Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@13:51:47 GMT

تولید محصولات کشاورزی مقاوم در برابر گرما ممکن می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۳۱۹۴۳

تولید محصولات کشاورزی مقاوم در برابر گرما ممکن می‌شود

پژوهشگران انگلیسی در بررسی خود، روش جدیدی را برای تولید محصولات کشاورزی مقاوم در برابر گرما در پیش گرفته‌اند.

به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، پژوهشگران با بررسی واکنش‌های رخ داده سطح مولکولی در محصولات کشاورزی، گامی دیگر به سوی تولید گندم با قابلیت تحمل گرما برداشتند.

ترموستات‌های هوشمند، به دستگاه‌های تهویه اطلاع می‌دهند که هنگام تابش خورشید در تابستان، روشن شوند و همچنین زمان خاموش شدن آنها را برای ذخیره انرژی اطلاع می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گیاهان نیز دارای چنین سیستمی هستند. آنها، آنزیمی موسوم به "روبیسکو اکتیواز"(Rca) دارند که به یک آنزیم تولیدکننده انرژی موسوم به  "روبیسکو"(Rubisco) اطلاع می‌دهد که هنگام درخشش خورشید، فعال شود و هنگامی که برگ گیاه از نور محروم است، فعالیت خود را متوقف کند تا به ذخیره انرژی بپردازد.

گروهی از پژوهشگران "دانشگاه لنکستر"(Lancaster University) انگلستان، در بررسی جدید خود نشان دادند که تعویض تنها یکی از بخش‌های مولکولی سازنده روبیسکو اکتیواز در گندم می‌تواند به آن در فعال کردن سریع‌تر روبیسکو در دماهای بالاتر کمک کند و فرصتی برای محافظت از محصولات کشاورزی در برابر افزایش دما ارائه دهد.

"الیزابت کارمو سیلوا"(Elizabete Carmo-Silva)، از پژوهشگران این پروژه گفت: ما روبیسکو اکتیواز را که می‌تواند به فعال کردن روبیسکو در دماهای پایین‌تر بپردازد، مورد بررسی قرار دادیم و فقط یکی از آمینواسیدهای آن را با آمینواسید موجود در روبیسکو اکتیواز یک گندم دیگر که در دمای بالاتر نسبتا خوب عمل می‌کرد، عوض کردیم. نتیجه این کار، شکل جدیدی از روبیسکو اکتیواز بود که بهتر از هر دو نوع دیگر آن است.

پژوهشگران، این بررسی را به عنوان بخشی از پروژه موسوم به "RIPE" انجام دادند که مهندسی محصولات کشاورزی را با بهبود فتوسنتز آنها شامل می‌شود. پروژه RIPE، با حمایت "بنیاد بیل و ملیندا گیتس"(BMGF)، "بنیاد پژوهش غذا و کشاورزی آمریکا"(FFAR) و "وزارت توسعه بین‌المللی"(DFID) در حال انجام شدن است.

این پژوهش، روی مدل درون‌کشتگاهی باکتری "اشریشیا کلی"(E. coli) انجام شد و یافته‌هایی را ارائه داد که از تلاش‌های پژوهشگران پروژه RIPE برای شناسایی و بهبود روبیسکو اکتیواز محصولات کشاورزی دیگر مانند لوبیا چشم‌بلبلی و سویا با شکل‌های متفاوتی از روبیسکو اکتیواز پشتیبانی می‌کنند.

این پژوهش، در مجله "The Plant Journal" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: محصولات كشاورزي گرما مولکول آنزيم محصولات کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۳۱۹۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت خانگی سبزیجات با مایعی غیر قابل آشامیدنی

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از دیلی میل، کشاورزان سالانه ۱۲۸ هزار دلار صرف خرید کود‌های مصنوعی برای رشد محصولات خود می‌کنند. اما ادرار می‌تواند یک جایگزین مقرون به صرفه باشد، زیرا حاوی نیتروژن و فسفر است که برای حفظ و ارتقای رشد محصول ضروری است.

کود گاوی در حال حاضر برای کمک به رشد محصولات زراعی استفاده می‌شود، اما دانشمندان استدلال کرده اند که ادرار آنقدر‌ها متفاوت نیست و می‌تواند جایگزین سازگاری با محیط زیست به جای تخلیه در توالت باشد.

هر فرد به طور متوسط سالانه ۱۳۲ گالن ادرار دفع می‌کند که می‌تواند به ۱۳ پوند کود تبدیل شود.

«دیویانا گراسیا رودریگرز» «Divina Gracia P. Rodriguez» پژوهشگر این طرح می‌گوید: ادرار انسان به اندازه طلا ارزش دارد. به تمام کود‌هایی که تا اکنون از دست داده ایم فکر کنید. زمان آن فرا رسیده است که ما شروع به جمع آوری و استفاده از پسماند خود کنیم.

محققان در حال ساخت سرویس‌های بهداشتی هستند که می‌توانند ادرار را از آب باقیمانده جدا کنند. این شیوه پیش از این در «باهیردار» در اتیوپی آزمایش شده است. پس از جدا شدن از آب، ادرار را می‌توان خشک و به گلوله‌های بی بو و ارزانی تبدیل کرد که می‌تواند در زمین‌های کشاورزی پخش شود تا محصولات را بارور کند.

اگرچه ممکن است این مفهوم برای بیشتر افراد جذاب به نظر نرسد، اما «آن اسپورکلند» «Anne Spurkland» استاد و محقق پزشکی در دانشگاه اسلو این فناوری را کاملا ایمن توصیف می‌کند.

وی می‌گوید راهی برای استفاده از این روش در خانه وجود دارد که یک قسمت ادرار را با ۹ قسمت آب مخلوط کرده و مایع را با آب پاش کوچکی روی خاک سبزیجات اسپری کنید. باکتری‌های خاک، نیتروژن را به واحد‌های سازنده جدیدی تبدیل می‌کنند که گیاهان از آن استفاده می‌کنند.

در حالی که این ایده ممکن است عجیب به نظر برسد، اما محققان دانشگاه میشیگان در مطالعه‌ای در سال ۲۰۲۰ تایید کردند که کود ادراری را می‌توان بدون ترس از گسترش عفونت‌های مقاوم به آنتی بیوتیک استفاده کرد.

دانشمندان نگران بودند افرادی که کود ادراری به کشاورزان را ارائه می‌دهند ممکن است دچار عفونت‌های دستگاه ادراری (UTIs) و حاوی DNA باکتری باشند. این مطالعه نشان داد که اگر ادرار، تازه مصرف نشده و به مدت ۱۰ ساعت در انکوباتور کهنه شده باشد، ژن‌های مقاوم به آنتی بیوتیک ۹۹ درصد کاهش پیدا می‌کند.

دکتر «کریستا ویگینتون» «Krista Wigginton» یکی دیگر از مجریان این پژوهش می‌گوید: انسان، سالیان سال، ادرار را جمع آوری و از آن به عنوان کود استفاده کرده است، اما پس از اختراع سیستم فاضلاب، این کار متوقف شد.

وی افزود: ما اکنون در تلاشیم تا بفهمیم با این سیستم زیرساختی که داریم، چگونه می‌توانیم در مورد آنچه که وارد سیستم فاضلاب می‌شود متفاوت فکر کنیم و برخی از آن محصولات ارزشمند را قبل از اینکه با هر چیز دیگری مخلوط و رقیق شوند، جذب کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حضور ۱۰ شرکت تولیدی کشاورزی مازندران در نمایشگاه اکسپو
  • انتقال خون فارغ از گروه خونی ممکن می‌شود
  • تأمین مودم پروژه فیبر نوری از محصولات تولید داخل
  • ستاره‌شناسان قوی‌ترین شواهد برای سیاره نهم را کشف کردند
  • آیا منجمد کردن نان آن را سالم‌تر می‌کند؟
  • ۳۵ میلیارد ریال تسهیلات مکانیزاسیون جذب ششتمد خراسان رضوی شد
  • محصولات سبز نفت سپاهان امسال وارد بازار می‌شوند
  • کشت خانگی سبزیجات با مایعی غیر قابل آشامیدنی
  • بررسی نقض در اجرای قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی در مجلس
  • آیا زنان پزشکان بهتری هستند؟