Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-05-04@03:14:16 GMT

جویدن و خوردن یخ نشانه چیست و چه خطراتی دارد؟

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۳۶۹۵۷

صراط:

آیا تا به حال از خود پرسیده اید که جویدن قطعات یخ می‌تواند مضر باشد یا خیر؟ اگر به جویدن تکه‌های یخ علاقه دارید، ممکن است به بیماری پاگوفاگیا (تمایل وسواس گونه به خوردن یخ) مبتلا باشید. تمایل شدید به خوردن یخ می‌تواند نشان دهنده کمبود مواد مغذی یا نوعی اختلال تغذیه‌ای باشد. در این مقاله با علت و روش درمان یخ خواری بیشتر آشنا خواهیم شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چه عواملی باعث بروز یخ خواری می‌شوند؟
به گزارش ستاره چندین بیماری می‌توانند باعث یخ خواری شوند. از جمله:

کم خونی فقر آهن
اختلال هرزه خواری یا پیکا


۱) کم خونی فقر آهن
یخ خواری اغلب با کم خونی فقر آهن در ارتباط است. کم خونی زمانی روی می‌دهد که خون به اندازه کافی گلبول‌های قرمز سالم نداشته باشد. گلبول‌های قرمز باعث انتقال اکسیژن در بافت‌های بدن می‌شوند. بدون این اکسیژن، شما دچار خستگی و تنگی نفس خواهید شد. وجود آهن برای تولید گلبول‌های قرمز ضروری است. افراد مبتلا به کم خونی فقر آهن، به اندازه کافی در خون خود، آهن ندارند.

برخی محققان معتقدند که جویدن یخ باعث تحریک عاملی در افراد مبتلا به کم خونی فقر آهن می‌شود که در نتیجه خون بیشتری به مغز می‌فرستد. خون بیشتر در مغز به معنای اکسیژن بیشتر در مغز است. از آنجایی که مغز سابقا محروم از اکسیژن بوده، این افزایش ناگهانی اکسیژن ممکن است منجر به افزایش هوشیاری و وضوح تفکر شود.


۲) اختلال هرزه خواری یا پیکا
پیکا نوعی اختلال تغذیه‌ای است که در آن افراد تمایل به خوردن مواد غیر غذایی مانند یخ، خاک، کاغذ، خاکستر یا گِل دارند. پاگوفاگیا زیر مجموعه اختلال هرزه خواری بوده که شامل خوردن یخ، برف یا آب یخ است.
افراد مبتلا به پیکا به دلیل اختلال جسمی مانند کم خونی مجبور به خوردن یخ نیستند. در عوض، این نوعی اختلال ذهنی و روانی است. پیکا اغلب همراه با دیگر بیماری‌های روانی و ناتوانی‌های ذهنی بروز پیدا می‌کند. این عارضه همچنین می‌تواند به علت بارداری ایجاد شود.

نحوه تشخیص علت یخ خواری
اگر بیش از یک ماه است که تمایل به خوردن یخ دارید، به پزشک مراجعه کنید. اگر باردار هستید، فوراً به پزشک مراجعه کنید تا از شما نمونه خون گرفته شود. کمبود ویتامین و مواد معدنی در دوران بارداری می‌تواند باعث بروز مشکلات جدی شود.
با مراجعه به پزشک، علائم خود را توضیح دهید. اگر علاوه بر یخ به خوردن چیز‌های غیر عادی دیگر نیز تمایل دارید، با پزشک خود در میان بگذارید.
پزشک برای بررسی کمبود آهن، از شما آزمایش خون خواهد گرفت. اگر مشکل شما ناشی از کم خونی باشد، پزشک برای تشخیص علت کم خونی، آزمایش‌های بیشتری را تجویز خواهد کرد.

آیا یخ خواری می‌تواند منجر به بروز بیماری‌های دیگر شود؟
برخی افراد مبتلا به پاگوفاگیا، ممکن است هر روز چندین سینی یا کیسه یخ بخورند! این موضوع می‌تواند باعث بروز برخی مشکلات شود.

یخ خواری و مشکلات دهان و دندان
جویدن یخ به میزان زیاد در هر روز می‌تواند باعث از بین رفتن مینای دندان شود. مینای دندان قوی‌ترین قسمت دندان بوده و لایه‌های داخلی را از پوسیدگی و آسیب محافظت می‌کند. با از بین رفتن مینای دندان، دندان‌ها نسبت به مواد گرم و سرد بسیار حساس می‌شوند. به علاوه، احتمال پوسیدگی دندان به میزان قابل توجهی افزایش پیدا می‌کند.

عوارض ناشی از کم خونی
عدم درمان کم خونی فقر آهن می‌تواند خطرناک باشد. عوارض این عارضه عبارتند از:

مشکلات قلبی، از جمله نارسایی قلبی و بزرگ شدن قلب

بروز مشکلات در طی دوران بارداری، از جمله زایمان زودرس و کم وزنی نوزاد در زمان تولد

اختلالات جسمانی و رشدی در نوزادان و کودکان

عوارض ناشی از پیکا
پیکا عارضه‌ای بسیار خطرناک است. این بیماری می‌تواند منجر به عوارض زیادی شود. در حالی که یخ خواری باعث ایجاد آسیب‌های داخلی نمی‌شود، اما خوردن دیگر مواد غیر غذایی می‌توانند به اندام‌های داخلی شما آسیب برسانند. هرزه خواری می‌تواند منجر به مشکلات زیر شود:

مشکلات روده
انسداد روده
پارگی یا سوراخ شدن روده
مسمومیت
عفونت
خفگی

درمان یخ خواری

درمان بیماری یخ خواری به علت آن بستگی دارد.

اگر این عارضه ناشی از کم خونی فقر آهن باشد، احتمالا پزشک برایتان مکمل‌های آهن تجویز خواهد کرد.
اگر یخ خواری ناشی از هرزه خواری باشد، درمان ممکن است کمی پیچیده‌تر شود. پزشک ممکن است در کنار گفتگو درمانی برای شما دارو‌های ضد افسردگی و ضد اضطراب نیز تجویز کند.
اگر دچار درد فک یا دندان درد شده اید، با دندانپزشک خود مشورت کنید.


کلام آخر
بیماری یخ خواری می‌تواند منجر به عوارض مختلفی شود. این موضوع ممکن است روند زندگی شما را مختل کند. در صورت ابتلا به یخ خواری، برای تشخیص علت حتما به پزشک مراجعه کنید. با یک آزمایش خون ساده می‌توانید به علت این عارضه پی برده و اقدام به درمان خود کنید.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: خوردن یخ کم خونی تواند منجر کم خونی فقر آهن افراد مبتلا خوردن یخ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۳۶۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستور وزیر صمت برای بررسی ارز خواری مونتاژکاران

به گزارش «تابناک» به نقل از تسنیم روز گذشته علی آبادی وزیر صمت، درباره بیشتر بودن ارز تخصیصی به مونتاژ کاران خودرو نسبت به قطعه سازان گفت: من هم این را شنیده ام، اما گزارش دقیقی در این زمینه دریافت نکرده ام. با این حال تیم کارشناسی مامور شده اند که این موضوع را بررسی کنند.

وی افزود: تلاش ما این است که بهره وری را در ظرفیت‌های کشور افزایش دهیم و در استفاده از منابع ارزی هم همین گونه است، بر همین اساس از شرکت‌ها خواسته ایم که پیش برنامه‌ای ارائه دهند و بگویند که ارز را برای چه کاری نیاز دارند، این ممکن است به کدورت برخی تولیدکنندگان انجامیده باشد و احساس کنند روند تخصیص ارز کند شده باشد. اما به نظر من این کار برای اینکه از منابع ارزی استفاده بهتری ببریم لازم و طبیعی است که روند تخصیص ارز را دچار کندی کرده باشد.

رانت ارزی مونتاژ کاران زیر نظر رسانه‌ها 

گفتنی است، اخیراً گمرک ایران لیست ۱۰۰ واردکنندۀ نخست به‌لحاظ ارزش دلاری در سال ۱۴۰۲ را منتشر کرد، نکتۀ قابل‌توجهی که در این لیست و بین شرکت‌هایی که بیشترین میزان ارز را در سال گذشته دریافت کرده‌اند به چشم می‌خورد، نقش پررنگ شرکت‌های خودروساز مونتاژی است.

همان‌طور که در پیوست شماره ۲ گمرک مشخص است، اکثر خودروسازان مونتاژی، در لیست بیشترین دریافت‌کنندگان ارز در سال ۱۴۰۲ قرار دارند، به‌عنوان مثال در سال ۱۴۰۲ صنایع خودروسازی مدیران حدود ۱ میلیارد دلار، کرمان موتور حدود ۷۵۰ میلیون دلار، کوروش موتور آریا حدود ۶۳۵ میلیون دلار و بهمن موتور حدود ۴۰۰ میلیون دلار ارز دریافت کرده‌اند.

لازم به ذکر است این موضوع از دید رسانه‌ها دور نماند و با توجه به وضعیت ملتهب بازار خودرو و عدم برقراری ثبات در این بازار، این سوال توسط رسانه‌ها مطرح شد که لزوم تخصیص این میزان ارز به شرکت‌های مونتاژکار در شرایطی که شاهد تاثیر گذاری کم آن‌ها در بازار خودرو هستیم، چیست؟

دیگر خبرها

  • تاثیر عجیب بد جویدن غذا روی زیبایی صورت
  • توسعه تعریف «یهودستیزی» در آمریکا چه خطراتی دارد؟
  • استایل جذاب شبنم قربانی و الناز حبیبی در اکران مردمی تمساح خونی در مشهد + عکس
  • خشم خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد
  • با این پنج توصیه متخصصان راحت‌تر بخوابید
  • علت اصلی سیاه شدن لثه و درمان فوری تیرگی لثه با طب سنتی
  • حضور ۸۰ دندان پزشک از سراسر کشور در اردوی جهادی شیراز
  • میزان ذخیره خون استان اصفهان چند روز است؟
  • کشف تکنیکی جدید برای تغییر گروه خونی اهدایی
  • دستور وزیر صمت برای بررسی ارز خواری مونتاژکاران