Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@07:20:01 GMT

درگذشت هفدهمین رییس موزه ملی ایران در سکوت

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۳۵۳۸۸

درگذشت هفدهمین رییس موزه ملی ایران در سکوت

احمد تهرانی ‌مقدم، هفدهمین رییس موزه ملی ایران، در سن ۶۹ سالگی و در سکوت خبری درگذشت.

به گزارش ایسنا، احمد تهرانی مقدم – برادر شهید حسن طهرانی مقدم – ، هفته‌ی گذشته و بر اثر عمل جراحی قلب باز در بیمارستان شریعتی تهران درگذشت، پیکر وی جمعه -  ۱۲ اردیبهشت – در کنار پیکر برادرش در بهشت زهرا (س) به خاک سپرده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تهرانی مقدم، متولد ۱۳۳۰ و دانش‌آموخته رشته باستان‌شناسی از دانشگاه تهران  بود که بعد از کاوش در محوطه عصر آهن پیشوای ورامین به عنوان سرپرست کاوش، مدیر موزه ملی ایران شد.

وی در فاصله سال‌های ۱۳۶۶ تا ۱۳۷۵ به عنوان هفدهمین رییس موزه ملی ایران، موزه دوران اسلامی را افتتاح و جشن پنجاه سالگی موزه ایران باستان را برگزار کرد.

احمد تهرانی مقدم در کنار آیت‌الله خامنه‌ای (رییس جمهور وقت)، مصطفی میرسلیم و مهدی حجت

سید احمد محیط طباطبایی - رییس ایکوم ایران - درباره‌ی تهرانی مقدم می‌گوید: «در سال ۱۳۶۴ و زمانی که دانشجوی رشته باستان‌شناسی بودم، درخواستِ حضور در یک تیم کاوش برای انجام کار عملی دادم، آن زمان مدیر وقت مرکز باستان‌شناسی توافق کرد که به عنوان کارگر به هیات آقای تهرانی مقدم در امامزاده جعفر پیشوای ورامین بروم. او با سعه‌ی صدر و اخلاق خوب من را پذیرا شد.

بعد از پایان آن کاوش شنیدم که قرار بود وی در تپه‌ی دیگری کاوش کند، اما چون به جای آقای گلشن، به عنوان مدیر موزه ملی ایران انتخاب شد، دیگر کار کاوش انجام نداد.»

او آخرین کارِ مرحوم تهرانی مقدم را افتتاح موزه دوران اسلامی می‌داند و می‌گوید:‌ «بعد از پایان کارِ تهرانی مقدم در موزه ملی ایران و زمانی که سید محمد بهشتی به عنوان رییس سازمان میراث فرهنگی انتخاب شد، احمد تهرانی‌مقدم از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۸به عنوان مدیر دو مجموعه فرهنگی سعدآباد و نیاوران انتخاب شد.

 احمد تهرانی مقدم در کنار آیت‌الله هاشمی رفسنجانی

جلیل گلشن – پیشکسوت میراث فرهنگی و یکی از همکاران همدوره با احمد تهرانی‌مقدم -، نیز به ایسنا می‌گوید: تهرانی مقدم ورودی سال ۱۳۴۹ رشته باستان‌شناسی در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران بود که سال ۱۳۵۳ فارغ‌التحصیل شد و بعد از کاوش در یک سایت باستانی، به عنوان رییس چند موزه فعالیت داشت.

در  خبر درگذشت در سایت‌های خبری که خبر درگذشت احمد تهرانی مقدم را منتشر کرده‌اند، فقط به پیشینه‌ی خانوادگی وی توجه شده است، اما به تلاش‌های وی در حوزه فرهنگ و هنر کشور هیچ اشاره‌ای نشده است.

مهدی حجت، احمد تهرانی مقدم و هاشمی رفسنجانی

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: موزه ملی ایران درگذشت تهرانی مقدم موزه ملی ایران باستان شناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۳۵۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات کشف معماری ۴۵۰۰ ساله در شرق ایران اعلام شد

آفتاب‌‌نیوز :

تپۀ پیرزال در ۶۰ کیلومتری جنوب زابل در استان سیستان و بلوچستان قرار دارد و در سال ۱۳۸۷ در فهرست آثار ملی ثبت شده است. این تپه در سال ۱۴۰۲ از طرف دانشگاه زابل برای آموزش دروس عملی باستان‌شناسی به دانشجویان این رشته در دانشکدۀ هنر و معماری، برای فصل دوم کاوش شد که مهمترین یافته‌های آن، یک سازه معماری متعلق به دورۀ چهارم عصر مفرغ سیستان (حدود ۲۵۰۰ تا ۲۳۰۰ پیش از میلاد) بود، که شامل بقایای ساختمانی یک خانه در لایۀ اول این محوطه است.

حسین سرحدی ـ عضو هیأت علمی دانشگاه زابل ـ که سرپرستی دومین فصل کاوش آموزشی دانشگاه زابل در تپۀ پیرزال سیستان را به عهده داشت، گاه‌نگاری محوطه پیرزال را بر اساس یافته‌های سطحی، به دورۀ IV شهر سوخته نسبت داده است، درباره جزئیات کشف بقایای معماری متعلق به دورۀ چهارم عصر مفرغ سیستان (حدود ۲۵۰۰ تا ۲۳۰۰ پیش از میلاد) توضیح داد: این معماری شامل بقایای ساختمانی یک خانه در لایۀ اول این محوطه است. این خانه متشکل از تعدادی اتاق در حاشیۀ جنوبی یک حیاط مرکزی است.

او اضافه کرد: کاوش‌های اخیر بیانگر وجود یک کوچه است که احتمالاً این ساختمان را به ساختمان‌ها یا خانه‌های دیگر مرتبط می‌کرده است. بقایای این کوچۀ در ضلع شمالی کارگاه ۳ نشاندهندۀ توسعۀ ساخت و ساز در دورۀ آخر عصر مفرغ سیستان است.

در این فصل، که کارگاه شماره ۳ به ابعاد ۱۰ در ۱۰ متر کاوش شد، سفال‌هایی متعلق به حدود ۴۳۰۰ سال پیش، اشیاء گلی شامل پیکرک‌ها و اشیاء شمارشی نیز کشف شد.

باستان‌شناسان همچنین اشیائی را در ارتباط با مدیریت کالا و نظام داد و ستد محلی کشف کرده‌اند که استقرار در این مکان را با سایر محوطه‌های اطراف برقرار می‌کرد. این کالا‌های مبادلاتی به گمان باستان‌شناسان شامل ظروف سنگی، جانورانی همانند گاو، گوسفند و گندم و سایر ملزومات زندگی در آن دوران بوده است. به نظر آن‌ها، مبادلۀ اشیاء سنگی همچون پیکَرَک‌ها و ظروف مرمرین در این تپه از رونق خوبی برخوردار بوده است.

سرحدی درباره اهمیت این تپه باستانی گفت: بنا به یافته‌های سطحی، به نظر می‌رسد «پیرزال» یکی از بزرگترین تپه‌های متعلق به فاز انتهایی عصر مفرغ سیستان است، که تاریخ و کیفیت آن هنوز از مسائل مورد بحث باستان‌شناسی جنوب شرق ایران به شمار می‌رود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • برگزاری هفدهمین جشنواره آموزشی شهید مطهری
  • جزییات کشف معماری ۴۵۰۰ ساله در شرق ایران اعلام شد
  • موزه دانشگاه صنعتی امیرکبیر افتتاح شد
  • کشف معماری ۴۵۰۰ ساله در شرق ایران
  • گرامیداشت سالروز تولد سیمین دانشور برگزار شد
  • حقیقتی که در برنامه المیرا شریفی‌مقدم فاش شد
  • قالیباف درگذشت آیت‌الله نجفی تهرانی را تسلیت گفت
  • گل سعید احمد عباسی به تایلند در جام ملت های فوتسال آسیا (تایلند 0-2 ایران)
  • آیت‌الله نجفی تهرانی درگذشت
  • سیمینی که دانشور بود