Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ویروس کووید ۱۹، که تقریبا به تمامی نقاط کره زمین رسیده و باعث شده تا مردم برای محافظت از جان خود با ظاهری متفاوت در خیابان‌ها ظاهر شوند، اکنون به یک اپیدمی جهانی تبدیل شده است.

مصرف چشمگیر استفاده از انواع مختلف تجهیزات محافظتی مانند ماسک و دستکش و ورود این حجم بسیاز زیاد از زباله‌ها به تهدیدی جدی برای محیط زیست تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناسان محیط زیست هشدار دادند که افزایش تجهیزات محافظتی مانند ماسک و دستکش‌های یکبار مصرف که مردم در سراسر جهان برای حفاظت از جان خود و جلوگیری از کرونا می‌پوشند و پس از استفاده، آن را در طبیعت رها می‌کنند، اکنون تهدیدی جدی برای سلامت اقیانوس‌ها و زندگی موجودات دریایی به شمار می‌آید.

به گزارش ایندیپندنت، هفته گذشته فرماندار نیویورک دستورالعمل جدیدی را صادر کرد که بر اساس آن، شهروندان این ایالت در اماکنی که فاصه گذاری اجتماعی رعایت نمی‌شود، حق استفاده از ماسک‌های یکبار مصرف را دارند.

این در حالی است که پزشکان به مردم آمریکا هشدار دادند از خرید ماسک‌های پزشکی که در بحران کرونا بسیار مورد نیاز کادر پزشکی است، خودداری کنند.

با این وجود، تمهیدات کمی برای توقف موج گسترده دور انداختن این نوع از تجیهرات و رها کردن آن‌ها در طبیعت صورت گرفته است.

این در حالی است که روزانه در شبکه‌های اجتماعی تصاویر بسیاری از دستکش و ماسک‌هایی که در خیابان‎ها، سواحل و اماکن عمومی ریخته شده، در سراسر جهان منتشر می‌شوند.

این نوع از زباله‌ها که ممکن است، آلوده هم باشند، در صورتی که به چرخه بازیافت بازگردانده نشده و از سطح خیابان‌ها جمع آوری نشوند، سرانجام سر از اقیانوس‌ها و دریا‌ها سر در می‌آورند.

آلوده بودن این تجهیزات محافظت از یک سو و قابل بازیافت و تجزیه نبودن برخی از مواد آن‌ها از سوی دیگر، تهدیدی جدی برای سلامت محیط زیست به شمار می‌آید.

به گفته سازمان ملی اقیانوس‎ها، وجود پلاستیک در اکوسیستم دریا ویران کننده است؛ زمانی که زباله‌های پلاستیکی وارد آب دریا‌ها و اقیانوس‌ها می‌شوند پس از گذشت مدتی، به قطعات بسیار ریزی که «میکرو پلاستیک» نام دارند، تبدیل می‌شوند.

کارشناسان می‌گویند «بسیاری از گونه‌های آبزیان، میکروپلاستیک‎های شناور در دریا را به اشتباه، به عنوان غذا مصرف می‌کنند.»

کارشناسان محیط زیست تخمین می‌زنند که دست کم ۶۰۰ نوع گونه مختلف از حیات وحش اقیانوس‌ها و دریا‌ها در معرض خطر آلودگی قرار دارند.

همچنین این میکروپلاستیک‌ها با ورود به زنجیره غذایی سلامتی انسان را تهدید می‌کنند، چرا که مردم در سراسر جهان از غذا‌های دریایی به عنوان منبع اصلی تامین پروتیئن استفاده می‌کنند.

ماسک‌ها و دستکش‌هایی که دور انداخته می‌شوند، مشکلی دیگر به این معضل محیط زیست می‌افزایند.

آمار‌ها نشان می‌دهد، سالانه دست‎کم ۸ میلیون تُن پلاستیک وارد آب اقیانوس‌های می‌شوند که ۸۰ درصد از کل زباله‌ها دریایی را تشکیل می‌دهند.

دستکش‌های یکبار مصرف لاتکس روشن می‌توانند لاک پشت‌ها و سایر پستانداران را در معرض صدمات شدید و مرگ قرار دهند چرا که ممکن است این موجودات به اشتباه به عنوان غذا مصرف شوند.

نخستین علائم هشدار دهنده در ماه فوریه هنگامی که یک تیم تحقیقاتی ده‌ها ماسک یک بار مصرف را در سواحل هنگ کنگ مشاهده کردند، اعلام شد.

منبع: میزان

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ماسک تنفسی ویروس کرونا دستکش یک بار مصرف محیط زیست اقیانوس ها محیط زیست زباله ها ماسک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۲۳۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از فاضلاب برای کشاورزی جرم است

به گزارش خبرآنلاین البرز؛امیدرضا تونی روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت گفت: در فروردین ماه امسال، شش نفر از عاملین آلودگی محیط زیست شامل اشخاص حقیقی و حقوقی با تشکیل پرونده به محاکم قضایی معرفی و چهار فقره دادنامه و رأی محکومیت در این خصوص صادر شده است.

تونی افزود: آلودگی‌های نفتی، عدم مدیریت پسماندهای بیمارستانی و شهری و تخلیه فاضلاب‌خام در محیط از جمله تخلفات زیست محیطی بوده که برای آنها پرونده قضایی تشکیل شده و تا حصول نتیجه، توسط کارشناس اداره محیط زیست کرج پیگیری خواهد شد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کرج ادامه داد: هر اقدامی که تهدید علیه محیط زیست شناخته شود از قبیل دفع غیربهداشتی فضولات انسانی و دامی و مواد زاید، ریختن مواد مسموم‌کننده در رودخانه‌ها و استفاده‌ غیرمجاز از فاضلاب خام یا پساب تصفیه‌ خانه‌های فاضلاب برای مصارف کشاورزی ممنوع است و مرتکبین چنانچه طبق قوانین خاص مشمول مجازات شدیدتری نباشند به حبس محکوم خواهند شد.

این مسئول اظهار کرد: محیط زیست سالم و طبیعی هر روز هم در حال تحدید و هم در حال تهدید است. رشد جمعیت در کنار توسعه فعالیت‌های صنعتی به خطر بزرگی برای آینده محیط زیست در جهان بدل شده و اگر امروز کاری برای محیط زیست نشود، دیگر چیزی از آن برای آیندگان باقی نمی‌ماند.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901300

دیگر خبرها

  • همکاری با آفریقای مرکزی در حوزه محیط زیست
  • درخشش دانشجوی دانشگاه صنعتی بهبهان در جشنواره محیط زیست کشور+فیلم
  • فراخوان جذب دانشجوی دکتری در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی
  • استفاده از فاضلاب برای کشاورزی جرم است
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • تاثیر ظروف یکبار مصرف بر محیط زیست
  • ۸۰ درصد تالاب کجی نمکزار نهبندان آبگیری شد
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 
  • کشف موجوداتی که 540 میلیون‌ سال قبل اقیانوس‌های زمین را نورانی می‌کردند (+عکس)