Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-07@10:23:25 GMT

حقوق بشر به سبک یانکی ها

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۲۸۸۰۵

حقوق بشر به سبک یانکی ها

 در میانه بحران کرونا علاوه بر سیاسی کاری دولت آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران و انجام اقدام‌هایی در راستای جلوگیری از ارسال کمک های انسان‌دوستانه نهادهای بین المللی به کشورمان و مانع تراشی برای به نتیجه نرسیدن درخواست وام از صندوق بین المللی پول، این بار برخورد سیاسی و اتخاذ استانداردهای دوگانه دولت آمریکا در موضوع حقوق بشر به عرصه ایرانیان زندانی در این کشور کشیده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مینا افرازه/

 در میانه بحران کرونا علاوه بر سیاسی کاری دولت آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران و انجام اقدام‌هایی در راستای جلوگیری از ارسال کمک های انسان‌دوستانه نهادهای بین المللی به کشورمان و مانع تراشی برای به نتیجه نرسیدن درخواست وام از صندوق بین المللی پول، این بار برخورد سیاسی و اتخاذ استانداردهای دوگانه دولت آمریکا در موضوع حقوق بشر به عرصه ایرانیان زندانی در این کشور کشیده شده است.

سیروس عسگری، دانشمند کشورمان، یکی از آن چندین زندانی ایرانی محبوس در آمریکاست که با وجود اینکه از تمامی اتهام‌های مطرح شده در دادگاه فدرال و سپس دادگاه استیناف آمریکا درباره سرقت اطلاعات محرمانه تجاری و دور زدن تحریم ها از سوی دولت این کشور تبرئه و بی گناهی وی اثبات شده، اما پلیس مهاجرت و گمرک آمریکا وی را از آبان ماه ۹۸ برای اخراج به ایران بازداشت کرد و این در حالی است که روزنامه «گاردین» روز چهارشنبه از ابتلای این دانشمند ایرانی به ویروس کرونا خبر داد.

براساس گزارش گاردین، مسئولان بازداشتگاه به عمد ماسک و مواد ضد عفونی کننده در اختیار زندانیان قرار نمی دهند تا بیماری کووید ۱۹ آن‌ها را از پای درآورد. آن‌ها از اینکه  عسگری ماسک محافظتی به صورت بزند مخالفت کرده و با وجود سابقه مشکلات حاد تنفسی، اجازه تهیه ماسک را نیز به وی نمی دهند.

نمایش تصویری غیر واقع از این روزها

نهادهای حقوق بشری تحت نفوذ دولت آمریکا در حالی درباره وضعیت وخیم زندانیان ایرانی از جمله سیروس عسگری سکوت کره اند که بارها گزارش های ضد حقوق بشری  را علیه ایران مطرح کرده و ارائه چنین گزارش‌هایی را در راستای اهرم فشاری در برابر کشورمان به کار بسته اند.

با اینکه دولت آمریکا سعی دارد تصویر روشن و عملکرد مثبتی از این روزهای خود به نمایش بگذارد، اما واقعیت این است که نه تنها زندانیان غیر آمریکایی بلکه شهروندان زندانی خودش نیز در شرایط نابسامانی قرار دارند و بر اساس گزارش‌های منتشر شده توسط خبرگزاری فرانسه، موجی از ابتلا به ویروس کرونا در میان زندانیان و کارکنان زندان‌های آمریکا به دلیل کمبود کادر پزشکی و تجهیزات حفاظتی و همچنین ازدحام جمعیت در حال رخ دادن است.

با این حال در سوی دیگر رویه دولت آمریکا، شاهد بودیم که نهادهای قضایی مسئول در ایران بسیاری از زندانیان با جرایم سبک و نیز برخی زندانیان امنیتی را با اتخاذ نظارت های لازم از زندان ها آزاد کردند.

ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت‌های وزارت خارجه

در همین راستا، علی باقری کنی، دبیر ستاد حقوق بشر نیز گفته است: ما نسبت به سلامتی همه‌ ایرانیان دربند در زندان‌های آمریکا نگرانیم و سابقه‌ بیماری تنفسی دانشمند ایرانی، نگرانی درباره‌ سلامتی دکتر عسگری را بسیار جدی‌تر کرده است، بنابراین از وزارت امورخارجه می‌خواهیم تلاش‌های خود را برای آزادی دانشمند ایرانی شدت بخشیده و از همه ظرفیت‌های سیاسی، دیپلماتیک و حقوقی برای رهایی هر چه سریع‌تر ایشان بهره بگیرد».

ابراز نگرانی دبیر ستاد حقوق بشر در حالی است که سخنگوی وزارت خارجه کشورمان پیش از این در پاسخ به اتهام زنی وزیر خارجه آمریکا  در ارتباط با شرایط زندانیان در ایران گفته بود: با وضعیت بلبشویی که در آمریکا این روزها سراغ داریم، وضعیت زندان‌ها و وضعیت بهداشتی آن‌ها نگران‌کننده است. ما هم نگران سلامت زندانیان ایرانی گروگان گرفته شده در آمریکا هستیم و امیدواریم که دولت آمریکا زمینه سلامت آن‌ها را فراهم کند. ما آمادگی داریم که این گروگان‌ها را که بدون هیچ دلیل محکمه‌پسندی در آنجا هستند، به کشورمان بازگردانیم.

نهادهای بین المللی حقوق بشری ابزار دست آمریکا هستند

در همین رابطه، عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس نیز بر این باور است که با اعمال چنین اقدام‌هایی چهره واقعی آمریکا برای تمامی دولت‌ها و افکار عمومی جهان افشا شده و آمریکا در قبال زندانیان غیر آمریکایی این کشور در حالی که هیچ گونه وسایل بهداشتی و مراقبت های لازم را برای مقابله با کرونا در اختیار آن‌ها قرار نداده، در حال ارتکاب جنایت است و این مختص زمان حال نیست و در طول تاریخ می توان بارها جنایت‌ها و اقدام‌های غیر انسانی آنان را مشاهده کرد.

محمدعلی پورمختار در گفت‌وگو با قدس اظهار کرد: برخورد آمریکایی‌ها با زندانیان ایرانی نه تنها از موضع سیاسی کاری آنان فراتر رفته، بلکه می توان آن را به نوعی جنایت حقوق بشری دانست. دولت آمریکا به تمام معنا جنایتکار است؛ زیرا زمانی که تمامی زندانیان ایرانی در زندان‌های آمریکا همانند مسعود سلیمانی یا آقای عسگری از اتهام‌های ناروایی که به آن‌ها زده شده، تبرئه شدند، با این حال دولت آمریکا همچنان آن‌ها را بدون دلیل و مدرک حبس کرده بود. متأسفانه دولت آمریکا بسیاری از ایرانیان را به بهانه های مختلف و بدون هیچ مدرک مستدلی زندانی می‌کند، اما با وجود آن هیچ نهاد بین المللی به محکومیت این اقدام‌ها نمی پردازد.

نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ گفت: دولت آمریکا درحالی داعیه برابری انسان‌ها و دموکراسی را دارد که شاهدیم در داخل کشورش رفتارهای ضد انسانی و تبعیض آمیزی علیه سیاه پوستان انجام می‌دهد و کمترین شأن انسانی را برای آنان قائل است. معتقدم وزارت خارجه، دولت یا مجموعه حقوقدانان باید اقدام‌هایی را در راستای آگاه سازی جنایت‌های آمریکایی‌ها برای تمامی مردم دنیا درنظر داشته باشند و در این راه نیز از ظرفیت فعالان حقوق بشری همراستا با فعالان داخلی بهره بگیرند.

وی همچنین ادامه داد: نهادهای بین‌المللی حقوق بشری در واقع ابزار دست آمریکایی‌ها هستند و این نهادها با پول چنین کشورهایی تطمیع می‌شوند، به همین دلیل است که در برابر اقدام‌های ضد حقوق بشری آمریکایی‌ها سکوت کرده‌اند. این نهادها به جای اینکه وضعیت حقوق بشر در آمریکا را بررسی کنند و درباره جنایات آن گزارش بدهند، اما در عمل به کشورهای مستقلی همانند ایران اتهام وارد می‌کنند؛ زیرا این نهادها در برخورد با کشورها پیرو سیاست‌های آمریکا هستند. به هر حال، امیدواریم با رایزنی‌ها و دیپلماسی عمومی با چنین اقدام‌هایی مبارزه کنیم تا شرایط آزادی زندانیان ایرانی فراهم شود.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: دانشمند ایرانی یانکی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۲۸۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طالبان بازداشت دانشجویان در آمریکا محکوم کرد

سایت رسمی طالبان با انتشار یادداشتی در حمایت از دانشجویان معترض به کشتار و نسل‌کشی مردم غزه، بازداشت گسترده آنان را توسط پلیس نشانه سرکوب دموکراسی در آمریکا دانست.

در بخشی از این یادداشت آمده است: در پی نسل‌کشی در نوار غزه توسط رژیم صهیونیستی که دست آمریکا پشت این جنایات بوده و کمک‌های مالی و تسلیحاتی آمریکا بدون وقفه به رژیم اشغالگر، وحشی و متجاوز جریان دارد، دانشجویان در دانشگاه‌های مختلف آمریکا دست به تظاهرات و اعتراضات گسترده برای محکوم‌کردن این نسل‌کشی زده‌اند، اما تا به حال صدها نفر‌شان توسط پلیس دستگیر و با آن‌ها بر خورد خشن صورت گرفته است، زنان و دخترانی نیز در میان معترضان بودند که با بدترین رفتار پلیس مواجه شدند.

طالبان تأکید کرد: آمریکا به بهانه تحکیم دموکراسی، آزادی بیان، حقوق بشر و حقوق زنان به چندین کشور لشکرکشی کرده و دهها کشور دیگر را نیز تحریم و تحت فشارهای سنگین قرار داده است، آیا این کشور پرمدعا، آن را در جامعه خودش عملی کرده است؟

با شروع خیزش دانشجویان آمریکایی در حمایت از مردم فلسطین در غزه ، صدها پلیس وارد میدان مرکزی دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس و دیگر مناطق شدند و اساتید و دانشجویان طرفداران فلسطینی را با ضرب و شتم سرکوب و جمع زیادی را بازداشت کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • سند‌های «رفسنجان قشم» ساماندهی می‌شود/ آزادی ۴۰ زندانی افغان و پاکستانی برای مبادله با زندانیان ایرانی
  • سند‌های «رفسنجان قشم» سازماندهی می‌شود/ آزادی ۴۰ زندانی افغان و پاکستانی برای مبادله با زندانیان ایرانی
  • غریب‌آبادی: چه کسی به داد زنان و دختران آمریکایی می‌رسد
  • واکنش دبیر ستاد حقوق بشر به برخورد تهاجمی با زنان در آمریکا
  • واکنش معاون قوه قضاییه به برخورد با زنان و دختران در آمریکا: چه کسی به داد آنها می‌رسد؟
  • واکنش دبیر ستاد حقوق بشر به برخورد تهاجمی با زنان و دختران در آمریکا
  • واکنش ابراهیم رئیسی به اعتراضات دانشجویی در آمریکا
  • طالبان بازداشت دانشجویان در آمریکا محکوم کرد
  • اختصاص اولین حقوق به آزادی زندانیان غیر عمد
  • مجامع بین‌المللی برای توقف سرکوب دانشجویان آمریکایی ورود کنند