Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا سلمانی عبیات پژوهشگر تاریخ اسلام در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: ابوجعفر محمد بن علی بن حسین بن موسی بن بابویه قمی معروف به شیخ صدوق است که لقب هایی نظیر؛ رئیس المحدثین به او نسبت داده اند و بنابر آنچه که گفته شده، ولادت شیخ صدوق با دعای خیر و برکت امام عصر (عج) بوده است، آن امام از همان طفولیت به او نگاه ویژه‌ای داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با اشاره به جایگاه علمی شیخ صدوق و نگاه و نظر علما درباره او فزود: شخصیت‌هایی همچون؛ نجاشی شیخ صدوق را بزرگ شیعیان و از فقیهان برجسته مذهب امامیه می‌داند، همچنین شیخ طوسی درباره شیخ صدوق می‌گوید: او در فقه و فقاهت و رجال و حدیث یگانه بود و در بین آدمای غم همانند او یافت نمی‌شد. این در حالی است که امثال ابن ادریس حلی او را استاد شیخ مفید دانسته و دیگرانی همچون شیخ بهایی به او لقب رئیس المحدثین را دادند

سلمانی عبیات اظهار داشت: نه تنها علمای شیعه، بلکه علمای اهل سنت نیز از بزرگی و علم شیخ صدوق سخن به میان آوردند، ذهبی یکی از بزرگ ترین علمای نسب شناس و رجالی اهل سنت او را رئیس و سردمدار علم و فقه شیعه در قرن چهارم می‌داند، چراکه شیخ صدوق برای گردآوری احادیث اهل بیت پیامبر (ص) و سفر‌های علمی مختلف و مهمی رفته و برخی از پژوهشگران تعداد سفر‌های او را به ۱۷ شهر مهم جهان ثبت و ضبط کرده اند که نتیجه آن‌ها کتابی ارزشمند و احادیثی گهربار بوده است.

پژوهشگر تاریخ اسلام تصریح کرد: برای شیخ صدوق بیش از ۴۱ شاگرد بزرگ و معروف ثبت شده و این شاگردان خود اسطوره‌ها و ستاره‌های آسمان علم و دانش شیعه هستند، به طور مثال شیخ مفید و نجاشی شیوخ بزرگ در تاریخ شیعه از شاگردان شیخ صدوق شناخته می‌شوند،

این نویسنده تاریخ ادامه داد: نکته بسیار جالب در زندگی شیخ صدوق این است که او در درس و تدریس بسیاری از علمای آن زمان شرکت کرده تا آنجا که علامه نوری بیش از ۲۰۰ استاد برای او ذکر کرده، همچنین شیخ طوسی در کتاب مهم خود الفهرست کتاب‌های شیخ صدوق را بیش از ۳۰۰ عنوان کتاب ذکر می‌کند و ابن شهر آشوب در کتاب معاد مول ما نیز بر آن تاکید کرده و صحه می‌گذارد.

محمدرضا سلمانی عبیات بیان داشت: بدون شک شیخ به جایگاه علمی بزرگی رسیده بود تا آنجا که او را مرجع تمام خراسان و بخش اعظمی از شیعیان دانستند به گونه‌ای که بسیاری از احکام و فتاوای او پیگیری و اجرا می‌کردند این نقطه از کتابی مانند جوابات او که به نقاط مختلف جهان در پاسخ به سوالات فقهی نگاشته شده است قابل بررسی است.

او در پایان اظهار کرد: شیخ صدوق پس از سال‌ها مجاهدت علمی و اطلاعات یک کلام و کلام اهل بیت و حقانیت مذهب شیعه در سال ۳۸۱ هجری قمری در قم وفات نمودند و ایشان را در نزدیکی حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علی‌ها را به خاک سپردند.

انتهای پیام/گ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تاریخ اسلام علم فقه شیخ صدوق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۳۳۹۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگ‌ترین انتقال تاریخ والیبال ایران | این پسر لژیونر شد + تصاویر

به گزارش همشهری آنلاین، پوریا حسین خانزاده ستاره ۲۱ ساله والیبال ایران که در ۲ سال گذشته از بهترین‌های لیگ برتر بوده با عقد قراردادی راهی تیم لوبه یکی از بهترین تیم‌های حاضر در سوپر لیگای ایتالیا خواهد شد. او که در پست دریافت‌کننده قدرتی توپ می‌زند، حالا باید برای قرارگیری در ترکیب اصلی تیم لوبه با ستاره‌هایی همچون الکساندر نیکولوف و ماتیا بوتولو رقابت کند.

لوبه در فصل آینده با تغییرات بسیار زیادی روبه‌رو خواهد شد که مهم‌ترین آن رفتن لوسیانو دچکو پاسور آرژانتینی از این تیم است. همچنین جیامپائولو مدی جایگزین لورنزو بلنجینی به‌عنوان سرمربی این تیم شده است. ایوان زایتسف سرشناس که فصل قبل در پست دریافت کننده قدرتی در لوبه بازی می‌کرد از این تیم جدا شد تا یکی از رقبای پوریا حسین خانزاده در این تیم کم شود.

پوریا حسین خانزاده دومین بازیکن ایرانی تاریخ این تیم است، پیش از او امیر غفور در سال ۲۰۲۰ در این تیم حضور داشت که کرونا حضور او را در این تیم نیمه تمام گذاشت. حالا می‌توان گفت که خانزاده به همراه غفور صاحب تاریخی‌ترین انتقال والیبال ایران خواهند بود.

حسین خانزاده هم‌اکنون در اردوی تیم ملی والیبال است و خود را برای لیگ ملت‌های والیبال آماده می‌کند تا با درخشش خود ایران را به المپیک برساند. تیم لوبه در این فصل در جایگاه نه‌چندان خوب پنجم قرار گرفت و این‌بار امیدوار است با ستاره ایرانی خود دوباره به مقام قهرمانی سوپر لیگای ایتالیا برسد. لوبه در فصل آینده باید در کاپ اروپا دومین سطح از مسابقات باشگاهی اروپا بازی کند و در لیگ قهرمانان اروپا غایب بزرگ این تورنمنت است.

از افتخارات لوبه می‌توان به دو قهرمانی لیگ قهرمانان اروپا، هفت قهرمانی لیگ، هفت قهرمانی جام حذفی، چهار قهرمانی سوپرکاپ، یک قهرمانی جام باشگاه های جهان و چهار قهرمانی چلنج کاپ اروپا اشاره کرد که نشان می‌دهد پوریا حسین خانزاده راهی تیمی بزرگ شده است و باید از این فرصت به خوبی استفاده کند.

کد خبر 848895 منبع: ورزش سه برچسب‌ها ویژه ورزشی والیبال - ایران

دیگر خبرها

  • حیوانی که دایناسور‌ها در کنار آن کوچک به نظر می‌رسند!
  • بزرگ‌ترین انتقال تاریخ والیبال ایران!
  • بزرگ‌ترین انتقال تاریخ والیبال ایران | این پسر لژیونر شد + تصاویر
  • دین سینما به امام صادق‌(ع) چه زمانی ادا می‌شود؟
  • اعطای جایزه شیخ مفید به ۱۰۰ استاد شاگردپرور
  • ۱۳ میلیون دلار برای القای تاریخچه ترور و کشتار به ایران و مذهب شیعه | جعل تاریخ در سریال حشاشین
  • خلیج‌فارس؛ نامی به بلندای تاریخ و شکوه ایران است
  • تحریف تاریخ، تضعیف شیعه و باقی توطئه‌ها
  • تحریف تاریخ، تضعیف شیعه و باقی توطئه‌‌ها
  • خراسان جنوبی گنجینه ناشناخته سرمایه گذاری /اکسپو سکوی پرتاب توسعه