Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-02@22:41:59 GMT

چرا "واکسن آکسفورد" مهمتر است؟

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۳۴۲۲۸

چرا 'واکسن آکسفورد' مهمتر است؟

رویداد۲۴ در سراسر جهان، تعداد زیادی از شرکت‌ها و مراکز پژوهشی روی ساخت واکسنی برای بیماری کرونا (کووید-۱۹) کار می‌کنند و پیشرفت‌هایی در این زمینه به دست آورده اند. دانشگاه آکسفورد یکی از این مراکز است که در مقایسه با دیگر مراکز از اهمیت بیشتری برخوردار است.

با شیوع جهانی ویروس کرونا، کارشناسان سناریو‌های مختلفی - مانند اعمال قرنطینه شدید، ضعیف شدن احتمالی ویروس و ساخت واکسن- برای پایان همه‌گیری کرونا مطرح کردند که مطمئن‌ترین آن‌ها، توسعه واکسنی برای این بیماری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تدابیر قرنطینه و فاصله‌گذاری اجتماعی در مقابله با ویروس کرونا موثر هستند، اما نمی‌توان این تدابیر را برای مدت طولانی ادامه داد. حتی اگر کشوری از طریق تدابیر مزبور، کرونا را ریشه کن کند، بار دیگر ممکن است ویروس از خارج وارد آن شود. این امر، در چین که منشأ ویروس کرونا است، اتفاق افتاد. مقامات چین، با اعماد محدودیت‌های شدید تاحدود زیادی کرونا را مهار کردند، ولی باز هم مواردی از ورود این ویروس از خارج ثبت کردند.

از این رو، کارشناسان ساخت واکسن کرونا را موثرترین راه برای مهار و حتی ریشه کن کردن کرونا می‌دانند. اما ساخت واکسن کرونا به سادگی ممکن نیست. ارزیابی‌های اولیه حاکی از این بود که ساخت واکسن ویروس کرونا حدود ۱۲ تا ۱۳ ماه طول می‌کشد. دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در جدیدترین ارزیابی خوشبینانه، گفته «بسیار مطمئن» است که تا آخر سال جاری میلادی واکسن کرونا ساخته شود. ظاهرا ارزیابی ترامپ که سابقا به دنبال تصاحب یافته‌های علمی دانشمندان آلمانی در زمینه واکسن کرونا بود، منطبق با پیشرفت شرکت‌های آمریکایی است.

با این حال، آمریکا تنها کشوری نیست که روی ساخت واکسن کرونا کار می‌کند. دانشگاه آکسفورد در بریتانیا نیز در حال پژوهش درباره واکسن کرونا است و ظاهرا از همه رقبا جلوتر افتاده است.

دانشگاه آکسفورد کار بر روی واکسن کووید-۱۹ را در ۲۰ ژانویه ۲۰۲۰ آغاز کرد. هم اکنون تیمی از متخصصان در قالب دو نهاد –انستیتوی جنر و گروه واکسن آکسفورد- آزمایشات واکسن کووید-۱۹ را انجام می‌دهند. پرفسور سارا گیلبرت، پرفسور آندرو پولاند، پرفسور ترزا لامبی، دکتر ساندی دوگلاس، پرفسور کاترین گرین و پرفسور آدریان هیل این تیم را رهبری می‌کنند.

واکسن آکسفورد که «ChAdOx۱ nCoV-۱۹» نام دارد، از اولین واکسن‌هایی بود که وارد مرحله آزمایشات بالینی شد. به غیر از واکسن آکسفورد، فقط چند واکسن دیگر از آمریکا و چین وارد مرحله آزمایشات بالینی شده اند.

آکسفورد برای توزیع جهانی واکسن خود، با یک شرکت بزرگ داروسازی اروپایی قرارداد امضا کرده است.

 

تفاوت‌های واکسن آکسفورد
اما واکسن آکسفورد به دلایل مختلف در مقایسه با سایر واکسن‌ها اهمیت بیشتری دارد:

اولین وجه تمایز واکسن آکسفورد با سایر واکسن‌ها، سرعت ساخت آن است. اواسط ماه آوریل، در حالی که ارزیابی‌ها درباره زمان ساخت واکسن کرونا حاکی از این بود که ساخت این واکسن حداقل یک سال طول می‌کشد، سارا گیلبرت ابراز امیدواری کرد که واکسن آکسفورد تا ماه سپتامبر آینده آماده شود. او طی گفتگویی گفت: «ما امیدواریم که تا سپتامبر حداقل مقداری دوز قابل استفاده داشته باشیم. تا آن زمان، برای همه جا‌ها به اندازه کافی (واکسن کرونا) نخواهیم داشت، اما از الآن هر چه بیشتر تولید کنیم، دوز‌های بیشتری خواهیم داشت.»

گیبلرت گفته کار بر روی واکسن کرونا «با سرعت بسیار زیادی» ادامه دارد. همچنین، سر جان بل، استاد پزشکی در دانشگاه آکسفورد، گفته چشم انداز موفقیت واکسن آکسفورد «بسیار خوب» است و «هر روز که می‌گذرد احتمال موفقیت بیشتر می‌شود.» بل افزود: «ما اوایل ماه ژوئن شواهدی به دست خواهیم آورد که واکسن (آکسفورد) موثر است.»

اما علاوه بر سرعت ساخت، واکسن آکسفورد احتمال موفقیت بیشتری دارد. گیلبرت در گفتگویی با روزنامه تایمز اعلام کرده «۸۰ درصد اطمینان دارد» که واکسنی که تیمش در حال ساخت آن است، موفق شود. این پرفسور اعلام کرد: «فکر می‌کنم احتمال موفقیت این نوع واکسن به نحو بی سابقه‌ای از سایر اموری که انجام داده‌ایم، بیشتر است. این فقط حدس نیست. هر هفته به مرور زمان، داده‌های بیشتری برای بررسی به دست می‌آوریم.»

هنوز به طور کامل معلوم نیست که چرا واکسن آکسفورد به این سرعت جلو می‌رود. با این حال، یک دلیل می‌تواند این باشد که دانشمندان آکسفورد در ساخت واکسن کرونا از صفر شروع نکردند.

در بحث ساخت واکسن، مفهومی به نام «تلقیح» یا «مایه کوبی» (Inoculation) وجود دارد که عبارت است از تزریق شکل تضعیف شده یک ویروس یا بیماری به انسان به منظور پیشگیری از ابتلا به همان بیماری.

اکثر شرکت‌ها و تیم‌هایی که هم اکنون روی واکسن کرونا کار می‌کنند به خاطر کمبود دانش و اطلاعات‌شان در زمینه تلقیح، نمی‌توانند در آزمایشات بالینی، واکسن کرونا را روی تعداد زیادی از داوطلبان امتحان کنند. اما آکسفورد در این زمینه یک مزیت دارد. به گفته نیویورک تایمز، دانشمندان انستیتوی جنر در دانشگاه آکسفورد روی تلقیح‌های مشابه کرونا آزمایشات انجام داده اند و متوجه شده اند که این تلقیح‌ها آسیبی به انسان وارد نمی‌کنند. سال گذشته، دانشگاه آکسفورد روی تلقیح‌های یک نسخه اولیه ویروس کرونا آزمایشاتی انجام داده بود.

این امر باعث شد که محققان آکسفورد بتوانند آزمایش واکسن ویروس جدید کرونا را روی شش هزار نفر تا اواخر ماه آینده برنامه ریزی کنند. آن‌ها امیدوارند که از طریق این آزمایش‌ها نشان دهند که واکسن کرونا نه تنها ایمن است بلکه در مقابله با بیماری موثر است.

دانشمندان آکسفورد می‌گویند اگر واکسن‌شان موثر واقع شود، می‌توان تا ماه سپتامبر چند میلیون دوز از این واکسن تهیه کرد و آن را در دسترس قرار داد. نتایج آزمایشات جدید نشان می‌دهد که واکسن آکسفورد ممکن است موثر واقع شود. ماه گذشته، محققان آزمایشگاه «راکی ماونتین» وابسته در انستیتوی ملی سلامت در مونتانا، شش میمون را با یک دوز واکسن آکسفورد تلقیح کردند. سپس، این میمون‌ها در معرض مقادیر زیادی ویروس کرونا قرار گرفتند. سایر میمون‌های آزمایشگاه، مریض شدند، اما همه شش میمونی که با واکسن آکسفورد تلقیح شده بودند، تا ۲۸ روز بعد سالم ماندند.

بیشتر بخوانید: واکسن ویروس کرونا، ابزار تبلیغاتی تازه ترامپ برای انتخابات ۲۰۲۰

واکسن آکسفورد دو مرحله را طی می‌کند. مرحله اول، اثبات کارآمدی و تاثیر مثبت واکسن ویروس کرونا و مرحله دوم، اثبات ایمن بودن آن است. سر جان بل گفته کارآمدی واکسن آکسفورد از منظر ایجاد واکنش قوی آنتی بادی در بدن، احتمالا مطلوب خواهد بود. اما سوال واقعی این است که آیا واکسن آکسفورد از نظر ایمنی هم خوب خواهد بود؟ بل می‌گوید مطالعات بالینی فعلی روی همین سوال متمرکز هستند.

به هر حال، مطالعات و آزمایشات واکسن آکسفورد هنوز در جریان است و ظاهرا روند خیلی خوبی را طی می‌کنند. اما در این بین، این پرسش مطرح شده که اگر واکسن آکسفورد موفق شود، آیا در دسترس همه کشور‌های جهان خواهد بود؟ محققان آکسفورد می‌گویند پاسخ این سوال مثبت است.

سر جان بل گفت: «یکی از بلندپروازی‌های ما این است که اگر واکسن موفق شد، دسترسی گسترده جهانی به آن را تضمین کنیم.» این استاد افزود تیم آکسفورد دنبال تضمین این مسئله است که کشور‌های در حال توسعه در مسابقه تولید و تهیه واکسن کرونا فراموش نشوند.

دانشگاه آکسفورد همچنین با شرکت داروسازی «استرا زینیکا» توافق امضا کرده و گفته این توافق به توزیع سریع و گسترده واکسن کرونا در سراسر جهان کمک خواهد کرد. طبق این توافق، شرکت استرا زینیکا مسئول ساخت و توزیع واکسن آکسفورد در سراسر جهان خواهد بود.

منبع: فرارو لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 ویروس کرونا واکسن کرونا ساخت واکسن کرونا دانشگاه آکسفورد واکسن آکسفورد ویروس کرونا واکسن ویروس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۳۴۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طلوع کیان:مهمتر از صعود بازیابی چهره معتبر تیم ملی والیبال در عرصه بین المللی است/ بازیکنان غایب اردو عذر موجه ارائه کردند

امیر طلوع کیان در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره شرایط تیم ملی والیبال ایران پیش از حضور در لیگ ملت‌ها در حالی که بازیکنانی بودند که به دلیل مصدومیت یا مسائلی دیگر از حضور در لیست ۱۸ نفره جا ماندند، اظهار کرد: والیبالیست‌هایی که نتوانستند در خدمت تیم ملی باشند عذر موجه داشتند. سید محمد موسوی و امیر غفور عذر موجه آوردند و از سوی فدراسیون قبول شده، برای سایرین هم مانند صابر کاظمی هم به این شکل بود، برخی نفرات هم نظیر بردیا سعادت به دلیل مصدومیت نتوانستند در این اردو حضور داشته باشند.  

سرمربی تیم ملی نفرات اصلی خود را شناسایی می‌کند

وی ادامه داد: اصل ماجرا برای تیم ملی والیبال اردویی است که قبل از مسابقات در برزیل تشکیل می‌شود، آنجاست که تیم به جمع‌بندی و قوام می‌رسد. با توجه به اینکه به غیر از ۱۴ بازیکن قانونی، ۴ بازیکن دیگر هم می‌توانند همراه تیم ملی باشند در برزیل سرمربی تیم ملی نفرات اصلی خود را شناسایی می‌کند. تیم ملی با انسجام و متحد در برزیل شکل بگیرد و مسابقات را با قدرت آغاز کند. هنوز تمامی مسابقات باشگاهی تمام نشده و برخی بازیکنان هم که مسابقات آنها به پایان رسیده نیاز به استراحت و ریکاوری دارند تا در بهترین فرم به اردوی تیم ملی اضافه شوند. هنوز دیگر تیم‌های ملی حاضر رقابت‌ها هم تمرینات خود را شروع نکردند، چون مسابقات یورو لیگ این هفته تمام می‌شود. از هفته آینده اردو‌های تیم‌های رقیب ایران به شکل نهایی می‌رسد و این اتفاق برای تیم ملی کشورمان هم می‌افتد.

همه چیز در اردوی برزیل مشخص می‌شود

کارشناس والیبال خاطرنشان کرد: هفته آینده دقیقاً مشخص می‌شود برای لیگ ملت‌ها وضعیت بازیکنان تیم‌های هر کشور چگونه است. کادر‌های فنی تیم‌های مختلف هم به جمع‌بندی می‌رسند که چگونه می‌توانند مسابقات را شروع و به پایان برسانند. بعد از اتمام مسابقات باشگاهی باید کیفیت تیم‌ها را سنجید و دید که آخرین وضعیت رقبا و تیم کشورمان چگونه است. نکته مثبت برای تیم ملی ایران این است که کادر ایرانی مائوریسیو پائز از هفته‌ها قبل کار خود را آغاز کردند و امور را پیش برده‌اند. چهره‌های شناخته شده و مورد وثوق تمرینات تیم ملی را پیش بردند و کاملاً با پائز هماهنگ بودند. دستیار غیرایرانی پائز هم که به تیم ملی اضافه شود منطبق بر اصول حرفه‌ای پیش می‌رود. اگر می‌خواهیم به آمادگی صددرصد هم برسیم به حضور بازیکنان و طراحی و اجرای تمرینات بازمی‌گردد. باز هم همه چیز در اردوی برزیل مشخص می‌شود ولی باید صبور باشیم تا اردو شکل واقعی به خود بگیرد و تمرینات وجه قطعی پیدا کند تا تیم ملی قابل ارزیابی باشد.

به المپیک صعود کنیم فوق‌العاده است

وی در مورد اینکه تیم ملی والیبال می‌تواند عملکردی فراتر از انتظار داشته باشد تا بار دیگر سهمیه المپیک بگیرد، تصریح کرد: همه معتقدیم تیم ملی والیبال ۱۰ درصد شانس صعود دارد، هر چند این درصد‌ها قابل ارزیابی علمی نیستند، همه مسابقات مورد حساب هستند و این احتمال وجود دارد که نتایج بسیار خوبی بگیریم ولی به المپیک صعود نکنیم، چون نتایج تمامی تیم‌ها در رنکینگ جهانی محاسبه می‌شود. آن چیزی که همه متفق‌القول قبول دارند این است که هر چند شانس کمی برای صعود داریم باید از تمام این شانس استفاده کنیم. تیم ملی باید جوری وارد مسابقات شود که با یک هدف مشخص با صددرصد توان خود و با برنامه برابر حریفان بازی کند. مهم‌تر از صعود به المپیک، بازیابی چهره معتبر تیم ملی در عرصه بین‌المللی است. نتایج درخشان تیم ملی باعث خواهد شد تا بار دیگر ایران تیمی مطرح و معتبر در عرصه جهانی باشد. اگر به المپیک صعود کنیم که فوق‌العاده است، اما اگر چنین نشد هم نام ایران به عنوان یکی از تیم‌های مطرح در کنار دیگر تیم‌های صاحب نام جهان برده می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گارداسیل اولین واکسن مورد تایید به‌منظور پیش‌گیری از بروز سرطان دهانۀ رحم است
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • طلوع کیان:مهمتر از صعود بازیابی چهره معتبر تیم ملی والیبال در عرصه بین المللی است/ بازیکنان غایب اردو عذر موجه ارائه کردند
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال