Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-30@01:05:13 GMT

کاهش ۱۲ سانتی‌متری تراز آب دریای خزر در سال ۹۸

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۲۴۷۹۸

کاهش ۱۲ سانتی‌متری تراز آب دریای خزر در سال ۹۸

مقام مسئول سازمان هواشناسی از کاهش ۱۲ سانتی‌متری تراز آب دریای خزر خبر داد و گفت:بر اساس سناریوهای موجود این روند تا ۲۰ سال آینده ادامه خواهد داشت.

به گزارش مشرق، بهزاد لایقی، مدیرکل مرکز علوم جو و اقیانوسی سازمان هواشناسی با اشاره به اینکه حوزه آبریز دریای خزر، افزون بر کشورهای حاشیه این دریا، کشورهای گرجستان و اوکراین را نیز شامل می‌شود، اظهار کرد: سال گذشته در نشست کسپکام، میزان بارش‌ها در حوزه آبریز دریای خزر تا پایان سال 2018 محاسبه شد که نشان از کاهش محسوس بارش در این حوزه داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این‌که ممکن است در برخی نقاط بارش‌ها بیشتر شده باشد، ادامه داد: اما باید در نظر داشت که 9 تا 10 درصد آبی که دریای خزر را تغذیه می‌کند از ایران تامین می‌شود. بنابراین بارش در حوزه کشور ما هر اندازه بیشتر شده باشد، در نهایت حدود 10 درصد از ورودی دریای خزر را تامین می‌کند و 85 درصد آن از رودخانه ولگا تامین می‌شود.

بیشتر بخوانید: ایران جایگاه نخست تولید خاویار جهان را از دست داد دغدغه‌های زیست‌محیطی انتقال آب خزر چیست؟

وی کاهش بارش در حوزه آبریز دریای خزر را ناشی از تغییرات اقلیمی دانست و افزود:‌پیش‌بینی‌های آینده‌پژوهانه در این خصوص بر اساس سناریوهای هیئت بین‌الدول تغییر اقلیم است که بر اساس انتشار گازهای گلخانه‌ای در دنیا طراحی می‌شود.

مدیرکل مرکز علوم جو و اقیانوسی سازمان هواشناسی گفت: این گزارش‌ها پیش‌بینی کرده‌اند که اگر تا 20 سال آینده روند افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای همچنان ادامه داشته باشد، کاهش بارش در حوزه آبریز خزر همچنان تداوم می‌یابد. اگرچه در طی بحران کرونا انتشار این گازها نسبت به گذشته کاهش یافته است اما وقتی از پدیده‌ای در مقیاس سیاره‌ای سخن می‌گوییم، باید دو مقیاس مکانی و زمانی را در نظر گرفت.

لایقی یادآور شد:‌وقفه‌ای که بیماری کرونا در انتشار گازهای گلخانه ای در مقیاس زمانی ایجاد کرده، در بلندمدت چندان اثرگذار نخواهد بود. مگر اینکه تحولات ناشی از این بیماری بر دیدگاه‌های کشورها اثر بگذارد و آنان در سیاست‌های خود در انتشار گازهای گلخانه‌ای تجدید نظر کنند.

وی بیان کرد: با اشاره به اینکه مدل‌هایی که بر اساس سناریوهای تغییر اقلیم طراحی شده‌اند نشان از تداوم روند کاهشی تراز آب دریای خزر ظرف 20 سال آینده دارد، افزود: شدت این کاهش تراز به گونه‌ای است که بخش قابل‌توجهی از خزر شمالی که مربوط به روسیه و قزاقستان است، خشک می‌شود.

وی ادعای خشک شدن دریای خزر ظرف 100 سال آینده را اغراق‌آمیز خواند و تاکید کرد: روند کاهشی تراز آب دریای خزر که سال گذشته به ثبت رسید، 10 تا 12 سانتی متر است و اگر این روند تا 100 سال آینده به همین شکل ادامه داشته باشد، در پایان این مدت حدود 10 متر کاهش تراز را شاهد خواهیم بود.

وی در عین حال تاکید کرد: البته جای سوال است که این روند به همین شکل تداوم داشته باشد یا خیر. بنابراین این ادعای بدبینانه حتی با تداوم روند فعلی درست نخواهد بود. البته تداوم این شرایط می‌تواند بخشی از قسمت‌های کم‌عمق از جمله خزر شمالی را با مشکل مواجه کند. در حالی که خزر جنوبی که شامل سواحل کشور ما می‌شود عمق بیشتری نسبت به خزر شمالی و میانی دارد و عمق متوسط آن حدود 330متر است.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا ماهواره نور سال جهش تولید اخبار بورس دریای خزر ایران سازمان هواشناسی اوکراین گرجستان انتشار گازهای گلخانه ای تراز آب دریای خزر حوزه آبریز سال آینده بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۲۴۷۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۲۵.۹ میلی‌متری بارش‌ها در کشور برخلاف بارندگی‌های اخیر

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس اطلاعات بارشی سازمان هواشناسی کشور از ابتدای سال جاری آبی تا پایان روز گذشته (۷ اردیبهشت) بیشترین کاهش بارش با منفی ۴۰.۸ درصد مربوط به استان قزوین است. همچنین بارش‌ها در استان سمنان ۴۰.۵ درصد و در تهران ۳۸ درصد کاهش یافته است. در ۲۵ استان کشور بارش‌ها نیز با کاهش بوده که می‌توان به هرمزگان با کاهش ۲۵.۵ درصدی، گیلان با رشد منفی ۲۶.۳ درصد، فارس کاهش ۲۸.۳ درصد، بوشهر با ۲۷.۲ درصد و البرز با کاهش ۲۵.۲ درصد اشاره کرد.

در ۶ استان خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمانشاه، گلستان، همدان و یزد بارش‌ها مثبت شده است. میزان کاهش بارندگی‌ها در استان تهران ۸۶.۴ میلیمتر در مقایسه با دوره بلندمدت است. در استان قزوین کاهش بارش‌ها ۱۰۲.۵ میلیمتر بوده است. در مجموع براساس اطلاعات سازمان هواشناسی، از ابتدای سال جاری تا (۷ اردیبهشت) بارندگی در کشور ۱۲.۷ درصد یا به عبارت دیگر ۲۵.۹ میلیمتر کاهش داشته است.

کد خبر 5999568 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی وضع آب و هوای استان‌های کشور در ۲۴ ساعت آینده؛ امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت
  • زیر آب رفتن شهرهای اسپانیا تا ۲۰۵۰
  • زیر آب رفتن شهرهای اسپانیا تا سال ۲۰۵۰
  • پیش‌بینی آب و هوای اصفهان در ۲۴ ساعت آینده؛ امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت
  • کاهش ۵۰ درصدی سود کانال سوئز در پی تحولات دریای سرخ
  • پیش‌بینی وضع آب و هوای استان‌های کشور در ۲۴ ساعت آینده؛ امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت
  • پیش‌بینی آب و هوای اصفهان در ۲۴ ساعت آینده؛ امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت
  • کاهش ۲۵.۹ میلی‌متری بارش‌ها در کشور برخلاف بارندگی‌های اخیر
  • پیش‌بینی آب و هوای اصفهان در ۲۴ ساعت آینده؛ امروز شنبه ۸ اردیبهشت
  • پیش‌بینی وضع آب و هوای استان‌های کشور در ۲۴ ساعت آینده؛ امروز شنبه ۸ اردیبهشت