Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@08:13:18 GMT

سهم ایمیدرو ۳۰ درصد کل استخراج مواد معدنی

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۲۸۲۷۶

سهم ایمیدرو ۳۰ درصد کل استخراج مواد معدنی

«امید امامی» روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: براساس آمارهای وزارت صنعت، معدن وتجارت میزان استخراج مواد معدنی سالانه کشور حدود ۴۰۰ میلیون تن است و ایمیدرو هم حدود ۱۲۰ میلیون تن استخراج دارد.

گزارش های پیشین گویای آن است که از مجموع مواد معدنی استخراجی کشور، سهم مصالح ساختمانی ۶۰ تا ۶۵ درصد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امامی با بیان اینکه پروانه بهره برداری تعداد ۱۵ معدن به نام سازمان توسعه ونوسازی معادن وصنایع معدنی ایران( ایمیدرو) است، گفت: تعداد ۲۱ معدن هم به نام شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران است که همگی فعالیت دارند. 

براساس آمار سال ۹۷ وزارت صنعت، تعداد معادن دارای پروانه بهره برداری در کل کشور ۱۰ هزار و ۴۰۴ معدن بوده که از این رقم شمار پنج هزار و ۶۰۰ معدن فعال و بقیه غیرفعال است.

وی اضافه کرد: تمام معادنی که زیر نظر سازمان ایمیدرو استخراج می شوند در واقع دولتی است و بخش خصوصی یا تعاونی در آن مشارکت ندارند.

مدیر معادن سازمان ایمیدرو پیرامون برنامه واگذاری معادن تحت اختیار این سازمان گفت: براساس بند «ت» ماده ۳۵ قانون رفع موانع تولید، ایمیدرو باید معادن دراختیار خود را بوسیله فراخوان عمومی به روش استخراج و فروش در اختیار بخش خصوصی قرار دهد.

وی یادآور شد: اکنون روش یاد شده در تمام معادن ایمیدرو در حال انجام است و در سالهای آینده نیز این روند تداوم خواهد داشت.

معادن کوچک مقیاس 

امامی در زمینه طرح احیای معادن کوچک مقیاس هم گفت: این طرح توسط شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران به نمایندگی از ایمیدرو در دست اجراست و در واقع این شرکت نقش تسهیل‌گر و هماهنگ کننده برای فعال سازی اینگونه معادن را ایفا می کند.

وی خاطرنشان ساخت: سازمان ایمیدرو به هیچ وجه قصد کسب مالکیت این بخش از معادن را ندارد.

به گزارش ایرنا، وجیه الله جعفری مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران پیش از این گفته بود، تهیه و تولید به نمایندگی از سوی ایمیدرو در زمینه اجرای طرح احیاء، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس به عنوان یکی از طرح های اقتصاد مقاومتی فعالیت می کند که از سال ۹۸ شکل اجرایی به خود گرفت.

وی افزود: آمارها نشان می دهد تا سوم اسفند ۹۸ تعداد ۱۴۵ معدن در مسیر فعال سازی قرار گرفت و ۳۲ معدن فعال شده است.

براساس طرح یاد شده، پیش بینی شده در یک دوره پنج ساله ۵۰۰ معدن با میزان اشتغال ۲۵ هزار نفر فعال شود.

برچسب‌ها ایمیدرو وزارت صنعت معدن و تجارت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ایمیدرو وزارت صنعت معدن و تجارت ایمیدرو وزارت صنعت معدن و تجارت تهیه و تولید معدنی ایران مواد معدنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۲۸۲۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت ۹۱ معدن در استان البرز

ایسنا/البرز مدیرکل صمت البرز گفت: حدود هزار نفر در بخش معدن استان مشغول به کار هستند.

محمد انصاری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه در حال حاضر ۹۱ معدن فعال در استان وجود دارد، اظهار کرد: بیشتر معادن استان به مواد معدنی و مصالح ساختمانی از جمله شن، ماسه و سنگ لاشه ساختمانی اختصاص دارد.

وی در پاسخ به اینکه بیشتر معادن البرز در کدام مناطق متمرکز است، گفت: محدوده تهراندشت در شهرستان ساوجبلاغ بیشتر معادن البرز را در خود جای داده است.

این مسئول تصریح کرد: در مجموع چهار میلیارد و ۶۱۰ میلیون ریال سرمایه گذاری در این معادن صورت گرفته و ۹۸۵ نفر هم در آنها مشغول به کار هستند.

مدیر کل صمت البرز با اشاره به پروانه‌های جدیدی که سال گذشته صادر شده، افزود: سال گذشته در مجموع شش فقره پروانه بهره برداری معدن و شش فقره پروانه اکتشاف در استان صادر شده است.

انصاری ابراز کرد: علاوه بر این، سال گذشته صلاحیت هشت معدن به دلیل عدم فعالیت و انجام تعهدات قانونی بهره بردار سلب شده است.

وی با اشاره به وجود تعدادی معدن غیرفعال در استان گفت: در حال حاضر ۳۰ معدن غیرفعال در استان وجود دارد که با برگزاری جلسات مختلف در صدد فعال سازی آنها هستیم.

انصاری افزود: با اولویت برنامه جامع وزارت صمت در راستای توسعه معادن کشور، تمامی ظرفیت‌های معدنی استان مورد توجه قرار خواهند گرفت تا از فرصت‌های اشتغالزایی و توسعه اقتصادی این بخش بهره برداری لازم انجام گیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تأکید استاندار لرستان بر جلوگیری از خام‌فروشی معادن
  • فعالیت‌های معدنی، یکی از اصلی‌ترین تهدیدات محیط زیست
  • ۱۰ معدن راکد استان اردبیل احیا می‌شود
  • ذوب آهن اصفهان در دوره جدید موفقیت های معدنی خوبی کسب کرد
  • کارگران در سنگر نخست رفع محرومیت و شکوفایی اقتصادی قرار دارند
  • ۵۳۰ میلیارد ریال از حقوق دولتی معادن استان اختصاص یافت
  • افزایش نقش چین برای استخراج معادن افغانستان
  • استخراج سالیانه ۳۰ هزار تن ماده معدنی منیزیت در شهرستان سربیشه
  • برگ درخت انگور سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی
  • فعالیت ۹۱ معدن در استان البرز