Web Analytics Made Easy - Statcounter

وحید پورمردان گفت: تورریزی های غیر مجاز و خارج از محدوده های صیادی جان لاک پشت های دریایی را به خطر انداخته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ وحید پورمردان، مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان در گفت و گو با عصرهامون بیان کرد: مأموران اجرایی اداره حفاظت محیط زیست چابهار در حین گشت و کنترل دریایی در آبهای ساحلی خلیج چابهار تعدادی صیاد سود جو را که با استفاده از یک فروند قایق به صورت غیر مجاز اقدام به تورریزی به روش محاصره ای در محدوده منطقه مرجانی چابهار واقع در روبروی پلاژ ساحلی لیپار کرده بودند را مشاهده کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: یگان حفاظت محیط زیست چابهار با همکاری مأموران گارد اداره کل بنادر و دریانوردی نسبت به جلوگیری از ادامه تورریزی و ممانعت از خارج کردن تورهای کارگذاری شده در بستر مرجانی دریا، اقدام کردند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان اذعان کرد: اما متاسفانه در عملیات جمع آوری یک رشته تور توسط صیادان متخلف، تعدادی کلنی مرجانی همراه ماهیان از بستر منطقه مرجانی جدا شده و با تور به قایق صیادان منتقل شده بود.

پورمردان ادامه داد: پس از بررسی وضعیت مرجان ها توسط کارشناس محیط زیست دریایی چابهار، مشخص شد که متاسفانه حدود ۲۰ کیلوگرم آبسنگ مرجانی از جنس شاخ گوزنی با نام علمی Acropora cervicornis توسط صیادان به دلیل عدم رعایت قوانین و ملاحظات زیست محیطی و بکارگیری روش غیر مجاز صیادی آسیب دیده و از بین رفته است.

وی ادامه داد: سایر تورهای کارگذاری شده با نظارت محیط زیست به نحوی از منطقه خارج شدند که کمترین آسیب به منطقه مرجانی وارد شود. صیادان متخلف نیز پس از تشکیل پرونده، جهت رسیدگی قضایی و پرداخت جریمه ضرر و زیان زیست محیطی به مرجع قضایی معرفی شدند.

پورمردان تصریح کرد: اخیراً استفاده از روش ها و ابزار صیادی غیر مجاز و مخرب توسط برخی صیادان سودجو، بلای جان انواع آبزیان در معرض خطر انقراض نظیر مرجان ها و لاک پشت ها شده و صید بی رویه آنواع آبزیان خصوصاً آبزیان غیر ماکول شامل سفره ماهیان، انواع صدف ها و یال ماهیان و همچنین صید کوسه ماهیان و قاچاق اعضای بدن این آبزیان از تهدیدات بسیار مهم محیط زیست دریایی در آبهای کشور است‌

وی افزود: ۲۸ گونه آبسنگ مرجانی از نوع شاخ گوزنی، حاشیه ای، تخت یا پراکنده در خلیج چابهار وجود دارد که نقش مهمی در سلامت محیط زیست دارند. آبسنگ های مرجانی در رده بندی جزء جانوران کیسه تن و گزنه سانان هستند و خلیج چابهار زیستگاه مطلوب این گونه ارزشمند دریایی محسوب می شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان ادامه داد: خلیج چابهار دربرگیرنده گونه های ارزشمند و منحصر بفرد از آبسنگ های مرجانی در کشور است. مرجان ها زیستگاه بسیار مطلوبی برای انواع آبزیان و ماهی های زینتی بوده و به عنوان موج شکن های طبیعی محافظ مناطق ساحلی از جریان های دریایی نیز هستند.

وی گفت: بر اساس بند (چ) قانون شکار و صید مصوب ۱۶ خرداد ۴۶ (با اصلاحات مصوب ۳۰ دی ۵۳ و ۲۵ آذر ۷۵) تعیین بهای جانوران وحشی به لحاظ مطالبه ضرر و زیان از وظایف و اختیارات شورای عالی حفاظت محیط زیست است. طبق مصوبه شماره ۴۴۲ تاریخ ۲۵ تیر ۹۸‌ شورای عالی حفاظت محیط زیست جریمه خسارت زدن به هر کیلوگرم مرجان شصت میلیون ریال تعیین شده است.

پورمردان خاطرنشان کرد: خلیج چابهار با ۱۷ کیلومتر طول ۲۰ کیلومتر عرض و میانگین عمق ۲۰ متر در دهانه خلیج، به عنوان بزرگترین خلیج در سواحل استان سیستان و بلوچستان است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان حفاظت محیط زیست خلیج چابهار غیر مجاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۳۰۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلاجقه: از برقی کردن وسایل نقلیه در تهران حمایت می‌کنیم

به گزارش همشهری آنلاین، علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در گفتگو با همشهری درباره لزوم برقی کردن خودروها و وسایل نقلیه در تهران و سراسر کشور اظهار داشت: از هر فعالیتی که منجر به کاهش تراز آلایندگی در تهران و سراسر کشور شود، دفاع میکنیم. از سوی دیگر سوخت بی کیفیت عامل اصلی آلودگی تهران و کلان شهرها است.

وی ادامه داد: در رایزنی ها با شهردار تهران خواستار هرچی سریع تر برقی شدن خودروها و وسایل نقلیه بودیم. چرا که درحال حاضر برقی کردن خودروها بهترین راه حل برای کنترل آلودگی هوا است. بنابراین قرار داد شهرداری تهران با چین مبنی بر واردات وسایل نقلیه برقی، اقدامی خوب و موثر خواهد بود.

کد خبر 849128 برچسب‌ها علیرضا زاکانی شهردارى تهران سازمان حفاظت محیط زیست

دیگر خبرها

  • سلاجقه: از برقی کردن وسایل نقلیه در تهران حمایت می‌کنیم
  • دستگیری دو گروه شکارچی و صیاد غیرمجاز در پلدختر
  • دستگیری متخلفان شکار غیر مجاز در منطقه حفاظت شده هلن
  • پلمب دو واحد شن و ماسه در یزد
  • دستگیری شکارچیان غیرمجاز در منطقه هلن چهارمحال‌وبختیاری
  • بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی محیط زیست گیلان در روز ملی موزه‌ها
  • علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟
  • جزئیات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • ساماندهی ۹۰ تن نخاله ساختمانی با اجرای یک پویش در استان مرکزی
  • پاکسازی سفیدرود از ادوات صید غیرمجاز و برخورد قاطع با متخلفان آغاز شد