهیم، یکی از سیاست‌های ما این است که بتوانیم خدمات الکترونیکی را توسعه دهیم. امید است در سال جاری بتوانیم خدمات جدیدی اضافه کنیم.

عاشوری، یکی از کار‌هایی که در صندوق قرض‌الحسنه امداد ولایت انجام می‌شود را ارسال پیامک برای مشتریان عنوان کرد و گفت: پیامک‌هایی که برای مشتریان ارسال می‌شود از طریق سرشماره شماره تلفن مجموعه صورت می‌گیرد و این عاملی شده بود که گاهی از اعتماد مردم سواستفاده می‌کردند که راهکاری دارد، باتوجه به طیف بزرگ مشتریان و باتوجه به تلاش همکاران این کار انجام شد و اکنون همه پیامک‌ها از طریق سرشماری sqev ارسال می‌شود. همچنین در راستای ترویج فرهنگ قرض الحسنه علاوه بر برپایی همایش‌ها، در نمایشگاه‌های بانکداری هم شرکت خواهیم کرد.

مدیرعامل صندوق قرض الحسنه امداد ولایت به ارائه عملکرد سال ۱۴۰۲ پرداخت و گفت: در حوزه دریافت تضامین، تسهیلگری صورت گرفت و خوشبختانه سال گذشته درصد معوقات به زیر یک درصد کاهش پیدا کرد، به‌گونه‌ای که در پایان سال گذشته میزان معوقات به ۰/۰۸ درصد کاهش یافت.

پرداخت تسهیلات به ۲۷۰ هزار تن در سال گذشته

عاشوری ادامه داد: طبق بودجه سال ۱۴۰۲ باید ۴۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت می‌کردیم که با تلاش صورت گرفته، با افزایش منابع حدود هزار میلیارد تومانی مواجه بودیم و همین عامل باعث شد بتوانیم بیشتر از سقف تعهد در سال گذشته تهسلات پرداخت کنیم.

وی میزان کل تسهیلات پرداخت شده در سال گذشته را حدود ۵۳۰۰ میلیارد تومان به تعداد ۲۷۰ هزار فقره اعلام کرد و افزود: بیشترین میزان پرداخت تسهیلات در حوزه تسهیلات کارگشایی بوده است که حوزه‌های درمانی و جهیزیه و سایر امورات کارگشایی در این طبقه بندی قرار می‌گیرد. بیشترین میزان پرداخت تسهیلات ۳۷۵۶ میلیارد تومان به تعداد ۲۱۵ هزار و ۸۰۶ فقره در سرفصل تسهیلات کارگشایی پرداخت شد و رتبه دوم تسهیلات مربوط به تسهیلات اشتغال است.

عاشوری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: از ابتدای فعالیت صندوق تا سال گذشته کل تسهیلات پرداخت شده بالغ بر ۲۰ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان به تعداد دو میلیون و ۲۵۰ هزار فقره است. همچنان بیشترین میزان تسهیلات پرداخت شده در حوزه کارگشایی با ۱۳ هزار و ۳۳۸ میلیارد تومان به تعداد یک میلیون و ۸۰۶ هزار فقره است.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم سازوکار مشارکت مردم در بخش مولد را تسهیل خواهد کرد
  • معافیت‌های هدفمند مالیاتی منجر به افزایش مشارکت مردم در تولید کشور خواهد شد
  • جریمه دیرکرد وام از مددجویان کمیته امداد دریافت نمی شود
  • مهلت ۲ روزه برای اصلاح و تکمیل اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده زمستان ۱۴۰۲
  • سپرده‌گذاری۱۰ میلیون نفر در صندوق امداد ولایت/ عدم دریافت دیرکرد اقساط در این صندوق
  • موافقت مجلس با جدول شماره ۵ درآمد‌های بودجه ۱۴۰۳
  • چه کسانی از پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه معاف شدند؟
  • سازمان امور مالیاتی موظف به ارسال درآمد اشخاص غیرتجاری شد
  • اشخاص غیرتجاری مشمول معافیت از مالیات بر عایدی سرمایه شدند
  • عواقب بند س تبصره ۶ قانون بودجه | وقتی برای معافیت‌ها سقف تعیین شود چه می‌شود؟